Top 4 Benches voor Rottweilers

benches voor rottweiler

Rottweilers zijn een krachtig en beschermend hondenras, vaak als er vreemde in het territorium van deze hond komt is hij/ zij gelijk alert. Wat voor onaangename situaties kan zorgen. Een bench is een perfecte oplossing om rust te creëren in dit soort situaties, maar kan ook heel handig zijn om je rottweiler te vervoeren. In de auto bijvoorbeeld.

Maar om voor dit sterk ras een geschikte bench te vinden kan nog een hele opgave zijn. Onze toplijst van 4 hondenbeches voor rottweilers is perfect om je rottweiler te trainen en te integreren in je huishouden. Een bench zorgt voor rust en veiligheid voor je rott. In onze top 4 staan alle voor- en nadelen zodat jij een een goede blik hebt op wat wel en niet geschikt is voor jou!

 

Welke maat bench voor rottweilers?

Rottweilers worden zijn middelgrote tot grote honden. Met een schofthoogte van 56 tot 69cm, is de maat van de bench al gauw XL of XXL. Als je wilt weten welke maat je moet aanschaffen hebben we een rekenvoorbeeld:

 1. Begin met het opmeten van de hoogte van je rottweiler
 2. Leg het meetlint vanaf de grond langs de voorpoten.
 3. Meet vervolgens de ruglengte van de hond. (Meet vervolgens de ruglengte van de hond.)
 4. Tel bij de ruglengte een kwart op.
 5. De ruglengte + 1/4 = de diepte van je bench.

Nu je weet hoe hoog je rottweiler is en weet je meteen de diepte van de bench. Tel een kwart op bij de ruglengte van je rott, dan weet je hoe breed de bench moet zijn.

 

Bench afmeting berekenen (Voorbeeld)

Je Rottweiler is vanaf de grond gemeten 45 cm hoog. De lengte van de rug is 50 cm. Om de breedte van de bench vast te kunnen stellen vermenigvuldig je de ruglengte met 1,25 (50 cm x 1,25 = 62,5 cm). De juiste bench is dus 62,5 cm breed en 45 cm diep.

De 4 beste benches voor Rottweilers

De opvouwbare reisbench met 2 deuren voor je rottweiler waar hij lekker de rust kan opzoeken. Dit helpt om je rott ze eigen plekje te vinden in huis en is de ideale hulp bij zindelijkheidstraining. Deze mooie metalen bench heeft handvaten en 2 deuren waardoor je hem makkelijk kan plaatsen of verplaatsen zonder dat je rekening met 1 ingang hoeft te houden.

Voordelen:

 • Gemakkelijk inklapbaar zonder gereedschap
 • Afgeronde hoeken om je rott te schermen
 • Makkelijk te verplaatsen door de handvaten

Nadelen:

 • Niet het stevigste materiaal
 • Kan gaan roesten

Voor de prijs/ kwaliteit verhouding is dit een prima bench als je budget iets kleiner is. Met je rottweiler bij iemand op visite gaan wordt en stuk makkelijker, omdat je rott altijd zijn eigen plekje kan vinden!

De klachten over de meeste benches zijn dat ze vaak niet zo stevig zijn en dat hun rottweiler te makkelijk kan ontsnappen. Dat is niet het geval bij de deze bench. Met een extra stevige binnenhuis kennel met antraciet/grijs epoxy coating, past deze mooi in je woonkamer.

Voordelen:

 • Stevig materiaal
 • Makkelijk te verplaatsen
 • Duurzaam, gaat erg lang mee.

Nadelen:

 • Niet makkelijk mee te nemen
 • Prijzig

Dit is een stevige en veilige bench voor je rottweiler, die je makkelijk kan verplaatsen. Geef je hond makkelijk eten door het slimme design, de boven kant open kan.

 

Honden houden van nature van beschermde plaatsen en hollen. Daarom biedt de Dog Residence jouw rottweiler een plek om zich terug te trekken waar hij zich veilig en op zijn gemak voelt. Maar tegelijkertijd is hij door het goede zicht door de tralies niet geïsoleerd en kan hij deel van zijn “roedel” blijven.

Voordelen:

 • Makkelijk op te bouwen
 • Gratis kussen bij geleverd 
 • Onderbak is makkelijk te reinigen

Nadelen:

 • Niet de mooiste bench
 • Verplaatsen gaat niet zo makkelijk

Het voordeel van deze bench is dat hij standaard wordt geleverd met een kussen die makkelijk gewassen kan worden. De onderbak is ook makkelijk eruit te halen om te reinigen. Al met al een praktische bench waar jij als baasje erg blij van wordt.

De aluminium reis bench biedt een veilige en aangename manier om je rottweiler in de auto mee te nemen. De stevige en toch lichte reisbench bestaat uit hoogwaardig aluminium-plastic composiet en is daarom compleet waterdicht. Afgeronde hoeken zorgen ervoor dat er geen kans op bezeren is en ook de auto beschermd wordt.

Voordelen:

 • Voordeur met sleutel afsluitbaar
 • Eenvoudig te monteren
 • Plastic noppen verhinderen lawaai door klapperen

Nadelen:

 • Past niet in elke auto
 • Sleutel kan je kwijtraken

De aluminium hondentransportbox zorgt in iedere situatie voor de grootst mogelijke veiligheid van je rottweiler. De box biedt bovendien een effectieve zonwering en helpt zo oververhitting te voorkomen.

De montage van de reisbench is heel eenvoudig. Met een paar handelingen is ze in elkaar gezet en past zich dankzij de schuine voor- en achterkant, perfect in de kofferbak.

lieve rottweiler

Welke bench voor rottweiler pups?

We krijgen wel is de vraag of het nodig is om een kleinere bench aan te schaffen voor rottweiler pups. Dat hoeft niet persé, maar je kan altijd natuurlijk een kleinere maat aanschaffen.

Er zitten eigenlijk best veel voordelen aan 1 bench aan te schaffen. Je rottweiler pup kan alvast wennen aan zijn eigen plekje. Wat helpt met het zindelijk maken en het woord plaats te leren.

 

Ligmat voor de bench

Essentieel om de bench zo aangenaam mogelijk te maken voor je rottweiler. Probeer altijd rekening te houden met de maat van de kooi / bench. Probeer altijd erop te letten dat het de ligmat het gewicht van je rottweiler aankan en dat jij hem makkelijk kan wassen. Dan wordt het een win-win situatie.

Mocht er behoeften zijn aan een top 5 voor de beste ligmatten voor rottweilers kunnen we die natuurlijk maken. Voor nu hebben we een link met een overzicht van alle ligmatten.

 

Bench voor in de auto

Rottweilers kunnen moeiten hebben met in de auto gaan. Probeer het altijd rustig op te bouwen en het zo aangenaam mogelijk te maken. Rij bijvoorbeeld eerst een klein stukje en zodra je rottweiler eruit komt geef hem een compliment of een snoepje. Zo maak je de ervaring leuk als het kan.

Dit was het artikel over de top 5 hondenbechen voor rottweilers. Wij hopen je hebben geholpen met de keuze welke bench je voor je rottweiler aanschaft.

 

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Totaal: 3 Gemiddeld: 4.3]
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.

Volg ons

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *