Kauwstaven voor honden: voordelen en aanbiedingen

Kauwstaaf puppy

Wil je je hond verwennen met een bot om lekker op te kauwen? Dan heb je keuze uit een zeer divers aanbod kauwsnacks en kauwstaven. Misschien heb je je wel eens afgevraagd wat het verschil is tussen de uiteenlopende kauwstaven die verkrijgbaar zijn. Of wellicht twijfel je eraan of het nuttig is om een kauwbot voor je maatje te kopen.

Het is logisch dat jij het beste wilt voor je hond en het is belangrijk dat je een geschikte keuze maakt wanneer je een kauwstaaf voor je dier gaat kopen. Wij hebben alles wat je moet weten over kauwstaven voor je op een rijtje gezet. Je komt te weten wat de diverse voordelen van een kauwstaaf voor je hond zijn. Daarnaast laten we je kennismaken met de verschillende staven waaruit je een keuze kunt maken. Lees snel verder, dan kun jij je viervoeter straks verwennen met een lekker kauwhapje. 

 

Een kauwstaaf, wat is dat eigenlijk? 

Een kauwstaaf is een snack voor honden met als doel om hierop te kauwen. De kauwstaaf wordt ook wel een kauwbot genoemd. Omdat kauwsnacks vaak worden geleverd in een langwerpige vorm worden het kauwstaven genoemd. Daarnaast kun je kauwsnacks voor honden in diverse andere vormen kopen. Het aanbod kauwstaven waar jij als hondenbaasje uit kunt kiezen is enorm. Daarnaast heb je ook nog keuze uit verschillende smaken, merken en afmetingen.  

 

Dit zijn de voordelen van kauwstaven 

Het kauwen op een kauwstaaf heeft diverse voordelen voor je viervoeter. 

  • Onderhoud van het gebit 
  • Beloning voor je dier 
  • Voorziet in natuurlijke kauwbehoefte 
  • Ontspannend en stress verlagend 

Waar te koop?

€16,99
Op voorraad
Bol.com

Verwijderen van tandplak  

Een juiste verzorging van het hondengebit draagt bij aan een goede gezondheid. Wellicht poets je wel eens de tanden van je dier, maar de kans is groot dat je dit niet dagelijks doet. En dat is ook niet per se nodig. Het kauwen op een staaf heeft meerdere voordelen voor het hondengebit. Door het kauwen wordt tandplak verwijderd en hierdoor heb je minder kans op het vormen van tandsteen op het gebit.

Bovendien zijn kauwstaven niet alleen goed voor de tanden en kiezen van honden maar helpt het ook met het soepel houden van het tandvlees. Het stimuleert de doorbloeding waardoor de kleur van het tandvlees mooi roze blijft. Een gezond gebit en gezond tandvlees is de basis voor de algemene gezondheid van je maatje. 

Kauwstaven voor honden

Een lekkernij  

Het tweede voordeel wat wij hierboven noemden, beloning voor je dier, zal voor je maatje het belangrijkste voordeel zijn. Hij ziet kauwstaven vooral als lekker hapje. Je kunt de staaf bijvoorbeeld geven na een lange wandeling of training. Je kunt er zeker van zijn dat je maatje er erg blij mee is en rustig in zijn mand of ander veilig plekje gaat liggen. En deze beloning brengt ons automatisch bij de overige voordelen: Met het aanbieden van een bot voorzie je in de natuurlijke kauwbehoefte. Dit werkt ontspannend en stress verlagend voor je hond. Met het bot kan hij zichzelf even terugtrekken op een rustig plekje in huis. 

 

Uit welke soorten kauwstaven kan ik kiezen? 

Kauwstaven zijn verkrijgbaar in heel veel soorten en maten. Zo kun je kiezen uit kleine, grote of extra grote kauwstaven. Is jouw dier van een klein ras? Dan is het logisch dat je hem niet gaat verwennen met een bot van XL formaat. 

Net als mensen hebben honden ook voorkeur voor smaken. Je komt hierachter door verschillende smaken uit te proberen. Kies bijvoorbeeld voor rund, kip of lam. Je ontdekt snel genoeg welke smaak de voorkeur van jouw maatje heeft. Wist je dat er ook kauwstaven verkrijgbaar zijn die geen kleurstoffen, conserveringsmiddelen en toegevoegde smaakstoffen bevatten?  

 

 

Tips bij het geven van een kauwstaaf 

  • Zorg ervoor dat je altijd in de buurt van je hond bent wanneer hij de beschikking heeft over een kauwstaaf. Er kan altijd een stuk afbreken en zo kan je direct ingrijpen mocht je hond zich verslikken.  
  • Zorg dat er altijd vers water voor je hond beschikbaar is. Kauwstaven zijn vaak vrij zout. Hierdoor kan je hond extra dorst krijgen. 
  • Kauwstaven zijn goed voor het hondengebit. Toch blijft een controle door een dierenarts regelmatig nodig.  

Kauwstaven hond

Vergelijk en maak je eigen keuze 

Wij hopen je met deze informatie te hebben geholpen in je zoektocht naar kauwstaven voor je hond. Bekijk wat jij belangrijk vindt en vergelijk diverse producten. Op deze manier kun je een bewuste keuze maken in wat jij voor je hond gaat kopen.  

Heb je nog aanvullende tips voor onze lezers? Laat het weten in de reacties door een berichtje achter te laten. Je helpt er andere hondenliefhebbers zeker mee! 

 

Veelgestelde vragen

Waarom zijn kauwstaven goed voor honden?

Het kauwen op een staaf heeft meerdere voordelen voor je dier. Op deze manier wordt het gebit van je hond op een natuurlijke manier gereinigd en bovendien blijft het tandvlees op deze manier soepel. Daarnaast werken kauwstaven stress verlagend en ontspannend. 

 

Hoe vaak mag een hond een kauwbot hebben?

Geef je hond 1 á 2 keer de mogelijkheid om op een kauwstaaf te kluiven.  Het hangt van het soort bot af of je hem iedere keer een nieuwe staaf geeft of dat je meerdere keren hetzelfde bot geeft te kluiven.  

 

Hoe lang mag een hond op een kauwstaaf of bot kluiven?

Krijgt je hond voor het eerst een kauwbot? Laat hem dan ongeveer 5 minuten hierop kauwen zodat hij aan kan wennen. Na verloop van tijd kun je dit uitbreiden tot 10 of 20 minuten per keer. Is je dier goed gewend aan het kauwen op een kauwstaaf, dan is 30 minuten per keer voldoende om in de kauwbehoefte te voorzien. 

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Totaal: 14 Gemiddeld: 4.9]
Picture of Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.
Picture of Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.

Volg ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *