Honden die lijken op Golden Retrievers

Golden Retriever

Een Golden Retriever, een prachtige hond die vaak als liefdevol wordt gezien onder de mensen. Dat is dit hondenras dan ook zeker. De Golden Retriever is een jachthond, welke oorspronkelijk uit Schotland komt. Het is een hondenras dat in Amerika het meest bekend is, maar ook in Nederland zijn we maar al te bekend met dit prachtige hondenras.

Het zijn prachtige honden met een nuttige functie, ze zijn erg serieus en werken hard als het gaat om het jagen, maar ze worden ook vaak ingezet als zoek- en reggingswerker. Het is een gespierde, middelgrootte hond met een prachtige glanzende goudkleurige vacht. Ze zijn erg vriendelijk en dat is waar veel mensen voor vallen, verder kennen ze nog andere belangrijke eigenschappen, waaronder:

 • Erg goed met andere honden, kinderen en familie.
 • Ze zijn open naar vreemden.
 • Ze zijn aardig speels.
 • Ze delen graag, maar zijn ook voorzichtig.
 • Ze kunnen zich goed erg goed aanpassen.
 • Een levensverwachting van 10 tot 12 jaar.
 • Reutjes een gewicht van 29 – 34 kg en teefjes van 24 – 29 kg
 • Reutjes een hoogte van (58,4 – 60,9 cm) en teefjes van (54,6 – 57,1 cm)

Soms willen mensen alleen niet per se een Golden Retriever aanschaffen, maar juist een ander hondenras dat hier wel de enige uiterlijke kenmerken of innerlijke eigenschappen van kent. We nemen je graag mee in de wereld van de hondenrassen die erg lijken op een Golden Retriever.

 

 

Pyreneese berghond

Pyreneese berghond

De Pyreneese berghond komt oorspronkelijk uit de Franse Pyreneeën, vandaar zijn naam. Het is een prachtige hond die erg groot kan worden. Ze hebben een iets lichtere vacht dan de Golden Retriever, maar wel met een egale glans. Over het algemeen heeft de vacht wel iets meer volume dan die van een Golden Retriever. Als we kijken naar de persoonlijkheid van de Pyreneese berghond, is opvallend dat deze wel wat rustiger dan die van een Golden Retriever. Dit hondenras is daardoor wel erg geduldig, maar tegelijkertijd wel iets moeilijker om te trainen. Daardoor is het ook belangrijk dat jij je geduld kunt bewaren.

Labrador Retriever

Labrador Retriever

Een Labrador Retriever, iedereen kent ze wel, net als dat de Golden Retriever bekend is. Naast hun bekendheid, hebben ze ook nog eens enkele overeenkomsten. De Labrador Retriever heeft dezelfde grootte als de Golden Retriever en ze hebben allebei hangende oren. Je kunt de Labrador Retriever ook vinden met een goudkleurige vacht, maar daarnaast ook in veel meer kleuren. Je ziet ze namelijk ook regelmatig met een bruine of zwarte kleur vacht. Naast de uiterlijke kenmerken, kent de Labrador Retriever ook enkele persoonlijkheidskenmerken van de Golden Retriever. Beide hondenrassen zijn namelijk erg vriendelijk, zowel tegen hun baasje als tegenover vreemden, zijn ze enorm speels en makkelijk om te trainen.

 

Chesapeake Bay Retriever

Chesapeake Bay Retriever

De Chesapeake Bay Retriever, een hond die erom bekend staat dat hij loyaal en intelligent is en een aanhankelijk karakter heeft. Het is één van de oudste Amerikaanse rassen uit begin 19e eeuw. Het grappige aan dit hondenras is, is dat hun naam is ontstaan doordat ze vroeger werden gebruikt om watervogels uit een rivier te halen, namelijk de Chesapeake Bay. Ze hebben een brede kop en snuit. Hun oren zijn driehoekig en klein, welke dicht langs hun kop hangen. Dit hondenras heeft veel beweging nodig, maar kunnen er ook erg tevreden mee zijn om thuis te zijn.

 

Flatcoated Retriever

Flatcoated Retriever

Ben je zelf een actief persoon? Dan is het wel zo leuk als je jouw hond mee kunt nemen op een avontuurlijke reis. De Flatcoated Retriever is hier de ideale hond voor, want deze hond zit boordevol energie. Dit hondenras werd oorspronkelijk gebruikt voor de jacht en is daardoor erg goed in rennen, zwemmen, apporteren en jagen. De Flatcoated Retriever is net zo groot als de Golden Retriever, maar hebben een andere kleur vacht. Ze worden meestal gezien in de kleuren donkerbruin of zwart.

 

Ierse Setter

Ierse Setter

Een Ierse Setter, zoals de naam al verklapt, afkomstig uit Ierland. Dit hondenras is erg vriendelijk en ze zijn open naar zowel mensen als naar andere dieren. Dat komt omdat ze extravert zijn en daardoor openstaan voor nieuwe ontmoetingen. Een Ierse Setter heeft een erg mooie, lange vacht, welke erg mooi rood is. Ben je zelf een avonturier? Dan kun je deze hond altijd met je meenemen, want ze zijn dol op avontuur en hebben veel beweging nodig. Het is een middelgrote hond met een gespierd lichaam, dat hij gespierd is zie je niet snel door zijn lange vacht en door zijn smalle kop.

 

Kuvasz

Kuvasz

Golden Retrievers zijn al grote honden op zich, maar de Kuvasz is nog een stukje groter. Je kunt de verschillen herkennen in hun uiterlijk, omdat de Kuvasz vaak een lichtere kleur heeft dan die van een Golden Retriever. De kleur van zijn vacht neigt meer naar een witte kleur te gaan, de vacht is wel ongeveer net zo lang en zacht. De Kuvasz is wel een iets rustigere hond dan een Golden Retriever, dat is goed om te weten als je zelf op zoek bent naar een hond die rustig is. De Kuvasz heeft namelijk minder bewegingsruimte nodig. Houdt niet in dat hij er niet uit moet, want voor elke hond is voldoende beweging van belang.

 

Border Collie

Border Collie

De Border Collie is er in verschillende soorten, dat klinkt misschien een beetje gek, maar je ziet ze met allerlei kleuren, zoals:

 • Bruin
 • Blauw
 • Rood
 • Driekleurig
 • Zwart met wit

Ze worden het meest gezien met de kleuren zwart met wit, waarbij hun rug en een groot deel van hun poten en kop zwart is met witte poten en een witte kin en snuit. De Border Collie heeft altijd een erg vriendelijke uitstraling en dat zijn ze dan ook zeker. Het is belangrijk er rekening mee te houden dat dit hondenras een uitgebreide training nodig heeft. Het is van nature een waakhond en zal daarom ook blaffen door je bijvoorbeeld te waarschuwen, dit kan daarom ook de nodige training nodig hebben dat hij niet constant zal blijven blaffen.

 

Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever

De Nova Scotia Duck Tolling Retriever, een erg lange naam voor een hondenras, wat wel erg uniek is. Hij wordt dan ook wel vaak Toller genoemd, dat is wel iets makkelijker. Dit hondenras is ontstaan in Nova Scotia, een provincie in Canada, waar zijn naam aan te danken is. Niet alleen zijn naam is opmerkelijk, maar de uitstraling van deze hond is dat ook. Het is namelijk een prachtige hond die qua gezicht heel erg op een Golden Retriever lijkt, de Nova Scotia Duck Tolling Retriever heeft alleen wel een kleinere bouw en een ander kleur vacht.

Hun vacht is namelijk lichtbruin met witte markeringen rond hun borst, kin en snuit. Het uiterlijk kent duidelijke verschillen ten opzichte van een Golden Retirever, hun innerlijk is daarentegen erg vergelijkbaar. De Toller is namelijk ook intelligent en aanhankelijk. Het zijn honden die veel energie hebben, maar wel gemakkelijk te trainen zijn.

 

Vind de ideale, liefdevolle en charmante hond die bij jouw past!

Voordat je een hond aan wilt schaffen, is het enorm belangrijk dat je van zijn eigenschappen op de hoogte bent. Een hond kun je namelijk niet zomaar in huis nemen, want er komen veel belangrijke situaties bij kijken waar je rekening mee dient te houden. Een voordeel is wel dat veel hondenrassen te trainen zijn, de een wel wat makkelijker dan de ander, maar dat vergt wel enige tijd en energie van jou als baasje.

Sommige honden hebben net wat meer ruimte nodig om hun energie kwijt te raken dan een ander, daarom is het ook belangrijk er op te letten wat jouw trouwe viervoeter nodig heeft. Niet alleen de uiterlijke kenmerken zijn leuk om te weten, maar het is ook erg praktisch om je in te lezen over de verschillende hondenrassen. Hierdoor vind je altijd een trouwe viervoeter die bij jouw past.

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Totaal: 13 Gemiddeld: 4.9]
Picture of Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.
Picture of Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.

Volg ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *