Beste hondenfietskarren van 2024

Hond in fietskar

Wil je graag samen met je trouwe viervoeter op avontuur gaan, maar is het voor je hond te vermoeiend om lange afstanden naast de fiets af te leggen? Dan is een hondenfietskar wellicht de ideale oplossing voor jullie! Een hondenfietskar maakt het mogelijk om je hond veilig en comfortabel mee te nemen tijdens fietstochten en wandelingen. Benieuwd naar de voordelen van een hondenfietskar en welke opties er zijn? Lees dan snel verder!

 

Waarom een hondenfietskar kopen?

Naast dat de meeste honden het leuk vinden om in een hondenfietskar te zitten is het ook een makkelijke manier om je hond mee te nemen. Met de fiets leg je lange afstanden af, en niet elke hond kan de gehele afstand naast de fiets lopen. Hieronder lees je eerst een lijst van situaties waarin een fietskar een goede oplossing is.

 

Omdat je hond niet goed naast de fiets loopt

Als je hond niet goed naast de fiets loopt kan dit gevaarlijk zijn doordat de hond je omver trekt wanneer hij wegloopt van de fiets. Ook als de hond juist tegen de fiets aanloopt, is de kans groot dat je ten val komt. Vaak komt dit doordat de hond niet van pups af aan is aangeleerd om naast de fiets te lopen. Op latere leeftijd kunnen honden dit alsnog leren, maar het is wel moeilijker. Volgens de wet is het niet toegestaan je te laten voortrekken door een hond, je mag dus alleen met een hond naast de fiets lopen als deze niet trekt.

 

Het asfalt is te heet

Asfalt neemt veel warmte op, waardoor dit tijdens een zonnige zomerdag te heet is voor een hond om op te lopen. Daarom moet je op hete dagen voor het uitlaten altijd voelen of het asfalt niet te heet is, voor de gevoelige voetzolen van de hond. Het scheelt dus dat een hond in de hondenfietskar geen asfalt hoeft aan te raken.

 

Je hebt een hond die weinig beweging nodig heeft

De meeste kleine honden kunnen het niet aan om lange afstanden naast de fiets te lopen. Met een hondenfietskar kun je de hond alsnog stukjes naast de fiets laten lopen, wanneer deze moe is stop je de hond gewoon in de kar. Oude honden kunnen vaak ook geen lange afstanden meer wandelen, maar vinden het vaak heerlijk om met je mee te reizen in de fietskar voor honden.

Handig bij blessures en verwondingen

Met een fietskar kun je de hond gewoon meenemen, wanneer deze een gebroken poot of andere verwonding of blessure heeft. Zeker een hond die gewend is om altijd mee te gaan, zal het zeker waarderen als deze mee mag. Daarnaast is het ook handig om de hond naar de dierenarts te vervoeren, als deze zelf niet in staat is om te lopen.

 

Angst voor de auto

Het kan ook zijn dat je hond nog niet gewend is aan het rijden in de auto. Als deze specifiek bang is voor motorvoertuigen, kan het een tussenstap zijn om de hond eerst te leren in de fietskar te gaan.

 

Een fietsmand is niet altijd een goed alternatief

Een hondenfietsmand is voor de meeste honden natuurlijk te klein, maar er zit nog een nadeel aan een fietsmand. Val je met de hond in een fietsmand, dan zal deze een harde klap op de grond maken. Een kar is daarom veiliger voor de hond.

 

Gewoon, omdat het de hond blij maakt

Natuurlijk hoef je geen excuus te hebben om de hond in een hondenfietskar te laten reizen. En waarom zou je het niet doen als de hond het leuk vindt?

Fietsen met hondenfietskar

Waar op letten bij de aanschaf?

Ga je een hondenfietskar kopen dan is het belangrijk op de volgende punten te letten:

De maximale draagkracht van de hondenfietskar

Elke kar heeft een maximaal draagvermogen, je kunt natuurlijk geen grote hond in een hele kleine kar stoppen. Let daarom op de afmeting van de kar, of de hond erin past en of jouw hond niet te zwaar is. De meeste fietskarren gaan tot een maximaal gewicht van ongeveer 40 kg.

De materiaalkeuze

Door een hondenfietskar van goede materialen te kiezen bespaar je veel ellende in de toekomst. De goedkoopste hondenfietskarren zijn minder goed bestand tegen slechte weersomstandigheden en slijtage.

Een opbergplek

Ben je niet aan het fietsen met de kar dan moet je deze natuurlijk wel kunnen opbergen. Bedenk daarom vooraf waar je de kar gaat neerzetten en of je hier de ruimte voor hebt. Veel modellen kun je ook makkelijk opbergen door deze in te klappen, of door deze deels te demonteren.

Met of zonder regenkap?

Niet bij elke kar krijg je een overkapping meegeleverd, let dus op of dit bij jouw keuze het geval is. Bij sommige fietskarren is een regenkap ook nog los na te bestellen.

 

Veiligheid

Fietsen met een hondenkar is niet hetzelfde als zonder kar fietsen, je bent een stuk langer en breder. Let daarom op de volgende punten:

  • Zorg dat de kar voldoende reflectoren heeft zodat deze goed zichtbaar is.
  • Kies een hondenfietskar in een lichte kleur, zodat je beter zichtbaar bent in het verkeer.
  • Zorg dat je de hond goed vastmaakt in de hondenkar. want als de hond van de kar springt, is dit niet alleen gevaarlijk voor de hond maar ook voor het overige verkeer.

 

De beste hondenfietskarren van 2024

Onze selectie aan hondenfietskarren. Gebaseerd op: materiaalkeuze, prijs, design, algemeen ontwerp.

Trixie hondenfietskar (verschillende maten, goede prijs-kwaliteit verhouding)

Trixie hondenfietskar roodDe Trixie hondenfietskar is een iets duurdere optie dan de Duvo+ fietskar. Deze kar is in verschillende uitvoeringen te krijgen, waarbij sommige webshops een rood-zwarte variant aanbieden, en andere webshops een grijs-zwarte variant. Hieronder zie je ook welke maten er per webshop beschikbaar zijn en wat de levertijd is.

Let op: Deze kar heeft 2 insteekvakken aan de zijkant, maar alleen bij de modellen van maat M of groter. Omdat de voorkant van de fietskar de meeste regen over zich heen krijgt, beschikt deze over extra regen- en windbescherming. De fietskar heeft een voordeur welke je tijdens het rijden open kunt houden, en een achterdeur om de hond makkelijk uit te laden. Daarnaast zit er bovenop een stuk gaas voor de ventilatie van de hond, welke ook afsluitbaar is met een oprolbaar doek.

Hieronder zie je een video van iemand die de Trixie fietskar test (de kleinste maat van de Trixie fietskarren):

De korthouder in de fietskar voorkomt dat de hond uit de kar springt.

Zoals bij vrijwel iedere fietskar krijg je een koppelstuk meegeleverd, om de kar aan de fiets te monteren. De hond zit in deze fietskar op een mat, welke je er makkelijk uit kunt halen om deze schoon te maken. Doordat de kar van polyester is, is deze ook makkelijk schoon te maken.

Overige specificaties:

  • Inclusief reflectoren.
  • De fietskar is opklapbaar, om deze in de auto mee te nemen of op te bergen.
  • De wielen beschikken over een snelbevestigings systeem, om deze snel op de kar te kunnen bevestigen.

Trixie hondenfietskar opvouwbaar (duurder, opvouwbaar, uitgebreid getest)

Trixie luxe fietskar

Wij hebben deze Trixie fietskar nu meer dan 1,5 jaar getest, en wat meteen opvalt is dat deze nu nog in goede staat is. Belangrijk bij de aankoop was dat de fietskar zo klein mogelijk opgevouwen kon worden, omdat deze vervoerd wordt in een camper. De koppeling is makkelijk te bevestigen, zoals je op de foto ziet hebben wij deze aan een elektrische fat-bike bevestigd. Alles bij elkaar is het een verademing vergeleken met de voorgaande goedkopere modellen.

Wat wij leuk vinden aan deze fietskar:

  • Uitstekende kwaliteit, na 1,5 jaar gebruik nog in goede staat.
  • Lekker ruim!
  • Makkelijk op te vouwen.
  • Verkrijgbaar in 3 maten.

Waar je wel op moet letten:

  • De prijs ligt flink hoger dan de standaard trixie fietskar.
  • Let erop dat in het begin oefent met de bochten ruimer nemen.

Extra foto’s

Duvo+ fietskar voor honden tot 40 kg (goedkoop)

honden fietskar oranje

Dit is één van de meest verkochte fietskarren, welke je dan ook regelmatig op de weg ziet. De fietskar is voorzien van reflectoren en een vlaggetje om extra op te vallen in het verkeer. De kar is van goede materialen gemaakt en heeft prima banden. De fietskar is geschikt voor honden tot 40 kg en is opvouwbaar, waardoor deze minder ruimte in de schuur in beslag neemt. Ga je een hondenfietskar kopen dan is dit een goedkope optie, vooral als je geen budget hebt voor een duurder model.

Hier zie je de Duvo+ in actie:

Klarfit Husky hondenfietskar (tot 45kg)

Deze fietskar van Klarfit heeft een afmeting van 75 cm breedte x 87,5 cm hoogte x 146 cm diepte. Verkrijgbaar in de kleuren groen en blauw. Let wel op bij dit model: de handleiding is in het Duits.

Specificaties:

Afmeting75 (b) x 87,5 (h) x 146 (d)
KleurGroen, blauw
Maximaal draagvermogen45 kg
Materiaalstaal
OpvouwbaarJa

 

Doggyride fietskar mini (beste keuze voor kleine honden)

Voor kleine honden heb je natuurlijk een kleine fietskar nodig, en daarvoor is de Doggyride mini geschikt. Vergeleken met de goedkoopste modellen is dit een stevige fietskar, met riempjes waarmee je de hond vast kunt zetten. Optioneel kun je een regenhoes of een kussentje voor in de fietskar aanschaffen, maar je kunt hier natuurlijk ook een ander kussentje voor gebruiken.

Specificaties:

Afmetingen binnenmaat56 cm (L) x 38 cm (B) x 48 cm (H)
KleurGroen, zwart, rood
Maximaal draagvermogen25 kg
Maximum maat hond38 cm schouderhoogte

 

Karlie Doggy liner

Deze grijs-zwarte hondenfietskar is bij verschillende webshops verkrijgbaar, maar de prijzen lopen sterk uiteen. De kar zelf is van prima kwaliteit en heeft voldoende reflectoren. Dit model heeft geen vering en kan dus oncomfortabel zijn op hobbelige wegen. De kar is makkelijk in elkaar te zetten en wil je hem opbergen dan kun je hem simpelweg in elkaar klappen.

 

Beste kwaliteit: Doggyride Novel – Hondenkar

Doggyride kar groen

Deze hondenfietskar is uitstekend afgewerkt en is daarom de beste keuze als je er genoeg budget voor hebt. De prijs is bijna 2 keer zo duur als andere hondenfietskarren, maar je hebt dan wel een kar welke gemaakt is van goede materialen.

Een voordeel van de Doggyride Novel is dat deze makkelijk is op te bergen (door de kar op te bouwen), en je hem ook als bench kunt gebruiken als je de wielen van de kar los haalt. Dit laatste is vooral ideaal op vakantie, want je hoeft niet ook nog eens een bench mee te nemen voor de nacht.

Het frame is gemaakt van Aluminium, waardoor de kar lichter aanvoelt dan veel andere modellen. De kar is leverbaar in de kleuren groen, rood en oranje.

In de product catalogus van Doggyride kwamen wij ook het verhaal tegen van een stel die op de fiets vanuit Duitsland heel Europa en een stuk van het midden-oosten zijn doorgefietst met hun fietskar. Zij namen 2 honden mee op deze reis: achter elke fiets een fietskar met een hond erin!

Daarnaast heeft deze kar de volgende specificaties:

  • Een opbergvak voor spullen, en een handige waterfleshouder.
  • Je kunt een extra set aanschaffen om de kar makkelijk om te bouwen naar een buggy (bijv. om ermee te joggen).
  • Bij de Doggyride Novel krijg je ook een aanlijnset om de hond vast te zetten.
  • De kar weegt 13,6 kg.
  • Maximale grootte van de hond: 65 cm (schouderhoogte).
  • Maximale laadgewicht: 50 kg
  • Bandengrootte: 20 inch / Kenda 20 x 1,75

Let op: De doggyride Novel 10 is een luxere versie van de Novel. Het verschil zit hem in de accessoires: de Novel 10 wordt geleverd inclusief een dakrek, een luxe mat waar de hond op ligt in de fietskar en een kick-standaard.

 

Extra tips

Heb je een hondenfietskar gekozen, dan zijn de volgende tips handig om te weten.

Neem de tijd om de fietskar te leren kennen

Omdat het anders fietst met een hondenkar is het slim om dit langzaam op te bouwen zodat je de kar leert kennen. Je trapt ietsje zwaarder en de bochten neem je veel langzamer, wat in het begin erg wennen zal zijn. Begin daarom met kleine rondjes fietsen tot jijzelf en de hond eraan gewend zijn. Voor honden is het rijden in een fietskar niet natuurlijk, waardoor je dit geleidelijk zult moeten aanleren.

Fiets niet over onverharde paden

Hondenfietskarren zijn niet gemaakt voor onverharde wegen, doe dit dan ook niet! Blijf het liefst op een fietspad met asfalt als ondergrond. Ga je op een onverhard bospad fietsen met ruilen dan vliegt de hond door de kar heen, en kan de kar zelfs over de kop gaan.

Maak de hond goed vast

Zodat deze niet zomaar uit de bak kan springen, of vallen. Daarbij moet de hond leren zijn evenwicht in de bak te houden en door deze vast te zetten gaat dit een stuk makkelijker.

Beloon je hond als deze de hondenfietskar in gaat

In het begin kan de hond de hondenfietskar spannend vinden, begin daarom niet meteen met fietsen. Beloon de hond eerst als deze de hondenfietskar in gaat zodat het een leuke ervaring voor de hond wordt. Op deze manier bouw je het langzaam op.

 

Alternatieven voor op de fiets

Er zijn verschillende alternatieven om je hond in te vervoeren. Welke oplossing het beste voor jou is hangt van de hond en de situatie af.

Hondenfietsmand

Heb je een kleine en lichte hond, dan kun je deze ook op de fiets vervoeren in een hondenfietsmand. Het nadeel hiervan is dat er meestal maar één hond in de mand past. Het voordeel is de prijs: een fietsmand is goedkoper dan een fietskar. Lees hier meer over hondenfietsmanden.

Heb je nog naar aanleiding van dit artikel nog vragen over de hondenfietskar? Laat dan een reactie onder dit artikel achter. Natuurlijk ook als je al een ervaring hebt met een bepaalde fietskar, laat ons weten wat jouw ervaring is, zodat onze lezers hier van kunnen leren.

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Totaal: 129 Gemiddeld: 4.7]
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.

Volg ons

60 reacties

  1. Ik heb al een paar maanden de doggyride novel, en deze bevalt prima. Hij ziet er nu wel iets minder mooi uit, maar dat komt omdat wij hem buiten lieten staan tegen de schuur aan. Ik denk dat hij mooier blijft als je hem in een schuur zet. Voor de rest werkt hij prima en heeft onze hond er veel plezier aan

  2. De Duvo+ is een super fiets kar. Ik fiets met mijn vrouw lange tochten en wij nemen altijd onze hond (een mix van 20-25kg) mee. Hij kan vaak hele stukken naast de fiets rennen, maar langs drukke wegen en wanneer hij moe is laten we hem in de kar.

  3. Een fietskar is een goede oplossing voor onze hond, welke altijd mee gaat op fietsvakantie. Hij loopt ook regelmatig naast de fiets om zijn energie kwijt te kunnen, maar hij zit het grootste gedeelte van de rit in de kar.

    1. Hi Ellie,
      Helaas hebben wij nog geen fietskar voor honden met dit gewicht gevonden, zodra wij deze wel tegenkomen zullen we die zeker aan het artikel toevoegen!

      1. Helaas zijn wij niet zo blij met de duvo. Wij hebben een jonge duitse herder en de stabiliteit laat te wensen over. Reeds drie maal gekantelt tijdens traag draaien +-6km/u. Ten eerste deze loop veel te hoog op wielen. Verkeerde koppelsyteem voor dit aantal kg

  4. Zijn er ook karretjes die je voor de fiets kunt plaatsen? Een bakfiets is geen optie, maar ik houd graag zicht op mijn honden, die te groot zijn voor een stuurmandje

    1. Zover ik weet zijn er geen karren om voor de fiets te plaatsen. Wat ik wel weet is dat er geen fietskarren voor naast de fiets zijn omdat dit niet praktisch is tijdens het fietsen, en het zwaarder is dan de fiets achter de fiets te plaatsen.

    1. Volgens mij is dit een wat ouder model, welke ze niet meer in Nederland verkopen. De doggyride novel komt het dichtst in de buurt als je kijkt naar het soort fietskar.

    1. Wij zijn deze helaas nog niet tegengekomen. Ze zijn er wel voor normale fietskarren, maar voor hondenfietskarren zijn deze nergens te vinden. Wij gaan binnenkort contact opnemen met verschillende leveranciers om na te vragen of ze dit hebben, of in de toekomst gaan leveren.

    1. Een kar onder de zadelpen monteren rijd instabiel
      Van het gewicht is het beter om hem op gelijke hoogte aan de fiets te bevestigen
      Hij kan dan ook niet kantelen
      Ervaring van vroeger toen wij met de surfplank achter de fiets reden

    1. Wij weten hier te weinig van om te zeggen of dit kan of niet. Probeer anders eens te informeren bij de producenten van hondenfietskarren, of die van jouw scootmobiel. Daarnaast weten wij ook niet of je uberhaubt een kar achter een scootmobiel mag bevestigen.

      1. Deze vraag is voor mij zeer actueel. Ik ben toe aan een scootmobiel en ben dus op zoek naar een hondenkar voor er achter. Geen idee of die bestaan.

        Angelique

        1. Ze bestaan wel. Bij ons in het dorp rijd een mevrouw met een scootmobiel met hondenkar erachter. Nu nog op vakantie, maar zodra we terug zijn kan ik eens informeren wat ze voor merk heeft en hoe bevestigd.

  5. Ik heb een doggyride novel en vindt het een hele fijne kar. Ik heb ook de duw stang en het voorwiel om een wandeling te maken. Daar ben ik niet zo tevreden over. Het verwisselen van de stangen, trekstang eraf wiel erop gaat heel zwaar het bevestiginggat vinden is een ramp. Zeker met je hond nog in de kar. Ik moet de kar bijna kantelen om het goed te kunnen bevestigen. Het wiel draait ook tijdens het lopen erg vervelend. Bestaat er geen fietskar met 3 wielen? Dus afkoppelen en wandelen.

    1. Probeer anders eens de stang in te sprayen met WD-40, dan moet deze de volgende keer al wat makkelijker loskomen. Helaas blijft het een fietskar welke als tweede functie een wandelwagen heeft. Volgens mij fiets het niet praktisch met een derde wiel, en hebben fabrikanten deze daarom weggelaten. Als dit een stilstaand wiel zou zijn, worden de bochten moeilijker, en als het een bewegend wiel zou zijn, zou deze scheef kunnen gaan tijdens het fietsen.

    2. De doggyride deluxe!
      Het zwenkwiel voor kan je ook vastzetten met super eenvoudige handeling. Goden duw engel, ook standaard erop.
      De fietsstang kan je er dan onder opbergen.

  6. Ik heb een Karlie Doggy Liner (Flamingo) gekocht (via bol.com) in juni 2019 maar reeds na 5 maanden was de interne ‘mechaniek’ van de wielen stuk. Ik weet niet welk onderdeeltje er juist stuk is gegaan, want het is er gewoon uit verdwenen. Aan de binnenkant vd wielen. Resultaat: het wiel zit nu los en heeft enorm veel speling op de as, schuift horizontaal (links-rechts) tot 2-3 cm. En ook verticaal staan de wielen nu helemaal schuin. Ze wiebelen gevaarlijk heen en weer. Onrijdbaar dus. Heeft iemand hier ervaring mee? Herstelbaar? Wat is er juist stuk gegaan? De kogellager? Rondellen? Ik betreur de superslechte kwaliteit. Kar werd zeer zorgvuldig gebruikt. Ook vrij snel roest op allerlei plaatsen. Ik raad dit product dan ook ten stelligste af.

    1. Beste Kurt, bedankt voor het delen van jouw ervaring met de Karlie Doggy Liner. Wij raden je aan om via je bol.com account contact op te nemen met bol.com, of met het bedrijf die de fietskar op bol.com verkocht. Deze kunnen je vast verder helpen. Mogelijk dat het bedrijf waar je de fietskar van hebt gekocht weet welk onderdeel je kwijt bent, zodat ze deze kunnen bestellen bij de groothandel of leverancier. Hopelijk kun je snel weer fietsen met je hond!

  7. wanneer wij met onze rhodesian ridgeback lekker op fietsvakantie gaan slaapt ze altijd `snachts in de fietskar…wielen er af! Superfijn, vrij van ongedierte en in haar vertrouwde nestje! Ze vindt het heerlijk!

    1. Heel leuk om te horen, zeker handig dat de fietskar ook als bench te gebruiken is. Welke hondenfietskar hebben jullie? En kunnen jullie meer vertellen over jullie ervaring met de fietskar, om andere mensen te helpen bij het maken van een keuze?

  8. Beste
    Welke Maat van kar is aan te raden voor een hond van een 50 cm schofthoogte en een gewicht van 22kg? Waar ze comfortabel in kan liggen
    Alvast bedankt

    1. Heel vervelend! Heb je contact gehad met de producent over dit probleem? Misschien horen ze dit probleem vaker en hebben ze nog een ander systeem om de kar aan de fiets te koppelen.

  9. Met grote tevredenheid en met veel plezier gebruik ik mijn doggy miniride fietskar. Helaas is er nu een plastic tandje van de rits afgebroken waardoor de kar niet meer goed af te sluiten is (onveilig). Reclamatie bij de verkopende winkel (Intratuin) bleek niet mogelijk (geen garantie op ritssluiting). Erg vervelend. Weet iemand een oplossing? Is de rits te vervangen? Of heeft iemand een ‘huismiddel-trucje-uit-grootmoeders-doos’?

    1. Ik zou iemand zoeken die er een nieuwe rits in kan zetten. Misschien een kleding-reparatiewinkel? Deze hebben ten slotte veel ervaring met ritsen.

  10. Hallo hondenliefhebbers,

    Ook wij overwegen voor onze Podenco een fietskar aan te schaffen. Echter, ze is al wat ouder en we vragen ons af of mevrouw dit wel leuk vind. Daarom zouden we graag eerst een kar willen proberen of huren.

    Weet iemand waar dit kan? Ik heb al van alles gegoogled, maar kom niet veel opties tegen. Zeker niet in Gelderland…

    Hoor graag of jullie opties weten.

    Dank voor je reactie.

  11. Hallo,
    Wij hebben een fietskar Doggy ride mini voor onze hond. Heel fijn karretje, stabiel, lekkere instap. Dus tevreden
    Maar nu hebben wij een 2e hondje erbij en vind ik de kar toch te klein. Ik overweeg om de Trixie-Karlie te kopen NET ietsje groter. Iemand daar ervaring mee?
    De 2 hondjes zijn trouwens Jack Russells . 1 iets groot voor een JAck en 1 ietsje kleiner.
    Groetjes Lia

    1. Lia mag ik vragen hoe groot je Jack is? Ben aan het twijfelen of ik mini of original moet nemen voor mijn maltipoo?

  12. Ik gebruik de doggyride novel sinds anderhalve maand als bench (voor de nacht en voor onderweg) en als fietskar voor mijn nu 4 maanden oude pup. Ik ben heel erg tevreden! Super makkelijk in gebruik. Goed te verplaatsen. Stevig en goed bestand tegen het gebruikelijke puppie gedrag (bijten en krabben met scherpe nagels) dat mijn pup in het begin liet zien. Echt een aanrader. Ik moest even slikken bij de prijs, maar de doggyride is elke euro waard. De doggyride was gemakkelijk in elkaar te zetten en ik bouw hem met mijn 2 linkerhanden zo om naar fietskar. Ook de bevestiging aan de fiets is zo gedaan. Top product. Als je zoals ik alleen bent en toch met regelmaat onderwerp, is de doggyride niet te missen. 5 sterren wat mij betreft.

  13. Ik zag meerdere vragen waarbij mensen vroegen naar een fietskar voor zwaardere honden! Doggy de luxe voor grote zwaardere honden of meerdere honden tegelijk. Tot 80 kilo gram.
    Deze fietskar rijd licht en is stevig.

    1. De Doggy deluxe is inderdaad geschikt voor grote zware honden. Ik heb die kar 7 jaar gebruikt voor het vervoer van 2 Zwitserse herders (40kg en 35kg). Ongeveer 15.000 km afgelegd. Nooit problemen gehad. In combinatie met een elektrische fiets met middenmotor en hoog koppel (70nm). Ik woon in Portugal, en de wegen zijn hier nooit vlak. Ondertussen heb ik de kar verkocht, omdat mijn honden veel rustiger zijn als ze voor mij zitten ipv achter mij. Ik heb nu sinds 6 jaar een Babboe (model voor honden) met elektrische ondersteuning. Probleem van de Babboe is dat ie loodzwaar is. Als ik een fietstocht maak met de honden (gemiddeld 60-80km) neem ik 3 extra batterijen mee. Maar nogmaals, het is hier heuvel-bergachtig. De Babboe is uitgerust met een achterwielmotor, en dat was een slechte keuze. Het aantal gebroken spaken in het achterwiel kan ik niet meer tellen. Met de Babboe heb ik ondertussen zo’n 20.000km afgelegd. Ik heb besloten om een lichtere (aluminium) Nihola hondenbakfiets te kopen. Ja bakfietsen zijn veel duurder dan hondenfietskarren, en ik fiets veel liever met een aanhanger dan met een bakfiets, maar voor mijn honden is de bakfiets ideaal.

      1. Beste Rudi heb je nooit problemen gehad met het schuren van de stof tegen het wiel als de hond tegen de zijkant aan ligt? Wij hebben een stang/frame door de zijkant en nog gebeurt dit.

  14. Wie heeft ervaring met PetEgo Comfort wagon? Heb de indruk dat de L wel heel breed is nl. 85 cm. Moeilijk om overal door te kunnen, niet?

  15. Is er iemand die ervaring heeft dat zijn/ haar hond tegen de zijkant van de fietskar leunt, waardoor het doek tegen de wielen schuurt? Tips voor een geschikte fietskar waarbij dit niet mogelijk is hoor ik graag.

    1. Ik had precies hetzelfde probleem! Ik heb begrepen dat je erop moet letten dat de fietskar een extra versteviging in de vorm van een buis/stang opzij heeft waardoor de hond hiertegen aan drukt en niet via het stof tegen de wielen. Kan niet op elke foto of in de beschrijving zien of zo’n extra versteviging opzij aanwezig is. Ik lees graag mee welke fietskar hier geschikt is!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *