De beste 6 hondendekens voor in de auto

Hondendeken achterbak

Honden zijn onze beste vrienden, daar is iedereen het wel over eens. Maar om je hond in de auto te vervoeren, moet je wat voorzorgsmaatregelen nemen. Voor het behoud van je auto, en voor de veiligheid en het comfort voor je hond. Hondendekens bedekken de achterbank, en worden meestal aan de hoofdsteunen bevestigd.

Er zijn twee modellen, de eerste bedekt enkel de achterbank en is echt een soort deken die om de bank zit. Het andere type wordt, behalve aan de achterbank, ook aan de hoofdsteunen van de voorstoelen vastgemaakt. Hierdoor is ook de bodem van de auto beschermd.

Om te voorkomen dat je hond onder de deken op de grond gaat liggen, kun je een deken kopen die ook zijflappen heeft. Met een hondendeken kan de hond de bank niet beschadigen. Bovendien blijft de achterbank schoon, wat vooral belangrijk is als hij weer eens lekker door het bos heeft gerend in de regen. Ook vindt je niet overal losse haren die bij passagiers aan de kleding blijven hangen.

 

Kies de juiste hondendeken

De juiste hondendeken kiezen kan lastig zijn. Er zijn zoveel verschillende soorten en prijzen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Allereerst het formaat van de deken. Een te brede deken kan tussen de deur blijven steken, terwijl een te kleine deken de achterbank niet compleet bedekt. Kies dus het juiste formaat hondendeken, afhankelijk van je auto en je hond.

Verder is belangrijk waar de deken van is gemaakt. Sommige hondendekens zijn niet meer dan stof met een dun plastic laagje eronder. Dit is niet comfortabel voor de hond, en kan snel scheuren. En welk type kies je, een simpele deken die alleen de achterbank bedekt, of juist een model waarbij de achterbank, bodem en zijkanten beschermd zijn?

En zorg dat de hondenriem makkelijk vastgemaakt kan worden. Bij een deken die de complete bank afdekt en je geen openingen hebt, wordt dit lastig. Het blijft altijd belangrijk dat de hond wordt vastgezet, voor de veiligheid van de hond. Bekijk snel de onderstaande hondendekens om te zien of er één voor jou tussen zit.

Hondendeken auto

Hondendeken van Kurgo

Maat: 1,4 meter.
Kleur: Grijs of blauw.

De deken gaat om de achterbank en wordt niet aan de voorstoelen bevestigd. Wel heeft deze hondendeken twee plastic buizen aan de achterkant, waardoor de deken goed aansluit op de achterbank en de leuning. Bovendien heeft deze deken twee handige opbergzakjes aan de voorkant. De waterdichte en vuilafstotende deken kun je op lage temperatuur wassen in de wasmachine.

 

Hondendeken van s.old

Maat: 1,4 bij 1,3 meter.
Kleur: Zwart.

Dit is een zware kwaliteit hondendeken, gemaakt van polyester en nylon, met een PVC rubber antislip bodem. Deze bodem geeft extra grip, zodat de deken goed op zijn plaats blijft liggen. Deze deken wordt met kliksluitingen bevestigd en is dan ook makkelijk te monteren en demonteren.

Bevestigen van deze deken gaat aan de hoofdsteunen van de achterbank, en de hoofdsteunen van de voorstoelen. Deze deken heeft zijflappen, zodat uw hond niet zomaar uit de auto kan springen. Schoonmaken is simpel, met een vochtige doek of wassen op 30 graden.

 

Waterdichte Antislip XXL Hondendeken

Maat: 1,5 bij 1,3 meter.
Kleur: Zwart, met een speels patroon van hondenpootjes.

Gemaakt van polyester en PVC, dus ook na lange wandelingen in de regen blijft uw achterbank in topconditie. De antislip bodem en stoelankers zorgen dat de deken niet verschuift. Deze deken wordt aan de hoofdsteunen van de achterbank en de voorstoelen vastgemaakt, en is voorzien van zijflappen. Schoonmaken kan met een vochtige doek, of in de wasmachine op lage temperatuur.

 

Hondendeken van Kerbl

Maat: 1,4 bij 1,55/1 meter.
Kleur: Zwart of grijs

Deze hondendeken is gemaakt van Nylon, wat een goede bescherming biedt voor de auto. Omdat de deken vuilafstotend en waterdicht is, is deze vooral geschikt voor honden die veel buiten zijn, en nat en vuil in de auto mee moeten. Dit een grote deken, die vastgemaakt wordt aan de achterbank en voorstoelen.

Ook is de deken geschikt als bescherming voor de kofferbak. De deken is wasbaar op 30 graden. Hij is 150 x 140 cm en zeker geschikt voor kleine en grote honden.

 

Hondendeken van J.E

Maat: 1,37 bij 1,47 meter.
Kleur: Zwart.

Deze deken wordt aan de achterbank en voorstoelen bevestigd, en heeft zijflappen. Het grote voordeel van deze deken is dat er aan de voorkant een kijkvenster zit van gaas. De hond kan naar voren kijken, wat voor sommige honden stress verlagend werkt. Deze deken is gemaakt van polyester en nylon, en kan met een vochtige doek of in de wasmachine worden schoongemaakt. In het handige voorvakje kan de hondenriem of een flesje water worden bewaard.

 

Hondendeken van Trixie

Maat: 1,6 bij 1,45 meter.
Kleur: Grijs of Zwart.

De hondendeken heeft geen zijflappen, hij wordt gemonteerd aan de hoofdsteunen van de achterbank en die van de voorstoelen. Gemaakt van polyester zorgt deze deken dat de autobank droog blijft, maar de zachte namaak lamswollen bovenkant zorgt voor een comfortabele deken voor de hond.

 

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Totaal: 41 Gemiddeld: 4.6]
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.

Volg ons

2 reacties

  1. Geweldig artikel, er zijn een paar punten dat ik denk van daar had ook wel over verteld kunnen worden, voor de rest is ‘ie echt top. TP

  2. Bij al deze opties gaat het om een 5-deurs auto.
    Ik heb een 3-deurs, en de deken aan de voorstoelen vastzetten is geen optie.
    Welke deken kan ik nu het beste kiezen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *