Beste hondenkammen

Hondenborstel

Het bezitten van een hond vraagt veel verantwoordelijkheid van jou als baasje. Je zorgt er iedere dag weer voor dat je hond een goede maaltijd krijgt. Daarnaast verwen je hem af en toe ook met een hondenkoekje of snoepje. Meerdere malen per dag je hond uitlaten hoort ook tot je dagelijkse bezigheden met je dier. Je goede zorgen voor je hond dragen bij aan een goede gezondheid en daarmee een gelukkige en vrolijke hond in huis.

Het verzorgen van de vacht van je hond is een belangrijk onderdeel van de dagelijkse verzorging. En dat geldt voor zowel langharige als kortharige honden. In dit artikel vertellen we je meer over de verzorging van de vacht van je hond. Daarnaast geven we je informatie over 10 hondenkammen. Met deze informatie kan jij straks de juiste keuze maken bij de aanschaf van een kam voor je maatje.

 

Waarom het verzorgen van een hondenvacht belangrijk is

Door regelmatig te kammen en borstelen zorg je er voor dat de vacht van je hond gezond en glanzend blijft. Het borstelen en kammen van de haren van je hond is een cruciaal onderdeel van de verzorging. Je voorkomt er mee dat er klitten in de vacht komen. Tegelijkertijd kam je overtollig haar weg. Met sommige kammen kun je ook vlooien en teken verwijderen.

Het kammen en borstelen zorgt voor een goede massage van de hondenhuid. Dit heeft een positief effect op de bloedsomloop en zorgt er ook voor dat het vettige laagje op de huid goed wordt verdeeld. Na een goede borstelbeurt glanst de vacht van je hond als nooit tevoren.

Omdat iedere hondenvacht anders is, gebruik je voor een kortharige hond andere borstels en kammen dan voor een langharige hond. De verzorging van een langharige vacht kost vanzelfsprekend meer tijd dan die van een kortharige vacht. Maar in alle gevallen geldt dat de band tussen jullie tweeën positief beïnvloed wordt door het zorgvuldig kammen en borstelen van je hond.

 

Hoe vaak moet je een hondenvacht verzorgen?

Het is aan de raden om je hond iedere week een borstel- en kambeurt te geven. Hierdoor zorg je voor regelmaat en zal het je ook de minste tijd kosten. Ga in ieder geval met kammen in de weer als je ziet dat er klitten in de vacht ontstaan. Is je hond in de rui? Geeft hem dan eens een extra borstelbeurt. Je hond zal hier zeker van genieten en jij hebt minder last van losse hondenharen op je meubels en kleding.

Hondenkam

Waar moet je op letten bij het borstelen en kammen van je hond?

Een goede verzorging en borstelbeurt van je hond vraagt tijd en aandacht. Kies als het mogelijk is een vaste plek waar de borstelbeurt plaats vindt. Zet je hond op een stevige verhoging, bijvoorbeeld op een tafel. Begin met kammen achter de oren van je hond en werk van boven naar beneden. Kam met de haren mee. Ga voorzichtig te werk, zeker op gevoelige plekken. Hoe stevig je mag borstelen en kammen hangt mede af van het type hond dat je hebt. Kleine chihuahua’s moet je nu eenmaal met iets meer voorzichtigheid behandelen dan een stoere langharige Berner Sennenhond.

Voor iedere vacht zijn er verschillende kammen en borstels te koop.  Zo zijn er kammen waarmee je op een makkelijke en snelle manier de ondervacht en overtollige haren kan verwijderen. Kammen met lange tanden zijn geschikt om klitten en knopen te verwijderen. En dan zijn er ook nog speciale kammen om vlooien uit de vacht van je maatje te halen.

Voor ieder doel is er een geschikt product op de markt. Met de juiste materialen wordt een wekelijkse borstelbeurt een genietmoment voor jullie allebei, met als resultaat een hond met een gezonde, gladde en verzorgde vacht.

 

Soorten hondenkammen

 

Beeztees Verstelbare shedder

De Beeztees shedder is een zeer handig hulpmiddel wanneer je hond verhaart. Met enkele slagen verwijder je op een eenvoudige manier losse en dode haren. De oppervlakte van de kam kan groter worden gemaakt door de handvatten uit elkaar te duwen. De kam neemt ook de onderharen goed mee. Het werken met deze kam gaat super snel, doordat de haren niet in de kam achterblijven, maar gelijk op de grond vallen. De Beeztees shedder is geschikt voor korte tot middellange vachten en heeft een kamzijde met grove tanden en een zijde met fijne tanden. Een super kam voor dikke hondenvachten.

Doel:Losse haren verwijderen
Geschikt voor:Middellange tot lange vacht

 

Professionele 2-Zijdige Ondervacht Kam voor Hond en Kat

Heeft je hond veel klitten in zijn vacht? Ligt je huis regelmatig vol met hondenharen? Met deze 2-zijdige ondervacht kam is dat snel verleden tijd. Binnen een paar minuten verwijder je vervelende klitten en overtollige haren, ook uit de ondervacht. Door de afgeronde bladen zal je hond hier niets van merken en is de klus gauw geklaard. Je maatje ziet er snel weer gezond, glanzend en verzorgd uit.

Doel:Klitten en losse haren verwijderen
Geschikt voor:Middellange tot lange vacht

 

Artero Metalen Kam Fijn/Grof met Ronde Greep – Groot

De Artero kam is gemaakt van stevig metaal. Door de ronde greep ligt hij goed in de hand.  De kam heeft zowel grove als fijne tanden en is daardoor geschikt voor diverse vachten. Door zacht te kammen verwijder je eenvoudig knopen en klitten. Een handige kam om te gebruiken voordat je hond in bad gaat.

Doel:Klitten en knopen verwijderen
Geschikt voor:Korte tot lange vacht

 

Vlooienkam – Vachtverzorging

Deze kam is het juiste hulpmiddel wanneer je vlooien bij je hond wilt verwijderen. Door de lange handgreep kam je net zo makkelijk door lange als wat kortere haren. De tanden van de kam staan dicht bij elkaar om eenvoudig alle vlooien en eitjes te verwijderen. Deze kam is een must-have voor iedere hondenbezitter.

Doel:Vlooien en eitjes verwijderen
Geschikt voor:Kort, middellange en lange vacht

 

Hondenkam ondervacht – Hondenborstel hond – Klittenkam – Roestvrijstaal

De Hilvard ondervacht hondenkam is eenvoudig in gebruik en zeer effectief. De duurzame roestvrijstalen tanden kammen moeiteloos de ondervacht zonder de bovenvacht te beschadigen. Door regelmatig gebruik van deze kam zul je al snel merken dat het haarverlies van je hond duidelijk vermindert. Ideaal om te gebruiken bij kort en langharige honden in de rui. Je viervoeter ziet er met zijn glanzende vacht weer gezond en fris uit.

Doel:Ondervacht verwijderen
Geschikt voor:Korte en lange vacht

 

Ferplast Herderhark Dubbel – Hondenvachtborstel – 11×15.5 cm Rood Zwart

De Ferplast Herderhark dubbel gebruik je voor het ontklitten van een middellange tot lange hondenvacht. Door de dubbele rij pinnen is het eenvoudig om de ondervacht weer klitvrij te krijgen en losse haren te verwijderen. Deze kam is zeer geschikt voor de vacht van bijvoorbeeld herders en Australian Shepherds. De kam ligt goed in de hand en is gemakkelijk in gebruik door het harkmodel.

Doel:Ontklitten van lange en dikke vachten
Geschikt voor:Middellange tot lange vacht

Hond geborsteld

Klittenkam of ontviltermes ergonomische grip

De Nobleza klittenkam is speciaal ontwikkeld om klitten uit de vacht te snijden met een minimum aan haarverlies. Dit gaat erg gemakkelijk door de vlijmscherpe messen. Door de afgeronde punten kun je de huid van je hond veilig raken zonder te beschadigen. Het gebruik van deze kam wordt in verband met de scherpe messen alleen geadviseerd bij gebruik door of onder toezicht van volwassenen. Een goede kam die door zijn ergonomische handvat prettig en comfortabel in gebruik is.

Doel:Ontklitten met een minimum aan haarverlies
Geschikt voor:Middellange tot lange vacht

 

Orange85 Hondenkam – dubbelzijdig – 2-zijdig – Hondenkammen 

De Orange 85 hondenkam 2 in 1 is een handig hulpmiddel bij het kammen van je hond. De kam verwijdert makkelijk loszittende haren en neemt dan gelijk de klitten mee. De kam is    2-zijdig. Aan jou de keus of je voor de fijne zijde gaat, of misschien toch de grove kant nodig hebt voor dikkere vacht en klitten.

Doel:Kammen en ontklitten
Geschikt voor:Korte tot lange vacht

 

Nobby Comfort Line Dubbele Hark

De Nobby Comfort Line dubbele kam is zeer geschikt voor de verzorging van lange, dichte vachten en gevoelige honden. Dit product bevat 39 lange, roterende tanden in een dubbele rij. Deze tanden passen zich aan de kamdruk aan. Dit betekent dat het een vriendelijke en zachte kam is voor honden die gevoelig zijn. Je kunt met deze kam de ondervacht van je hond op eenvoudige wijze verwijderen.

Doel:Ondervacht verwijderen
Geschikt voor:Middel tot lange vacht

 

ErgoComfy® Original – Professionele 2-Zijdige Ondervacht kam 

Met de Ergo Comfy Original 2-zijdige kam verwijder je op een makkelijke manier overtollig haar en extreme klitten. Tegelijkertijd verwen je je hond met een heerlijke massage. Hiermee stimuleer je de doorbloeding van de huid. Het ergonomisch ontworpen handvat met antislip zorgt voor een goede ligging in de hand. Met de kleine tanden verwijder je losse haren en kun je de vacht uitdunnen. Met de grove tanden verwijder je op een eenvoudige wijze klitten en knopen. De kam is geschikt voor honden met kort, lang of gekruld haar.

Doel:Overtollige haren verwijderen
Geschikt voor:Korte tot lange vacht en gekrulde vacht

 

Je weet nu waar hondenkammen goed voor zijn en welke verschillende soorten kammen er allemaal zijn. Het kammen van de vacht van je hond is een cruciaal onderdeel van een goede verzorging. Een goede borstelbeurt vergt tijd en aandacht. Voor elke viervoeter bestaat er een goede kam die jij kunt aanschaffen. Twijfel je nog over welke kam bij jouw hond past, of wil je meer informatie? Kijk dan op de website of neem contact met ons op. Wij helpen je graag om de juiste keuze te maken.

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Totaal: 25 Gemiddeld: 4.8]
Picture of Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.
Picture of Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.

Volg ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *