Drinkflessen voor honden: vergelijking en aanbiedingen

Drinkflessen hond

Voor wie vaak op reis gaat met zijn hond herkent de onhandigheden rondom het geven van water tijdens een uitje. Een plastic fles gevuld met water en een waterbakje zijn niet de perfecte combinatie voor een vlekkeloze reis, letterlijk. Als jij nog steeds klungelt met flessen water en drinkbakjes dan is een drinkfles voor je hond de ultieme oplossing.

Drinkflessen voor honden zijn handig om mee te nemen en gemakkelijk in gebruik. Tegenwoordig is er een groot aanbod aan drinkflessen voor honden wat de keuze soms lastig maakt. Ben jij opzoek naar de beste honden drinkfles? Lees dan snel verder en zie waar je op moet letten bij het aanschaffen van een drinkfles.  

 

Waarom heb ik een honden drinkfles nodig? 

Wanneer je lange fietstochten, wandelingen of autoritjes maakt verbruikt je hond heel veel energie. Wanneer je hond inspanning levert is het belangrijk dat er voldoende drinkwater aanwezig is om uitdroging te voorkomen. Het handige aan een honden drinkfles is dat het water compartiment en de drinkschelp in een product zijn samengevoegd.

Zo hoef je dus alleen maar de fles te vullen met water en je bent klaar om te gaan. Hondendrinkflessen zijn enorm gegroeid in populariteit waardoor er veel verschillende varianten verkrijgbaar zijn. Sommige drinkflessen hebben een compact ontwerp waarbij je de drinkschelp eenvoudig kunt in- en uitklappen. Andere ontwerpen hebben automatische al een uitgeklapte drinkschelp. Aan elke drinkfles zitten zo zijn eigen voor- en nadelen.  

Beste Drinkflessen voor honden

Hoe kies ik een goede drinkfles voor mijn hond? 

Het evalueren van alle voor- en nadelen van iedere drinkfles die je tegenkomt kost natuurlijk veel te veel tijd. Daarom hebben wij een aantal algemene criteria voor je opgezet die je helpen om een goede keuze te maken tijdens het uitzoeken van een drinkfles.  

 

Prijs 

Na het lezen van vele reviews blijkt dat bijna alle flessen van onder de 10 euro lekken, niet goed werken of binnen een aantal weken kapotgaan. Ook zijn goedkopere drinkflessen vaak van schadelijke materialen gemaakt. Wanneer je op zoek gaat naar een drinkfles, kijk dan naar de drinkflessen waarvan de prijs tussen de 16 en 20 euro ligt.  

 

Materiaal 

Het materiaal bepaald de kwaliteit en duurzaamheid van de fles. De meeste flessen zijn gemaakt van plastic. Het is belangrijk dat de fles BPA-vrij is om hem diervriendelijk te maken. BPA kan erg schadelijk zijn voor je hond. BPA kan ook in andere materialen voorkomen zoals in siliconen. Wanneer plastic of siliconen BPA vrij zijn staat dit altijd aangegeven. Sommige flessen zijn gemaakt van polypropyleen. Let ook hierbij op dat deze als voedsel veilig worden geadverteerd. Wanneer er staal verwerkt zit in de drinkfles, bijvoorbeeld als scharnier voor een uitklapbare drinkschelp, zorg er dan voor dat dit 100% roestvrij staal is.  

Drinkfles met bakje

Maten 

Honden drinkflessen komen voor in verschillende maten. Grotere honden hebben natuurlijk meer water nodig dan kleinere honden. Kleine honden (tussen 10 en 15 kilogram) hebben per dag 400 tot 900 milliliter water nodig. Bij middelgrote honden is dit al verdubbeld. Middelgrote honden (tussen 20 en 30 kilogram) hebben dagelijks 900 tot 1800 liter water nodig. Grote honden (boven de 40 kilo) hebben per dag tussen de 1600 en 2400 milliliter water nodig. Bij het aanschaffen van een drinkfles is het verstandig om de minimale dagelijkse behoefte aan water als maatstaf te nemen.  

 

Klanten reviews 

Veel websites geven hun klanten de mogelijkheid om een eerlijke review over het product achter te laten. Reviews geven een duidelijk beeld over welke drinkflessen je geld waard zijn er welke juist niet. Op sommige websites kun je de zoekresultaten rangschikken van ‘beste reviews’ naar ‘slechtste reviews’ waardoor de populairste drinkfles boven aan je zoekresultaten komt te staan.  

 

Functies 

Drinkflessen hebben vaak hun eigen unieke functie om uit te blinken van de andere. Welke functies je nodig hebt ligt natuurlijk aan jou eigen eisen. Bijna alle drinkflessen hebben een ingebouwde drinkschelp, maar er zijn nog andere functie. Om je bekend te maken met de verschillende functies, hebben we ze voor je op een rijtje gezet: 

  • De deksel is een extra beker: dit is handig wanneer je zelf de waterafgifte wilt regelen.  
  • Drinkfles met een filter: zo komt er geen vuil van de honden bek in de fles terecht tijdens het terugtrekken van het water.  
  • Drinkfles met feeder: Zo kun je niet alleen je hond eenvoudig water geven maar ook brokjes. 
  • Drinkfles met afvalzakjes: alles in een voor een wandeling met je maatje.  
  • Drinkfles met een hondenpoep schepje. 

Er zijn zelfs drinkflessen die alle bovenstaande functies in een hebben. Vaak zijn de prijzen van deze drinkflessen wel aan de hoge kant.  

Drinkfles voor hond

Schoonmaak tips voor drinkflessen 

Een goede drinkfles van goede materialen aanschaffen is net zo belangrijk als zorgen voor goede hygiëne voor de gezondheid van je hond. Wanneer je hond uit de fles drinkt komen er allerlei soorten bacteriën in de fles. Het wordt aangeraden om na elk gebruik de drinkfles goed om te spoelen met warm water. Wanneer je de drinkfles vaak gebruikt, maak de drinkfles dan een of twee keer per week grondig schoon met afwasmiddel. Zorg er goed voor dat er geen zeepresten in de fles achterblijven. De meeste drinkflessen kunnen ook in de vaatwasser. Lees van tevoren altijd het etiket om zeker te weten dat de fles bestendig is tegen de vaatwasser.  

 

Veelgestelde vragen 

Kunnen meerdere honden uit dezelfde fles drinken? 

Ja, dat kan. De drinkschelp is vaak niet groot genoeg om ze beiden tegelijkertijd water te laten drinken. Ze kunnen prima na elkaar uit dezelfde fles drinken. Zorg er alleen wel voor dat de inhoud van het water compartiment voldoende is voor twee honden.  

 

Is een fles zwaar om mee te nemen? 

Nee. Het gemiddelde gewicht van een volle drinkfles is tussen de 500 en 1000 kilogram. Het gewicht hangt af van de grote van de fles.  

 

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Totaal: 12 Gemiddeld: 4.8]
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.

Volg ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *