Hondenapp

De hond.nl app heeft een ingebouwde clicker om je hond te trainen. Voor mensen die hondenrassen willen leren zit er een honden quiz en een memory spel in de app.

Download de app:

Ingebouwde clicker om je hond te trainen

Clicker hondenapp

In de app zit een ingebouwde clicker. Een clicker helpt om je hond sneller nieuwe commando’s te leren. Het is een handige methode, welke ook gebruikt wordt om allerlei andere dieren te trainen. Zo leren ze in sommige dierentuinen olifanten een pootje te geven, zodat ze makkelijk de nagels kunnen vijlen. Ook kun je de hond op afstand bevestigen dat hij een commando goed uitvoert. Dit is met alleen snoepjes niet te doen omdat je moeilijk het snoepje naar de hond kunt gooien. Lees hier meer over clickertraining.

Memory: voor kinderen en volwassenen

De app heeft een memory spel welke het leuk maakt voor kinderen om dezelfde plaatjes van een hondenras bij elkaar te zoeken. Doordat we met grote plaatjes werken, kunnen kinderen vanaf 2,5 jaar al spelen. In het spel zitten maar liefst 300 hondenrassen, en het niveau is aan te passen zodat je met 8 tot 20 kaarten tegelijk kunt spelen.

Voor volwassenen is de moeilijkheid aan te passen: het simpelste niveau is voor kinderen en gebruikt alleen de 20 bekendste hondenrassen. Zet je het spel moeilijk dan toont het 100, 200 of 350 hondenrassen. Tot slot is er de optie om een afbeelding bij de naam van de hondenrassen te zoeken. Hierdoor is het spel veel moeilijker en leer je nieuwe hondenrassen bij naam.

Honden quiz

Bij de hondenquiz zie je telkens een foto van een hond, waar je de naam bij moet selecteren. Je ziet telkens willekeurige hondenrassen voorbij komen. Ook hier zitten maar liefst 350 hondenrassen in het spel.

Ideaal voor studenten

Ben je hondentrainer of wil je gewoon alle hondenrassen leren, dan is de app dus handig om je hierbij te helpen. Ook voor studenten die een dierenopleiding volgen, zoals aan het Aeres MBO, of een andere dierenopleiding, is de app handig om de rassen te leren.