10 leuke hondenpenningen op een rij

Hondenpenning

Het is de schrik van iedere hondenbezitter: je hond raakt vermist. Je moet er niet aan denken. Toch kan dit jou ook overkomen. Met enige regelmaat lees je op sociale media dat er een huisdier is weggelopen. Wie heeft het dier gezien? Ook komen er regelmatig foto’s voorbij van honden die zijn gevonden, maar waarvan niemand weet wie het baasje is.

Natuurlijk doe je er alles aan om zo goed mogelijk voor je hond te zorgen en op hem te passen. Maar dit geeft je geen garantie dat jouw hond niet een keer zoek raakt.

In dit artikel lees je alles over het registreren en terugvinden van vermiste honden. We geven je nu alvast de beste tip om ervoor te zorgen dat jij jouw vermiste maatje op de snelst mogelijke manier weer thuis krijgt: zorg dat je viervoeter altijd een hondenpenning om heeft!

 

Chippen en registreren

Het is sinds 1 april 2013 verplicht om alle honden in Nederland te chippen en te registreren. Puppy’s moeten gechipt en geregistreerd worden voordat ze 7 weken oud zijn. Iedere hond krijgt een uniek chipnummer. Dit nummer bestaat uit 15 cijfers en moet worden geregistreerd bij een databank. Dit kan bijvoorbeeld bij de NDG (Nederlandse Databank Gezelschapsdieren). Ook honden die uit het buitenland naar Nederland komen moeten worden gechipt en geregistreerd.

Een chip is een is een klein buisje en is ongeveer net zo groot als een rijstkorrel. De chip kan door een dierenarts onder de huid van je hond worden ingebracht. Meestal is dit in de hals. Dit gebeurt door middel van een injectie en is relatief pijnloos. In de chip zit het registratienummer van de hond. Met speciale afleesapparatuur kan het nummer worden afgelezen en de eigenaar van de hond worden achterhaald.

Een prachtig systeem natuurlijk, maar helaas zitten er ook nadelen aan. Wanneer een hond wordt gevonden, is de benodigde afleesapparatuur vaak niet voorhanden. Daarvoor heb je een dierenarts of mensen die bij de dierenambulance werken nodig. Het komt ook vaak voor dat de registratiegegevens bij de NDG niet up-to-date zijn. Misschien is er vergeten een adreswijziging door te geven? Dat maakt het lastiger om de eigenaar van een vermist dier op te sporen.

 

Waarom is het aan te raden om je hond een penning om te doen?

De snelste manier om de eigenaar van een vermiste hond op te sporen is door middel van een hondenpenning. Een hondenpenning is een plaatje wat je om de hals van je hond kan hangen. Op de penning vermeld je je telefoonnummer.

Gebeurt het dan toch een keer dat je hond is weggelopen, dan kan de vinder van je dier via het telefoonnummer op de penning contact met je opnemen. Dit gaat aanzienlijk sneller dan wanneer er eerst hulp moet worden ingeroepen van een dierenarts of de dierenambulance om de chip af te lezen. Het scheelt je ook nog eens behoorlijk in de kosten.

 

Welke gegevens zijn belangrijk om op een hondenpenning te zetten?

Het allerbelangrijkste is natuurlijk om je telefoonnummer op de penning te vermelden. Zorg ervoor dat je nummer er op de internationale manier op staat. Dat wil zeggen met (+31) ervoor. Dat is met name handig wanneer je met je hond in het buitenland op vakantie bent.

Daarnaast is het verstandig om de naam van je hond op de penning te vermelden. Je kunt zelf bepalen of je nog meer gegevens wilt laten graveren. Belangrijk is dat de informatie zinvol moet zijn. Het gaat er om dat je je dier bij vermissing graag zo snel mogelijk weer thuis wilt hebben. Daarom is een hondenpenning absoluut aan te raden!

Hieronder geven wij je 10 tips voor de beste en mooiste hondenpenningen. Deze zijn voor een kleine prijs te koop en zullen je bij vermissing van je hond een hoop ellende besparen. Kies jij voor een eenvoudig metalen plaatje? Of past een mooi gekleurde penning met echte Swarovski diamantjes beter bij je maatje? Bekijk de diverse mogelijkheden en maak je keuze. Gaat jouw hond er dan ooit vandoor, dan kunnen jullie zo snel mogelijk weer herenigd worden.

Hond buiten

Keltora Penning Cirkel Medium

De Keltora Penning Cirkel is een penning van goede kwaliteit. De penning is gemaakt van roestvrijstaal (RVS). De levering is inclusief een ring van RVS om de penning op en eenvoudige wijze aan de halsband te bevestigen.

Afmeting:Doorsnede 20-30-35 mm (S, M, L)
Graveren:Aan twee zijden

2-3-4 regels per zijde, afhankelijk van de maat penning

12, 16 of 18 karakters per regel, inclusief spaties

Lettergrootte:Afhankelijk van het aantal karakters per regel
Gegevens doorgeven:Via e-mail

 

 

Keltora Pets Aluminium penning Botje Dark Blue KPBNDB-S

De Keltora penning Botje is een vrolijk uitziende penning en is gemaakt van aluminium. Hierdoor is het een lichte, maar toch sterke penning. Met de meegeleverde ring kan de penning eenvoudig aan de halsband worden bevestigd. Verkrijgbaar in 10 kleuren.

Afmeting:20×30 mm, 25×38 mm, 38×50 mm (S, M, L)
Graveren:Aan twee zijden

2-3-4 regels per zijde, afhankelijk van de maat penning

14, 18 of 25 karakters per regel

Lettergrootte:Aangepast aan aantal karakters
Gegevens doorgeven:Via e-mail

 

 

Shiba Inu Tommy Tag S024

Met de Keltora Pets Doming Penning haal je iets unieks voor je hond in huis. Deze penning is geheel handgemaakt van RVS. Daarna wordt deze vernikkeld. In de inleg wordt de afbeelding van jouw keuze geplaatst. Je kunt kiezen uit maar liefst 400 afbeeldingen van hondenrassen! Door middel van doming krijgt de penning een fantastisch 3D uitstraling. Inclusief bevestigingsring.

Afmeting:Diameter 30 mm
Graveren:Aan achterzijde

Maximaal 4 regels

13 karakters

Lettergrootte:Type Tahoma
Gegevens doorgeven:Via e-mail

 

 

Red Dingo Hondenpenning 30 mm

De Red Dingo Penning is een luxe penning die je niet alleen voor je hond kunt gebruiken. Deze penning is namelijk ook geschikt voor katten. Daarnaast kan de Red Dingo ook een sieraad zijn voor aan je tas of kun je hem gebruiken als sleutelhanger. De penning is gemaakt van RVS. De inleg is van emaille. De penning is gegarandeerd roestvrij en de gravering blijft levenslang leesbaar. Een bevestigingsring wordt bijgeleverd. Zeer uitgebreide keuze uit kleuren en afbeeldingen.

Afmeting:20 -30 mm (S, M)
Graveren:Aan twee zijden

2-3-4 regels per zijde, afhankelijk van de maat penning

14, 18 of 25 karakters per regel inclusief spaties

Lettergrootte:Afhankelijk van aantal karakters per regel
Gegevens doorgeven:Via e-mail

 

 

Rond Paw Klein Goud

De Rond Paw goudkleurige penning is verkrijgbaar in 2 afmetingen. De penning is gemaakt van aluminium en heeft een pootafdruk aan de voorzijde. Mooi in eenvoud. Wordt inclusief bevestigingsring geleverd. Ook verkrijgbaar in de kleuren zilver, roze, blauw, groen of paars.

Afmeting:Doorsnee 23-31 mm
Graveren:Aan achterzijde

2 of 3 regels, afhankelijk van de maat penning

Lettergrootte:Diverse lettertypes en groottes
Gegevens doorgeven:Via e-mail

 

 

Spotted!Pro hond&kat-dierentracker-S-penning hond en kat

De Spotted!Pro is een betaalbaar alternatief voor een GPS tracker. Anders dan bij standaard hondenpenningen worden er in de Spotted!Pro geen gegevens gegraveerd. Deze superhandige penning is gemaakt van aluminium en werkt met een QR code en een app. De vinder van je hond kan de code scannen, zodat jij daarna een melding op de gratis Spotted! App krijgt. Daarna kan er contact worden gelegd via de telefoon, e-mail of app.

Afmeting:20×30 mm, 25×38 mm, 38×50 mm (S, M, L)
Graveren:N.v.t.
Lettergrootte:N.v.t.
Bijzonderheden:Werkt via QR code en gratis Spotted! App

 

 

Adreskoker hond goud

De Beeztees adreskoker is een eenvoudig hulpmiddel om je vermiste hond snel weer thuis te krijgen. Op het bijgeleverde papiertje vul je alle gewenste gegevens in. Dit papiertje stop je in het kokertje, die je vervolgens met bijgeleverde ring aan de halsband kunt bevestigen. De vinder van je hond kan contact opnemen op de door jou aangegeven manier. Je kunt kiezen uit een zilver- of goudkleurige koker.

Afmeting:Lengte 26 mm
Graveren:N.v.t.
Lettergrootte:N.v.t.
Bijzonderheden:Eenvoudig aan te passen bij gewijzigde gegevens

 

 

Hondenpenning | ID penning | slide-on halsbandpenning ALL BLACK – GROOT RVS (inclusief graveren)

De Hondenpenning van MEA shop is gemaakt van RVS. Bevestiging op de halsband gaat met behulp van het bijgeleverde siliconen bandje. De penning zit strak op de halsband waardoor de kans op verliezen zeer klein is.

Afmeting:20×30 mm
Graveren:Aan één zijde

3 regels

16 karakters per regel

Lettergrootte:Aangepast aan aantal karakters per regel
Gegevens doorgeven:Via e-mail

 

 

Heart Swarovski hondenpenning medium/gemiddeld 2,2 cm x 3,1 cm RedDingo

De prachtige Heart Swarovski hondenpenning van Red Dingo heeft een luxe uitstraling door de stralende diamantjes. Je gebruikt deze penning echt als sieraad voor je hond. Er kunnen geen gegevens worden gegraveerd in deze penning. In diverse maten te verkrijgen. Keuze uit meerdere vormen zoals vis, vogel of bot.

Afmeting:14x21mm, 22x31mm, 26x40mm (S, M, L)
Graveren:N.v.t.
Lettergrootte:N.v.t.
Bijzonderheden:Hondensieraad

 

 

Hondenpenning zilver | 50x30mm. | Hondenpenning inclusief graveren | Hondenpenning met naam | Dierenpenning | Alle Penningen Gratis Verzending!

De stoere hondenpenning van Namenenzo is gemaakt in de vorm van een ID-label. In een online tool ontwerp je zelf wat er op het label komt te staan. De letters komen in het wit op de zilverkleurige plaat. De plaat is ook verkrijgbaar in zwart, rood en blauw.

Afmeting:50×30 mm
Graveren:Aan één zijde

3 regels

Lettergrootte:Zelf te ontwerpen
Gegevens doorgeven:Via online tool

 

 

Conclusie

Je weet nu welke manieren er zijn om ervoor te zorgen dat je je hond snel terugkrijgt nadat hij of zij vermist is geraakt. Je kunt ervoor kiezen om je hond te chippen of je hond een hondenpenning laten dragen. Er zijn veel verschillende soorten hondenpenningen, waardoor er voor iedere hondeneigenaar een passende penning te vinden is. Bij de meeste penningen kun je ervoor zorgen dat de vinder van jouw hond contact met jou kan opnemen. Kies dus voor één van de vele verschillende hondenpenningen voor jouw viervoeter! Mocht je meer informatie nodig hebben of heb je vragen, neem dan contact met ons op. Wij helpen je namelijk graag verder!

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Totaal: 2 Gemiddeld: 5]
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.

Volg ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *