Beste Hondentoilet: vergelijking (inclusief trainingstips)

Hondentoilet voor binnen

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom het voor de hond niet (meer) mogelijk is om buiten zijn behoefte te doen. Ook kan het zijn dat je de hond wil trainen zodat hij zindelijk wordt. Hiervoor kun je verschillende methoden gebruiken. Eén daarvan is een hondentoilet. Een hondentoilet is een goede aanschaf wanneer je de hond zindelijk wilt maken of als je hond moeite heeft om zijn behoefte buiten te doen. In ons artikel vertellen we meer over hondentoiletten, waarom jouw hond er baat bij kan hebben en wat het beste hondentoilet is dat je kunt kopen.

 

Wat is een hondentoilet?

Eigenlijk is een hondentoilet een soort kattenbak, maar dan natuurlijk geschikt voor honden. Het kan zijn dat iemand een kant-en-klaar hondentoilet gekocht heeft, maar ook dat iemand zelf een plekje heeft gemaakt waar de hond zijn behoefte kan doen. Waar het in het kort op neer komt is als volgt: Het is een plek waar de hond kan poepen en plassen zonder dat hij hiervoor uitgelaten hoeft te worden. Het kan een plek zijn die zich zowel binnen- als buitenshuis kan bevinden.

 

Waarom heeft jouw hond dit nodig?

Er zijn een aantal verschillende redenen waarom iemand een hondentoilet kan gebruiken. Het is natuurlijk belangrijk dat de hond in de meeste gevallen voldoende beweging krijgt en wanneer hij dan niet wordt uitgelaten, is dit slecht voor zijn gezondheid. Een hondentoilet kan dus in geen geval een lange termijn oplossing zijn om de hond niet meer uit te hoeven laten. Wel kan het zijn dat iemand dit tijdelijk niet kan door zijn eigen gezondheid.

Ook honden kunnen een gezondheidsprobleem hebben waardoor ze tijdelijk niet veel beweging mogen hebben. Ze zullen dan alsnog hun behoefte moeten kunnen doen en een hondentoilet is dan een uitkomst. Wanneer je een jonge hond hebt, kan het zijn dat deze moeite heeft met zindelijk worden.

Ook oudere honden kunnen door verschillende redenen moeite krijgen met zindelijkheid. Een hondentoilet kan dan een uitkomst zijn.  Je kan dan samen met de hond oefenen om dit toilet te gebruiken zodat de hond getraind kan worden in zijn zindelijkheid. Hoe je jouw hond kan leren het toilet te gebruiken, gaan we bekijken verder in deze tekst.

Hond op wc

Voor- en nadelen van een hondentoilet

Er zitten een hoop voor- en nadelen aan een hondentoilet. We gaan eerst even kijken naar de voordelen.

Voordelen

Voordelen aan een hondentoilet hebben natuurlijk betrekking op het gemak wanneer er problemen zijn met het uitlaten van jouw hond. We hebben het dan over een tijdelijke oplossing die zowel het baasje als de hond kan ontzorgen. Ook is het een makkelijke manier om jouw hond te trainen. In sommige gevallen hoeft de hond door het hondentoilet niet te wachten om uitgelaten te worden.

Het kan wel eens voorkomen dat hij zich niet lekker voelt en daardoor vaker naar het toilet moet. Hij kan dan het hondentoilet alsnog gebruiken en hoeft niet te wachten tot zijn baasje thuis is om hem uit te laten. Naast voordelen zitten er ook een aantal nadelen aan het hondentoilet.

 

Nadelen van het honden toilet

Een hondentoilet kan al gauw onhygiënisch worden en daarom is het belangrijk dat deze vaak schoongemaakt wordt. Wanneer deze buiten staat is dit ook het geval en kan overlast zorgen voor klachten van de nabije buren. Ook moet een hondentoilet niet gezien worden als oplossing voor de lange termijn.

Natuurlijk kan het zijn dat oudere honden niet meer veel kunnen lopen of kan een hond met gezondheidsproblemen wellicht niet te ver meer lopen, maar het moet niet zo zijn dat een vitale hond geen lichaamsbeweging meer krijgt door de aanschaf van een hondentoilet. Een hondentoilet is dus iets tijdelijks en moet niet ingezet gaan worden als dagelijkse standaard.

Indoor toilet voor honden

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een hondentoilet?

Er zijn een aantal punten waar je op moet letten wanneer je een hondentoilet voor jouw hond aanschaft. De eerste heeft te maken met de toegankelijkheid. Wanneer je er eentje voor de puppy aanschaft met als doel om te trainen, moet het hondentoilet natuurlijk wel te betreden zijn voor de puppy.

Het volgende belangrijke punt is hygiëne. Omdat een hondentoilet een product is dat veel gereinigd moet worden, kun je het beste een hondentoilet kiezen die ook makkelijk te reinigen is. Op die manier kun je het hondentoilet een stuk makkelijker schoonhouden en zullen er geen problemen ontstaan omtrent de hygiëne.

 

Waar koop je een toilet voor honden?

Er zijn verschillende aanbieders van hondentoiletten, maar bol.com heeft het grootste assortiment. We hebben de beste hondentoiletten voor je op een rij gezet.

 

1. Jooba Puppy training pads – Wasbare puppy pads

Deze puppy pads zijn perfect voor het trainen van de zindelijkheid. Deze puppy kan 5x zoveel vasthouden als normale wegwerp pads. Hij heeft een afmeting van 50 x 70 cm, en is geschikt voor pups maar ook voor kleine honden. Je kan hem ook gebruiken voor in de kennel of zelfs de auto. De Jooba training pad is gemaakt van kunststof en verkrijgbaar in de kleur zwart en grijs.

 

2. Life Happiness

Dit hondentoilet heeft een grasmat, roosterbakje en een bodemplaat. Hierdoor kan de bak makkelijk schoongemaakt worden. Je kan de bak legen zodat de urine eruit gaat en kan zo nodig ook de mar afspoelen. Dit kan je het beste doen met warm water en zeep. De bak heeft een afmeting van 63 x 51 x 6 cm en is gemaakt van kunststof. Dit hondentoilet kan je dus het beste kopen voor kleine honden of puppy´s.

 

3. Power Goods Hondentoilet

Deze hondentoilet heeft een afmeting van 68 x 43 x 3,2 cm en is gemaakt van kunststof en gerecycled materiaal. Hij heeft de vorm van een hondenbot wat een erg leuke toevoeging is. De opvangbak en de grasmat zijn gemakkelijk schoon te maken met water. Dit hondentoilet is niet alleen geschikt voor puppy´s en kleine hondjes maar ook voor de wat grotere honden. Ook bij dit hondentoilet kan de grasmat eruit worden gehaald zodat schoonmaken nog makkelijker is.

 

4. Puppytoilet

De naam zegt het al, deze hondentoilet is vooral geschikt voor puppy´s en kleine honden. Hij heeft een afmeting van 70 x 43 cm en is gemaakt van kunststof. Ook is deze mat geschikt voor honden met pijn klachten. Het toilet is makkelijk schoon te maken doordat je de mat eruit kan halen, de bak kan legen en hem ook nog kan afspoelen. Hij is geschikt voor zowel binnen als buiten en zou dus ook bijvoorbeeld op een balkon kunnen worden geplaats.

 

5. Petsafe Piddle Place

Dit hondentoilet is de enige in onze lijst met een deksel. Hij heeft een afmeting van 48.3 x 76,2 x 5.1 cm en kan honden tot 16 kg aan. Je krijgt bij dit hondentoilet ook een pakketje met Bio-Enzyme concentraat, dit zorgt ervoor dat je geen nare luchtjes krijgt. Hij is geschikt voor kleine honden en puppy´s. Bij dit toilet kan je ook een achterwand bijbestellen, zo kan je hem ergens in een hoek zetten en de wand eromheen doen.

 

6. AWEMOZ Hondentoilet (inclusief reservemat)

Dit is het persoonlijke toilet van jouw hond voor binnen en buiten. Het wordt geleverd met waterdicht en geurabsorberend materiaal, zodat je en de neus van uw hond er geen last van hebben. Het product bevat ook een extra grasmat, zodat je geen extra mat hoeft te kopen en het beste: we weten allemaal hoe moeilijk het voor onze kleine pups kan zijn om plas op te houden.

 

Overige tips

Denk eraan dat reutjes vaak hun poot optillen om ergens tegenaan te plassen. Het is dan belangrijk dat er iets is om de urine op te vangen. Teefjes doen dit niet en in de meeste hondentoiletten bevindt zich dan ook een container die de urine opvangt. Daarnaast is het belangrijk om te onthouden dat het toilet in de zomer vaker gereinigd moet worden.

Door de warmte kan het zijn dat het toilet veel eerder gaat stinken. Wanneer je hier van tevoren rekening mee houdt, weet je zeker dat het niet zal gaan stinken en je dus jou zelf, maar ook eventuele buren niet tot last bent. Wanneer je ervoor kiest om zelf een hondentoilet te maken, zijn er een aantal belangrijke punten waar je op moet letten.

Het makkelijkste is om dit in de tuin te doen. Graaf ergens een plek uit in een vierkante vorm en maak deze met planken af zodat er randen ontstaan. Vul de plek met zand, grof grind en uiteindelijk een laagje met fijn grind. Het grind zorgt ervoor dat de urine makkelijk wegzakt.

De drollen kun je makkelijk verwijderen van het hondentoilet. Om het voor de hond nog duidelijker te maken, kun je natuurlijk kiezen voor een omheining. Op die manier weet hij precies waar hij gebruik kan maken van het toilet. Het is dan wel belangrijk dat hij getraind wordt in het gebruik maken van het toilet.

Puppy poept op gras

De hond trainen om het toilet te gebruiken

Een hond is vaak vrij gemakkelijke te trainen, wanneer hij maar weet waar hij aan toe is. Gebruik maken van een hondentoilet kan nog makkelijker gemaakt worden wanneer je jouw hond leert om op commando zijn behoefte te doen. Dit train je door een bepaald commando te koppelen aan het poepen. Wanneer hij poept, geef jij het commando. Vervolgens beloon je de hond met iets lekkers.

Wanneer jouw hond door omstandigheden kort niet uitgelaten kan worden, is het handig om wel de vaste uitlaattijden aan te houden. De hond weet dan uit ervaring ongeveer wat hij moet gaan doen. Doe de hond alsnog aan de riem en breng hem naar het hondentoilet. Vervolgens geef je het commando wat je hem geleerd hebt en, nog veel belangrijker, voldoende tijd.

Wanneer jouw hond het toilet heeft gebruikt, kun je hem weer belonen met iets lekkers. Mocht de hond zijn behoefte niet gaan doen, begin dan weer opnieuw. Breng hem weer opnieuw naar het hondentoilet en geef hem de tijd om het nog eens te doen. Je kan dan ook weer het commando proberen.

Het is belangrijk om niet te blijven commanderen wanneer de hond zijn behoefte niet direct doet wanneer je naar het toilet loopt. Vervolgens kun je dezelfde stappen over een halfuur nog eens herhalen om te kijken of de hond dan wel gebruik wil maken van het toilet. Wanneer hij dit alsnog gedaan heeft, kun je hem belonen met iets lekkers.

Heeft jouw hond al ervaring met clickertraining, dan kun je de clicker gebruiken om de hond nog sneller nieuwe oefeningen te leren.

 

Tot slot

Een hondentoilet kan dus hartstikke handig zijn in sommige omstandigheden. Belangrijk blijft dat het een tijdelijke oplossing is en de oplossing dus niet voor de lange termijn bedoeld is. Een hond heeft voldoende beweging nodig om gezond te blijven. Daarnaast wordt de hond vaak gelukkig van een wandeling. Je weet nu in ieder geval welke oplossingen er zijn en wat het beste hondentoilet is.

Denk er ook goed over na om een hondentoilet te kopen dat je zowel binnen als buiten kunt gebruiken en die voor voldoende comfort zorgt. Zodat jouw hond zonder problemen zijn behoefte kan doen. Tot slot is het ook van belang dat het hondentoilet makkelijk schoon te houden is.

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Totaal: 60 Gemiddeld: 4.6]
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.

Volg ons

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *