Hoe houd je hondenhaar van de bank (en verwijdertips)

Hondenhaar op bank

Het hebben van een hond is een geweldige ervaring en je zou het voor geen goud willen missen. Toch is het in sommige gevallen erg vervelend om constant de hondenharen op de bank te vinden. Kom je net thuis van je werk en heb je al snel weer een afspraak, zit je zwarte broek onder de hondenharen. Is dit ook herkenbaar voor jou?

Je vraagt je waarschijnlijk af of je kunt voorkomen dat je hondenharen op de bank vindt. En als er al hondenharen op zitten, hoe krijg je ze er dan weer af? Wij hebben voor je uitgezocht hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw hondenharen op de bank belanden. En als het te laat is, leren we je ook hoe je hondenharen gemakkelijk van de bank kunt verwijderen.  

 

Voorkomen dat hondenharen op de bank komen 

Om te voorkomen dat er hondenharen op de bank komen, geven we je drie manieren. Opgesomd zijn de drie manieren die je kunt proberen: 

  • Leer jouw hond om niet op de bank te gaan 
  • Bedek de bank met kleedjes 
  • Jouw hond vaak borstelen 

We bespreken alle onderstaande manieren met je. In dezelfde volgorde zoals wij ze zelf hebben ervaren en uitgeprobeerd! 

 

Jouw hond afleren om niet op de bank te gaan 

Allereerst is het belangrijk om je hond af te leren om op de bank te gaan. Dit klinkt als een ideale situatie en als je bijvoorbeeld een puppy in huis hebt, kun je hem direct afleren om niet op de bank te gaan zitten of liggen. Dit is lastiger als je een hond in huis haalt die al wat ouder is.

Vaak hebben deze honden al geleerd dat ze niet gestraft zullen worden als ze het toch doen. Soms is het niet mogelijk om jouw hond af te leren om op de bank te gaan liggen. Voor je het weet zie je weer overal hondenharen.  

Hond met baasje

Bedek de bank met kleedjes 

Om te voorkomen dat er hondenharen op je bank komen, zodat je kleren onder de haren komen te zitten, kun je kleedjes over de bank leggen. Er zijn verschillende mogelijkheden, het kan er zelfs heel mooi uitzien. Op deze manier voorkom je het probleem. Ten derde raden wij aan om jouw hond vaak te borstelen, zoals je hierna kunt lezen. 

 

Jouw hond vaak borstelen 

Is het je niet gelukt om jouw hond af te leren om te zitten of liggen op de bank? En wil je om wat voor reden dan ook geen kleed over de bank leggen? Kies er dan voor om regelmatig te borstelen. Op deze manier zul je merken dat er minder hondenharen op de bank terechtkomen. Let wel op dat dit per hond erg verschilt. Het vergt wat tijd, maar als je dit in je schema inbouwt, zal het je zeker helpen. 

 

Hoe verwijder je hondenharen van de bank? 

Als je eenmaal hondenharen op je bank hebt, wil je die er natuurlijk af krijgen. Zeker als je donkere kleding draagt, want de haren blijven goed zichtbaar op de kleding. Om hondenharen van de bank te verwijderen kun je verschillende dingen doen. Wij zetten vier verschillende methodes voor je op een rij: 

  • Hondenharen verwijderen met een ramenwisser 
  • Hondenharen verwijderen met een stofzuiger  
  • Hondenharen verwijderen met plakband 
  • Hondenharen verwijderen met een schoonmaakhandschoen 

We leggen deze vier manieren uit. Als je nog geen geschikte methode hebt gevonden, raden we je aan ze allemaal uit te proberen. Op die manier kom je erachter wat voor jou het meest geschikt is. 

Hond slapend

Een ramenwisser gebruiken om hondenhaar te verwijderen 

Je vraagt je wellicht af waarom de ramenwisser tussen onze methoden staat. Je gebruikt deze toch voor de ramen of in de douche? Het is gebleken dat een ramenwisser ook goed kan helpen om hondenharen van de bank te verwijderen. De hondenharen blijven namelijk aan het rubber kleven. Het enige dat je daarna hoeft te doen is een doekje langs de rubberen rand halen en de hondenharen verdwijnen als sneeuw voor de zon!  

 

Een stofzuiger gebruiken om hondenhaar te verwijderen 

Ben je van plan om je huis te stofzuigen? Neem dan gelijk de bank mee. Het is belangrijk om te bekijken wat voor materiaal je bank heeft. Afhankelijk daarvan kun je aan de slag met onder andere de stang van de stofzuiger. Sommige banken kunnen dit prima hebben. Op deze manier kun je met je ene hand het haar losmaken, terwijl je met de andere hand de stofzuiger gebruikt en de haren opzuigt. Een zeer effectieve methode.

Is je bank van iets fragieler materiaal gemaakt? Zorg er dan voor dat je een borsteltje op de stofzuiger zet. Zo voorkom je dat je je bank kapot maakt. Ook dan kun je op dezelfde manier werken. Het resultaat is een schone bank en je kunt dit gemakkelijk in je schoonmaakroutine implementeren.  

 

Plakband gebruiken om hondenhaar te verwijderen

Plakband is ook een geschikt middel om te gebruiken. Hoewel het wel een tijdrovende methode is, zul je vrijwel alle hondenharen kunnen verwijderen van je bank. Wist je dat een kledingroller met tape ook werkt? Je kent ze wel, die rollers die je over je kleding kunt halen. Dit is hetzelfde systeem, maar werkt wellicht iets sneller. Of je nou tape of de kledingroller gebruikt, je zult duidelijk verschil zien op de bank. Je kunt verschillende soorten plakband proberen, je ontdekt vanzelf welke het beste werkt.  

 

Schoonmaakhandschoen gebruiken om hondenhaar te verwijderen

De laatste methode die we met je willen delen is de schoonmaakhandschoen. Ben je bezig om je toilet of je badkamer te reinigen? Dan zul je ongetwijfeld een schoonmaakhandschoen gebruiken. Waarom niet eerst gebruiken op de bank? Het zal misschien niet in je opgekomen zijn, maar het is een ideale methode.

Je kunt deze manier vergelijken met de ramenwisser, omdat in beide gevallen rubber aanwezig is. Het hondenhaar blijft plakken aan de schoonmaakhandschoen als je over de bank wrijft. Haal de hondenharen weg met een doekje en je zult ook op deze manier veel verschil zien. Je kunt er ook voor kiezen om de schoonmaakhandschoen onder de kraan te houden, zo spoel je de hondenharen er gemakkelijk weer af. 

Hond op bank

Lukt het jou al om hondenhaar van de bank te houden? 

De ideale situatie is dat jouw hond naar je luistert en niet op de bank gaat zitten of liggen. In de praktijk blijkt echter dat dit lang niet altijd mogelijk is. Gelukkig heb je gelezen wat je nog meer kunt doen om te voorkomen dat er hondenharen op de bank komen. Je kunt een lange tijd oefenen met jouw hond zodat hij niet op de bank komt en als dat niet werkt, kun je natuurlijk kleedjes op jouw bank leggen. Zo weet je zeker dat er geen hondenharen op de bank komen. 

Liggen er toch hondenharen op de bank? Dan is het tijd om de hondenharen eraf te halen. Dit kun je op verschillende manieren doen. Zoals je hebt gelezen, kun je het met een stofzuiger doen, maar ook met een schoonmaakhandschoen. Als je tijd hebt, kun je ook tape gebruiken. Op die manier verwijder je bijna al het hondenhaar dat op de bank zit. In het verlengde daarvan kun je ook je kledingroller gebruiken om de hondenharen te gebruiken. En tot slot is een ramenwisser ook een goede optie. Welke optie kies jij? 

Is het jou gelukt om je hond niet meer op de bank te laten gaan? Of heb je andere tips die onze lezers helpen om hondenharen van de bank te verwijderen? Laat het ons weten! 

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Totaal: 12 Gemiddeld: 4.8]
Picture of Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.
Picture of Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.

Volg ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *