10 soorten botten voor grote honden

Grote hondenbotten

Heb jij een grote hond? En wil je hem eens goed verwennen met een groot bot waar hij lekker op kan kauwen? Voor dit artikel hebben we 11 botten voor grote honden met elkaar vergeleken. Wat is de samenstelling, hoe groot is het bot, en wat is de prijs? Er zit zeker een geschikt bot voor jouw hond tussen.

Maar eerst geven we je meer informatie over deze lekkernij voor je viervoeter. Waarom zijn honden zo gek op botten? Waarom is kauwen op een bot goed voor een hond, en zijn er nog meer pluspunten? Lees snel verder en kom alles te weten over de voordelen van botten voor honden.

 

Waarom kauwen honden graag op botten?

Het kauwen op botten is voor een hond een natuurlijke behoefte. Zo kauwen wolven op de botten en de huid van hun prooi nadat ze deze hebben opgegeten. Door het kauwen worden de tanden en kiezen schoongemaakt. Daarnaast wordt door het kauwen het tandvlees gemasseerd. Het is een natuurlijke manier om het gebit van een hond schoon te houden.

Een schoon en verzorgd gebit is heel belangrijk voor de gezondheid van je dier. Is het gebit niet schoon? Dan kunnen bacteriën zich ophopen in de mond en zo zorgen voor veel ellende. Op het gebit ontstaat tandplak en tandsteen, en het tandvlees gaat ontsteken. Hierdoor kan je maatje niet meer goed eten en krijgt hij gezondheidsproblemen. Een lekker bot om op te kauwen is dus niet alleen een traktatie, het is noodzakelijk om het gebit van je hond gezond te houden. Je zorgt daarmee voor de hele gezondheid van je dier.

 

Het kauwen op een bot heeft nog meer voordelen

Het kauwen op een bot heeft naast gebitsverzorging nog meer voordelen.

  • Verlicht pijn bij verwisselen van tanden
  • Stress verlagend
  • Voorkomt verveling
  • Helpt bij verlatingsangst

Heb je een pup in huis? Zorg dan dat hij tijdens het wisselen van zijn tanden altijd een bot of een kauwspeeltje tot zijn beschikking heeft. Het kauwen hierop heeft een verlaagt de pijn van het wisselen. Het werkt ook stimulerend voor het tandvlees. Zo verloopt de periode van tand wisselen op een soepele manier.

Heeft je hond last van stress? Door welke oorzaak dan ook? Geef hem een lekker bot of een kauwsnack. Door de kauwbeweging gaat je hond ontspannen en verdwijnt de stress. Zijn jouw meubels allemaal al eens door je hond onder handen genomen door ze kapot te bijten? Dan is de kans groot dat je viervoeter zich verveelt. Hij zoekt een spel om zichzelf te vermaken en ziet in jouw nieuwe bank een stuk speelgoed. Voorkom dit ongewenste gedrag eenvoudig met een kauwbot.

Vind je hond het lastig om alleen thuis te blijven? Geef hem een kauwbot. Hiermee kan hij zich vermaken totdat jij weer terug bent. Het kauwen zorgt ervoor dat hij zich ontspant. Zo ligt zijn focus niet meer op het feit dat jij weg bent. De kans is groot dat hij zelfs een lekker dutje doet!

Hondenbot

 

Brekz Buffelhuidstaaf Groot

Met de Buffelhuidstaaf Groot van Brekz verwen je jouw hond met een natuurlijk product. De staaf is gerold en geperst van buffelhuid en heeft een lengte van 25 cm.

Productspecificaties
HoofdingrediëntBuffel
Inhoud10 stuks
Afmeting25 x 2 cm
Prijs€ 12,25

Brekz Kauwsnackpakket grote hond

Kun je geen keuze maken uit alle lekkere kauwsnacks voor je grote hond? Kies dan dit gevarieerde Kauwsnackpakket van Brekz. Het bevat verschillende kauwsnacks en hapjes zoals Runderstaven, Snackkrokodillen, Dental Chew Mix en Kalkoen worstjes. Zo kun je iedere dag afwisselen.

Productspecificaties
HoofdingrediëntenRund, Buffel, Kalkoen
Inhoud20 stuks
Gewichtn.v.t.
Prijs€ 39,95

Smulpets Runderbot XXL

Het XXL Runderbot van Smulpets is een lekkere beloning voor je hond. Het bot is 100% natuurlijk gedroogd, en bevat geen kleur-, geur en smaakstoffen. Met dit smakelijke tussendoortje is je hond wel even zoet.

Productspecificaties
HoofdingrediëntRund
Inhoud1 stuks
Gewicht1500 gr
Prijs€ 13,09

 

Snackmeester Runderbot XL

Dit kauwbot van Snackmeester is door de fabrikant op 100% natuurlijke wijze geproduceerd. Hierbij is gebruik gemaakt van een eigen recept. Jouw dier zal zichtbaar genieten van dit lekkere bot.

Productspecificaties
HoofdingrediëntRund
Inhoud5 stuks
Gewicht1200 gram per stuk
Prijs€ 16,99

Brekz Italian Ham Bone Maxi

Wissel de kauwtraktaties voor je hond eens af met een Italian Ham Bone van Brekz. Dit bot is een natuurproduct, en bevat geen toegevoegde conserveringsmiddelen. Je krijgt het bot vacuüm verpakt thuis geleverd.

Productspecificaties
HoofdingrediëntVarken
Inhoud2 stuks
Lengte20cm
Prijs€ 4,99

Smulpets Runderbot knokkel

Geef je grote hond eens een Runderbot knokkel van Smulpets. Het is een prima lekkernij waar hij lange tijd op kan kauwen. Een prima manier om het gebit te reinigen en het tandvlees te masseren. Daarnaast is het een goede oefening voor de kaakspieren. Een knokkelbot is speciaal geschikt voor honden die vaak schrokken.

Productspecificaties
HoofdingrediëntRund
Inhoud1 stuks
Gewicht650-750 gram
Prijs€ 13,95

 

Landman Hoevelaken Kip en Rundstaven Groot

De kauwstaven van Landman Hoevelaken bestaan uit runder- en varkenshuid met kip. Een echte lekkernij die het kauwgedrag van je dier stimuleert. De sticks hebber ieder een lengte van 25 cm.

Productspecificaties
HoofdingrediëntKip, Rund, Varken
Inhoud6 stuks
Gewicht300 gr
Prijs€ 13,09

 

Landman Hoevelaken Kophuid kauwsnack groot

Voor de echte doorbijter is een Kophuidsnack van Landman Hoevelaken een echte traktatie. Deze snack bestaat uit pezen en is ongeveer 45 cm lang. Je hond kan lange tijd toe met een snack.

Productspecificaties
HoofdingrediëntRund
Inhoud6 stuks
Gewicht500 gr
Prijs€ 13,09

 

Aware Pet Products Runderhuid bot met runderslokdarm

Met het Runderhuid bot van Aware Pet Products gun je jouw dier een luxe snack. Het bot is handgeknoopt en met runderslokdarm omwikkeld. Een gebitsverzorgende snack die ook nog eens lekker is. Runderhuid bevat veel collageen. Hierdoor ontstaat minder snel tandsteen, en tandplak lost op. Dit product is natuurlijk en is suiker-, zout- en glutenvrij. De lengte van een bot is 24 cm.

Productspecificaties
HoofdingrediëntRund
Inhoud8 stuks
Gewicht1700 gr
Prijs€ 57,99

 

Landman Hoevelaken Eendstaaf groot

Wil je jouw hond een keer verrassen met een andere smaak? Kies dan eens voor de Eendstaaf van Landman Hoevelaken. De staaf is gemaakt van runderhuid en is omwikkeld met eendenfilet. De kauwstaaf heeft een lengte van 25 cm. Een heerlijke lekkernij die het vormen van tandplak op het gebit helpt voorkomen. Ook verkrijgbaar is smaak Kip.

Productspecificaties
HoofdingrediëntEend, Rund/ Kip, Rund
Inhoud2 x2 stuks
Gewicht400 gr
Prijs€ 20,99

 

Welk bot koop jij voor je grote hond?

Je kent nu de vele voordelen van het kauwen op een bot door je hond. Heb je al een keuze gemaakt uit de verschillende producten die wij voor je hebben vergeleken? Wij zijn benieuwd. Laat je het ons in de reacties weten?

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Totaal: 28 Gemiddeld: 4.9]
Picture of Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.
Picture of Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.

Volg ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *