7 beste hondenrekken voor in de auto

Hondenrek kofferbak auto

Een hondenrek is erg handig als je de hond vaak mee neemt in de auto. Een hondenrek houdt jouw viervoeter netjes op zijn plek en draagt daarmee bij aan de veiligheid van zowel de hond als de andere inzittenden. Er is veel keuze in hondenrekken.

Bij het maken van je keuze te maken dien je te letten op de afmetingen, het materiaal, de grootte van je hond en eventueel de gewenste kleur. Hondenrekken worden bevestigd tussen de kofferbakvloer en het plafond of aan de hoofdsteunen en zijn vrijwel allemaal in hoogte en breedte verstelbaar.

Je kunt kiezen tussen een “stangen”-rek of een “gaas”-rek. Voor alle modellen geldt dat je bij montage in een auto die voorzien is van side-airbags eerst de dealer moet raadplegen, om het functioneren van deze airbags niet in gevaar te brengen. De prijs van een hondenrek varieert grofweg tussen de 30 en 100 euro.

 

De voordelen van een hondenrek

Om te beginnen is een hondenrek een cruciale toevoeging aan de veiligheid gedurende jouw reis. Het zorgt voor een soort scheiding tussen de bagageruimte en de achterbank. Hierdoor blijft de hond op zijn of haar plek en kan hij niet zorgen voor fatale afleidingen voor de bestuurder.

Verder kan een plotselinge rem vaak een groot gevaar zijn met een hond in de auto. Allereerst is het erg gevaarlijk voor de bestuurder, die ineens de hond tegen zich aan kan krijgen en zo verwond kan raken, maar daarnaast is dit natuurlijk ook om de hond te beschermen. Verder kunnen honden uiteraard ook zelf voor de nodige afleiding zorgen door bijvoorbeeld te willen spelen in de auto of te klimmen.

Veel honden vervelen zich ook bij het maken van een lange reis en gaan dan aandacht zoeken. U zult vast wel eens gehad hebben dat uw hond tijdens het rijden ineens op uw schoot sprong of op een andere manier bij u wilde komen. Ook in dit geval is een hondenrek natuurlijk een ideale oplossing.

Hondenrekken kunnen geschikt zijn voor verschillende soorten honden, maar het is wel erg belangrijk om te kijken hoe krachtig jouw hond is voordat je beslist welk rek je neemt. Heb je een Duitse Herder die ooit politiehond is geweest, dan is het misschien niet zo slim om een zwak rekje te nemen. Daarentegen kan voor een puppy een klein universeel rekje al ruim voldoende zijn in veel gevallen.

Herder in kofferbak auto

Soorten hondenrekken

Er zijn verschillende soorten hondenrekken. Allereerst zijn hondenrekken in veel gevallen op maat gemaakt voor bepaalde auto’s, automerken, en types. Hondenrekken worden zo in de meeste gevallen door middel van een gespsluiting aan de hoofdsteun in de auto gemonteerd. Uit verschillende soorten hondenrekken is een populaire optie een universeel hondenrek.

Een universeel hondenrek past in veel verschillende soorten auto’s die ongeveer dezelfde grootte hebben. Universele hondenrekken zijn overigens een stuk goedkoper dan op maat gemaakte hondenrekken. Bij een hondenrek dat op maat is gemaakt is het mogelijk dat er ook nog extra kosten in rekening gebracht worden voor de montage van het rek, wat ook weer een rol speelt in het feit dat de prijs van een op maat gemaakt rek duurder is.

Verder zijn hondenrekken ook in verschillende kleuren verkrijgbaar, maar de kleur heeft verder geen grote invloed op de prijs van het product. De meest voorkomende kleuren van hondenrekken zijn zwart en zilver. Ook het materiaal waarvan hondenrekken gemaakt zijn is erg verschillend. Er zijn bijvoorbeeld hondenrekken die gemaakt zijn van metaal, aluminium, kunststof maar ook textiel en staal.

1. Trixie Verstelbaar Hondenrek (recht of gebogen)

Dit hondenrek heeft een rechte en een gebogen versie. Het voordeel van de gebogen versie is dat je meer ruimte in de kofferbak hebt, omdat de poten langs de rugleuning van de achterbank lopen. Bij de rechte variant heb je dus wat lege ruimte.

Het rek heeft een afmeting van 85 – 140 cm breed en 75 – 110 cm hoog. Doordat het rek verstelbaar is in zowel hoogte als breedte past deze in bijna alle auto’s.

 • Materiaal: Metaal
 • Breedte: 85 – 140 cm
 • Hoogte: 75 – 110 cm
 • Bevestiging: tussen kofferbakvloer en plafond

 

2. Relaxdays universeel autorek

Dit is een uniek hondenrek, welke in tegenstelling tot veel andere modellen geen buizen gebruikt om de koffermak af te schermen, maar een rek. Daarnaast bevestig je dit scherm tussen de stoelleuning en het plafond, in tegenstelling tot veel andere modellen waarbij je de poten op de bodem van de kofferbak vastklemt.

Let wel op: dit model is alleen

 • Materiaal: Metaal en kunststof
 • Breedte: 92 – 136 cm
 • Bevestiging: tussen stoelleuning en plafond

3. Pets Travel (simpel en goedkoop)

Dit is één van de meest verkochte type hondenrekken. Het is eenvoudig in elkaar te zetten en kan met behulp van de uitschuifbare stangen in hoogte en breedte versteld worden om het passend te maken voor jouw auto.

 • Materiaal: Staal en kunststof
 • Breedte: 90-145 cm
 • Hoogte: 60-110 cm
 • Bevestiging: tussen kofferbakvloer en plafond

Voor niet al te drukke honden biedt dit rek een prima bescherming. Het is wel belangrijk om de montage instructies heel goed op te volgen en ervoor te zorgen dat het rek echt goed vastgeklemd staat. Bij een langer verblijf in de auto of een grote of drukke hond kan het rek anders gemakkelijk verschuiven of omvallen doordat de hond tegen de bevestigingspoten aanduwt.

De reviews bij dit model zijn niet uitsluitend positief, zo noemen kopers dat het een goedkoop materiaal is welke snel stuk gaat.

 

4. Trixie Autorek

Een hondenrek dat gemakkelijk op de juiste maat te stellen is. De kleine ruimtes tussen het gaas zorgen ervoor dat de hond ook niet met zijn kop op de achterbank kan komen en bieden dus maximale veiligheid. Door de grotere maximale hoogte is dit rek eveneens geschikt voor (kleine) bestelwagens.

 • Materiaal: metaal
 • Breedte: 125-140 cm
 • Hoogte: 63-135 cm
 • Bevestiging: tussen kofferbakvloer en plafond

Goed en stevig hondenrek voor een vriendelijke prijs.

 

5. Hondenrek universeel methoofdsteun bevestiging

Een hondenrek voor bevestiging aan de hoofdsteunen van de achterbank. Eenvoudig verstelbaar in hoogte en breedte. Houd wel rekening met de vereiste afstand tussen de twee pinnen van de hoofdsteun (12,5-15,5 cm) en de maximale dikte van de hoofdsteun pinnen.

 • Materiaal: aluminium
 • Breedte: 84-147 cm
 • Hoogte: 41-61 cm
 • Bevestiging: aan hoofdsteunen achterbank

 

6. Mont Blanc Universeel ‘Mesh Headrest’

Dit hondenrek voor bevestiging aan de hoofdsteunen kan zowel tussen de achterbank en kofferbak als tussen de voorstoelen en achterbank bevestigd worden. Montage is zeer eenvoudig. Maximale veiligheid door geringe ruimte tussen de spijlen.

 • Materiaal: aluminium
 • Breedte: 91-128 cm
 • Hoogte: 42 cm
 • Bevestiging: aan hoofdsteunen voorstoelen of achterbank

Dit is door de stevigheid een goed hondenrek. Aandachtspunt is het feit dat dit hondenrek alleen in de breedte verstelbaar is en niet in de hoogte. Daardoor zal het wellicht niet voor iedere auto geschikt zijn.

 

7. Trixie Auto veiligheidsrek

Dit hondenrek is gemaakt van stevig gaas met een geringe ruimte tussen de spijlen voor maximale veiligheid. Het rek is verstelbaar in de breedte en de hoogte. Eveneens geschikt voor bestelwagens, door de minimale breedte niet voor alle auto’s geschikt.

 • Materiaal: metaal
 • Breedte: 125-140 cm
 • Hoogte: 63-135 cm
 • Bevestiging: tussen kofferbakvloer en plafond.

Een stevig hondenrek dat gemakkelijk te bevestigen is, ook geschikt voor grote auto’s en bestelwagens.

 

Extra tips

Een hondenrek scheidt jou natuurlijk wel van je hond tijdens het rijden. Honden houden vaak van eten en drinken en weten in veel gevallen ook prima hoe ze dat aan het baasje moeten laten merken. Zorg allereerst dat je hier geen zwak voor krijgt en tussen het rek door tijdens het rijden de hond toch een stukje eten probeert te geven, want dit zorgt voor veel ongelukken.

Een andere optie om ook je hond een wat aangenamere reis te geven is het plaatsen van een speeltje in zijn ruimte. Een kleine bal of knuffel kan er al voor zorgen dat de hond zich niet veel gaat vervelen.

Natuurlijk zorgt het rek ervoor dat je je een stuk meer op je gemak kunt voelen en fijn kunt rijden, maar probeer ondanks dit alsnog niet al te wild te rijden, om te voorkomen dat de hond heen en weer geslingerd wordt, of in een erger geval zelfs van de stres diarree gaat krijgen of gaat plassen of poepen. Kijk daarom even wat de prijzen zijn en wat jij zelf kunt missen.

Een belangrijke tip bij een hondenrek die je zelf inbouwt is wel zeer goed te controleren of de hondenrek goed vast zit en bevestigd is, want als je een krachtige of grote hond hebt en de hond tegen het rek aankomt kan dit nog best zorgen dat het rek eruit vliegt indien deze niet goed vastzit, let hier dus op.

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Total: 49 Average: 4.7]
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hondnl.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hondnl.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.

Volg ons

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.