Deens-Zweedse boerderijhond: een waakse maar lieve gezinshond

Deens-Zweedse boerderijhond buiten

Van plan om een trouwe viervoeter aan te schaffen of ben je gewoon enorm nieuwsgierig naar bepaalde hondenrassen? Dan wil je hier natuurlijk alles over te weten komen. Wij vertellen jou in dit artikel graag meer over de Deens-Zweedse boerderijhond. Dit is namelijk een prachtige hond die vrij zeldzaam is, dat is bijzonder toch?

Deze honden werden voornamelijk ingezet als waakhond tegen indringers en roofdieren en daarom past deze hond ideaal op de boerderij, maar dat niet alleen! Ook is dit hondenras een erg gezellig dier die perfect binnen het gezin past. Wil jij meer te weten komen over de Deens-Zweedse boerderijhond? Blijf dan vooral nog even lekker verder lezen.

 

De geschiedenis van de Deens-Zweedse boerderijhond

Zoals kort al even werd verklapt, werd deze hond vroeger gebruikt als waakhond. Dit komt omdat deze hond werd gebruikt op de boerderij en daarmee de mensen en dieren om zich heen beschermde tegen indringers en roofdieren. Zo konden deze honden ook erg goed ratten vangen, waardoor ze op de boerderij geen last hadden van ongedierte.

Dit hondenras werd in 1987 pas officieel erkend als hondenras in Denemarken en Zweden terwijl hij al enige jaren wordt ingezet als boerderijhond. Het is daarom ook niet zo vreemd waarom dit hondenras de prachtige naam Deens-Zweedse boerderijhond heeft gekregen, want hieruit is eigenlijk al op te merken dat dit hondenras uit Denemarken en Zweden komt en het een boerderijhond is.

 

Het karakter: gezellig en gemakkelijk

Ondanks dat de Deens-Zweedse boerderijhond een hond is die werd ingezet om te waken over zijn baasjes en andere dieren op de boerderij, is deze hond ook erg gezellig en gemakkelijk. Ze passen erg goed in een gezin, omdat ze goed overweg kunnen met kinderen en altijd voor gezelligheid zorgen.

Ze zijn, naast dat ze goed kunnen waken en gezellig zijn, ook erg gemakkelijk. Zo is de Deens-Zweedse boerderijhond de ideale hond om te trainen, juist omdat ze ervan houden om dingen voor je te doen. Neem dit ras vooral lekker mee naar buiten om oefeningen te doen. Wedden dat jouw hond met alle liefde een bal komt terugbrengen?

Deens-Zweedse boerderijhond close-up

Het uiterlijk: een kleine en mooie hond

De Deens-Zweedse boerderijhond heeft een uiterlijk om verliefd op te worden, dit komt omdat ze klein zijn en een enorm lieve uitstraling hebben. Het grappige aan dit hondenras is, is dat ze erg lijken op een Jack Russel Terriër, maar ze dit dus niet zijn. De Deens-Zweedse boerderijhond heeft namelijk dezelfde grootte en heeft een witte vacht met prachtige zwarte op bruine vlekken over zijn lijf.

De vacht is kort en glad. Ze hebben daarbij vaak een bruin of zwart hoofd met soms wat bruine of zwarte vlekjes, hun hoofd is wat klein in verhouding met het lichaam. Hun oortjes hangen standaard naar beneden en hun staart kan kort of lang zijn, ze worden namelijk zowel met een korte als een lange staart geboren.

 

De verzorging van de vacht

Het is ideaal dat deze hond weinig aandacht vereist als het gaat om de verzorging van de vacht, dit komt omdat ze een korte en gladde vacht hebben en de vacht daardoor weinig verzorging nodig heeft. Het is natuurlijk nooit verkeerd om de verzorging te onderhouden, door regelmatig even een borstel door de vacht heen te halen. Dit heeft daarnaast ook nog eens een positieve werking op de band die je hebt met je hond, want door hem regelmatig te borstelen raakt hij eraan gewend dat er iemand dichtbij komt en zal hij je minder snel afstoten.

 

De ziektes die een Deens-Zweedse boerderijhond kan krijgen

Het is belangrijk om ervan op de hoogte te zijn welke ziektes veel voorkomen bij dit hondenras. De meest voorkomende ziektes die eventueel voor kunnen komen zijn heupdysplasie en patella luxatie (ontwrichting van de knieschijf). Over het algemeen komen er dan ook niet snel ziektes voor bij dit hondenras, omdat het een gezond ras is.Het is altijd spannend of je hond ziek zal worden, je hoopt hier dan ook zeker niet op.

De gezondheid van je trouwe viervoeter is namelijk erg belangrijk. Je wil er dan ook het liefst alles aan doen om te voorkomen dat je hond ziek wordt, maar helaas hebben we dat niet altijd in de hand. Daarbij willen we natuurlijk wel meegeven dat dit helaas niet voor elke Deens-Zweedse boerderijhond geldt en je er hoe dan ook altijd rekening mee moet houden dat je hond ziek kan worden en je hem daarom altijd goed in de gaten moet houden als hij zich bijvoorbeeld anders gaat gedragen.

Deens-Zweedse boerderijhond

Wat kost een Deens-Zweedse boerderijhond?

Als je een hond aan wilt schaffen, dan komen daar natuurlijk altijd kosten bij kijken. Niet alleen voor het aanschaffen van dit prachtige dier, maar ook van extra spulletjes die de hond nodig heeft. Om alvast een begin te maken met welke kosten jij rekening dient te houden, geven we je graag mee wat de aanschafprijs is voor de Deens-Zweedse boerderijhond.

Wanneer je er namelijk voor kiest om deze prachtige hond in huis te nemen, dan ben je meestal tussen de €500,- en €1000,- kwijt. Dat is misschien een hoop geld, maar dat is het zeker waard om dit lieve diertje aan te schaffen. Zorg er wel voor dat jij jouw pup aanschaft bij een goed adres. Hierdoor is de kans op een gezonde pup een stuk groter.

 

Hoeveel beweging heeft een Deens-Zweedse boerderijhond nodig?

De Deens-Zweedse boerderijhond is erg energiek en altijd in voor gezelligheid, daarom heeft dit prachtige diertje ook veel beweging nodig. Op deze manier zorg je ervoor dat de conditie goed in stand blijft. Daarom is het zeker aan te raden om dagelijks oefeningen met je trouwe viervoeter te doen en meerdere keren op een dag met ze te gaan wandelen.

Daarnaast is het ook erg fijn voor ze om voldoende ruimte te hebben in de omgeving waar ze leven, daarom raden we aan om goed te kijken of je deze ruimte aan ze kunt bieden. Hier zal je trouwe viervoeter namelijk dolgelukkig van worden.

 

Erkenning van de Deens-Zweedse boerderijhond

In 1987 is de Deens-Zweedse boerderijhond erkend in Denemarken en Zweden, het ras valt daarbij onder de FCI-groep 2.

Deens-Zweedse boerderijhond puppy

Wist je dat?

Dit ras ook wel de ‘rattenhond’ wordt genoemd? Dit komt doordat, zoals de naam al doet vermoeden, hij een ster is in het vangen van ratten. Zeker geen ongedierte op jouw terrein dus!

 

Een gezellige, gemakkelijke en lieve hond om in je hart te sluiten

Zoals je wel hebt kunnen lezen, is de Deens-Zweedse boerderijhond een ideale hond om in je hart te sluiten. Deze hond zorgt namelijk voor veel gezelligheid en liefde in huis en kan dus ook prima samenwonen met je gezin. Zo lang ze maar genoeg liefde, ruimte en aandacht krijgen zullen ze dolgelukkig worden en dat is natuurlijk het belangrijkste. Wanneer jij dit aan je trouwe viervoeter kan bieden, zal je lieve hond dit ook aan jou teruggeven.

Want wees nou eerlijk, wij vinden het zelf toch ook enorm prettig als we onze ruimte, liefde en aandacht krijgen? Dat geldt voor een hond natuurlijk net zo. Ben jij er helemaal van overtuigd om een lieve en gemakkelijke Deens-Zweedse boerderijhond in huis te nemen? Dan kunnen wij je ervan verzekeren dat je een hele goede keuze maakt.

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Totaal: 11 Gemiddeld: 4.7]
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.

Volg ons

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *