Beste hondentondeuse in 2024 voor trimsalons en thuis

Hond trimmen met tondeuse

Welke hondentondeuse de beste koop is, hangt af waarvoor je deze voor gaat gebruiken en wat voor soort hond je hebt. Heb je een Labradoodle of Maltezer? Dan kun je beter zelf een tondeuse aanschaffen, want anders blijf je heen en weer rijden naar de trimsalon. Je kunt kiezen voor een tondeuse met een enkele stand of eentje met variabele snelheid. Maar je hebt nog meer keuze, want hondentondeuses zijn in verschillende uitvoeringen en prijsklassen te koop. Wij helpen je op weg door meer informatie te geven over de beste hondentondeuse en welke tondeuse je het beste kunt kopen voor het ras dat je hebt.

 

De beste hondentondeuse

Om slechts een product als de beste hondentondeuse aan te wijzen, is lastig. Niet alleen vanwege het feit dat er enorm veel keuze is, maar ook door het feit dat bijvoorbeeld een baasje met een Labradoodle een compleet andere tondeuse nodig heeft dan iemand die een Chihuahua heeft. Wij hebben in ieder geval de beste hondentondeuses op dit moment voor je op een rijtje gezet.

 

1. Woodoro Professionele 2-in-1 Hondentondeuse voor Dikke Vacht: de beste hondentondeuse voor honden met een dikke vacht

De Woodoro Professionele 2-in-1 Hondentondeuse voor Dikke Vacht is de beste hondentondeuse voor honden met een dikke vacht, die je op dit moment kunt kopen. Deze tondeuse wordt geleverd met zowel brede als smalle opzetstukken en beschikt over 5 verschillende trimlengtes en 3 verschillende snelheden. Door de hoogwaardige keramische messen wordt het trimmen en het stylen van je hond een fluitje van een cent. Of je nu een Labradoodle, Chihuahua of West Highland White Terrier wilt trimmen. Een groot pluspunt van dit product is dat de motor van de tondeuse fluisterstil is. Dat is zowel prettig voor het baasje als de hond.

Pluspunten Woodoro Professionele 2-in-1 Hondentondeuse voor Dikke Vacht:
– Multifunctionele trimmer
– Fluisterstille motor
– 4 opzetstukken meegeleverd
– Precisie trimmer
– Draadloos en oplaadbaar

Minpunten Woodoro Professionele 2-in-1 Hondentondeuse voor Dikke Vacht:
– De grootste kam is nog steeds aan de kleine kant

Welke honden kun je met deze tondeuse trimmen?

o.a. Chow Chow, Hovawart, Leonberger, Mastiff, Newfoundlander, Siberische husky, Sint-Bernard, West Highland White Terrier

 

2. Neakasa Hondentondeuse: de beste hondentondeuse inclusief zuiger

De Neakasa Hondentondeuse is een compleet verzorgingspakket waarmee je jouw hond kunt verzorgen. Of je nu wilt ontharen, trimmen, de pootjes schoon wilt maken of je huisdier wilt borstelen. De tondeuse heeft verschillende opzetstukken en 5 verschillende standen, terwijl je met de zuiger de losgekomen haren direct kunt opzuigen. Zo kun je je hond verzorgen zonder rommel te maken. Een groot pluspunt is dat de tondeuse over roestvrij stalen messen beschikt en ook dat die geschikt is voor verschillende soorten vachten. Van dikke vacht tot aan kroesharig tot aan kortharig en gladharig.

Pluspunten Neakasa Hondentondeuse:
– Complete verzorgingsset
– Geschikt voor verschillende soorten vacht
– 5 verschillende trimstanden
– Ingebouwde zuiger
– Roestvrij stalen messen

Minpunten Neakasa Hondentondeuse:
– Prijzig

Welke honden kun je met deze tondeuse trimmen?

o.a. Chihuahua, Chow Chow, Duitse herder, Hovawart, Mopshond (Pug), Pomeriaan, Siberische husky

 

3. Royal WM Professionele Hondentondeuse: de beste 2-in-1 hondentondeuse

De Royal WM Professionele Hondentondeuse is op dit moment de beste 2-in-1 hondentondeuse die je kunt kopen. De hondentondeuse wordt met een 3mm, 6mm, 9mm en 12mm kam geleverd en daardoor is het product geschikt voor het trimmen van honden met zowel een dunne als een dikke vacht. Daarnaast wordt de tondeuse geleverd met accessoires, zoals een schoonmaakborstel, nagelknipper en -vijl en een schaar. Op die manier kun je je huisdier ook verzorgen zoals jij dat wilt.

Pluspunten Royal WM Professionele Hondentondeuse:
– 3 verschillende snelheden
– Geleverd met 4 opzetstukken
– Accessoires meegeleverd
– Makkelijk in gebruik
– Draadloos

Minpunten Royal WM Professionele Hondentondeuse:
– Niet watervast

Welke honden kun je met deze tondeuse trimmen?

o.a. Barzoi, Berner Sennen, Golden Retriever, Leonberger, Newfoundlander, Pyrenese Berghond

 

4. Royal WM Hondentondeuse: de beste goedkope hondentondeuse

De Royal WM Hondentondeuse is de beste goedkope hondentondeuse die je op dit moment kunt kopen. Deze tondeuse wordt geleverd met 4 opzetstukken en een uitgebreid pakket met accessoires, met daarin een nagelknipper, kam en schaar. Een groot voordeel van deze draadloze hondentondeuse is dat die nagenoeg geluidloos is, wat heel prettig is voor je trouwe viervoeter.

Pluspunten Royal WM Hondentondeuse:
– Geleverd met 4 opzetstukken
– Geleverd met accessoires
– Makkelijk in gebruik
– Draadloos
– Goedkoop

Minpunten Royal WM Hondentondeuse:
– Niet voor professioneel gebruik

Welke honden kun je met deze tondeuse trimmen?

o.a. Chihuahua, Chow Chow, Duitse herder, Hovawart, Mopshond (Pug), NewfoundlanderPomeriaan

 

5. Loyalpetclub Professionele 2-in-1 Hondentondeuse voor Dikke Vacht: De beste professionele hondentondeuse

De beste professionele hondentondeuse die je kunt kopen is de Loyalpetclub Professionele 2-in-1 Hondentondeuse voor Dikke Vacht. Deze tondeuse wordt geleverd met zowel brede als smalle opzetstukken en met een handig opbergtasje, zodat je de tondeuse op kunt bergen als je ‘m niet nodig hebt. Het mesblad is van keramisch titanium en dat zorgt ervoor dat het een duurzaam product met een lange levensduur is. Naast de 4 opzetstukken wordt ook een precisie opzetstuk meegeleverd voor precisie trimmen.

Pluspunten Loyalpetclub Professionele 2-in-1 Hondentondeuse voor Dikke Vacht:
– Geleverd met 5 opzetstukken, waarvan 1 precisie trimmer
– Voor honden met een dikke vacht
– Inclusief opbergtasje
– Mesblad van keramisch titanium

Minpunten Loyalpetclub Professionele 2-in-1 Hondentondeuse voor Dikke Vacht:
– 1 jaar fabrieksgarantie

Welke honden kun je met deze tondeuse trimmen?

o.a. Barzoi, Berner Sennen, Golden Retriever, Leonberger, Newfoundlander, Pyrenese Berghond

Hond scheren met tondeuse

Een krachtige tondeuse is niet altijd beter!

Het nadeel van een sterke tondeuse is dat deze ook sneller heet wordt, waardoor je minder lang achter elkaar kun scheren. Daarnaast maakt een krachtige tondeuse meer lawaai waardoor de hond sneller bang is. Voor de meeste hondenvachten heb je ook helemaal geen zware tondeuse nodig. Echter als je professioneel aan de slag gaat met de hondentondeuse wil je dat deze goed in de hand ligt, omdat je deze vaak veel uren op een dag vast hebt.

Tondeuses met de enkele stand worden vaak gebruikt door beginners en is prima als je zo nu en dan je hond wilt trimmen. Voor professioneel gebruik wil je zelf de snelheid in kunnen stellen, zodat je de tondeuse op de grote vlakken harder kunt zetten en op andere delen juist weer zachter. Dan zijn professionele tondeuses met meerdere standen weer een betere keuze.

 

Draadloos of met kabel?

Over het algemeen is een draadloze hondentondeuse makkelijker. Het is dan wel zo dat je regelmatig de tondeuse op moet laden, waardoor je dus niet de hele dag door kunt trimmen of scheren. Daarom zie je in professionele salons vaak dat ze een tondeuse met kabel hebben, of dat ze 2 draadloze tondeuses hebben. Dit laatste heeft als voordeel dat 1 tondeuse kan opladen terwijl je met de andere bezig bent. Waar je voor kiest zal afhangen van je persoonlijke voorkeur.

 

Kwaliteit van de mesjes

Professionele tondeuses hebben scherpere mesjes van hogere kwaliteit, waardoor deze ook nog eens minder snel bot worden. Bij regelmatig gebruik ontkom je er niet aan om de mesjes zo nu en dan te moeten vervangen. Het beste kun je wel keramische mesjes nemen omdat deze minder heet zijn dan normale mesjes, al is de prijs wel een stuk hoger.

 

Onderhoud is belangrijk

Het onderhouden van je tondeuse met speciale olie is erg belangrijk. Door geen olie te gebruiken zullen je mesjes sneller bot worden en vaker vervangen moeten worden. Je bespaart dus geld door olie te gebruiken. Let wel op dat je alleen door de fabrikant aanbevolen olie gebruikt.

Hondenvoetjes scheren

Het onderhouden van de tondeuse

Als je wilt dat de tondeuse lange tijd meegaat, is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Vooral de mesjes worden snel bot wanneer je deze nooit met olie insmeert. Wij hebben een apart artikel geschreven over het onderhouden van je hondentondeuse om de levensduur te verlengen. Verder is het handig om je hond op hoogte te hebben, hiervoor kun je een trimtafel aanschaffen.

Voor rond de 70 euro heb je al een trimtafel, welke prima is voor thuis. Trimsalons gebruiken vaak hydraulische trimtafels, welke makkelijk te verstellen zijn. Natuurlijk kosten de hydraulische modellen wel meer. Lees hier meer over zowel goedkope als hydraulische trimtafels. Tot slot stellen wij het erg op prijs als je hieronder jouw ervaring met een bepaalde hondentondeuse deelt, zodat wij en onze lezers hiervan kunnen leren.

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Totaal: 82 Gemiddeld: 4.5]
Picture of Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.
Picture of Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.

Volg ons

13 reacties

 1. De camry scheermachine is goed voor thuis en kost weinig. Vooral de tweede accu is ideaal, zo kun je rustig aan de hond trimmen zonder dat je een pauze nodig hebt om de accu op te laden (dit had ik bij mijn vorige set, die wel 3 jaar mee ging). Met kabel werkt heel vervelend, want de kabel zit dan altijd in de weg.

 2. Wat ik niet begrijp is het volgende. Als je verschillende opzetstukken op een tondeuse kunt zetten voor verschillende vachtlengtes, wat hebben dan die opzet”kammen” nog precies voor een functie. Je regelt dan de lengte toch al met de opzetstukken? Dat blijft voor mij een raadsel. Uitleg zou heel welkom zijn…

  1. Opzetkammen zijn heel goedkoop, omdat ze van een goedkoper materiaal zijn. Deze passen op de scheerkop die standaard op de tondeuse zit.
   Dit is ideaal als je voor weinig geld verschillende maten wilt hebben, waarbij je ook de mogelijkheid hebt om schuin te scheren, omdat sommige opzetkammen schuin zijn. Zoveel maten scheerkoppen zouden ze bij de goedkope modellen niet voor dat geld mee kunnen leveren. Zover ik weet zijn de opzetkammen ook niet geschikt voor ieder vachttype. Wij zullen hier binnenkort verder in duiken, en de informatie aan het artikel toevoegen.

  2. Met professioneel trimmen gebruik je soms een opzetstuk voor een ander effect op de vacht. Bijvoorbeeld om de vacht iets uit te dunnen zonder het helemaal kort te scheren. Maar om alles netjes op een lengte te scheren is een messtuk op die lengte het beste. Sterker, sneller en evenwichtiger.

 3. Ik trim mijn honden al 20 jaar zelf, en gebruikte vroeger altijd de goedkope tondeuses. Inmiddels gebruik ik alleen nog modellen boven de 100 euro MET snoer. De goedkope modellen gaan bij mij altijd binnen 1.5-2 jaar stuk, de duurdere modellen zijn beter maar geven alsnog veel accu problemen als ze draadloos zijn. Nu heb ik al meer dan 3 jaar eentje met snoer en deze doet het nog prima, alleen regelmatig de opzetstukken olieën en ieder jaar vervangen.

  1. Bedankt voor het delen van jouw ervaringen! Hoe lang een hondentondeuse mee gaat is natuurlijk wel afhankelijk van het gebruik. Heb je meerdere honden en gebruik je hem om de paar weken, dan zal een goedkoop model het inderdaad sneller begeven. Dan kun je beter één keer een goede kopen zodat je er weer lang vanaf bent. Als je hem maar 2-3 keer per jaar gebruikt, kan een goedkoop model ook lang mee gaan.

 4. wat is het effect van de griotte van de tandjes van de messen? Mijn wahl showpro doet het op mijn riesenschnauzer voor geen meter. Glijdt er over heen lijkt wel. Grovere tanden zouden beter moeten ‘happen’ toch?

  1. Onze Wahl showpro is 2,5 jaar oud, net buiten garantie. We hebben hem 2 keer gebruikt en bij de derde keer maakte hij heel veel lawaai en scheerde hij niet meer goed. Hij is nu opgestuurd voor nazicht. We hebben het toestel na elke scheerbeurt goed proper gemaakt, geolied en gebruikt zoals het hoorde.
   We zijn er eigenlijk niet tevreden van.

 5. Welke tondeuse en opzetstuk zou ik best kopen voor de vacht van mijn bieuwer. Hij is een pluizige bol en zou hem graag zo houden.Zijn vacht begint langer te worden , vandaar mijn vraag ?

 6. Hallo lezers.
  Ik heb 2 boemer honden met een dikke lange vacht en deze moeten vaker worden geschoren per jaar wat een dure aangelegenheid is.Ik wil zelf een goede tondeuze aanschaffen,maar zie door de bomen het bos niet meer als ik Google. Kan iemand mij er een goede aanraden die betaalbaar is?

  1. De betere honden tondeuse zijn Andis Agcb – Heiniger Saphir – Wahl type KM – oster A6 enz. prijs vanaf de 200 euro.
   Wat ook belangrijker is zijn de scheerkoppen voor de verschillende soorten vacht.
   Vraag ook of de scheerkopjes geslepen kunnen worden, anders moet je telkens nieuwe scheerkopjes kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *