Top 6 beste hondenvoerbakken

Hondenvoerbakken soorten

Of je nu een hond hebt of niet, iedereen heeft wel al eens over een hondenvoerbak gehoord. Het is een bakje dat dient voor het serveren van eten en drinken voor je hond. Wat je misschien nog niet wist, is dat hondenvoerbakken bestaan in ontzettend veel uitvoeringen. Je hebt roestvrijstalen hondenvoerbakken, keramische en zelfs dispenser hondenvoerbakken. Hieronder meer over de verschillende soorten.

 

Soorten voerbakken

Tegenwoordig zijn er zoveel soorten hondenvoerbakken. De beste keuze maken voor je hond is dus niet zo simpel. Het zal je al veel vooruit helpen als je weet welke hondenvoerbakken er precies zijn.

 

De kunststof voerbak

Het voordeel van een plastic hondenvoerbakje is dat het erg goedkoop is, en in vele leuke kleurtjes en verschillende vormen beschikbaar is. De plastic hondenvoerbak is toch niet ideaal, want wanneer het verslijt kunnen er stukken plastic in het eten van je hond terecht komen. Dat wil je dus niet hebben! Dat kan je oplossen door de plastic hondenvoerbak regelmatig te vervangen of te kiezen voor een duurdere variant.

 

Een keramische hondenvoerbak

Het keramisch hondenvoerbakje heeft als voordeel dat het geen schadelijke stoffen bevat en makkelijk te onderhouden is. Hondenvoerbakjes uit keramiek zijn natuurlijk wel wat duurder, ze ogen ook klassieker en zijn breekbaarder. Misschien dus niet ideaal voor het onhandig baasje!

 

Voerbak van Roestvrij Staal (rvs)

hond eet uit rvs voerbak

Tegenwoordig wordt er ook veel gekozen voor een hondenvoerbak uit rvs, dit omdat het makkelijk te onderhouden en duurzaam is. Maar net zoals de andere hondenvoerbakjes, heeft ook rvs zo zijn nadelen. Niet elke hond eet namelijk graag uit een hondenvoerbak dat vervaardigd is uit rvs.

Dit komt omdat rvssoms een raar geluid maakt, de honden soms de reflecties in het drinkwater opmerken en het water soms een metaalsmaak kan bevatten. Als je dus ziet dat je hond aarzelt met eten of drinken, dan kan het zijn dat hij last heeft van één van deze problemen. Als dat zo is, dan is het beter om over te schakelen op een ander materiaal.

 

Een anti-schrokbak

Als je hond te snel eet, dan kan hij al snel last krijgen van tal van spijsverteringsproblemen. Dat kan winderigheid, maagzuur en zelfs braken zijn. Als je merkt dat je hond hier last van begint te krijgen, dan is het raadzaam om je standaard hondenvoerbak te vervangen door een anti-schrokbak.

Deze hondenvoerbakken kunnen het tempo waarop je hond eet vertragen, en daardoor dus spijsverteringsproblemen tegengaan. Een anti-schrokbak is namelijk zo gemaakt dat hij het eten van je hond gaat verspreiden. Verschillende vormen zorgen ervoor dat je hond niet meteen aan al het eten geraakt.

 

De beste keuze: een hondenvoerbak op hoogte

Voerbak op hoogte

Dit is voor honden de beste keuze, omdat een bak op hoogte veel beter voor de houding van de hond is. Een hondenvoerbak op hoogte kan ook met de hond meegroeien, doordat deze soms op hoogte afstelbaar zijn.

 

Een automatische voerbak

Ook dit is een leuke variant van de standaard hondenvoerbak. Een hondenvoerdispenser is een hondenvoerbakje met een ingebouwde dispenser van hondenvoer. Dat is handig wanneer je een langere tijd van huis bent. Op die manier is je hond toch altijd voorzien van voldoende eten. Wij hebben een apart artikel geschreven, waarin wij verschillende automatische hondenvoerbakken bespreken.

 

Waar moet je opletten als je een hondenvoerbak koopt?

Grootte en hoogte, materiaal, stevigheid en antislip zijn dingen waar je zeker op moet letten als je opzoek bent naar een hondenvoerbak. Bij het materiaal moet je erop letten dat je kiest voor materiaal dat je hond fijn vindt. Zoals hierboven vermeld werd kan plastic soms gevaarlijk zijn, als je het niet voldoende vervangt en rvs kan soms voor een rare smaak zorgen die niet elke hond kan verdragen.

Stenen varianten zijn dus qua smaakbeleving een goede oplossing, maar ze zijn niet erg duurzaam omdat ze breekbaar zijn. Denk dus goed na over wat er voor jou en je hond het belangrijkste is. Voerbakken zijn er ook in verschillende groottes, en het is erg belangrijk dat je de grootte van je voerbak aanpast aan de grootte van je hond.

Daarnaast is het in sommige gevallen raadzaam om te kiezen voor een verstelbare hondenvoerbak, omdat deze meegroeit met je hond. Het verstellen van een voerbak is ook veel beter voor de houding van de hond. Een derde punt is de antislip factor. Een goede hondenvoerbak staat stevig op de grond (of op zijn standaard). Honden eten niet altijd even rustig, het hondenvoerbakje moet soms heel wat meemaken.

Om verspilling en gemors te voorkomen is het dus belangrijk dat je voor een stevig hondenvoerbakje kiest. Het hondenvoerbakje kan dus best antislip of zwaar genoeg zijn zodat het stevig op de grond blijft staan. Als dat niet het geval is kan je nog altijd opteren om een antislip mat onder het hondenvoerbakje te leggen.

Plastic hondenvoerbak

Hoe vaak reinig je een hondenvoerbak?

Wanneer je een hondenvoerbakje voor je hond koopt is het wel belangrijk om hem regelmatig te reinigen, dit voor de gezondheid van je hond. Bacteriën in de voerbak van je hond kunnen namelijk nare ziektes met zich meebrengen. Hoe vaak moet je de voerbak schoonmaken? Dat is vaak iets wat de meeste mensen niet goed weten. Volgens een Amerikaans onderzoek naar hygiëne van de voerderbak van je hond, doe je dit het best dagelijks. Net zoals jij dus elke dag uit een schoon bord eet!

 

Dit is hoe je de voerbak van je hond het beste schoonmaakt

Ook voor hoe je de voederbak van je hond schoonmaakt, bestaan er geen exacte regels. Het volstaat om hem schoon te maken met heet water en wat zeep. Zorg er wel voor dat je de voederbak steeds goed uitspoelt, zodat er een zeepresten tussen de voeding van je hond terecht geraken. Overigens is het raadzaam om één keer per week het bakje grondig schoon te maken. Dat doe je door het bakje ongeveer zo’n 10 minuten te laten weken in heet water met een scheutje bleek. Ook dan is het belangrijk dat je het bakje goed uitspoelt!

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Totaal: 32 Gemiddeld: 4.8]
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.

Volg ons

4 reacties

  1. Mijn grote honden hebben tot volle tevredenheid sinds enige tijd antischrokbakken .
    Helaas zijn er inmiddels kleine stukjes van afgebeten .
    Bestaan er ook sterkere , metalen antischrokbakken ?

    1. Deze ben ik nog niet tegengekomen. Ik zal binnenkort een artikel over anti schrokbakken schrijven, en eens zoeken wat er verkrijgebaar is.

  2. Ik zoek voor mijn golden een voerbak op hoogte.. maar geen RVS bakken. Die vindt hij eng . Ik kan er geen vinden. Weet jij misschien de oplossing.

  3. Dit is voor Debby Luijten, Er zijn ook verstelbare voeder- en drinkkommen met plastiek of rubberkommen verkrijgbaar. Ik heb er zo één voor mijn Golden,je kunt er alle soorten kommetjes insteken,en opplooien kan je ze ook. Handig voor mee op vakantie! Je kan ze op verschillende sites kopen,bv. Bol.com en nog andere. Ik hoop dat ik u wat goede informatie heb kunnen geven! Met vriendelijke groeten Arlette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *