Top 15 draagtassen voor kleine honden + trainingstips

Draagtas hond

Een draagtas is ideaal om je kleine hond overal mee naar toe te nemen. Niets zo leuk als samen een gezellige wandeling maken met je trouwe vriend. Maar het is niet altijd makkelijk om je hond mee te nemen aan de leiband. Gelukkig bestaan er ook draagtassen! Ontdek in dit artikel waarom een draagtas honden zeker geen overbodige luxe is.

 

Het nut van een draagtas voor je hond

Veel mensen gebruiken de draagtas als trendy item, maar een honden draagtas is zoveel meer dan dat! Je kunt altijd en overal de hond meenemen als je een draagtas hebt. Bijvoorbeeld op reis, want op sommige plaatsen zijn honden verboden. Maar niet als je hem bij je houdt in een draagtas. Dat is bijvoorbeeld het geval bij verschillende vervoersmiddelen zoals metro, bus en vliegtuig, maar ook in tal van winkels. Met zo’n handige tas moet je je hond niet altijd thuislaten of uren in de koude buiten laten staan.

 

Waar moet je op letten bij deze aankoop?

Wanneer je begint met je zoektocht naar de perfecte draagtas voor je hond zal je zien dat dit geen eenvoudige klus is. Er zijn namelijk verschillende soorten draagtassen, in verschillende materialen, kleuren, groottes en met uiteenlopende functies. Omdat kiezen uit zo’n brede waaier van mogelijkheden niet evident is, hebben wij alvast enkele puntjes opgenoemd waar je het best op kunt letten.

 

Je hond moet zich comfortabel voelen

Niet alleen de grootte van de draagtas is belangrijk, maar ook het materiaal dat je kiest. Kies voor een tas die comfortabel is voor zowel jou als je hond. Kies liever een materiaal dat zacht en warm is. Zodat je hond goed beschermd is tegen slechte weersomstandigheden.

In de zomer moet je er natuurlijk wel voor zorgen dat je hond het niet té warm heeft. Je hoeft daarom niet per se twee draagtassen te kopen. Als je een gewone draagtas zonder wollen binnenkant koopt, kan je er ook nog altijd een warm dekentje in plaatsen voor in de winter.

Hond in tas

Voor wat ga je de draagtas voornamelijk gebruiken?

Wanneer je opzoek gaat naar een geschikte draagtas is het belangrijk om rekening te houden met de functie van deze tas. Als je deze draagtas enkel en alleen zal gebruiken om je hond makkelijker in de auto te krijgen, dan kan je voor een simpel model gaan. Als je de tas vaker zal gebruiken, dan kan je beter een steviger model kiezen. Het is ook handig als je een opvouwbare draagtas kiest, want dan kun je de draagtas eenvoudig opbergen als je deze niet nodig hebt of gebruikt. Veel draagtassen zijn opvouwbaar.

Nog een goede tip: kies een tas met extra zakjes, zodat je er ook makkelijk andere spullen in kwijt kunt. Op die manier hoef je niet met 2 tassen te sleuren, als je bijvoorbeeld uit winkelen gaat. Pas op als je de draagtas voornamelijk koopt om je hond mee te nemen op het vliegtuig. Sommige vliegtuigmaatschappijen stellen namelijk bepaalde eisen aan de draagtas.

 

De beste draagtassen

€26,90
€32,99
Op voorraad
Bol.com

Chihuahua handtas

Hoe maak je je hond gewend aan de draagtas?

Een draagtas voor je hond klinkt wel heel leuk, maar je zit je wel een beetje zorgen te maken over hoe jij je trouwe viervoeter het beste in die draagtas kunt krijgen wanneer je op pad gaat. Sommige honden zijn erg nieuwsgierig en gaan als het ware vanzelf de draagtas verkennen, terwijl het bij andere honden wat moeizamer zal verlopen. Gelukkig zijn er verschillende methodes die je kunt toepassen om je hond gewend te laten worden aan de draagtas!

 

Methode 1

Stap 1

Geef je hond een klein, zacht dekentje om op te slapen, totdat je hond eraan gewend raakt. Aai je hond en knuffel met hem terwijl je hem in het dekentje wikkelt.

 

Stap 2

Associeer het dekentje met de draagtas. Leg het dekentje in de tas, maar zorg ervoor dat je de draagtas goed open laat staan. Voor het beste resultaat leg je de open draagtas op je schoot. Moedig je hond vervolgens aan om in de tas te stappen. Je kan hiervoor ook een speelgoedje gebruiken. Als je hond de tas binnenstapt, dan mag je hem belonen met een snoepje.

 

Stap 3

Zodra je hond de draagtas is ingegaan moet je beginnen oefenen met het optillen van de tas. Dit doe je door de tas eerst een beetje op te tillen (wanneer de tas nog open staat) en hem vervolgens te belonen. Als je hond uit de tas wilt stappen, moet je dit toelaten. Maar beloon hem enkel wanneer hij in de draagtas zit! Pas als dit goed lukt mag je de draagtas gedeeltelijk sluiten voor een paar minuten. Verleng dit geleidelijk aan en sluit de draagtas steeds meer. Wanneer je hond in een volledig gesloten draagtas zit, is het een goed idee om er een speelgoedje bij te leggen.

 

Stap 4

Nu wordt het tijd om met je hond rond te wandelen. Neem hem nog niet meteen mee op een urenlange tocht, maar probeer eerst is met hem rond te stappen in huis. Eens hij daaraan gewend is kan je met hem naar buiten gaan. Wandel in het begin rond op plaatsen die niet zo lawaaierig zijn. Als je hond zich goed gedraagt tijdens het wandelen, dan mag hij natuurlijk opnieuw beloond worden. Geleidelijk aan kan je de wandelingen dan langer maken.

Hond naast handtas

Methode 2

Stap 1

Zet de draagtas open op de vloer en plaats er een lekkere traktatie in. Zorg ervoor dat het gaat over een grote beloning, zoals een stuk biefstuk of kip (dat werkt iets beter).

 

Stap 2

Als je hond de draagtas is binnengegaan om het lekkers eruit te snoepen, dan mag je hem nog eens belonen met iets anders lekkers of een leuk speelgoedje. Zorg dat je hond gewend wordt aan de draagtas. Laat hem in je huis altijd openstaan met een leuke traktatie erin. Na enige tijd associeert je hond de draagtas met beloningen.

 

Stap 3

Zodra je hond gewend is aan de tas, dan moet je hem geleidelijk aan proberen te sluiten. Ook hier doe je dit stap voor stap. Begin met de rits een beetje te sluiten voor een korte periode en vergeet niet om je hond voldoende te belonen. Na een tijdje ga je zonder probleem de rits volledig kunnen sluiten. Als je hond in een volledig gesloten draagtas zit, is het wel fijn voor hem dat je er een speelgoedje bijlegt.

 

Stap 4

Dan is het tijd om hem mee op stap te nemen! Oefen ook hier eerst thuis, daarna op rustige plaatsen en geleidelijk aan kunnen jullie samen op langere avonturen gaan. Vergeet niet om je hond telkens te belonen als hij zich goed gedragen heeft!

Voor welke honden zijn draagtassen verkrijgbaar?

Je hebt al gezien dat er enorm veel smaken zijn, maar we kunnen het ons goed voorstellen dat je nog steeds niet goed weet of er een draagtas voor jouw hond is. Veel mensen denken namelijk dat er alleen tassen voor kleine honden verkrijgbaar zijn, maar niets is minder waar. Natuurlijk zijn kleinere honden het makkelijkst om mee te nemen, maar er zijn ook speciale tassen voor grotere honden en oudere honden die meer moeite hebben om te springen.

Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een rugzak of een tas met een schouderriem om je huisdier overal mee naartoe te nemen. In bepaalde tassen zou je zelfs andere kleine dieren kunnen vervoeren. Denk aan een cavia of een konijn wanneer je naar de dierenarts moet.

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Totaal: 28 Gemiddeld: 4.7]
Picture of Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.
Picture of Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.

Volg ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *