Beste benchkussens

Benchkussen

Houd jij er ook zo van om lekker te shoppen voor je maatje? Want zeg nou zelf, wat is er leuker dan je hond verwennen met de mooiste, lekkerste en beste spullen? Dit is natuurlijk makkelijk gezegd. Ook al zou je het graag willen, je kunt niet altijd alles zo maar voor je dier kopen wat je graag wilt. Wanneer je nieuwe spullen wilt aanschaffen moet je met diverse zaken rekening houden. En dat geldt ook als je op zoek bent naar het perfecte benchkussen voor je viervoeter.  

Waar moet je allemaal op letten wanneer je op zoek bent naar een heerlijk kussen waar je hond lekker op kan rusten en slapen? Ieder baasje stelt weer andere eisen aan het te kopen product. Maar hetzelfde geldt ook voor de honden, ook die kunnen kritisch zijn. Niet alle honden vinden hetzelfde benchkussen lekker om op te liggen. Sterker nog, niet ieder kussen is geschikt voor elke hond en elke bench.  

Om je een beetje wegwijs te maken geven wij je in dit artikel tips waar je op moet letten wanneer je een benchkussen aan wilt schaffen. Lees het rustig door en haal de tips er uit die voor jou bruikbaar zijn. Het zet je een stap in de goede richting wanneer je je hond wilt verblijden met een mooi en zacht bench kussen. 

 

De bench: een comfortabele en veilige plek voor jouw maatje 

Een bench is een klein verblijf voor honden dat je eenvoudig af kunt sluiten. Het is bruikbaar voor verschillende doeleinden. Vaak wordt het ingezet bij puppytraining. Maar het is ook een handig hulpmiddel om te gebruiken bij de zindelijkheidstraining. Daarnaast wordt een bench vaak gebruikt wanneer je als baasje van huis bent en je je dier niet los in huis wilt laten rondlopen. Het voorkomt dat je maatje iets gaat vernielen terwijl jij er niet bent. En je hoeft op deze manier ook niet bang te zijn om bij thuiskomst een vervuild huis aan te treffen. 

Wanneer je hond tijd doorbrengt in een bench is de aanwezigheid van een comfortabel en warm benchkussen een must. Op een fijne plek zal je viervoeter makkelijker gaan rusten en daardoor beter slapen. Honden liggen net als mensen graag op een comfortabel bed. Een bijkomend pluspunt van een goed en comfortabel kussen is dat de gewrichten van je dier worden ontlast. Dit is vooral belangrijk wanneer je een wat oudere hond hebt. 

Bij het aanschaffen van een bench houd je rekening met verschillende factoren en vergelijk je diverse opties. Je kiest een bench die bij jouw hond past. Het is dan ook logisch dat je bij de aanschaf van een benchkussen ook niet zomaar het eerste het beste exemplaar in je winkelmand stopt. Krijgt jouw hond binnenkort een nieuw kussen in zijn bench? Houd dan rekening met de volgende punten. 

 

Zo kies je de juiste maat voor een benchkussen 

De juiste maat van een kussen hangt voor het grootste gedeelte af van de maat van de bench. Kijk dus eerst goed wat de afmeting van de bench is. Moet het nieuwe kussen de hele vloerruimte van de bench bedekken? Dan raden wij aan om het kussen iets kleiner dan de maat van de bench te kopen. Op deze manier leg je het kussen makkelijk in de bench zonder dat het aan de zijkanten op gaat krullen. 

Sommige benches hebben een lade. Dit maakt de bench vaak al een beetje kleiner en de kans om een te groot kussen aan te schaffen ligt op de loer. Meten is weten, haal dat meetlint er dus voor alle zekerheid maar even bij. Het voorkomt dat je met een te groot of juist te klein benchkussen thuiskomt. 

 

Kies een kussen met de juiste dikte 

Het is niet alleen belangrijk om de juiste maat voor een kussen te kiezen. Let ook goed op de dikte van het kussen. Een dikker kussen geeft vaak meer comfort en warmte dan een dun kussen. Zwaardere honden hebben een dikker kussen nodig dan kleine en lichte honden. Bij een te dun kussen ligt je hond snel op de grond waardoor hij te koud kan worden. 

Hond bench kussen

Deze materialen worden gebruikt voor een benchkussen 

Benchkussens worden gemaakt van verschillende materialen en ieder materiaal heeft voor- en nadelen. Vergelijk de materialen en kijk wat past bij jullie situatie. Voor de hoes van het kussen zijn de volgende stoffen het meest gangbaar. 

Polyester 

Polyester is een kunsstof die vaak wordt gebruikt in combinatie met anderen stoffen zoals bijvoorbeeld katoen of linnen. Het voordeel van polyester is dat het een sterk materiaal is. Hierdoor gaat het lang mee en is het dus een duurzame stof. Daarnaast is polyester kleurvast. Ben je gek op kussens in een hip kleurtje? Zoek er dan een die van polyester is gemaakt, dan hoef je niet bang te zijn dat de kleur van het kussen in no time vaal wordt. 

 

Oxford-stof 

Deze stof wordt vaak gebruikt voor rugzakken en tenten en heeft veel voordelen. Het is een stevige stof die ook nog eens water- en vuilafstotend is. Door de speciale manier van weven ontstaat deze sterke maar lichte stof. Oxford stoffen herken je aan het dicht geweven ruitpatroon. 

 

Katoen 

Dit is een natuurlijke stof die gemaakt is van de katoenplant. Van de vezels uit de zaden worden draden gesponnen waarmee een stof wordt gemaakt. Het voordeel van katoen is dat het luchtdoorlatend is en vocht opneemt. Dat is fijn wanneer het erg warm is. Als nadeel heeft katoen dat het kan gaan plakken wanneer het vochtig is. Ook kan katoen na verloop van tijd gaan verkleuren, en dit gaat sneller onder invloed van zonlicht. 

 

De meest voorkomende soorten vulling 

Naast het materiaal van de buitenkant, is het materiaal van de vulling zeker net zo belangrijk! Hieronder omschrijven wij de meest voorkomende soorten vulling.  

Fiberfill 

Fiberfill is een vulling die gemaakt is van polyester. Deze vulling is zeer veerkrachtig, slijtvast en voelt lekker zacht en warm aan. Bovendien is fiberfill wasbaar tot 40 graden en is het sneldrogend. Het grootste pluspunt van deze vulling is wel dat het een hygiënische stof is. Dat komt omdat bacteriën en insecten er niet in kunnen leven. Ideaal dus voor de vulling van een benchkussen. 

 

Schuim 

Deze vulling wordt vaak gebruikt bij een orthopedisch kussen. De vulling bestaat dan uit een mengsel van traagschuim en koudschuim. Deze vulling biedt de meeste ondersteuning aan je dier. Orthopedische kussens worden vaak aangeschaft voor oudere honden die last hebben van hun gewrichten. 

 

EPS 

EPS is een afkorting van Expanded PolyStrene en wordt ook wel piepschuim genoemd. Deze vulling is in de vorm van kleine korreltjes en is een gangbaar product bij de isolatie van huizen. Ook zie je deze korrels terug in zitzakken. Bij gebruik in een benchkussen wordt de warmte van de hond ook goed vastgehouden. Mocht het kussen kapotgaan, dan kan je huis binnen de kortste keren bedolven zijn onder de kleine korreltjes, dit is wel een klein minpuntje. 

 

Vlokken van polyether 

Polyether vlokken zijn gemaakt van schuimrubber en zorgen voor veel volume in een kussen. Het grootste voordeel van deze vulling is dat het kussen door opkloppen weer terug in oude vorm komt en dus lange tijd een heerlijke lig plek voor je hond is. 

Honden bench

Hier moet je nog meer op letten bij de aanschaf van een benchkussen 

Maatvoering, comfort en materiaal zijn de eerste eisen waar je rekening mee houdt als je een nieuw kussen voor je hond zoekt. Maar denk je ook aan de volgende punten? 

 

Looks 

Vind je het belangrijk dat het kussen past bij de rest van het interieur? Benchkussens zijn te koop in alle kleuren van de regenboog, hoewel zwart, bruin, grijs en blauw wel de meest voorkomende tinten zijn. Maar wil jij liever een schattig roze kleurig kussen voor je pup, dan is die mogelijkheid er ook zeker. 

 

Prijs 

Als laatste punt noemen wij hier de prijs van een kussen. Benchkussens zijn verkrijgbaar van spotgoedkope tot peperdure exemplaren. Alleen jij kunt bepalen welk kussen binnen jouw budget past. 

 

Op zoek naar het ideale Benchkussen 

Met deze tips hopen wij je op weg te helpen geholpen op zoek naar een nieuw benchkussen voor je viervoeter. Bepaal voor jezelf welke eisen je wilt stellen aan het kussen en houd rekening met bovengenoemde punten. Heb je je lijstje met wensen en eisen vastgesteld? Dan kun je gaan shoppen in de winkel of op internet. Heb je een kussen aangeschaft en ben je helemaal tevreden over het product? Laat het ons weten en help andere hondenbaasjes met jouw tips. 

 

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Totaal: 34 Gemiddeld: 4.7]
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.

Volg ons

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *