Lijst van 19 pluizige grote hondenrassen 

Tibetaanse Mastiff 

Welkom bij de pluisparade! Ben je op zoek naar een nieuwe huisgenoot die er niet alleen uitziet als een pluizige knuffel, maar ook nog eens groot is? Dan zit je hier goed! In deze tekst ontdek je de meest pluizige grote hondenrassen die er bestaan. Of je nu op zoek bent naar een warme deken, een knuffelbeest of gewoon een prachtige hond om naar te kijken, we hebben ze allemaal. Lees je mee? 

 

Sint-Bernard 

De Sint-Bernard is een prachtige hond met een enorme reputatie als reddingshond in de Alpen. Maar dat is niet het enige wat deze hond uniek maakt. Zijn zachte, warme vacht is een echte aanwinst voor elk gezin. Het is bijna alsof je een teddybeer omarmt wanneer je de Sint-Bernard aait. En het grappige is, deze hond lijkt het ook te waarderen! Ze zijn dol op knuffels en zullen je altijd blij maken met hun aanwezigheid. En als ze ooit vermoeid zijn, kun je ze altijd vinden, opgerold in een deken of op een comfortabele bank. De Sint-Bernard is niet alleen een held in de bergen, maar ook een schat in elk huis. 

Sint-Bernard 

 

Finse lappenhond 

De Finse Lappenhond, ook wel bekend als de rendierhoeder, is een unieke hond met een liefdevolle en speelse persoonlijkheid. Deze schattige viervoetige vrienden zijn geboren in Lapland, Finland, waar ze werden gebruikt om rendieren te drijven. Maar don’t worry, tegenwoordig zijn ze meer een gezelschaps- en familiehond dan werkhond.

Ze houden van knuffelen en aandacht krijgen en zijn dol op beweging en avontuur. Het is niet ongewoon om hen te zien rennen en spelen in de sneeuw of op zoek gaan naar lekkers in het bos. Met hun zachte en luxe vacht zijn ze niet alleen ontzettend schattig om naar te kijken, maar ook ontzettend fijn om te aaien. Als je ooit de kans hebt om een Finse Lappenhond te ontmoeten, zul je snel ontdekken dat ze een echte knuffelbom zijn. 

Finse lappenhond 

 

Alaska-malamute 

De Alaska-malamute is een grote, stoere hond met een hart van goud. Deze honden zijn de ultieme avonturiers en houden ervan om in de bergen te wandelen en door de sneeuw te ploegen. Maar het grappige is, ze zijn ook enorme knuffelaars die het liefst op de bank liggen en geaaid worden. De Alaska-malamute is bekend om zijn unieke en grappige gewoontes.

Ze houden bijvoorbeeld van het graven van grote gaten in de tuin en het verstoppen van speelgoed en snacks voor later. Soms zullen ze zelfs hun snuit in een kom met voer stoppen en het dan overal verspreiden. Maar ondanks hun slordige gewoonten zijn de Alaska-malamutes fantastische huisgenoten. Ze zijn enorm beschermend en trouw en zullen alles doen om hun baasjes te beschermen.  

Alaska-malamute 

 

Newfoundlander 

De newfoundlander is een geweldige hond met een one-of-a-kind uitstraling. Zijn shaggy haar, grote voeten en vriendelijke karakter maken hem onmiddellijk herkenbaar. Maar weet je wat het beste is aan deze honden? Ze zijn enorme dramaqueens! Elke keer als je de kamer binnenkomt, begint de newfoundlander te dansen en te springen alsof hij in het circus werkt.

Hij kruipt op je schoot, likt je gezicht en maakt zichzelf zo groot mogelijk. Hij wil zeker zijn dat hij de aandacht van iedereen in de kamer krijgt. En als hij niet aan het spelen is, is hij aan het dutten. De newfoundlander is een echte slaapkop en vindt het heerlijk om de hele dag te slapen. Maar als je hem wakker maakt, is hij weer klaar voor de volgende show. 

Newfoundlander

 

Chow Chow 

De Chow Chow is een hond die je niet snel vergeet. Met zijn blauwe tong, leeuwenmanen en gedrongen postuur is hij namelijk één van de meest unieke hondenrassen die je ooit zult tegenkomen. Maar dat is niet het enige wat deze hond bijzonder maakt. De Chow Chow is een echte uniekling, met zijn excentrieke uiterlijk en afstandelijke persoonlijkheid. Ze zijn niet snel geïnteresseerd in mensen of andere huisdieren, maar als je eenmaal hun vertrouwen hebt verdiend, zijn ze jouw beste vriend.  

Chow Chow 

 

Leonberger 

De Leonberger is een ongelofelijk unieke en vrolijke hond die altijd voor een lach zorgt. Met hun indrukwekkende postuur en uitstraling lijken ze op een grote beer, maar ze hebben een enorme knuffelbehoefte en zijn daardoor echte knuffelkonten. Ze zijn niet alleen leuk om naar te kijken, maar het zijn ook nog eens slimme hondjes.

Ze zijn echte problemenoplossers en zijn snel in staat om te begrijpen wat je van hen verlangt. Dit maakt hen perfect als gezinshonden, want ze zijn erg loyaal en zorgzaam voor hun baasjes. Maar let op, deze honden zijn geen doetjes. Ze zijn enorme krachtpatsers en kunnen soms een beetje onhandig zijn, waardoor ze het een of andere meubelstuk omgooien. Maar geen zorgen, ze zijn zo schattig dat je ze alles kunt vergeven! 

Leonberger 

 

Bouviers des Flandres 

De Bouviers des Flandres is een oud ras van herdershonden. Ze zijn vernoemd naar het Belgische gebied van Vlaanderen, waar ze oorspronkelijk werden gefokt om schapen en vee te bewaken en te begeleiden. De Bouviers des Flandres hebben een stevig uiterlijk en een dappere, maar vriendelijke persoonlijkheid. Ze worden gekenmerkt door hun stevige bouw, hun dikke, golvende vacht en hun opvallende wenkbrauwen en baard. Dit ras is bijzonder krachtig en energiek, en heeft een uitstekend uithoudingsvermogen. De Bouviers des Flandres zijn zeer intelligente en gehoorzame honden, die gemakkelijk te trainen zijn. 

Bouviers De Flandres 

 

Hovawart 

De Hovawart, ook wel bekend als de Beierse Herdershond, is een prachtige hond die je echt moet ontmoeten! Met zijn prachtige, dikke vacht en uitstraling van kracht en waakzaamheid, is deze hond een waar schouwspel. Maar er is meer aan deze hond dan alleen zijn uiterlijk. De Hovawart is een trouwe en loyale vriend, die altijd klaar staat om zijn baas te beschermen en te verdedigen.

Hij is gek op spelen en bewegen, en zijn energie is enorm. Of het nu gaat om een wandeling door het park of een spelletje in de tuin, de Hovawart is altijd in voor wat actie. Maar ook op een regenachtige dag is deze hond niet te stuiten. Hij is altijd op zoek naar manieren om zijn baas te vermaken, door bijvoorbeeld op zoek te gaan naar zijn speeltjes of door een knuffel te geven. 

Hovawart

 

Eurasier 

De Eurasier is een prachtige hond met een uniek uiterlijk. Deze viervoeter is een echte blikvanger met zijn golvende vacht die glanst in het zonlicht en zijn uitstraling die rust, kracht en intelligentie uitstraalt. Zijn oren staan waakzaam rechtop en zijn ogen stralen warmte en liefde uit. De Eurasier heeft een stevige, musculaire bouw met een goede verhouding tussen zijn romp en poten, wat hem een beweeglijk en elegant uiterlijk geeft. Kortom, de Eurasier is niet alleen een fantastische gezinshond, maar ook een lust voor het oog! 

Eurasier

 

Old English Sheepdog 

The Old English Sheepdog is een schattig beestje, met een uiterlijk dat uniek is. Van top tot teen is deze hond bedekt met een massa pluizige en zachte vacht, die elke hondenliefhebber zou willen aaien. Het hoofd van de Old English Sheepdog is ovaal en bekroond met twee ronde oren, die perfect in balans zijn met het gezicht.

Maar het is de manen van deze hond die hem echt onderscheiden. De vacht rond zijn hals en schouders ziet eruit om te knuffelen. De Old English Sheepdog is ook bekend om zijn wapperende staart, die een perfecte aanvulling is op het geheel. Het is alsof hij altijd vrolijk is en enthousiast om de wereld te verkennen. Het enige nadeel van zijn vacht is dat het veel verzorging vereist, maar dat is meer dan de moeite waard voor het plezier dat hij geeft. 

Old English Sheepdog 

 

Siberische husky  

De Siberische husky is een prachtig ras met een uniek uiterlijk. Van verre lijkt het bijna alsof ze een pak sneeuw op hun rug dragen, door hun dikke en fluweelachtige vacht. Maar het is niet alleen de vacht die deze honden zo speciaal maakt, het zijn ook hun felblauwe ogen, die een contrast vormen met hun witte vacht die ze een bijzonder uiterlijk geven. 

Hun mooie, scherpe neus en lange, wapperende staart geven de husky een sportieve uitstraling en ze zijn altijd klaar voor actie. Of je nu een ritje maakt op de slede of gewoon een wandeling door het bos, deze honden stralen energie en avontuur uit. 

Siberische husky  

 

Samoyeed 

Deze knuffelberen met een dikke, witte vacht zijn ontzettend schattig en hebben een hart van goud. Maar achter hun schattige uiterlijk schuilt een intelligent en hardwerkend hondenras. De samoyeeden werden oorspronkelijk gebruikt om kudden schapen en rendieren te bewaken en te verplaatsen in het Russische noorden. Dankzij hun dikke vacht konden ze het koude klimaat aan en konden ze hard werken in extreme omstandigheden. 

In tegenstelling tot wat je misschien zou verwachten, zijn samoyeden juist ontzettend sociaal en houden ze van gezelschap. Ze zijn dol op mensen en zijn het meest gelukkig als ze dicht bij hen zijn. Omdat ze zo sociaal zijn, zijn ze geweldige gezelschapshonden en zijn ze ook perfect voor gezinnen met kinderen. 

Samoyeed 

 

Eloschaboro 

De Eloschaboro, ook wel bekend als het vrolijke bolletje pluis! Dit hondenras komt oorspronkelijk uit de regio Neder-Saksen en is ontstaan door kruising met andere grote, zachte honden. Eloschaboro’s zijn de perfecte gezinshond, met hun speelse en vriendelijke karakter. Ze houden van beweging en lange wandelingen, maar zijn ook heel gelukkig met een actief gezin met een grote achtertuin. Hun pluizige jas, zijn ze gemakkelijk te verzorgen en hebben ze slechts af en toe wat extra aandacht nodig. Kortom, de Eloschaboro is een schattig en liefdevol huisgenoot voor het hele gezin! 

Eloschaboro 

 

Pyreneese berghond 

De Pyreneese berghond is een imposante, majestueuze hond die zijn oorsprong vindt in de Pyreneeën tussen Frankrijk en Spanje. Dit ras is bekend om zijn liefdevolle en beschermende aard, waardoor ze de perfecte gezinshond zijn. Maar ze zijn ook geweldige bewakers voor hun baasjes en hun territorium. Het uiterlijk van de Great Pyrenees is indrukwekkend, met hun massieve bouw, dikke, witte vacht en krachtige uitstraling. Maar onder die stoere buitenkant schuilt een zachtaardige en speelse hond die graag tijd doorbrengt met zijn baasjes. 

Pyreneese berghond 

 

Tibetaanse Mastiff 

De Tibetaanse Mastiff is geen gewone hond, nee, hij is een leeuw op vier poten! Met zijn indrukwekkende bouw, waardige houding en imposante manen lijkt hij rechtstreeks uit een sprookje te komen. Maar onder die gespierde buitenkant schuilt een zachtaardige, speelse en loyale viervoeter.

Je zou bijna denken dat hij weet dat hij groter is dan de gemiddelde hond, want hij beweegt zich door het huis alsof hij de koning is. Maar geen nood, de Tibetaanse Mastiff is niet alleen groot van stuk, maar ook groot van hart. Dus als je op zoek bent naar een hond die je laat lachen en tegelijkertijd beschermt als een echte krijger, dan is de Tibetaanse Mastiff misschien wel de perfecte hond voor jou! 

Tibetaanse Mastiff 

 

Tornjak 

De Tornjak is een uniek en grappig uitziende hond, die bekend staat om zijn enthousiaste karakter en dikke vacht. Dit ras is ontstaan in de bergen van Bosnië en Herzegovina en is daarom gewend aan koude en ruige omstandigheden. Maar ondanks hun stoere uiterlijk, is de Tornjak in feite een grote teddybeer die het liefst knuffelt met zijn baasjes.

Het uiterlijk van de Tornjak is ook opvallend, met zijn grote, ronde hoofd, zachte, langharige vacht en uitstekende oren die eruitzien alsof ze altijd aandachtig luisteren. En of je nu op zoek bent naar een waakhond, een wandelmaatje of gewoon een gezelschapshond, de Tornjak zal je hart stelen met zijn knuffelbare uiterlijk en enthousiaste karakter! 

Tornjak

 

Briard 

De Briard is de ultieme chameleon onder de hondenrassen. Met zijn karakteristieke mat, golvende vacht lijkt het alsof hij constant bezig is met het veranderen van zijn uiterlijk. Maar of hij nu de gang van een diva heeft of de vrijheid van een wilde hond, één ding is zeker: de Briard is altijd opvallend.

Zijn oren lijken alsof ze speciaal zijn ontworpen om de mensen om hem heen te verleiden. Ze staan rechtop als de poten van een fazant en hangen soms losjes naar beneden, alsof ze zo’n moeite hebben met hun eigen grootte en gewicht. En dan zijn er die ogen, die zachte, warme, intelligente ogen. Het is alsof de Briard precies weet wat er in je hoofd omgaat en hij je geruststelt met een simpele blik. 

Briard

 

Kuvasz 

De Kuvasz is niet zomaar een hond, nee, deze gigantische viervoeter heeft ook nog eens een heerlijke donzige vacht! De Kuvasz is geboren om te beschermen, maar toch heeft hij een zachte kant. Dit grote beest is het levende bewijs dat groot niet altijd eng hoeft te zijn. 

Wist je dat de Kuvasz zijn naam krijgt van het Hongaarse woord voor beschermer? Dit beestje is namelijk een expert in het beveiligen van zijn baas en zijn kudde. Maar, als je hem eenmaal leert kennen, dan zul je zien dat de Kuvasz ook een enorme knuffelaar is. Deze viervoeter is namelijk een meester in het geven van knuffels!  

Kuvasz

 

Berner Sennen 

De Berner Sennenhond, ook wel bekend als ‘Bernese Mountain Dog’, is een pluizige bundel van liefde en vrolijkheid! Met hun unieke drie-kleurige vacht, zachte blauwe ogen en grote, vriendelijke houding, is het moeilijk om niet verliefd op ze te worden. Maar ze zijn niet alleen schattig, ze zijn ook erg getalenteerd en worden vaak gebruikt als werkhonden in de boerderij of als gezelschapshond. Hun loyaliteit en liefde voor hun baasjes zijn legendarisch en ze zullen je nooit verlaten.

Berner Sennen 

 

De meest schattige, pluizige hondenrassen op deze wereld 

Er zijn zoveel schattige, pluizige hondenrassen op deze wereld! Sommigen zijn wit als sneeuw, anderen zwart als roet. Maar ze hebben allemaal één ding gemeen: een vacht waar je verliefd op wordt op het eerste gezicht! Maar let wel op, een hond met een dikke, lange vacht heeft net even wat meer verzorging nodig.

Het borstelen en wassen moet een wekelijkse routine worden om de vacht van jouw hond glanzend te houden. Wist je dat de voeding van jouw hond ook belangrijk is voor de conditie van zijn vacht? Er zijn meer artikelen te vinden op onze website over deze onderwerp. Heb jij nog leuke tips voor verzorging van jouw pluizige hond? Laat het ons weten in de comments! 

 

Veelgestelde vragen

Zijn pluizige honden geschikt voor mensen met allergieën? 

Sommige pluizige hondenrassen zijn hypoallergeen en hebben minder neiging om allergische reacties te veroorzaken. Als je allergisch bent, is het verstandig om een hypoallergene hond te overwegen, zoals de Poodle, Bichon Frise of de Maltese. 

 

Hoe vaak moet ik mijn pluizige hond borstelen? 

Het is belangrijk om regelmatig te borstelen om knopen in de vacht te voorkomen en om verstrengelde haren te verwijderen. Hoe vaak je moet borstelen, hangt af van het specifieke ras en de dichtheid van de vacht. Overleg hiervoor het beste met een trimmer of dierenarts. 

 

Hoe onderhoud ik de pluizige vacht van mij hond? 

Om de pluizige vacht van je hond goed te onderhouden, is het belangrijk om de volgende stappen te volgen: 

  • Regelmatig borstelen om vervilting te voorkomen. 
  • Was je hond regelmatig met een speciaal voor pluizige vachten ontwikkelde shampoo. 
  • Laat de vacht drogen in de natuurlijke luchtstroom, niet met een föhn. 
  • Gebruik producten voor pluizige vachten om de vacht te beschermen en verzachten. 

Pluizige hondenrassen

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Totaal: 17 Gemiddeld: 4.7]
Picture of Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.
Picture of Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.

Volg ons

Eén reactie

  1. Waarom zie en hoor je niets over de Nederlandse schapendoes. Volgens mij zitten die in een verdomd hoekje. Dit zijn sociale honden en zeer lief. Enzovoort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *