12 Redenen waarom Rottweilers de leukste honden zijn

rottweiler beste hond waarom

ottweilers staan vaak slecht in het nieuws omdat ze gevaarlijk of agressief zijn, maar de eigenaren van dit prachtige ras weten wel beter. Hun beschrijven ze vaak als rustige lieve en beschermende hond, waar ze ontzettend veel liefde van krijgen.

Rottweilers moeten op het begin erg gesocialiseerd worden voordat jij je rottweiler gaat trainen, het is zeker geen hond voor beginners. Nadat je training en opvoeding fase hebt gehad kan je echt genieten van je rott en wordt het je beste maatje voor het leven!

1. Het zijn goede speelmaatjes

Heb jij zin om iets leuks te doen met je hond? Dat is mooi! Met rottweilers hoef jij je nooit te vervelen, ze houden erg van quality-time met hun baasjes en mensen waar hun om geven.

Ga niet te lang met je hond rennen, dit hondenras heeft namelijk niet de lichaamsbouw om lange afstanden te rennen. Maar wat je welt kun doen is een stok gooien of touwtrekken.

2. Het zijn goede knuffelvrienden

Ben je moe van je drukke werkdag? Of van het spelen met je rott? Dat is oké, hij komt lekker bij je liggen en geniet van jou aanwezigheid. (Ook als je slaapt)

Als je pech hebt wordt je wel wakker van je hond, rottweilers kunnen namelijk erg snurken.

3. Ze zijn schattige puppy’s.

Stiekem willen wij allemaal dat rottweilers voor altijd puppy’s blijven, zo lief! Kan jij zoon schattig gezicht weerstaan?

Ik moet er wel bij zeggen dat ze als pup wel vaak in dingen willen bijten, zoals meubilair. Maar als je dat op tijd afleert kan je nog meer van deze schattige viervoeter genieten.

4. Volwassen zijn ze ook schattig

Ze blijven altijd schattig! Vaak gaan we meer van ze houden hoe ouder ze zijn. Met hun loyaal karakter blijft het hond om van te houden.

Deze foto doet mij alle clichés over rottweilers vergeten.

rottweiler hond

5. Ze zijn beschermend.

Wanneer opgevoed met liefde en vriendelijkheid, zal een Rottweiler over het algemeen een vriendelijke en aanhankelijke hond zijn; als ze echter voelen dat iemand of iets hun mensen bedreigt, komt hun beschermende kant naar voren. Een Rottweiler doet er alles aan om zijn gezin te beschermen.

6. Ze zijn Loyaal

Als je eenmaal het vertrouwen van een Rottie hebt gekregen, heb je hun loyaliteit voor het leven. Zolang je aan hun zijde staat, staan ze aan de jouwe.

7. Ze zijn slim

Rottweilers zijn erg intelligent. Ze zijn erg makkelijk om te trainen, vooral als ze jong zijn. Dit geldt natuurlijk als jij genoeg aandacht en tijd erin stopt.

8. Ze hebben een groot hart

Ik heb nog nooit een wezen ontmoet die zoveel liefde kan geven als een rottweiler, niet alleen voor mijzelf maar voor het hele huishouden. Wij genieten elke dag van de aanwezigheid van onze hond.

Elke keer als ik thuis kom krijg ik een warm welkom.

9. Ze houden ervan om je te kussen

Ooit gedoucht in hondenkwijl? Dat zal iets zijn waar je rekening mee moet houden als je een rottweiler neemt. Een van de vele manieren waarop ze hun genegenheid tonen, door je gezicht meerder keren te likken. Elke keer dat ze je zien.

Je houd ervan of je houd er niet van, of jij het je hond wilt afleveren is aan jou.

10. Ze houden van knuffels krijgen.

Er is niets beter dan een knuffel van een Rottie. Het is weer een van hun vele tekenen van genegenheid.

11. Ze laten je lachen

Rottweilers hebben een gekke kant. Als ze het niet druk hebben om gezellig en aanhankelijk te zijn, geven ze je waarschijnlijk iets om te laten lachen.

rottweiler beste hond als huisdier

12. Ze zijn je beste vriend!

Een Rottweiler is een prachtige metgezel. Je Rottie zal je grootste vriend zijn hele leven zijn.

Of je nou op zoek bent naar een waakhond, een speelse hond, een aanhankelijke hond of gewoon een beste vriend, een Rottweiler is de juiste keuze. Ze zullen met heel hun wezen van je houden en hun hele leven loyaal aan je zijn. Als je een Rottweiler hebt, heb je een echt juweel. Ze zijn echt de beste honden.

Zijn rottweilers goede familie honden?

Rottweilers worden beschouwd als waakhonden en zijn meestal ook grote softies die dol zijn op kinderen en het gezinsleven. Een rott kan een geweldige familiehond zijn en worden steeds populairder in Nederland. Zorg wel dat ze uit een goed nest komen waar agressie niet vaak in voorkomt.

Rottweilers behoeften

Rottweilers zijn krachtige honden. Ze hebben veel ruimte nodig om te spelen en te trainen. Hoewel het geen energierijk ras is, zijn Rotties niet tevreden als ze de hele dag moeten chillen. Ze zijn best geschikt voor een huist met veel ruimte, waar veel dingen te doen zijn.

Ze vereisen veel training en veel socialisatie. In kleine ruimtes met weinig menselijk contact en begeleiding, kan het natuurlijke temperament en andere gedragsproblemen ontwikkelen. Het kost dus best veel tijd om een rottweiler te hebben.

Gedrag

Rottweilers genieten meestal van het gezelschap van kinderen en andere huisdieren. Ze zijn meestal zelfverzekerd en waakzaam en reageren op nieuwe stimuli met voorzichtigheid in plaats van opwinding. De prioriteit van een rottweiler is vaak zijn familie en het beschermen ervan.

Het is niet een hond die snel met andere honden gaat spelen, vaak voelen ze bedreigd.  Of zijn ze bang dat ze niet meer hun gebied kunnen beschermen en de controle verliezen. Maar door het leren van goede socialisatie en de aanwezigheid van zijn familie kan hij snel kalm worden en van het moment genieten.

rottweiler puppies

Agressie

Ongetwijfeld dat je wel iets negatiefs heb gehoord over een rottweiler, dat een mens of ander dier is of zelfs een kind heeft aangevallen. Vaak gaat het bij deze honden al fout bij de opvoeding.

Als je een eigenaar van dit hondenras zou vragen zou hij waarschijnlijk zo doen: “Een ras zoals gekenmerkt door een “clownachtige” en liefhebbende aard. Een Rottweiler is echter ook loyaal en beschermend voor zijn familie, en vertoont typisch behoedzaamheid voor onbekende mensen, vooral rond het huis.”

Om een goede start te hebben tijdens de opvoeding van een goede gezinshond, is het belangrijk om een puppy te kiezen uit een goed nest. Waarvan de ouders geen geschiedenis hebben met agressie en die niet is doorgefokt.

Training

Rottweilers vinden banen variërend van politiehonden tot therapiehonden vanwege hun intelligentie en bereidheid om te werken. Als gezinshond vertalen deze eigenschappen zich goed en kunnen ze zorgen voor een gehoorzaam en aanpasbaar huisdier.

Vanwege hun wens om te behagen, in combinatie met hun beschermende aard, kunnen Rottweilers echter worden geleerd agressief te zijn. Het is belangrijk om agressief gedrag in uw puppy te corrigeren, zodat hij een rustige en welgemanierde volwassene wordt. Neem uw puppy vanaf jonge leeftijd mee naar de hondenspeeltuin om goed te socialiseren en te wennen aan andere honden en mensen.

Dit waren 12 redenen om nog meer van je Rottweiler te houden!

Rottweiler

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Totaal: 16 Gemiddeld: 4.9]
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.

Volg ons

3 reacties

  1. Rottweilers zijn de liefste honden, ik heb ze al 60 jaar, en ik krijg ze van de dieren bescherming, het moet wel klikken tussen de hond en mij!
    Er waren er verschillende met een verhaaltje waar het dus niet geklikt het tussen de vorige eigenaar.
    Groetjes Frits.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *