De 7 beste automatische hondenvoerbakken in 2023

Automatische voerbak

Er zijn meerdere redenen om te kiezen voor een automatische voederbak voor de hond. Ze zijn erg handig als de baas wat langer van huis is, omdat de hond geen maaltijd hoeft te missen. Door de keuzemogelijkheid tussen de twee en zes voedermomenten per dag, zal de hond zijn voedsel gelijkmatig krijgen. Je bepaalt zelf het moment waarop de voederbak open zal gaan met digitaal in te stellen tijdstippen.

Daarnaast zijn de bakken vaak geschikt voor droog voer, nat voer en water. Dit maakt ze ook zeer geschikt als een hond een dieet krijgt omdat vooraf de juiste hoeveelheid voedsel is afgewogen. Omdat de niet gebruikte bakken afgesloten zijn, blijft het voer extra lang vers en kan niet door vliegen of andere beesten worden bereikt.

 

Verschillende soorten

Bekijk voor aanschaf van de automatische hondenvoerbak eerst de verschillende modellen, en kies daarna de bak die het beste past. De hoeveelheid maaltijden varieert tussen de twee en zes per bak. De hoeveelheid voedsel en de toedieningsmomenten zijn los te programmeren. Hou rekening met de grootte van de hond zodat er voldoende voedsel in de bakken past.

Automatische drinkbakken zijn voorzien van een ingebouwd waterfilter waardoor het water vers zal zijn tijdens het moment van toediening. Deze bakken zijn over het algemeen gemaakt van kunststof zodat ze niet zullen roesten. Ze zijn eenvoudig te verwijderen en geschikt om in de vaatwasser te reinigen. De meeste bakken werken op batterijen waardoor er geen snoeren op de grond zullen liggen.

 

Zo werkt het

De timer bepaald het moment van toedienen en is eenvoudig naar wens in te stellen. De bakken of de dispenser moet eenmalig worden gevuld, waarna de voeding op de ingestelde tijd beschikbaar is voor de hond. Geavanceerde modellen beschikken over de mogelijkheid om de eigen stem op te nemen. Deze zal worden afgespeeld op het moment dat het voedsel beschikbaar is. Hierdoor zal de hond worden geroepen, ook al is de baas zelf niet aanwezig.

 

Tips om je hond te laten wennen

De meeste honden zullen de automatische voederbak snel en instinctief begrijpen en het voedsel tot zich nemen als ze ontdekken dat de bak open staat. De stemrecorder is hierbij een ondersteunende techniek. Omdat het openen van de klep een schrikreactie kan veroorzaken is het aan te raden om dit samen met de hond te oefenen. De beloning ligt in de voederbakjes waardoor de hond snel alleen de voordelen van het systeem zal zien. Behalve voor honden zijn de meeste apparaten ook geschikt als automatisch voedersysteem voor katten.

 

Petsafe Eatwell automatische voerbak voor vijf maaltijden

De Petsafe Eastwell heeft ruimt voor 5 maaltijden, water, snacks en zelfs medicijnen. Via een duidelijk afleesbare timer kunnen de tijdstippen worden ingevoerd, waarna de bakjes ronddraaien en een vol bakje voer voor de hond tevoorschijn komt. De bakjes hebben een inhoud van maximaal 230 milliliter water of 165 gram droogvoer en zijn geschikt om in de vaatwasser te reinigen. Het geheel werkt via vier D-batterijen en heeft dus geen onhandige snoeren nodig voor gebruik.

Petsafe 5 Meal Automatic Pet Feeder Product Review - Automatic Cat Food Feeder

Lovely Pets slimme automatische voerbak voor de hond

De Lovely Pets automatische voerbak is een zeer flexibele oplossing om de hond te voeren als de baas niet thuis is. Door gebruik te maken van een 5,5 liter reservoir met harde brokken zal het apparaat de benodigde hoeveelheid brokken op de gewenste momenten in de voerbak laten lopen. Kies hierbij uit 1 tot 3 maaltijden per dag tot 7 dagen per week. Eenmaal gevuld is de baas voor een week klaar.

De hoeveelheid brokken is in te stellen tussen de 30 en 360 gram per gift waardoor het apparaat geschikt is voor zowel kleine als grote honden. Via een groot LCD scherm en een intuïtief keuzemenu worden de voorkeuren opgeslagen. Ook is het mogelijk om een boodschap in te spreken van maximaal 8 seconden, die 3 keer zal worden afgespeeld. Door gebruik van kunststof is de voederbak eenvoudig te reinigen.

 

Lucky Paw automatische voerbak voor de hond

De Lucky Paw Qumax is geschikt om de hond 1 tot 4 maaltijden per dag te geven. Hiernaast is er een extra component aan de bovenkant voor water aanwezig. De voerbakken zijn afneembaar en hierdoor eenvoudig te reinigen, waarna ze schoon kunnen worden opgeborgen als het apparaat niet in gebruik is.

Via een ingebouwde microfoon kan de baas zelf zijn hond roepen als de maaltijd tevoorschijn komt. Deze boodschap zal zich drie keer herhalen, voldoende voor de meeste honden om de boodschap te begrijpen. Een sluitbeveiliging voorkomt dat het dier de andere bakken eerder dan bedoeld open krijgt. De bediening door een LCD scherm aan de zijkant van de hondenvoerbak is snel en eenvoudig in gebruik.

 

PetKing luxe automatische voerder voor de hond met timer en stemrecorder.

De PetKing is een luxe uitgevoerde automatische voerapparaat met een dispenser van 6.5 liter. Dit is voldoende om 2,5 tot 3 kilo droog voer in te bewaren. Via de display zijn er tot vier maaltijden per dag te programmeren, met maaltijden tussen de 10 en 39 brokjes. Dit geeft de hond 10 tot 390 gram voeding per afgifte.

Het apparaat werkt via een 3 meter lange USB-kabel en zal bij een stroomstoring automatisch overschakelen op zijn batterijen. Dat geeft een garantie dat de hond altijd, ook als de baas niet thuis is, zijn maaltijden zal krijgen. Via de spraakrecorder is een 8 seconden lange boodschap in te spreken om de hond te waarschuwen dat zijn brokken klaar liggen.

Deze boodschap zal 3 keer worden herhaald. Na gebruik is het apparaat snel en eenvoudig te reinigen met een mild sopje, De kom en container mogen in de vaatwasser.

 

Navaris automatische voerautomaat voerbak met timer voor de hond

De Navaris werkt met een reservoir met een maximale capaciteit van 6 liter. Dit is voldoende voor twee tot drie kilo droogvoer. Het apparaat is traploos in te stellen tussen de 10 en maximaal 39 brokken per afgifte. Dit geeft 10 tot 390 gram voeding per maaltijd. Het apparaat kan maximaal 4 giften per dag afgeven.

De modern uitgevoerde voerapparaat kan worden voorzien van een akoestische melding om de hond op het voedsel attent te maken. De dispenser is vaatwasmachine bestendig en werkt op batterijen die via een USB kabel of netstroomadapter worden opgeladen. Het geheel is geschikt om in de vaatwasser te reinigen.

 

Trixie tx5 automatische voerdispenser

De modern vormgegeven Trixie tx5 is een automatische hondenvoerbak voor maximaal 5 maaltijden. Door de eenvoudig in te stellen 24-uurs timer bepaal je zelf wanneer de hond zijn eten zal krijgen. De ronde bak is gemaakt van kunststof in wit en grijstinten, waarbij de afzonderlijke bakjes een inhoud van 240 milliliter hebben en geschikt zijn voor droog voer en water.

De bakjes zijn hygiënisch in een vaatwasser te reinigen. Het geheel is snoerloos, en werkt via 4 AA batterijen.

 

Petsafe voersysteem automatisch hondenvoerbak

Dit systeem beschikt over twee voerbakken met een inhoud van maximaal 355 gram. Hiermee zijn de bakken ook geschikt voor de wat grotere honden. De tijdstippen zijn snel en eenvoudig via een digitaal scherm in te stellen, waarna de klep zich automatisch zal openen en de hond het voedsel kan bereiken. De voederbakken zijn uitneembaar en met een vaatwasser te reinigen. De bak is uitgevoerd in blauwgrijs kunststof en werkt op batterijen.

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Totaal: 50 Gemiddeld: 4.7]
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.

Volg ons

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *