De 5 beste GPS trackers voor honden (vergelijking)

GPS tracker hond

Het kwijtraken van je hond is een van de ergste gebeurtenissen die je als hondenbezitter kan overkomen. Het doet er dan niet aan toe of je je trouwe viervoeter als je kind of gezinslid beschouwd, het feit dat hij deel uitmaakt van je leven zorgt er gewoon voor dat het hem moeten missen een dramatische ervaring is

Vooral als hij onvindbaar is. Gelukkig zijn er al wat jaren GPS trackers voor honden op de markt, waarmee het traceren van je hond mogelijk gemaakt wordt. Deze GPS systemen zijn verkrijgbaar in verschillende modellen, kleuren en vormen waardoor er voor elke situatie en voor elke type hond wel een te vinden is. In dit artikel vertel ik je eerst wat meer over deze honden trackers, waarna ik vier door Tractive op de markt gebrachte versies, belicht.

 

Wat is een honden GPS tracker?

Een honden GPS tracking device is een GPS apparaatje waarmee je je hond vanaf een afstand virtueel kan volgen. Ze zijn of verwerkt in een halsband of verkrijgbaar als kleine apparaatjes die je bevestigd aan de halsband van je hond. GPS trackers zijn revolutionair omdat ze het jou als hondenbezitter mogelijk maken om vanuit elke locatie de gangen van je huisdier te volgen. Je bent niet langer gebonden aan een bepaalde reikwijdte dus kan je zelfs vanaf je vakantiebestemming nagaan of je hond zich bevindt op de plek waar je hem laat logeren.

Het enige dat je nodig hebt is een abonnement bij het bedrijf waar je de GPS tracker voor je hond aanschaft, zodat je met behulp van hun app je hond virtueel volgen kan. Tegenwoordig kun je een tracker ook gebruiken om te zien hoeveel je hond op een dag beweegt. Dit kan ook handig zijn als je hem mee geeft aan een hondenuitlaatservice, je ziet dan precies hoeveel beweging je hond heeft gekregen, en waar deze is uitgelaten.

 

Verschillende fabrikanten

Natuurlijk hebben de producenten van huisdierproducten al lang door dat zo een GPS tracking apparaat voor honden, een gewild product is. Dit leidde ertoe dat je een keuze kan maken uit een ruim assortiment trackers van een even groot aantal verschillende fabrikanten. Op dit moment zijn de door Tractive en Weenect op de markt gebrachte GPS tracking apparaten de meest populaire en verkochte GPS systemen voor honden.

Herder gps halsband

1. Weenect Dogs 2 GPS tracker (met abonnement)

Weenect is een kleine GPS tracker waarbij je jouw hond kunt volgen via een app op je telefoon. Via de app kun je de geschiedenis van jouw hond bekijken, en je kunt instellen dat je een melding krijgt als deze wegloopt. Deze tracker maakt verbinding met GPS door middel van de ingebouwde simkaart. Wat heel handig is, is dat je meerdere honden op dezelfde app kunt volgen!

Je kunt ook de band laten trillen of een belletje laten afgaan, om je hond van een afstand een signaal te geven om terug te komen. De Weemect Dogs 2 is waterdicht en de batterij gaat tot wel 72 uur mee. Het enige nadeel is dat je een abonnement moet afsluiten om deze tracker te gebruiken. Een abonnement moet je voor minimaal 3 maanden afsluiten en kost daarna 7,90 euro per maand. Na de 3 maanden kun je het abonnement wel stopzetten wanneer je wilt.

 

2. Dogtrace GPS X20 Tracker (topkwaliteit, tegen een prijs)

De dogtrace is een GPS tracker van topkwaliteit, maar hier betaal je dan ook wel een veel hogere prijs voor dan de andere modellen! Dankzij de stevige antenne heeft dit toestel een bereik van maar liefst 20 km, en in sommige situaties zelfs 30 km! Daarnaast zit er een piep functie op die afgaat als de hond beweegt, en kun je een geluidje laten afgaan als de hond een bepaald gebied verlaat.

De GPS tracker is waterdicht, oplaadbaar via USB, en weeg iets minder dan 200 gram. Tot slot kun je maar liefst 9 honden tegelijk lokaliseren met de afstandbediening.

 

3. Tractive (het basismodel)

Tractive is de naam van het Oostenrijkse bedrijf dat de volgende modellen GPS trackers voor honden op de markt brengt: De trackers van Tractive zijn bijzonder omdat:

 • Ze niet zwaar zijn;
 • Ze ook nadat je hond in een sloot is gaan spetteren, functioneren;
 • Je vanuit elke locatie via je telefoon, laptop, tablet of desktop kan checken, of je makker niet ongemerkt de wereld, buiten het gebied dat je digitaal afgebakend hebt, is gaan verkennen;
 • Je led verlichting kan aanschakelen zodat hij in het donker zichtbaar is voor weggebruikers;
 • De batterij snel oplaadt en lang meegaat;
 • De GPS appfunctie je voor slechts €3,75 per maand in staat stelt om een schat aan informatie te verzamelen over het gedrag van je hond en de plaatsen waar het zich het liefst ophoudt en,
 • Je ook derden kan vragen om met behulp van de app je hond te helpen opsporen.

Als je het zelf te druk heb om regelmatig met je hond buiten te spelen, kan je met behulp van de Tracktive GPS activiteitstracking beoordelen of je hond wel genoeg beweging krijgt, wanneer je hem alleen in de tuin of in huis laat dollen. Door de realtime functie van de ingebouwde app hou je een oogje in het zeil, terwijl het je ook gelijk erop attendeert wanneer je hond besluit verder te wandelen dat je hem hebt toegestaan.

Voor deze versie van de tracker betaal je €49,95; exclusief de servicekosten vanaf €3,75 per maand ten behoeve van het up to date houden van de app en het met behulp van GPS kunnen traceren van je hond. Het verschil met de andere modellen van Tractive:

 • Dit is het meest verkochte model.
 • Weegt minder dan 30 gram.
 • Batterijduur van 2 tot 5 dagen.

Hier zie je nog een video van iemand die deze GPS tracker test (engelstalig)

 

4. Tractive GPS Tracker (Hunter)

Met deze groene of zwarte van kunststof gemaakte tracker, kan je je hond gerust op zijn manier van de natuur laten genieten. Met de ook bij deze Tractive GPS halsband behorende app, kan je vanaf een afstand de gangen van je hond volgen en gelijk ingrijpen wanneer je ziet dat hij het gebied verlaat, dat je voor hem hebt afgebakend. Het kost je slechts €69,99 om je hond die vrijheid te geven dat het verdiend.

Daarnaast sluit je een service abonnement af, waarvoor je maandelijks €3,75 betaalt. Het verschil met de andere modellen van Tractive:

 • Dit model komt met reservebatterij, zodat je tijdens een lange tocht de batterij kan vervangen, mocht dit nodig zijn.
 • Groene camouflagekleur.
 • Het camouflageomhulsel geeft ook bescherming.

 

5. Tractive  (voor grote honden vanaf 18kg)

Als je zo een lekkere grote hond hebt dan is de Tractive GPS – XL de tracker die je nodig hebt. Het is geschikt voor honden vanaf 18 kilo bijvoorbeeld honden van het Field Spaniël en Middenslag Poedel ras Net als de overige GPS trackers voor honden, is deze tracker gemaakt van witte kunststof en voorzien van een accu.

Ook bij deze versie heb je geen aparte simkaart nodig om je trouwe vriend overal te kunnen volgen, omdat ook in dit product er een simkaart is ingebouwd. Hierdoor hoeft je je geen zorgen te maken dat je op een dag een toren hoge telefoonrekening in je mailbox ontvangt.

Dit kan oplopen tot €4,99 per maand indien je een jaarlijks of een tweejaarlijks abonnement activeert of de Tractive – GPS behalve in Nederland ook bestuurbaar maakt voor gebruik in één van de overige 150 landen.

Het verschil met de andere modellen van Tractive:

 • Batterijduur tot wel 6 weken.
 • Meer dan 4x zo zwaar als de normale versie, wat hem vooral geschikt maakt voor grote honden.

 

6. Tracker van Formilo (tracking d.m.v. sim-kaart)

Met een GPS tracker voor honden is de kans een stuk groter dat je je hond terugvinden zal indien hij op een onbewaakt ogenblik wegloopt. Ook helpt dit apparaat je om vanaf een afstand te kunnen volgen of hij veilig is en om na te gaan hoeveel beweging hij door de dag heen krijgt. Ik hoop dat dit artikel je die push geeft die je nodig had, om tot de aanschaf van dit apparaat over te gaan. Mocht je naar aanleiding van dit artikel aanvullende informatie nodig hebben, dan kan je altijd een bericht achterlaten.

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Totaal: 114 Gemiddeld: 4.4]
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.

Volg ons

8 reacties

 1. Dank u wel voor het overzicht. Toch is me niet alles helemaal duidelijk. Er zijn meerdere versies van Tractive uitgebracht. Het verschil tussen de eerste en tweede (zonder of met activity) is duidelijk, maar de andere uitvoeringen snap ik niet.
  Waarom is er een tracker voor verschillende gewichtsklassen? Een grote hond hoeft toch niet persé een grotere tracker?
  Ik heb een hond van 45 kg die er vandoor gaat als ze een konijn of hert ziet. Geen idee wat de hunter-versie extra heeft t.o.v. de gewone of XL-versie en waarom zou die hunter-versie niet geschikt zou zijn voor een hond van 45 kg?

  1. Dit is inderdaad niet duidelijk. Wij zijn momenteel bezig het artikel helemaal te vernieuwen, met een betere vergelijking en duidelijke informatie.

 2. ik heb ook een tractive, werkt prima. Toch denk ik dat de beste optie is gewoon een kleine oude telefoon in een waterdicht rugzakje. Daar zitten nog veel meer functies op die je ook kan inzetten eventueel, bijvoorbeeld video opnemen van wat je hond ziet. Ik ga kijken of er zo’n app is, dat moet wel. Zo niet dan maak ik de app wel, voor niets. Je kan er een sim only data, pre paid. Qua data is het niet veel, dat hoeft geen 3,75 per maand te kosten.

 3. Ja ben ik nog even, ik kwam gelijk uit bij “find my phone” functie, duh. Daar kun je alleen denk ik geen virtueel hek mee maken. Ik zal nog eens verder kijken maar in de basis kun je dus gewoon prima met oude tel wat dan ook tracken. Ik zou trouwens ook nog een iTag erbij doen, dat is RFID zonder batterij voor de backup als de batterij onderweg op is, wat ik net had.

 4. Weet iemand of een van deze trackers ook werkt op Curacao.
  Ik zoek een gps tracker voor mijn aussie die mee gaat naar Curaçao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *