Commando high five aanleren in 4 stappen

puppy geeft een high five

Een hond een high five leren geven, het klinkt lastig maar toch is het redelijk eenvoudig om jouw hond dit aan te leren. Met de juiste informatie en techniek kun jij in een mum van tijd jouw hond high fives laten geven. Bij het aanleren van elk nieuw gedrag aan een hond is herhaling en beloningen essentieel. Wil jij precies weten hoe jij jouw hond een high five kunt aanleren? Lees dan dit artikel!

Waarom jouw hond een high five leren?

Het aanleren van een high five aan jouw hond is een leuk proces waar zowel jij als jouw hond van kan genieten. Zo kun je bijvoorbeeld elke keer als jouw hond iets goed doet dit vieren met een high five. Op deze manier bouw je een goede band op met jouw trouwe viervoeter. Je hond zal een high five leuk vinden als hij merkt dat jij hier enthousiast op reageert.

Het aanleren van een high five aan een hond is dus niet alleen leuk om te doen, maar brengt ook gezondheidsvoordelen met zich mee en zorgt voor een goede band tussen een hond en zijn baasje.

 

Hoe kun je jouw hond een high five laten geven?

Het aanleren van een high five aan een hond doe je door op een rustige plek te beginnen. De locatie is belangrijk. Honden kunnen snel afgeleid raken als ze merken dat er interessante dingen in de buurt zijn. Begin dus in een ruimte waar weinig prikkels zijn voor je hond. Ook is het belangrijk om kleine beloningen, zoals hondenkoekjes, mee te nemen om jouw hond te belonen als hij de high five op de juiste manier uitvoert.

Om jouw hond een high five te kunnen leren kun je het onderstaande stappenplan volgen. Door dit stappenplan op de juiste manier te volgen en daarna vaak te herhalen, zal je merken dat hij binnen de kortste keren de high five onder de knie heeft.

hond geeft een high five

Stap 1: Lok je hond met een koekje

High five stap 1

Om te beginnen ga je tegenover je hond zitten. Zorg ervoor dat je op je knieën zit, dit maakt het proces gemakkelijker. Ga recht tegenover je hond zitten met een koekje en houdt het koekje iets boven zijn hoofd, zodat hij iets omhoog moet komen. Tijdens dit proces zal een van de pootjes iets loskomt van de grond. Wil jij ervoor zorgen dat jouw hond een high five geeft met zijn rechter poot? Zorg er dan voor dat die poot iets van de grond komt door het koekje links boven zijn hoofd te houden.

Stap 2: Pak het pootje dat loskomt van de grond

Poot pakken high five leren

Nadat het pootje iets loskomt van de grond, pak je rustig het pootje en houd je het pootje vast terwijl je hem een koekje geeft. Nadat je dit proces een paar keer hebt gedaan, zal hij vanuit zichzelf zijn pootje al wat hoger houden.

Stap 3: Geef het snackje later

High five leren hond stap 3

Zodra je merkt dat jouw hond stap 1 en 2 onder de knie heeft, is het tijd voor stap 3. Tijdens deze stap ga je met jouw hand naar zijn pootje en kijk je of hij zijn pootje ook uitsteekt. Is dit het geval? Pak het pootje dan vast en houdt het een aantal seconden vast. Geef hem vervolgens zijn koekje. Steekt hij zijn pootje nog niet uit? Dan heeft hij stap 1 en 2 nog niet onder de knie en is er meer oefening en herhaling nodig. Tijdens stap 3 is het belangrijk dat hij zijn pootje een stuk hoger uitsteekt dan dat hij in de eerdere stappen deed.

Stap 4: Geef de high five

High five geven hond

Als het goed is steekt jouw hond nu zijn pootje uit wanneer jij je hand uitsteekt. Nu is het tijd voor de high five. Steek je hand uit en houd je hand in een high five positie. Als het goed is zal jouw hond zijn pootje tegen jouw hand aanzetten. Is dit het geval, beloon hem dan direct met een koekje. Is dit niet het geval? Ga dan terug naar de vorige stappen en zorg ervoor dat hij die eerst onder de knie krijgt.

Tijdens het trainen van nieuw gedrag, zoals het geven van een high five, is het belangrijk om de trainingssessies kort en krachtig te houden. Een paar minuten en een paar keer per dag is meer dan voldoende. Wanneer je dit dag na dag herhaalt, zal het nieuwe gedrag snel worden gevormd en zal jouw hond een expert worden in het geven van high fives.

Dat was makkelijk toch?

Jouw hond een high five aanleren is een leuk proces voor jou en je hond. Door de stappen hierboven te volgen, kun je jouw hond eenvoudig leren hoe hij een high five moet geven. Heb jij jouw hond een high five aangeleerd? Dan zijn wij benieuwd hoe jij dit hebt gedaan. Heb je misschien nog wat tips voor onze lezers? Laat dan onder dit artikel even een reactie achter!

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Totaal: 22 Gemiddeld: 4.9]
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.

Volg ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *