Top 10 Beste Flostouwen Voor Jouw Hond 

Hond flossen

Net als bij mensen is het gebit bij honden iets wat je goed moet onderhouden. Gezonde tanden en tandvlees zijn heel belangrijk. Honden poetsen natuurlijk niet hun tanden, maar hebben andere manieren om hun gebit schoon te houden. Misschien ben je al wel bekend met dental sticks waar je je hond op kan laten bijten.

Flostouwen zijn een leuke manier om met je hond te spelen en tegelijk de tanden schoon te maken. Tijdens het kauwen schuren de draden van katoen of hennep langs de tanden en het tandvlees van de hond, wat tandplak verwijdert. Als je hier online zoekt naar flostouwen, raak je waarschijnlijk verloren in het enorme aanbod. In dit artikel helpen we je op weg met een overzicht van de leukste flostouwen die online te vinden zijn.  

 

Flostouw met bol en lus

Nobleza heeft flostouwen met een bol en een lus in verschillende, vrolijke kleuren, namelijk geel, groen en blauw. Ze zijn gemaakt van gevlochten katoen. Katoen is een natuurlijk materiaal en ontzettend sterk. De vezels werken als een natuurlijke tandenborstel. De ronde bol is ideaal om in de bek te pakken. Daardoor is dit flostouw vooral heel geschikt voor apporteer en trek spelletjes. De prijs bedraagt 16,99.  

 

Flostouw met bollen aan beide kanten

Eén van de meest standaard flostouwen zijn deze witte flostouwen van Brekz met bollen en flossen aan beide kanten van het speeltje. Dit product is in verschillende maten te verkrijgen afhankelijk van het formaat van de hond. Volledig gemaakt van katoen. Ook bij het grote formaat van 40 centimeter is het touw niet te lang. Dit is handig als jouw hond de neiging heeft met het touw te schudden. Zo slaat hij zichzelf niet per ongeluk met één van de bollen. De prijs voor het grote formaat bedraagt 9,95 euro. 

 

Flostouw met massagebal

Nobleza biedt ook een flostouw met een massagebal in het midden. Ook hier is het gevlochten katoen perfect als natuurlijke tandenborstel, vooral omdat de gevlochten strengen verschillende diktes hebben. De massagebal reinigt het gebit ook wanneer de hond er in bijt. Eventueel kun je er snoepjes in stoppen om het spelen voor de hond extra leuk te maken. Dit is ook handig als de hond nog aan het speeltje moet wennen. De lengte is 32 centimeter en de prijs is 13,99 euro. Bij bol.com krijg je daarnaast een kleine korting als je er twee bestelt.  

 

Flostouw met drie knopen 

Naast bijt- en trekspelletjes kan jouw hond op dit flostouw van Beeztees ook lekker zelf kauwen. Gemaakt van stevig katoen waardoor jouw hond al spelenderwijs zijn tanden schoonmaakt. De drie knopen en verschillende diktes zorgen ervoor dat het flostouw goed tussen de tanden van de hond komt. Dit product is beschikbaar in zes verschillende maten. De kleinste maat is 18 centimeter lang en de grootste is 63 centimeter lang. De prijs voor de grootste maat is 12,99 euro. 

 

Flostouw met zes knopen 

De kauwbehoefte van je hond wordt helemaal voorzien met dit flostouw van BoDutch dat extra lang is en meerdere knopen heeft. De zes knopen maken het speeltje leuk voor trekspelletjes. De vier knopen in het midden zijn dikker dan de knopen aan de buitenkant. Dit product is gemaakt van hennepdraad, wat net als katoen een natuurlijk product is en daardoor niet schadelijk voor je hond. De lengte van dit artikel is 60 centimeter en de prijs bedraagt 16,99 euro.  

Flostouwen hond

Flostouw in de vorm van een touwring

Als je een keer wat anders wil voor je hond is een flostouw in de vorm van een ring ook leuk. Hier kan je zowel samen met je hond mee spelen als de hond in zijn eentje op laten kauwen. Deze Denta Fun touwring van Brekz is van gevlochten katoen en heeft een doorsnede van ongeveer 14 centimeter. Hij wordt geleverd in vrijwel alle kleuren. De ring is enigszins elastisch en daardoor geschikter voor kleine tot middelgrote honden. De prijs is 7,09 euro. 

 

Een octopus flostouw

Om het spelen wat uitdagender en interactiever te maken is dit speeltouw in de vorm van een octopus van Brekz leuk voor de afwisseling. Bijvoorbeeld als jouw hond wat langer binnenshuis zit. Er zijn maar liefst acht touwen bevestigd aan de bijt bal in het midden. De totale lengte is 40 centimeter en de grip is zowel voor jou als je hond goed. De prijs bedraagt slechts 4,99 euro.    

 

Flostouwen in de vorm van groente of fruit

Wil je een keer wat anders dan de standaard flostouwen? Happyshopper biedt meerdere flostouwen in de vorm van groente en fruit in vrolijke kleuren. Deze kauwstaaf heeft de vorm van een maïskolf. De dikkere tandenborstel in het middel is gemaakt van TPR-materiaal en de flossen aan de zijkant van stevig katoen. De lengte is 12 centimeter en de prijs bedraagt 17,95 euro.  

 

Honden flostouwen voor puppy’s

Spelen met flostouwen is goed om vanaf jonge leeftijd aan te leren aan je hond. Spelen bevordert de intelligentie en leert jouw hond ook welk gedrag wordt beloond en welk gedrag niet. Kauwen is natuurlijk gedrag voor honden, waardoor het fijn is om iets te hebben wat jullie zowel samen kunnen gebruiken als waar jouw hond zelf op kan kauwen.

Dat je daarmee de tanden en het tandvlees gezond houdt, is belangrijk en mooi meegenomen. De flostouwen in de vorm van knuffels van BoDutch trekken de aandacht van je hond. Het geïntegreerde piepje zorgt dat ze niet verveeld raken. En zeg nou zelf, ze zijn ook heel schattig om te zien. Deze knuffel in de vorm van een luiaard is 16,99 euro, maar online zul je nog veel meer varianten vinden.   

 

Flostouwen in speelgoed sets

Flostouwen zijn vaak ook verkrijgbaar in sets met verschillende types flostouwen en andere speeltjes, zoals bijtringen. Deze sets zijn heel geschikt voor puppy’s. Ermee spelen bevordert de intelligentie van je hond, leert jouw hond om zich te gedragen tijdens het spelen en reinigt ook nog eens het gebit. Het gebruik vanaf jonge leeftijd is essentieel voor een goede opvoeding van je hond. De meeste sets komen met handige opbergzakken en zijn scherp geprijsd, zoals deze set van All 4 Pets Supply bij bol.com voor 29,95 euro.  

Hond gebit

Veel gestelde vragen 

Flostouwen zijn heel belangrijk voor jouw hond. Ze zijn leuk om te spelen, zorgen dat jouw hond op iets kan kauwen en houden gebit en tandvlees gezond. Hebben deze producten je op weg geholpen met het maken van een keuze? Als laatste duwtje in de rug beantwoorden we nog twee meest gestelde vragen. 

Zijn de materialen van het flostouw slecht voor mijn hond?

Flostouw is altijd gemaakt van katoen of hennep. Dit zijn natuurlijke stoffen die niet giftig of schadelijk zijn voor jouw hond, ook al slikt hij of zij er kleine stukjes van in. Het is goed om in de gaten te houden of het speeltje niet kapotgaat. Scherpe randjes na veel gebruik kunnen wel wondjes veroorzaken. Eventuele andere attributen, zoals een bijt bal in het midden, moeten gemaakt zijn van stevig rubber, zoals TPR. Dit rubber gaat niet zomaar kapot. Gebeurt dit wel, dan is het verstandig om een nieuw speeltje aan te schaffen. 

Hoe weet ik welk flostouw ik voor mijn hond moet kiezen? 

Welk flostouw je kiest hangt af van het formaat en type hond dat je hebt. Grote honden zullen de speeltjes snel doormidden bijten. Kies in dat geval voor dikkere flostouwen. Voor alle honden geldt dat het belangrijk is om afwisseling te hebben in de speeltjes. Het kan geen kwaad flostouwen aan te schaffen in verschillende vormen, zodat jouw hond voldoende heeft om mee te spelen. De leukste flostouwen kun je onder andere bestellen bij bol.com en brekz.nl. Heb jij een flostouw aangeschaft waar je ons over wil vertellen? Laat het ons weten in de comments. 

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Totaal: 13 Gemiddeld: 4.9]
Picture of Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.
Picture of Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.

Volg ons

Eén reactie

  1. Erg nuttig artikel over flosstouw
    Ons hondje mix Jack Russel en pointer steelt de sokken van de kids om zijn bijtbehoefte te doen maar ga nu zo’n touw aanschaffen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *