12 Hondenrassen die lijken op Rottweilers  

Rottweiler

Eigenlijk kent iedereen ze wel, de Rottweilers. Dit is namelijk een hondenras die bekend is en je daarom ook redelijk vaak voorbij ziet komen. Een Rottweiler is een middelgrote hond met een zachte, korte en zwarte vacht. Op zijn poten, kin en borst heeft hij bruin/rode vlekken. Er zijn veel mensen die dol zijn op Rottweilers, omdat ze bescherming bieden aan hun baasjes en het eigenlijk prettige dieren zijn om in huis te nemen.

Toch zijn er ook mensen die benieuwd zijn naar andere hondenrassen welke misschien dan wel geen Rottweilers zijn, maar er bijvoorbeeld wel op lijken. Zo kunnen verschillende hondenrassen dezelfde innerlijke, maar ook uiterlijke kenmerken hebben. Vraag jij je nou ook af of er meer hondenrassen zijn die lijken op een Rottweiler en welke dit zijn? Op deze manier kun je altijd hét hondenras vinden dat past bij jouw eisen en wensen.

 

Kenmerken van een rottweiler

Dit zijn een aantal kenmerken van een Rottweiler:

  • Hoogte: reutjes (61-69 cm) en teefjes (56-64 cm).
  • Gewicht: reutjes (43-61 kg) en teefjes (36-45 kg).
  • Levensverwachting: 9-10 jaar.
  • Ze kunnen goed met kinderen, andere honden en familie.
  • Ze zijn erg waaks, speels en passen zich goed aan.

 

Dwergpinscher

Dwergpinscher

Ben je op zoek naar een kleinere hond, dan is de Dwergpinscher een erg goed hondenras dat wel de karaktereigenschappen heeft van een Rottweiler. Een groot voordeel van een Dwergpinscher is, is dat dit een kleinere hond is en daardoor niet zoveel ruimte nodig heeft dan een Rottweiler. Dat betekent niet dat hij zijn vrijheid niet nodig heeft, want hij heeft het wel nodig om zijn energie kwijt te kunnen door lekker uit te razen. Dit hondenras is gemakkelijk te trainen, wat ideaal is als je jouw trouwe viervoeter zodanig op wil voeden om in je gezin te passen, want daar is hij dol op.

 

Manchesterterriër

Manchesterterriër

De Manchesterterriër is een prachtige hond die veel energie heeft. Ze lijken wat betreft het uiterlijk niet enorm veel op het uiterlijk van een Rottweiler, dat komt met name omdat ze een stuk kleiner zijn dan de Rottweiler. Ze hebben wel net zo een prachtige zwarte vacht met bruine markeringen. Daarnaast is de Manchesterterriër een erg enthousiaste hond in tegenstelling tot de Rottweiler. Ben je een actief persoon? Dan is dit een ideale hond voor jou!

 

Dobermann Pinscher

Dobermann Pinscher

Vaak verwarren mensen de Dobermann Pinscher met een Rottweiler door hun uiterlijk, dat terwijl ze eigenlijk nog best veel van elkaar verschillen. Dit valt alleen niet altijd iedereen op. De Dobermann Pinscher heeft een smallere bouw en hun snuit is iets minder breed dan die van een Rottweiler. Ze hebben wel dezelfde kleuren vacht, de Dobermann Pinscher heeft namelijk ook een zwarte vacht met rode/bruine vlekken op zijn poten, borst en snuit, maar heeft daarnaast wel een spitser gezicht. Daarentegen is hij wel net zo aanhankelijk en liefdevol naar zijn gezien, zoals de Rottweiler.

 

American Bulldog

American Bulldog

De American Bulldog heeft soms dezelfde markeringen op zijn vacht als een Rottweiler. Dit hondenras kan echter wel meer verschillende kleuren hebben dan die van een Rottweiler. Wat betreft de bouw en de persoonlijkheid, is hij net zo gespierd en liefdevol.

 

Hovawart

Hovawart

Een hond die lijkt op de combinatie van een Rottweiler en een Golden Retriever, dat is de Hovawart. Dit hondenras heeft dezelfde kleuren vast als die van een Rottweiler, maar bij de Hovawart is de lengte van de vacht een stuk langer. De Hovawart heeft een levensverwachting van 10 tot 14 jaar, in tegenstelling tot de Rottweiler kan hij dus wel wat ouder worden. Dat kan helaas nog geen zekerheid bieden.

 

Rhodesian Ridgeback

Rhodesian Ridgeback

De Rhodesian Ridgeback is een erg gespierde hond, maar is in tegenstelling tot de Rottweiler wel smaller gebouwd. Het grappige aan het verschil tussen de Rhodesian Rigdeback en de Rottweiler, is dat de Rhodesian Ridgeback een volledig bruine kleur vacht heeft. Bij de Rottweiler zie je duidelijk een zwarte vacht met bruine markeringen, zoals je als hebt kunnen lezen. Dit hondenras wordt gezien als een jachthond, omdat ze krachtig zijn, behendigheid hebben en intelligent zijn.

 

Cane Corso

Cane Corso

De Cane Corso is een hondenras dat afkomstig is uit Italië. Ze hebben een erg bijzonder uiterlijk, ze ogen namelijk erg stoer. Dit komt omdat ze een prachtige zwarte vacht hebben met een mooie kop en een groot en gespierd uiterlijk. Dat betekent echter niet dat ze ook stoer zijn, het zijn juist ook erg lieve honden die jouw willen beschermen en ook nog eens makkelijk om te trainen. Wat wil je nog meer? Dit kan een erg groot voordeel zijn als je jouw hond zodanig op wil voeden naar jouw wensen. Houd daarbij wel altijd rekening met de eigenschappen van een hond.

 

Boxer

Boxer

Als het om het uiterlijk gaat, zie je veel verschillende kenmerken, maar ook gelijkenissen. Ze lijken wel wat op elkaar, maar als het om het vacht gaat kun je gelijk al het verschil zien. Zoals je inmiddels weet, heeft een Rottweiler een zwarte vacht met rode/bruine vlekken. Een boxer heeft daarentegen een licht bruine vacht. Een boxer heeft een middelgrote / grootte bouw. Ze staan er om bekend dat ze loyaal zijn voor hun eigen familie en bescherming over je wil hebben. Vind je het ook zo leuk om met je hond te spelen? Dit hondenras is erg speels en actief. Dat is wel zo ideaal als je zelf ook een actief persoon bent en dit kunt delen met je trouwe viervoeter.

 

Beauceron

Beauceron

Net als de Rottweiler, is een Beauceron ook een erg beschermend ras. Dit kunnen ze omdat ze erg loyaal naar hun baasjes zijn en moedig zijn, dat heb je wel nodig als je iemand wil beschermen en juist daarom kan de Beauceron dit maar al te goed. Ze hebben dezelfde kleuren vacht als die van een Rottweiler, maar hebben een wel iets vriendelijkere en enthousiastere uitstraling.

 

Boerboel

Boerboel

De Boerboel, heb jij al wel eens van dit hondenras gehoord? Het is een naam die je misschien niet snel voorbij ziet komen. De Boerboel lijkt in eerste instantie niet gelijk op een Rottweiler, maar ze zijn wel erg gespierd zoals een Rottweiler dat ook is. De boerboel heeft daarnaast ook een alerte houding en gedraagt zich hier dan ook naar.

Ze zijn naast hun alertheid erg loyaal en beschermend naar hun gezin, dat zijn dan wel weer dezelfde kenmerken als dat van een Rottweiler. Belangrijk om te weten is dat de Boerboel al vroeg gesocialiseerd moet worden en ze een gehoorzaamheidstraining nodig hebben. Daarom is het voor beginnen hondenbezitters niet gelijk aan te raden een Boerboel te nemen, tenzij je hier de tijd en het geduld voor hebt.

 

Bullmastiff

Bullmastiff

Op zoek naar een rustige hond die wel voor je paraat staat als dat nodig is? Dan is de Bullmastiff een ideale hond om aan te schaffen. Dit hondenras vindt het namelijk heerlijk om rustig aan zijn leventje te leiden en daardoor zul je er ook niet veel last van hebben. Treedt er gevaar op? Dan zal hij een hele andere hond worden en jou in bescherming nemen. Het is een erg forse hond met een prachtige bruine vacht en zwarte snuit.

 

Deense Dog

Deense Dog

Een Deense Dog wordt ook wel Duitse Dog genoemd, dat is wel zo handig om te weten om verwarring te voorkomen. Als het om het uiterlijk gaat, dan lijkt de Deense Dog totaal niet op een Rottweiler. Beide hondenrassen hebben echter wel een krachtig en gespierd lichaam, maar ze hebben daarnaast een ander soort vacht en andere kop. De Deense Dog heeft vaak een zwart, blauw of reebruine kleur vacht en een veel smaller gezicht. Ze hebben daarentegen wel een persoonlijkheid dat erg lijkt op die van een Rottweiler. De Deense Dog is namelijk ook heel erg dol op zijn dierbaren, maar moedig en achterdochtig naar vreemden.

 

Welk hondenras slaat aan bij jouw gezin, wensen en activiteit

Voordat je een hond gaat aanschaffen, is het altijd belangrijk om uit te sluiten of een bepaald hondenras bij je interesses past. Niet omdat je niet van de andere honden kunt houden, maar omdat het belangrijk is dat je hond een plekje kan vinden met de tijd en ruimte dat jij hemt kunt geven.

Elk hondenras is weer anders en heeft andere behoeftes. Toch kun je bij bovengenoemde hondenrassen merken dat ze allemaal wel eenzelfde soort innerlijk hebben. Het is hoe dan ook in elk geval belangrijk dat jij je goed inleest voor een hondenras waarover jij na zit te denken om deze aan te schaffen. Hierdoor vind je altijd een liefdevolle trouwe viervoeter die kan aansluiten bij jou of je gezin.

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Totaal: 25 Gemiddeld: 4.8]
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.

Volg ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *