De 7 beste automatische hondenvoerbakken in 2024

Automatische voerbak

Er zijn meerdere redenen om te kiezen voor een automatische voederbak voor de hond. Ze zijn erg handig als de baas wat langer van huis is, omdat de hond geen maaltijd hoeft te missen. Door de keuzemogelijkheid tussen de twee en zes voedermomenten per dag, zal de hond zijn voedsel gelijkmatig krijgen. Je bepaalt zelf het moment waarop de voederbak open zal gaan met digitaal in te stellen tijdstippen.

Daarnaast zijn de bakken vaak geschikt voor droog voer, nat voer en water. Dit maakt ze ook zeer geschikt als een hond een dieet krijgt omdat vooraf de juiste hoeveelheid voedsel is afgewogen. Omdat de niet gebruikte bakken afgesloten zijn, blijft het voer extra lang vers en kan niet door vliegen of andere beesten worden bereikt.

 

Verschillende soorten

Bekijk voor aanschaf van de automatische hondenvoerbak eerst de verschillende modellen, en kies daarna de bak die het beste past. De hoeveelheid maaltijden varieert tussen de twee en zes per bak. De hoeveelheid voedsel en de toedieningsmomenten zijn los te programmeren. Hou rekening met de grootte van de hond zodat er voldoende voedsel in de bakken past.

Automatische drinkbakken zijn voorzien van een ingebouwd waterfilter waardoor het water vers zal zijn tijdens het moment van toediening. Deze bakken zijn over het algemeen gemaakt van kunststof zodat ze niet zullen roesten. Ze zijn eenvoudig te verwijderen en geschikt om in de vaatwasser te reinigen. De meeste bakken werken op batterijen waardoor er geen snoeren op de grond zullen liggen.

 

Zo werkt het

De timer bepaald het moment van toedienen en is eenvoudig naar wens in te stellen. De bakken of de dispenser moet eenmalig worden gevuld, waarna de voeding op de ingestelde tijd beschikbaar is voor de hond. Geavanceerde modellen beschikken over de mogelijkheid om de eigen stem op te nemen. Deze zal worden afgespeeld op het moment dat het voedsel beschikbaar is. Hierdoor zal de hond worden geroepen, ook al is de baas zelf niet aanwezig.

 

Tips om je hond te laten wennen

De meeste honden zullen de automatische voederbak snel en instinctief begrijpen en het voedsel tot zich nemen als ze ontdekken dat de bak open staat. De stemrecorder is hierbij een ondersteunende techniek. Omdat het openen van de klep een schrikreactie kan veroorzaken is het aan te raden om dit samen met de hond te oefenen. De beloning ligt in de voederbakjes waardoor de hond snel alleen de voordelen van het systeem zal zien. Behalve voor honden zijn de meeste apparaten ook geschikt als automatisch voedersysteem voor katten.

 

#1 C500 Automatische hondenvoerbak (voor kleine honden en puppy’s, geschikt voor natvoer)

De Cat Mate C500 Automatic Feeder is een ideale keuze voor huisdiereigenaren die een betrouwbare manier nodig hebben om hun huisdieren te voeren als ze niet in de buurt kunnen zijn. Wij hebben deze voerbak enkele weken getest, en zijn er zeer over te spreken. De digitale timerfunctie maakt nauwkeurige maaltijdinstellingen mogelijk die gemakkelijk kunnen worden aangepast op het duidelijk leesbare LCD-scherm. De brede en stevige basis zorgt ervoor dat hij zelfs bij grotere honden niet omvalt. Het werkt op 3 AA-batterijen, hoewel batterijen niet standaard worden meegeleverd. Over het geheel genomen is dit product geschikt voor zowel katten als kleine honden, waardoor het een prima optie is voor eigenaren van huisdieren die op zoek zijn naar een gebruiksvriendelijke automatische hondenvoerbak.

Wat wij leuk vinden aan dit product:

 • Digitale timerfunctie maakt precieze maaltijdinstellingen mogelijk
 • Duidelijk LCD display maakt aanpassingen gemakkelijk
 • Brede en stevige basis voorkomt omvallen
 • Geschikt voor zowel katten als kleine honden

Waar je wel op moet letten:

 • Batterijen worden niet meegeleverd.
 • Alleen geschikt voor kleine honden en kittens.

#2 Zedar Automatische hondenvoerbak

De Zedar Automatische Hondenvoerbak is een uitstekende keuze voor drukke huisdiereigenaren. Het heeft een grote capaciteit van 6 liter en kan gebruikt worden met zowel netstroom als een batterij als noodoptie. Het apparaat heeft ook een stemopnamefunctie, zodat je tot 10 seconden van je persoonlijke boodschap kunt opnemen die wordt afgespeeld als de feeder wordt geactiveerd. Dit is geweldig om je huisdier te laten weten dat het voedertijd is en geeft hem de gemoedsrust dat je nog steeds in de buurt bent, zelfs als je niet thuis bent. Bovendien betekent de LED-indicator dat je de voedselvoorraad niet regelmatig hoeft te controleren – je weet namelijk wanneer hij leeg is.

Wat wij leuk vinden aan dit product:

 • Grote inhoud van 6 liter
 • Met de stemopnamefunctie kun je persoonlijke boodschappen voor je huisdier achterlaten
 • LED-indicator laat je weten wanneer het voer moet worden bijgevuld
 • Noodbatterij optie in geval van stroomuitval

Waar je wel op moet letten:

 • Aan de prijzige kant, al krijg je daar leuke opties voor terug.
 • Niet geschikt voor natvoer.

#3 Toivo honden voerautomaat Pro

De Toivo Feeder 4L Pro is een geweldige voerautomaat voor hondeneigenaren die hun hond op elk moment van de dag willen voeren, zonder een app te hoeven downloaden of zich zorgen te maken over de controle. Het product heeft een modern en tijdloos ontwerp dat in bijna elke huiskamer past, evenals de mogelijkheid om voederschema’s aan te passen met specifieke portiegroottes en spraakberichten. Daarnaast is het geassembleerd in Europa, voldoet het aan alle wetten volgens Europese normen, en wordt het geleverd met 1 jaar garantie. Al deze kenmerken maken de Toivo Feeder 4L Pro een uitstekende keuze voor huisdiereigenaren die op zoek zijn naar een kwaliteitsautomaat.

Wat wij leuk vinden aan dit product:

 • Porties zijn aanpasbaar
 • Voeg spraakbericht toe aan voedertijd
 • 1 jaar garantie
 • Vergrendelingsbeveiliging

Waar je wel op moet letten:

 • Helaas is de Toivo Feeder 4L Pro niet geschikt voor nat of vochtig voer.

 

#4 Petsafe Eatwell automatische voerbak voor vijf maaltijden (ook natvoer)

De PetSafe Eatwell Automatische Voerbakis een uitstekend en betrouwbaar product dat ontworpen is om maaltijden voor je huisdier te verzorgen terwijl je niet thuis bent. De feeder kan tot 1180 ml voer bevatten, kan 48 uur lang per uur worden ingesteld, en de bakjes zijn vaatwasmachinebestendig. Het beschikt ook over een klok op batterijen.. Dit product heeft een strak ontwerp dat mooi past in elk huisdecor, waardoor het zowel functioneel als stijlvol is.

Wat wij leuk vinden aan dit product:

 • Eenvoudig in te stellen met de bijgeleverde instructies
 • Kan worden ingesteld voor regelmatige maaltijden van meer dan 48 uur
 • Strakke vormgeving
 • Vaatwasmachinebestendige containers (dit vinden wij zelf een groot pluspunt!)

Waar je wel op moet letten:

 • Vereist 1 AA-batterij (niet inbegrepen)
 • Door het gebruik van batterijen heb je geen last van onhandige snoeren.

#5 Lovely Pets slimme automatische voerbak voor de hond (goedkoop voor de hoeveelheid liters)

De Lovely Pets automatische voerbak is een zeer flexibele oplossing om de hond te voeren als de baas niet thuis is. Door gebruik te maken van een 5,5 liter reservoir met harde brokken zal het apparaat de benodigde hoeveelheid brokken op de gewenste momenten in de voerbak laten lopen. Kies hierbij uit 1 tot 3 maaltijden per dag tot 7 dagen per week. Eenmaal gevuld is de baas voor een week klaar.

De hoeveelheid brokken is in te stellen tussen de 30 en 360 gram per gift waardoor het apparaat geschikt is voor zowel kleine als grote honden. Via een groot LCD scherm en een intuïtief keuzemenu worden de voorkeuren opgeslagen. Ook is het mogelijk om een boodschap in te spreken van maximaal 8 seconden, die 3 keer zal worden afgespeeld. Door gebruik van kunststof is de voederbak eenvoudig te reinigen.

Wat wij leuk vinden aan dit product:

 • Gebruiksvriendelijk LCD-scherm met functie voor gesproken berichten
 • Meerdere opties voor portiegrootte
 • Duidelijk bedienings-/bedieningsmenu
 • Gemakkelijk schoon te maken

Waar je wel op moet letten:

 • Batterijen niet inbegrepen
 • Niet geschikt voor natvoer

 

#6 Trixie tx5 automatische voerdispenser

De modern vormgegeven Trixie tx5 is een automatische hondenvoerbak voor maximaal 5 maaltijden. Door de eenvoudig in te stellen 24-uurs timer bepaal je zelf wanneer de hond zijn eten zal krijgen. De ronde bak is gemaakt van kunststof in wit en grijstinten, waarbij de afzonderlijke bakjes een inhoud van 240 milliliter hebben en geschikt zijn voor droog voer en water.

De bakjes zijn hygiënisch in een vaatwasser te reinigen. Het geheel is snoerloos, en werkt via 4 AA batterijen.

 

#7 Petsafe voersysteem automatisch hondenvoerbak

Dit systeem beschikt over twee voerbakken met een inhoud van maximaal 355 gram. Hiermee zijn de bakken ook geschikt voor de wat grotere honden. De tijdstippen zijn snel en eenvoudig via een digitaal scherm in te stellen, waarna de klep zich automatisch zal openen en de hond het voedsel kan bereiken. De voederbakken zijn uitneembaar en met een vaatwasser te reinigen. De bak is uitgevoerd in blauwgrijs kunststof en werkt op batterijen.

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Totaal: 83 Gemiddeld: 4.7]
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.

Volg ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *