Top 8 Beste Natvoer voor Honden van 2024

Hondenvoer

Een goede voeding is heel belangrijk voor jouw hond, dat hoef je geen hondenbaasje uit te leggen. Maar er zijn tegenwoordig zoveel verschillende producten en typen voer beschikbaar dat het soms lastig is om te weten waar je goed aan doet. De meeste hondenbaasjes kiezen ervoor om droge brokken te geven, die geschikt zijn voor hun specifieke hondenras. Hier is niets mis mee, maar wist je dat ook natvoer heel geschikt kan zijn voor jouw hond?

Voor sommige honden is natvoer zelfs de betere optie. Dit hangt af van de voorkeur en het gedrag van je hond. In dit artikel nemen we je mee in enkele verschillen tussen droog- en natvoer en doen we een aantal suggesties voor producten om je een idee te geven van de verschillende soorten natvoer. 

 

Wanneer geef ik mijn hond juist wél of geen natvoer? 

Als eerste willen we je meegeven dat de keuze voor een type voer niet af moet hangen van de vorm, maar van de inhoud. Hiermee bedoelen we dat je, zowel bij droog- als bij natvoer, moet controleren of het voer de mineralen en voedingsstoffen bevat die jouw hond nodig heeft. Als dit het geval is, dan kan natvoer een aantal voordelen hebben. 

Het belangrijkste voordeel is dat jouw hond met natvoer tijdens het eten extra vocht binnenkrijgt. Voor honden die weinig drinken is natvoer dus een de betere optie. Door het extra vocht verminder je ook de kans op urineweginfecties bij je hond.  Geef je jouw hond droogvoer, maar weigert hij dit te eten of eet hij te weinig? Natvoer heeft over het algemeen een sterkere geur en smaak, wat jouw hond waarschijnlijk lekkerder vindt! Het kan de moeite waard zijn om natvoer te proberen.  

Een ander verschil is dat natvoer minder geconcentreerd is dan droogvoer. Dit betekent dat jouw hond meer van dit voer moet eten om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Heeft jouw hond overgewicht door te veel eten? Ook dan kan het handig zijn om over te gaan op natvoer. Hierdoor heeft jouw hond niet het idee dat hij minder eten in zijn bak zit, maar zijn de calorieën die hij binnenkrijgt een stuk lager. Dit maakt het makkelijker om gewicht te verliezen.  

 

Voor- en nadelen voor het baasje 

Het is in de eerste plaats belangrijk dat het type voer past bij jouw hond, maar als je geen verschil merkt, zijn er ook voor jou als baasje een aantal overwegingen. Droog hondenvoer is vaak langer houdbaar en goedkoper dan natvoer. Als je liever niet te vaak hondenbrokken haalt of als je een grote hond hebt die veel voeding nodig heeft, dan is het makkelijker om droogvoer te gebruiken. Daarnaast geeft natvoer meer rommel bij het eten. Houd hier rekening mee en zorg ervoor dat je een zeil onder de bak legt of de bak neerzet op een plaats waar de hond mag knoeien.   

Houd er ook rekening mee dat wanneer je switcht van nat- naar droogvoer of andersom, jouw hond hier altijd even aan moet wennen. Het kan zijn dat hij of zij in het begin last krijgt van lichte maag- en/of darmproblemen vanwege de verandering in voer. Denk hierbij aan winderigheid, diarree of overgeven. Over het algemeen gaat het om lichte klachten die na een aantal dagen verdwijnen. Houden de klachten aan, worden ze erger of heb je twijfels? Raadpleeg dan altijd de dierenarts.  

Honden voerbak

Verschillende typen natvoer 

Ook in de wereld van natvoer is het aanbod enorm. We snappen heel goed dat het lastig te bepalen is welk type voer je nu het beste kunt kiezen. Daarom lichten we verschillende producten toe om jou te helpen een goede keus te maken.  

 

Houdbare worsten mixdozen van Kivo Petfood 

Kivo Petfood is gespecialiseerd in hondenvoer en dan met name natvoer. Ze zorgen voor gestoomde en houdbare maaltijden speciaal voor honden die dol zijn op vlees. Deze worsten zijn ideaal als dagelijkse voeding, maar ook als snack, omdat ze alleen maar natuurlijke ingrediënten bevatten.

De worsten bestaan voor bijna 80% uit vlees, en verder uit zilvervliesrijst, groenten en fruit. Er zit geen ander vlees in dan op de verpakking staat aangegeven. En het grote voordeel voor jou als baasje is dat ze ook houdbaar zijn buiten de vriezer! Zo houd je die ruimte mooi vrij voor je eigen eten. Je bestelt nu een doos met 12x 600 gram aan worst in verschillende smaken voor slechts 49,50 euro.  

 

Volledig gestoomd menu van Renske 

Ook Renske biedt 100% natuurlijk hondenvoer met voornamelijk vlees als inhoud. Voor een hoge voedingswaarde zijn de producten verrijkt met zalm olie, glucosamine en chrondrointine. Doordat de voeding vacuüm geseald is, is het relatief lang houdbaar. Deze voeding is in het bijzonder bedoeld voor honden die slecht reageren op droogvoer of blikvoeding. Zorg ervoor dat jouw hond een gezond dieet heeft met deze voeding!

De inhoud van één verpakking is in principe genoeg om een volwassen hond van gemiddelde grootte te voeden. Kijk op de verpakking voor het exacte advies per lichaamsgewicht. Een open verpakking kan eventueel nog 3 dagen in de koelkast bewaard worden. Voor 12 keer een verpakking van 395 gram betaal je 33,25 euro, wat neerkomt op 2,77 euro per stuk.  

 

Volledig gestoomd menu van Renske graanvrij 

Deze graanvrije menu multipacks zijn volledige maaltijd geschikt voor honden van alle rassen vanaf negen weken. Net als mensen reageren niet alle honden even goed op graan. Daarom heeft Renske ook een voedzaam menu ontworpen dat geen graan en daaraan gerelateerde gluten bevat. Het menu bestaat voor minstens 80% uit gestoomd vlees.

Het stomen en vacuüm sealen van dit product zorgt ervoor dat de voedingswaarde behouden blijft en jouw hond alle voedingsstoffen binnenkrijgt die hij of zij nodig heeft. Het is ook ideaal om mee te nemen op vakantie. Voor 12 keer een verpakking van 395 gram betaal je 33,25 euro, wat neerkomt op 2,77 euro per stuk.  

 

Multipack hondenvoer van Edgard & Cooper 

Ook dit hondenvoer van Edgard & Cooper is natuurlijk, graanvrij en boordevol belangrijke mineralen en vitaminen die jouw hond nodig heeft. Het is geschikt voor alle rassen en alle leeftijden. Door de kleine verpakkingen is het makkelijk mee te nemen. Dit hondenvoer is makkelijker verteerbaar en daarom ook geschikt voor puppy’s vanaf negen weken of kleinere honden die weinig voer nodig hebben.

Verkrijgbaar in de smaken kip & kalkoen, wild & eend en lam & rund. In het combipack krijg je alle smaken. Superhandig als je wilt uitproberen wat het beste bij jouw hond past! En ook de prijs is erg vriendelijk, als je bijvoorbeeld net overgaat van droog- naar natvoer om te kijken of dit bij jouw hond past. In dit multipack krijg je zes keer 100 gram voor 11,89.  

 

Pedigree natvoer speciaal voor volwassen honden 

Wil jij een type voer dat echt toegespitst is op een volwassen hond? Kijk dan eens naar het Vital Adult natvoer van Pedigree. Het ondersteunt de vier universele basisbehoeften van jouw hond, die steeds belangrijker worden naarmate de hond ouder wordt. De textuur draagt bij aan een sterk en gezond gebit. Daarnaast bevat dit voer veel vezels, wat de spijsvertering stimuleert en daardoor minder zwaar op de maag is voor jouw hond. Een universeel teken van een gezonde hond, zijn natuurlijk een goede huid en een glanzende vacht.

Door de toevoeging van zink en zonnebloemollie krijgt jouw hond genoeg omega 6 vet binnen voor een stralend uiterlijk. En tot slot zijn deze brokjes verrijkt met vitamine E en mineralen, die een sterk immuunsysteem ondersteunen. Twijfel je over de hoeveelheid voor jouw hond? Neem een kijkje in de gids met de voedingsrichtlijnen en aanbevolen hoeveelheden. Dit natvoer komt in een multipack van 84 porties van 100 gram, in de smaken kip, rund, kalkoen en lam. De prijs bedraagt 41,99 euro.  

 

Hypoallergene voeding van Royal Canin 

Sommige honden hebben nu eenmaal een gevoelige maag of darmen. Dit kun je merken aan jeuk, huidontstekingen, oorpijn, maar ook winderigheid, diarree of braken. Zeker als de dierenarts geen fysieke oorzaken vindt, kan overgevoeligheid voor bepaalde typen voedsel een oorzaak zijn. Allergieën of intoleranties zijn over het algemeen ongevaarlijk, maar wel vervelend voor jouw hond.

Deze voeding van Royal Canin is hypoallergeen en daarmee geschikt voor volwassen honden die slecht reageren op andere typen voeding. Het is lang houdbaar en van hoge kwaliteit, en wordt ook door dierenartsen aangeraden. Voor 12 blikjes van 400 gram betaal je 46,02 euro, wat neerkomt op 3,84 euro per stuk.  

 

Royal Canin voeding voor honden met maag- en darmproblemen 

Is jouw hond nog herstellende van een maag- of darmaandoening? Of heeft hij of zij last van spijsverteringsproblemen? Dan kan deze voeding van Royal Canin de oplossing zijn. Het voedsel is zo ontworpen dat het heel licht verteerbaar is en bijdraagt aan een evenwichtige darmflora. Jouw hond haalt uit een kleine portie al veel energie, waardoor hij niet veel hoeft te eten om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen.

Zeker bij honden met verminderde eetlust is deze voeding ideaal om te voorkomen dan gewichtsverlies optreedt. De omega 3 vetzuren dragen bij aan een sneller herstel van het maag- en darmkanaal. Voor 12 blikjes van 400 gram betaal je 49,40 euro.  

 

Avalon natvoer speciaal voor jouw pup  

Net als dat volwassen honden specifieke wensen hebben voor bepaalde typen voedsel, geldt dat de behoeftes van puppy’s ook weer net anders zijn. Dit natvoer van Avalon is bij uitstek geschikt om jouw puppy te voorzien van een complete maaltijd. De ingrediënten dragen bij aan een sterk immuunsysteem, een goede spijsvertering, een gezond gebit en een mooie vacht en huid. Dit product is een bron van vezels en eiwitten.

Jouw puppy zal misschien even moeite hebben met de overgang van moedermelk naar voer, maar door de onweerstaanbare smaak zal hij of zij al snel niet meer zonder kunnen. Dit hondenvoer is verkrijgbaar in 12 keer blikjes van 410 gram. Op de verpakking staat aangegeven hoeveel jouw puppy nodig heeft afhankelijk van het gewicht. De prijs bedraagt 19,95 euro. 

 

Twijfel je nog over je keuze? We beantwoorden hieronder de meest gestelde vragen! 

Deze verschillende producten hebben je waarschijnlijk op weg geholpen met het maken van een keuze! Je ziet dat er veel verschillende producten beschikbaar zijn. Het hangt er maar net vanaf welke behoeften jouw hond heeft. Houd natuurlijk wel rekening met de verschillen tussen nat- en droogvoer. Heb je toch nog twijfels over of je nu voor natvoer of droogvoer moet kiezen? In de sectie hieronder beantwoorden de meest gestelde vragen. 

Honden natvoer

Kan ik nat- en droogvoer combineren?

Het is goed mogelijk om nat- en droogvoer te combineren, zolang je rekening houdt met een aantal zaken. Geef de typen voer op verschillende tijden en meng ze niet door elkaar. Hierdoor voorkom je dat de maag van jouw hond van slag raakt. Let daarnaast ook op de hoeveelheden. Natvoer is lager in calorieën dan droogvoer.

Dit betekent dat je in verhouding meer natvoer in de bak mag doen en juist minder droogvoer, om te zorgen dat jouw hond niet te veel binnenkrijgt. Bij beide typen voer is het belangrijk om te kijken of het de juiste voedingsstoffen voor jouw hond bevat. Heb je het idee dat jouw hond toch niet goed reageert op de combinatie van nat- en droogvoer? Ga dan weer over naar één type voer.  

 

Is er een verschil tussen nat- en droogvoer en het effect op de tanden van mijn hond?

Hierover zijn de meningen verdeeld. Sommige hondenbaasjes beweren dat droogvoer beter is voor de tanden. De harde structuur zou meer langs de tanden en het tandvlees schuren en daarmee een reinigend effect hebben. Andere hondenbaasjes stellen juist dat het droge voer ook makkelijker tussen de tanden blijft zitten en daardoor juist eerder tandproblemen veroorzaakt. Beide argumenten zijn niet bewezen. Wél geldt dat het voor alle honden belangrijk is om de tanden goed schoon te houden, ongeacht welk type voer ze krijgen. Hiervoor kun je onder andere dental sticks of flostouwen gebruiken.  

Ben jij net overgegaan naar natvoer? Of combineer je natvoer met droogvoer? We horen graag jouw ervaringen. Van elkaar kunnen we ook weer leren! Reageren kan onder dit artikel in de comments. 

 

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Totaal: 2 Gemiddeld: 4]
Picture of Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.
Picture of Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.

Volg ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *