Top 20 grijze hondenrassen

Grijze puppy

Honden behoren tot de meest populaire, schattige en enthousiaste dieren die er zijn. De meeste van deze geweldige dieren zijn vriendelijk, loyaal en houden van een knuffel. Dit is de reden waarom zo veel mensen ervoor kiezen om ze aan hun leven toe te voegen. Zoals je waarschijnlijk weet, is er een enorme diversiteit aan hondenrassen.

Elk van hen heeft speciale kenmerken die hen uniek maken. Of je nou de voorkeur geeft aan kleinere honden of grotere honden; aan rustige honden of meer actieve honden; of aan honden met meer of minder vacht, er is geen twijfel mogelijk dat je een hondenmaatje vindt dat precies bij je past.

Droom jij over een grijs hondenras, en wil jij meer te weten komen over dit unieke exemplaar? Lees dan snel verder en kom erachter welk grijs hondenras bij jou past!

 

 

De unieke kleur onder honden

Een van de kenmerken die enorm kan verschillen per hondenras is hun kleur. Zo kun je honden vinden met verschillende kleuren en combinaties van kleuren. Er zijn een aantal hondenrassen met dezelfde kleur. Denk hierbij aan: zwart, bruin of beige. Naast deze standaardkleuren kan er ook nog een unieke kleur worden toegevoegd aan deze lijst, namelijk grijs. Wij gaan een aantal grijze hondenrassen aan te voorstellen!

 

 

Italiaanse Windhond

De schattige en aanhankelijke Italiaanse Windhond (Greyhound) is een van de kleinste en liefste grijze hondenrassen die je kunt vinden. Hij kan tot 15 centimeter groot worden en een volwassen gewicht bereiken van 6 kilo. Wat hun persoonlijkheid betreft, kunnen Italiaanse Windhonden soms erg actief zijn, maar ook erg lui en meegaand. Kortom, als jij op zoek bent naar een hondenras dat zowel gezellig op de bank wil liggen als de volgende ochtend een lange wandeling wil maken, dan is de Italiaanse Greyhound een goede keuze voor jou.

Chinese Naakthond

Nog zo’n lief, piepklein en schattig hondje, namelijk de Chinese Naakthond. Dit ras is zeker een van de kleinste hondensoorten die je zult tegenkomen in deze lijst. Het is ook een bijna haarloos ras, wat het een geweldig soort maakt voor mensen met allergieën, omdat ze minimaal verharen. Ook al hebben ze bijna geen haar, hun grijzige kleur is ook te zien op de huid. Er zijn een aantal plekken waar deze hond wel haargroei heeft. Over het algemeen zie je lichte grijze haren terugkomen op zijn hoofd, oren en poten.

Ierse wolfshond

In tegenstelling tot de twee honden die we eerder hebben geïntroduceerd, is de Ierse wolfshond een van de grootste grijze hondenrassen die er zijn. Ze kunnen tot 81 centimeter groot worden, en wel 50 kilo wegen. Hun ogen zijn donker, diep en intens, en hun grijze vacht is dik en bedekt zijn volledige huid. Wat hun persoonlijkheid betreft, zijn ze zachtaardig, vriendelijk, loyaal en kalm.

Weimaraner

Een van de meest populaire grijze hondensoorten die er bestaan, de Weimaraner honden zijn middelgrote hondenrassen die een hoogte kunnen bereiken van 67 centimeter, en tussen de 20 en 40 kilo kunnen wegen. Ze zijn erg slim, energiek en actief, en willen graag de hele dag samen met je wandelen of spelen met gezin. Ze zijn over het algemeen zeer gehecht aan hun baasjes, en hangen altijd rond de mensen van wie ze houden. Dit is de reden waarom sommige mensen de Weimaraners “klittenband honden” noemen!

Siberische Husky

Siberian Husky’s zijn grijze en witte honden die door velen worden beschouwd als een van de mooiste hondenrassen die er zijn. Ze zijn populair vanwege hun geschiedenis. Siberische Husky honden werden oorspronkelijk gefokt als sledehonden in de koude landen van Siberië. Als we kijken naar hun persoonlijkheid, zijn ze slim en zeer sociaal, maar ook onafhankelijk en loyaal.

Old English Sheepdog

Dit schattige en lieve ras is een van de meest geliefde en gewilde grijze hondenrassen die er zijn. Met hun pluizige, zachte en zijdeachtige grijze en witte vacht, en hun kalme, geduldige en zorgzame persoonlijkheid, is de Old English Sheepdog zeker een hondenras om in huis te halen als jij van relaxte honden houdt. Houd er rekening mee dat Old English Sheepdogs regelmatig geborsteld en gewassen moeten worden om hun vacht en huid te verzorgen.

Schotse Deerhound

Zoals zijn naam al aangeeft, is de Schotse Deerhound een grote en intimiderende hond die uit Schotland komt. Een mannetje is ongeveer 80 centimeter, en kan zelfs meer dan 45 kilo wegen. Hoewel ze oorspronkelijk werden gefokt voor de jacht, zijn Schotse Deerhound honden zeer kalme wezens die graag tijd doorbrengen op de bank met jou en je gezin.

Thai Ridgeback

Oorspronkelijk afkomstig uit Thailand, werd deze schattige en verbazingwekkende hond oorspronkelijk gefokt als waakhond en om hun families te beschermen tegen cobra’s. Daarom hebben Thai Ridgeback honden zeer sterke waak- en beschermingsinstincten. Dit kan ze een beetje agressief maken tegenover andere dieren als ze niet van jongs af aan goed gesocialiseerd worden. Desondanks zijn deze honden, met de juiste zorg, prachtige gezelschapsdieren waar je graag dicht tegenaan kruipt.

Akita

De Akita honden zijn grote, harige wezens die oorspronkelijk werden gefokt in Japan. Ze hebben een zeer dikke dubbele vacht die zacht, zijdeachtig en opvallend is. Wat de kleur van hun vacht betreft, deze kan volledig grijs zijn, of gecombineerd met vlekken van wit en zwart. Het zijn zeer trouwe en zorgzame honden die graag tijd doorbrengen met hun gezin en hier niet snel van zullen afwijken.

Akita honden kunnen een beetje wantrouwig zijn ten opzichte van andere honden als ze niet goed gesocialiseerd zijn, dus laat ze vanaf jonge leeftijd zoveel mogelijk socialiseren met andere honden om het agressieve gedrag zoveel mogelijk te voorkomen.

Noorse Elandhond

Zoals hun naam al aangeeft, komen de Noorse Elkhound honden oorspronkelijk uit Noorwegen. Het zijn grote, sterke en indrukwekkende honden, met een dikke vacht die grijs gecombineerd kan zijn met bruintinten, wit of zwart. Het is belangrijk om deze honden regelmatig te borstelen om ervoor te zorgen dat hun vacht netjes blijft en er geen knopen ontstaan.

Whippet

Deze slanke, majestueuze en elegante honden kunnen in veel verschillende kleuren voorkomen, en één daarvan is grijs. Ze kunnen een hoogte bereiken van 50 centimeter en 19 kilo wegen. Wat hun persoonlijkheid betreft, zijn ze heel slim, zachtaardig, vriendelijk en gemakkelijk in de omgang. Ook al zijn ze niet agressief, het is heel belangrijk dat ze goed gesocialiseerd worden, om ervoor te zorgen dat ze de trouwe vriend blijven die jij voor ogen hebt.

Australische Herder

Dit schattige, aandoenlijke en vriendelijke hondenras is niet puur grijs gekleurd, maar kan nog steeds passen in de categorie van grijze hondenrassen. Australische herdershonden zijn niet geheel onderhoudsvriendelijk, omdat ze regelmatig geborsteld moeten worden en een groot stuk grond nodig hebben om hun energie op kwijt te kunnen. Ze zijn slim, energiek en atletisch. Omdat ze oorspronkelijk gefokt zijn voor de jacht, kunnen ze beschermende instincten hebben die ze soms agressief kunnen maken. Het is dus heel belangrijk om ze van jongs af aan te socialiseren.

Alaska Malamute

De Alaska Malamute is een ander grijs hondenras dat groot en fors is. Zijn vachtkleur is vaak een mengeling van grijs en wit, maar hij kan ook sporen van zwart hebben. Als we kijken naar hun persoonlijkheid, zijn Alaska Malamute honden slim, vriendelijk, loyaal en vriendelijk. Het is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat ze de juiste tijd en ruimte hebben om te socialiseren, zodat ze zelfverzekerd, gelukkig en gezond opgroeien. Ze zijn zeer energiek en brengen graag tijd door met sporten en spelen.

Lagotto Romagnolo

De Lagotto Romagnolo honden komen oorspronkelijk uit Italië. Het zijn zeer energieke honden die tijd en ruimte nodig hebben om te bewegen en actief te zijn. Ze kunnen zo groot worden als 45 centimeter, en tot 15 kilo wegen. Dit hondenras heeft over het algemeen een beschermende aard. Daarom is het heel belangrijk dat ze van jongs af aan goed gesocialiseerd worden om dit gedrag en bijkomende agressiviteit te beperken.

Puli

Dit schattige en schapen drijvende hondenras komt oorspronkelijk uit Hongarije. Het is een zeer energiek, atletisch en actief ras. Dit is de reden waarom Pulis zo graag lange wandelingen maken en spelen met hun gezin en met andere honden. Socialiseren is erg belangrijk voor deze geweldige honden, omdat ze beschermende instincten hebben.

Silky Terrier

Met een prachtige, lange vacht die net zo zijdeachtig is als zijn naam doet vermoeden, behoren deze geweldige hondachtigen tot de groep van de kleine en schattige grijze hondenrassen. Hij groeit tot ongeveer 23 centimeter hoog, en weegt ongeveer 5 kilo. Wat betreft hun persoonlijkheid, Silky Terrier honden zijn vriendelijke, vrolijke en gelukkige dieren. Hun zijdeachtige, glanzende vacht moet regelmatig worden verzorgd om zacht en netjes te blijven. Om dit ras gezond te houden dien je regelmatig met ze te lopen en te trainen.

Staffordshire Bull Terrier

De geweldige Staffordshire Bull Terrier honden zijn middelgrote honden die 40 cm hoog kunnen worden en tot 15 kilo kunnen wegen. Als we kijken naar hun persoonlijkheid, zijn deze honden zeer vriendelijk, aanhankelijk en liefdevol. Ze brengen graag tijd door met hun dierbaren. Het is belangrijk om ze vanaf jonge leeftijd te socialiseren om elke vorm van mogelijk agressief gedrag te voorkomen. Staffordshire Bull Terrier honden hebben ook veel stimulatie nodig, zowel lichamelijk als geestelijk, om ze gezond te houden en hun algehele welzijn te bevorderen.

Duitse Dog

Aanschouw een van de grootste hondenrassen die er zijn! De Duitse Dog, zoals zijn naam al aangeeft, is een hond die enorm groot kan worden. Ze worden ongeveer 86 centimeter groot en kunnen wel 80 kilo wegen. Duitse Doggen komen voor in een grote verscheidenheid van kleuren, en een van die kleuren is grijs. De Duitse dog behoort tot een van de vriendelijkste grote rassen van deze aardbol.

Ze zijn ook heel kalm en hebben niet veel beweging nodig. Toch is het, zoals bij alle honden, belangrijk om uw Duitse Dog de ruimte te geven om te gaan wandelen en een dagelijkse dosis lichaamsbeweging te hebben. En eerlijk is eerlijk, zo’n grote hond als deze wil je ook niet de hele dag in een klein appartement laten rondlopen.

Franse Bulldog

Deze schattige, lieve en kleine hond is een van de meest populaire rassen die er zijn. Ze staan bij veel mensen over de gehele wereld bovenaan het wensenlijstje en zijn zeer geschikt voor diegenen die een hond zoeken met kleine afmetingen.

Franse Buldoggen zijn vrolijke, vriendelijke en opgewekte dieren. Helaas krijgen ze regelmatig te kampen met verschillende gezondheidsklachten, vooral met betrekking tot ademhalingsproblemen, evenals gebitsproblemen. Dit komt omdat dit ras brachycephalic is. Een aandoening die de meeste honden met een plat gezicht treft.

Poedel

Poedels zijn ook een zeer populair en bekend hondenras, dat kan komen in een grote verscheidenheid van kleuren, waarvan er een grijs is. Ze komen ook voor in 3 verschillende maten: standaard, miniatuur en speelgoed. Al deze rassen lijken erg op elkaar als het gaat om hun temperament en hun persoonlijkheid. Zo zijn poedelhonden intelligente, vriendelijke, vrolijke en zeer actieve wezens.

Ze hebben de neiging om strijdlustig of agressief te zijn tegen andere dieren, dus het kan zijn dat ze niet zo goed overweg kunnen met andere dieren in huis. Maar omdat ze erg slim zijn, zijn ze meestal gemakkelijk te trainen. Hun agressieve gedrag kan dan ook met veel geduld, vriendelijkheid en inspanning worden gecorrigeerd.

Mooi en divers

Zoals je ziet, zijn alle grijze hondenrassen stuk voor stuk mooi en ook zeer divers als we kijken naar hun grootte, type vacht, persoonlijkheden en gedragingen. Variërend van de populaire Weimaraner tot de schattige en kleine Italiaanse Greyhound, zijn we er zeker van dat een of meer van deze mooie grijze honden je hart gestolen heeft. Afhankelijk van je eigen voorkeuren, levensstijl en bijzonderheden, voel je misschien meer affiniteit met het ene ras dan met het andere.

Hoe dan ook, een van deze grijze hondenrassen loopt misschien binnenkort bij jou over de drempel. Welke van al deze grijze honden zou jij graag aan jouw gezin willen toevoegen? We willen graag weten welk beeld jij in gedachten hebt! Laat het ons weten door het schrijven van je mening in de comments onder dit artikel.

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Totaal: 2 Gemiddeld: 5]
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.

Volg ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *