Top 13 Kindvriendelijke gezinshonden

Jongens met hond

Het is algemeen bekend dat de meeste kinderen van honden houden. Kinderen krijgen mentaal een boost als ze met een hond kunnen spelen. Het samen zijn met een hond geeft een kind meer vertrouwen. Daarnaast krijgt de fysieke gesteldheid van een kind een boost van het samen zijn met een hond. Het is bewezen dat deze kinderen een kleinere kans op allergieën hebben.

Ook wordt het immuunsysteem beter. Hierdoor wordt je kind minder vaak ziek. Als laatste positieve punt zien we dat kinderen en ook ouderen meer gaan bewegen. De hond moet uitgelaten worden, waardoor kind en ouder vaker buiten komen. Het lopen met de hond is daardoor ook goed voor de conditie.

Alles wijst er dus op dat een hond nemen alleen maar positieve punten heeft. Wat nu nog rest is het uitzoeken van de juiste hond. Aangezien je een kind in huis hebt, is het belangrijk om de juiste hond te kiezen. Niet elke hond kan even goed omgaan met een kind (en andersom). Daarom is het verstandig om een kindvriendelijke hond uit te zoeken. Hierdoor kunnen eventuele ongelukken voorkomen worden. Daarom hebben wij een lijst opgesteld met hondenrassen die goed overweg kunnen met je kind.

De Labrador

De labrador is volgens ons een ideale gezinshond. De labrador is een prachtige hond die in verschillende kleuren voorkomt. De meest gewilde kleur is bruin. Geel en zwart zijn de andere kleuren van de labrador. Naast dat het prachtige honden zijn, hebben ze ook veel andere kwaliteiten. Deze honden houden erg van spelen. Ze zijn daarnaast super lief tegen mensen, kinderen en andere dieren. Naast dat ze super speels zijn, zijn ze op andere momenten rustig. Met kinderen gaat de labrador heel rustig om.

Wanneer een kind de hond op de verkeerde plek aanraakt, zal hij of zij niet in paniek raken. Ook is de labrador zeer knuffelig. Al deze punten zorgen ervoor dat de labrador tot één van de populairste hondenrassen van Nederland behoort. Deze knuffelige hond wordt meestal 10-12 jaar oud. De lengte is vaak tussen de 54 en 57 centimeter. De verzorging van de labrador valt reuze mee. De hond hoeft alleen maar regelmatig gekamd te worden.

De Newfoundlander

De Newfoundlander is bij het eerste aanzien een vrij grote hond. Daarom zou je misschien niet meteen aan kindvriendelijk denken bij deze hond. Het tegendeel is echter waar, aangezien deze hond ontzettend veel liefde te bieden heeft. De hond heeft een super mooie vacht. Daarom willen kinderen altijd knuffelen met deze hond. De newfoundlander laat dit ook maar al te graag toe. Dit is omdat ze meestal een zeer vriendelijk karakter hebben. Ook zijn ze zeer beschermend tegenover het gezin waarin zij terechtkomen.

Wat ook opvalt is dat deze enorme hond bijna nooit blaft. Dit kan ook erg fijn zijn met een klein kind in huis. De hond wordt rond de 9-10 jaar oud. De lengte is meestal tussen de 64 en 71 centimeter. De verzorging kost wat meer tijd dan bijvoorbeeld bij de labrador. De dikke vacht van de newfoundlander moet regelmatig geborsteld en gekamd worden. Hierdoor blijft je hond met zijn dikke vacht er prachtig uitzien.

De Beagle

De beagle is een schattige middelgrote hond. De grote hangende oren zorgen ervoor dat deze hond er heel schattig uitziet. Hier staan ze ook vooral om bekend. Ze komen in verschillende kleuren voor. Vaak zien we een combinatie van kleur met wit. Deze gezellige jachthond van oorsprong kan goed met andere dieren omgaan. Ze houden erg van snuffelen en spelen met anderen.

Het zijn zeer actieve honden en moeten daarom vaak uitgelaten worden. Op deze manier kunnen ze hun energie goed kwijt. Ze worden meestal rond de 13 jaar oud. De lengte varieert van 33 tot 41 centimeter. Aangezien de beagle een korte vacht heeft, valt de verzorging wel mee. Wel moeten ze soms geborsteld worden. Het laatste aandachtspunt is het gewicht van de beagle. Ze kunnen nog wel eens snel aankomen. Hier moet je dus ook goed op letten als je een schattige beagle in huis neemt.

De Boxer

Deze hond houdt heel veel van kinderen. Ze houden van spelen met kinderen en alle andere sociale activiteiten. Ze houden er ontzettend veel van om dingen buitenshuis doen. De boxer heeft ontzettend veel energie, dus wees hierop voorbereid. Ze zullen vaak uitgelaten moeten worden om hun energie kwijt te kunnen. Wel is het een zeer trouwe hond. Ze hebben namelijk ontzettend veel geduld en zijn zeer aanhankelijk. Daarom passen ze perfect in een gezin met kinderen.

De boxer is vooral te herkennen aan zijn smalle hoekige bekje. Ze worden meestal tussen de 10 en 12 jaar oud. De lengte varieert tussen de 53 en 63 centimeter. Verder heeft de boxer weinig verzorging nodig, aangezien ze een korte vacht hebben. Één keer per week borstelen is voldoende.

De Ierse Setter

Deze prachtige hond valt op door zijn rood met witte of rode vacht. Hierdoor komt de hond zeer elegant over. Deze hond heeft ontzettend veel liefdevolle eigenschappen. Ze zijn enorm vriendelijk, hebben heel veel energie om te spelen en zijn superlief. Ze houden enorm veel van knuffelen en zijn daarom de beste vriend van je kind. De rode en rood-witte zijn de twee rassen van deze hond.

De rode kan tot 62 centimeter groeien, terwijl de rood-witte 66 centimeter kan worden. De leeftijd varieert van 12 tot 15 jaar. Deze hond heeft redelijk veel verzorging nodig door de prachtige vacht die zij hebben. Deze hond heeft dus de nodige trimbeurten nodig. Ook zal de vacht gecontroleerd moeten worden op eventuele takjes en klitten. Ondanks deze verzorging is dit een prachtige gezinshond om in huis te hebben.

De Golden retriever

Misschien is dit wel de meest bekende gezinshond die we kennen. Deze hond is zeer liefhebbend, houdt enorm veel van knuffelen en heeft misschien wel de meest knuffelbare uitstraling van allemaal. Daarnaast zijn deze honden ideaal voor beginnende hondeneigenaren. Ze zijn zeer goed op te voeden. Ook hebben ze veel geduld om met kinderen om te gaan. Dit maakt dat de golden retriever een goede gezinshond is. Er moet wel gezegd worden dat je kleine kinderen nooit alleen moet laten met deze hond.

Ze zijn te herkennen aan hun prachtige crèmekleurige tot gouden vacht. Ze worden meestal 10 tot 12 jaar oud. Ze bereiken een lengte van 51 tot 61 centimeter. Aangezien ze een dikke prachtige vacht hebben, hebben ze veel verzorging nodig. Er blijft van alles hangen in hun vacht en daarom moet er regelmatig een kam doorheen. Ook heeft golden retriever aanleg om dik te worden, let hier dus wel op.

De Cocker Spaniël

Deze schattige kleine hond valt op door het lange haar bij zijn oren en borst. Hierdoor hebben ze een bepaalde aandoenlijkheid. Deze hond is heel graag met zijn baasje. Ze zijn zeer speels waardoor ze vrij aanhankelijk zijn. Ze komen altijd vrolijk en sportief over. De cocker houdt veel van spelen met kinderen. Ze houden er alleen niet van als ze voor de gek worden gehouden. Daarom is het belangrijk om je kind nooit alleen te laten met de cocker spaniël. Ze zijn naast hun opvallende lange haren ook te herkennen aan hun smalle snuitje. Ook kunnen ze goed overweg in kleinere ruimtes. Daarom zijn ze ideaal voor appartementen.

De kleuren zijn zeer gevarieerd. Ze worden ongeveer 40 centimeter lang en bereiken een leeftijd van 10 tot 14 jaar. Omdat ze zulke lange haren hebben, zullen deze dagelijks doorgekamd moeten worden. Door deze lange haren zullen de oren ook extra gecontroleerd moeten worden. Er kan allemaal viezigheid in blijven hangen. Om deze viezigheden tegen te gaan, zal de hond ongeveer 5 keer per jaar getrimd moeten worden.

De Collie

Deze kleine en goed trainbare hond is zeer populair onder gezinnen. Vooral voor beginnende hondeneigenaren is deze zeer aan te bevelen. Dit komt omdat ze goed kunnen luisteren en goed te trainen zijn. Omdat de hond veel energie heeft, zal hij of zij hier wel goed in begeleid moeten worden. Collie’s zijn meestal zwart met wit. Ook zijn andere kleuren zoals bruin met wit of driekleurig mogelijk. De oren vallen ook op.

Deze staan meestal overeind of hebben er een kleine knik in. Ze worden meestal 12 tot 14 jaar oud en hebben een lengte van ongeveer 53 centimeter. De verzorging valt vaak mee. Alleen de plekken waar, net zoals bij de cocker spaniël, langer haar zit, moet er extra gelet worden op eventuele viezigheden.

De Amerikaanse staffordshire terriër

Dit ras is een persoonlijke favoriet van ons. Ten eerste is het een prachtige hond om te zien. Met een glanzende vacht in de kleur grijs is dit een zeer herkenbare hond. Daarnaast zijn ze ook te vinden in allerlei andere kleuren. Ze zijn super schattig met hun kleine lengte. Ten tweede is deze hond super aanhankelijk en zeer intelligent. Ze zijn goed te trainen en kunnen heel goed met kinderen omgaan. Ze houden van veel spelen, aangezien ze veel energie hebben.

Er moet wel opgepast worden met zeer jonge kinderen, aangezien de hond maar wil blijven spelen. Laat daarom je kind nooit alleen thuis met deze prachtige hond. De Amerikaanse Staffordshire terrier wordt meestal rond de 12 tot 16 jaar oud. De hond groeit tot een lengte van ongeveer 43 tot 48 centimeter. De verzorging is niet intensief. Door de korte vacht is een paar keer borstelen per week voldoende.

De Schnauzer

De Schnauzer is een super schattig hondje die perfect bij een gezin past. Zijn schattige uiterlijk met zachte vacht maakt deze hond zeer knuffelbaar. Ze houden ervan om zich te begeven onder de familie, waaronder ook de kinderen. Ze houden enorm veel van spelen en je kan dan dus ook fijn met ze wandelen. Het opvoeden van de Schnauzer gaat vrij makkelijk, aangezien het een zeer slimme hond is.

Het is wel belangrijk om vroeg te beginnen met de opvoeding, aangezien ze zeer speels en druk zijn. Deze hond wordt meestal rond de 13 tot 16 jaar oud met een lengte die varieert van 45 tot 50 centimeter. De verzorging van de Schnauzer is intensief. Door zijn zachte buitenvacht moet deze regelmatig gekamd worden. Om deze prachtige vacht mooi te houden moet deze elke 7 weken ongeveer getrimd worden.

De Australian Kelpie

Deze drukke hond houdt er niet van om alleen maar spelletjes te spelen. Het is wel een zeer liefhebbende hond die ervan houdt om met mensen te zijn. Je moet er rekening mee houden dat deze hond zeer energiek is. De hond zal dan ook vaak uitgelaten moeten worden, waarbij hij of zij veel zal willen spelen. Deze honden hebben een goede opvoeding nodig. Wanneer de opvoeding goed is uitgevoerd, zal dit een schat van een hond zijn.

Lekker knuffelen met de kinderen zal zeker vaak gebeuren. De leeftijd van de Australian Kelpie varieert van 12 tot 15 jaar, waarbij zij een lengte van ongeveer 45 tot 50 centimeter behalen. De verzorging van de hond is vrij laag door de korte vacht die zij hebben. Deze glanzende vacht hoeft maar één keer per week geborsteld te worden.

De Welsh Corgi Cardigan

Deze zeer intelligente hond wordt veel gebruikt voor het hoeden van schapen. Deze hond leidt vee precies waar ze naartoe moeten, ongeacht dat de hond zo klein is. Aangezien ze zo klein zijn, hebben ze al een voordeel wat ons betreft. Dit maakt ze namelijk super schattig. Daarnaast zijn ze ook nog eens heel vrolijk en aanhankelijk. Perfect als gezinshond! Deze hond is ook weer in verscheidene kleuren te vinden.

Het vrolijke en aanhankelijke karakter van de corgi wordt ondersteund door zijn energie. Hij wil altijd spelen met de mensen om zich heen. De hond heeft veel geduld met kinderen, maar houdt niet van gekkigheid. Daarom moet er wel goed opgelet worden wanneer deze hond met kinderen aan het spelen is. De corgi wordt meestal rond de 25 tot 30 centimeter en bereikt een leeftijd van ongeveer 12 tot 15 jaar. De verzorging voor deze knappe hond valt mee, aangezien de vacht niet heel erg dik is. Daarom zou dit een hele goede gezinshond zijn!

De Border Terriër

Ook een favoriet van ons is de border terriër. Van deze hond ga je al houden als hij of zij voor het eerst komt aanhuppelen. Naast dat ze er ontzettend lief uitzien, zijn ze ook nog eens enorm aanhankelijk. Ze zullen je heel veel liefde geven. De border terriër is daarnaast een goed opvoedbare hond. Ze zullen dan ook zeer gehoorzaam zijn. Ze houden veel van dingen ondernemen. Wandelen, spelen, en knuffelen op de bank zijn zeker favoriete activiteiten.

Ze kunnen 12 tot 15 jaar oud worden, met een lengte van 33 tot 38 centimeter. De verzorging van de border terriër is prima te doen. Voornaamste verzorging is het borstelen van de vacht. Eén keer per week is voldoende. Dit is dus zeker een hele goede gezinshond!

Conclusie

Er zijn verschillende kindvriendelijke gezinshonden op de wereld te vinden. Wij hebben er hier een aantal beschreven die volgens ons perfect zouden passen in een gezin. Persoonlijke voorkeur hangt af van hoeveel tijd je in je hond wil stoppen. Sommige honden hebben meer aandacht nodig dan andere honden. Honden die meer aandacht nodig hebben, zullen vaker uitgelaten moeten worden.

Sommige honden hebben meer ruimte nodig om in te leven. Ook zal er rekening gehouden moeten worden met de verzorging. Dit zijn allemaal persoonlijke afwegingen die gemaakt moeten worden. Wat wel voor bijna elk hondenras geldt, is dat hele jonge kinderen nooit alleen gelaten mogen worden met honden. Dit brengt eventuele gevaren met zich mee en dat wil natuurlijk niemand. Let daarom altijd goed op!

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Totaal: 16 Gemiddeld: 4.5]
Picture of Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.
Picture of Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.

Volg ons

Eén reactie

  1. Wij zijn op zoek naar een middelgrote kortharige hond. Gezinsvriendelijk.
    Welk ras raden jullie ons aan.
    Mvg anja en jo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *