Top 5 Labrador Benches

Labrador bench

Welke maat bench voor Labradors?

Labradors zijn middelgrote tot grote honden. Met een gemiddelde schofthoogte van 55 tot 62cm. Omdat dit hondenras een aanleg heeft om heel breed te worden, kom al gauw op een voormaat uit van XL of XXL.

Twijfel je of dit voormaat juist is voor je Lab? Hebben we nog een andere handige tip om erachter te komen hoe jij de juiste maat bench kan vinden.

 1. Begin met het opmeten van de hoogte van je labrador.
 2. Leg het meetlint vanaf de grond langs de voorpoten.
 3. Meet vervolgens de rug lengte van je lab.
 4. Tel bij de rug lengte een kwart op.
 5. De rug lengte + 1/4 = de diepte van je bench.

Door deze stappen te volgen weet je gelijk de grootte van je labrador en wat voor bench je moet aanschaffen.

 

Labrador bench afmeting berekenen

Gebruik de volgende stappen om de juiste afmetingen voor de bench van je labrador te bepalen.

Lengte: Meet de lengte van je labrador van neus tot de staart. Zorg er bij het meten van de staart voor dat u ongeveer 5 tot 10cm aan de totale lengte toevoegt, afhankelijk van de grootte van je lab.
Hoogte: Om de hoogte van de bench te bepalen, meet je labrador vanaf de bovenkant van het hoofd tot aan de grond.
Breedte: Om de breedte van je bench te bepalen, meet jij je labrador in de breedte en voeg je er ongeveer 10 tot 20cm aan toe. Zodat je lab nog een beetje kan bewegen.

Door deze stappen te volgen kan je gauw de afmeting voor de bench berekenen. Maar om je wat tijd en moeite te besparen zal ik je de gemiddeldes geven.

In de meeste gevallen is een bench met een minimale afmeting van 106cm de perfecte maat voor een volwassen Labrador. Nou komt de volgende vraag, welke bench moet ik kiezen voor mijn labrador? Daar heb ik ook het antwoord op! Maar het is aan jou welke bench je kiest. Wij hebben een top 5 gemaakt.

 

De 5 beste benches voor Labradors

Hieronder staan door ons uitgekozen benches voor je labrador. We variatie in verschillende categorieën, rekening gehouden met prijs / kwaliteit van de bench

De eerste die wij aanraden is de Adori Bench XL. Deze is prima voor een labrador eigenaar met een niet zo groot budget, toch zitten er veel voordelen deze bench. Namelijk:

 • Gemakkelijk inklapbaar zonder gereedschap.
 • Afgeronde hoeken om je lab te beschermen.
 • Makkelijk te verplaatsen door de handvaten.

Andere dingen waarmee je rekening mee moet houden is dat deze bench kan gaan roesten en niet de stevigste is.

Als je niet te veel geld wilt uitgeven aan een bench en toch mobiel wilt zijn met je labrador. Is dit zeker een aanrader.

 

Savic Hondenbech – Incl. Kussen

Honden houden van nature van beschermde plaatsen en hollen. Daarom biedt de Dog Residence jouw labrador een plek om zich terug te trekken waar hij zich veilig en op zijn gemak voelt.

Deze bench is doorzichtig en van staal, je hond is dus niet geïsoleerd en maakt nog alsnog een deel uit van de roedel.

Het voordeel van deze bench is dat hij standaard wordt geleverd met een kussen die makkelijk gewassen kan worden. De onderbak is ook makkelijk eruit te halen om te reinigen. Al met al een praktische bench waar jij als baasje erg blij van wordt.

De klachten over de meeste benches zijn dat ze vaak niet zo stevig zijn en dat hun labrador makkelijk kan ontsnappen. Dat is niet het geval bij de Robuuste Duvo+

Met een extra stevige binnenhuis kennel met antraciet/grijs coating, past deze mooi in je woonkamer.
Een paar voordelen van deze bench zijn:

 • Stevig materiaal
 • Makkelijk te verplaatsen
 • Duurzaam, gaat erg lang mee.

De reviews zijn ook heel mooi, zoals deze:

Hele goede en stevige bench heb een Labrador en de vorige bench was zeker niet stevig genoeg maar dit model is zeker een aanrader

 

Pet Home Opvouwbare Hondenbench

Deze flexibele, transportabele reisbench is veelzijdig inzetbaar enbiedt een terugtrek mogelijkheid of je nou thuis of op vakantie bent.

Het materiaal bestaat uit polyester en is makkelijk schoon te maken, met de meegeleverde tas kan je de Pet Home overal gebruiken.

Top-oplossing voor elke vakantie en weekendje-weg. Zeer ligt en makkelijk verplaatsbaar.
Roel Boogaard

Al met al, kan je deze bench overal mee naar toe nemen en ervoor zorgen dat je lab een rustig plekje hebt om bij te komen.

De meeste Labrador-eigenaren reizen regelmatig met hun hond.

Of het nou om een dagelijkse trip naar het park gaat, of om vrienden- kennissen te bezoeken. Of zelfs een lange reis vakantie, je wilt er zeker van zijn dat je labrador veilig is tijdens de reis.

Daarom hebben wij een auto bench gekozen die in de meeste gevallen, altijd in je auto passen. Zodat jij lekker met je Lab op pad kan!

 

Aluride Auto Bench

De aluminium reisbench biedt een veilige en aangename manier om je labrador in de auto mee te nemen.

De stevige en toch lichte reisbench bestaat uit hoogwaardig aluminium-plastic composiet en is daarom compleet waterdicht. Afgeronde hoeken zorgen ervoor dat er geen kans op bezeren is en ook de auto beschermd wordt.

Voordelen:

 • Voordeur met sleutel afsluitbaar
 • Eenvoudig te monteren
 • Plastic noppen verhinderen lawaai door klapperen

Nadelen:

 • Past niet in elke auto
 • Sleutel kan je kwijtraken

De aluminium hondentransportbox zorgt in iedere situatie voor de grootst mogelijke veiligheid van je labrador. De box biedt bovendien een effectieve zonwering en helpt zo oververhitting te voorkomen.

De montage van de reisbench is heel eenvoudig. Met een paar handelingen is ze in elkaar gezet en past zich dankzij de schuine voor- en achterkant, perfect in de kofferbak.

 

Ligmat voor de bench

Essentieel om de bench zo aangenaam mogelijk te maken voor je labrador. Probeer altijd rekening te houden met de maat en probeer altijd erop te letten dat het de ligmat het gewicht van je lab aankan en dat jij hem makkelijk kan wassen. Dan wordt het een win-win situatie.

Mocht er behoeften zijn aan een top 5 voor de beste ligmatten voor labradors kunnen we die natuurlijk maken. Voor nu hebben we een link met een overzicht van alle ligmatten.

 

De voordelen van een Bench

Ondanks dat niet alle labrador-eigenaren het er mee eens zijn, heeft een bench zeker wat voordelen. Om dit artikel van beide kanten te bekijken noemen wij de voor- en nadelen van een bench voor labradors. Laten we positief beginnen en de voordelen benoemen:

Bench beschermt tegen gevaarlijke objecten

Labrador pups houden ervan om op voorwerpen te kauwen, een bench kan een handig hulpmiddel zijn, als jonge honden alleen zijn. Als je er niet bent kan je lab puppy iets binnen krijgen waarin hij of zij kan stikken. Het kan dus een extra bescherming bieden, als je hond zonder toezicht alleen wordt gelaten.

Het creëren van een eigen plekje

Honden zijn dieren met gewoontes, het hebben van zijn ‘eigen plekje’ kan veel rust brengen voor je lab en jou. Onze Labrador gaat altijd na het uitlaten lekker in zijn bench zitten om tot rust te komen. Het gaat vaak fout als honden als straf in een bench moeten. Probeer het altijd een positieve ervaring te maken wanneer honden in hun bench gaan.

Een bench helpt bij zindelijkheidstraining

Als jij je labrador traint en ervoor zorgt dat hij leert dat een bench een plek is waar hij/zij tot rust kan komen. Helpt dit ontzettend tijdens de zindelijkheidstraining. Überhaupt helpt het om voor elke hond zijn eigen plekje te hebben, dit vermijdt problemen als er bijvoorbeeld andere honden in je labradors territorium komen.

De nadelen van een Bench

Ondanks dat wij in dit artikel 5 benches aanraden, kunnen er serieuze nadelen aan een bench als het niet met gezond verstand wordt gebruikt. Het kan serieuze fysieke problemen veroorzaken en nadelige effecten hebben op het emotionele welzijn van je labrador.

Het veroorzaakt emotionele stress bij je lab

Wij als mensen houden er niet van om opgesloten te zitten, hetzelfde geldt voor honden. Lang in een kooi zitten kan emotionele ongemak veroorzaken, wat lijdt tot ongewenst gedrag. Gebruik de bench nooit als strafmiddel voor je labrador, de kans is groot dat je hond dan een afkeer krijgt tegen mensen.

Het veroorzaakt fysieke frustratie

Je labrador in een te kleine bench houden kan veel fysieke gevolgen hebben. Stress kan ervoor zorgen dat je lab zichzelf constant likt en stress zweren krijgt. Honden kunnen ook last krijgen van hun ledematen als hij niet goed of lang kan staan. Honden lang in een bench houden kan ervoor zorgen dat ze op latere leeftijd slecht kunnen lopen.

 

Tot slot

Er zijn genoeg redenen om wel of niet een bench te nemen. Het aller belangrijkste is dat je er goed op let waar je labrador zich fijn bij voelt. Een bench moet nooit een strafmiddel zijn, als je er 1 uitkiest gebruik het ook als rustplek voor je labrador. Of jij er één wilt aanschaffen is aan jou.

Ook hebben wij een artikel geschreven over de leukst hondenspeelgoed voor labradors. Hopelijk is dit artikel zo transparant mogelijk, heb je een toevoeging kan je dit altijd naar ons mailen.

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Totaal: 7 Gemiddeld: 4.7]
Picture of Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.
Picture of Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.

Volg ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *