Hondenrassen vergelijkbaar met Labradors

Familie hond

Veel mensen kennen het hondenras Labrador. In het bijzonder omdat ze bekend staan als liefdevolle en lieve honden. Op hun beurt, zijn ze ook geweldig met kinderen en maken ze de perfecte familiehond. Het kan echter zo zijn dat een Labrador niet het perfecte hondenras is voor jou, of jouw gezin.

Gelukkig zijn er vele andere hondenrassen die vergelijkbaar zijn met een Labrador en die misschien beter bij je passen. Dus, wil je meer weten over hondenrassen die vergelijkbaar zijn met het Labrador hondenras? Lees dan verder en laat je inlichten over alle verschillende honden die kenmerken delen met een Labrador.

 

De verschillende hondenrassen die kenmerken delen met labradors

Er zijn verschillende hondenrassen die kenmerken delen met Labrador Retrievers, ook wel bekend als labs. Over het algemeen komen de honden die hieronder staan vermeld, uit dezelfde Retriever familie als de Labrador Retriever. Er zijn echter ook een paar hybride rassen en andere hondenrassen die hetzelfde uiterlijk en gevoel hebben als een Labrador. Hieronder vind je elf verschillende hondenrassen die op een labrador lijken. Je kunt informatie lezen over het karakter en het uiterlijk van deze hond, zodat je de informatie krijgt die je nodig hebt om te bepalen welk hondenras het beste bij je past.

 

Chesapeake Bay Retriever hondenras

Als eerste is er de Chesapeake Bay Retriever hondenras. In plaats van een Labrador, die blond is, zijn deze honden vaak bruin. De Chesapeake Bay Retriever hond ziet er misschien anders uit, maar heeft nog steeds hetzelfde liefdevolle en lieve karakter als de Labrador. Deze honden zijn echter atletischer dan een labrador.

Daarom hebben ze wel veel activiteit nodig. Op hun beurt worden ze ook graag uitgedaagd door spelletjes of sporten. Goed om te weten is dat deze honden grote liefhebbers zijn van het water, waardoor ze een prima maatje zijn als je ook graag zwemt. De grootte van de Chesapeake Bay Retriever is vergelijkbaar met die van een lab, waardoor het een middelgrote hond is.

Chesapeake Bay Retriever

 

De Curly Coated Retriever hondenras

De Curly Coated Retriever hondenras ziet er heel anders uit dan een Labrador Retriever, maar deelt veel karakters met dit hondenras. Zoals de naam al doet vermoeden, heeft deze hond een gekrulde of golvende vacht. Net als de Chesapeake Bay Retriever, houdt de Curly Coated Retriever ervan om in het water te zijn. Door hun intelligentie zal dit hondenras snel de training en trucjes oppikken die je wilt dat ze leren.

Het moet echter worden opgemerkt dat hun vacht meer aandacht nodig heeft dan bij een lab. Door hun gekrulde vacht kan het voorkomen dat hun vacht gaat klitten. Het is daarom aan te raden je Curly Coated Retriever regelmatig te borstelen of te verzorgen. Deze hond is over het algemeen ook groter dan een labrador, en hun vacht is over het algemeen langer dan die van een Labrador.

Curly Coated Retriever

 

Flat Coated Retriever hondenras

Een hond die zeer vergelijkbaar is in uiterlijk en karakter is de Flat Coated Retriever. Ze gedragen zich zeer vergelijkbaar met de Labrador Retriever. De Flat Coated Retriever hondenras staat namelijk bekend om zijn liefdevolle en vriendelijke karakter. Toch gaan ze graag mee op wandelingen en hardlopen. De belangrijkste manier waarop een Flat Coat zich onderscheidt van een Labrador Retriever is zijn lange vacht en de pluizige oren. Je zult merken dat dit hondenras een hele leuke familiehond is die goed met kinderen overweg kan.

Flat Coated Retriever

 

Golden Retriever hondenras

De Golden Retriever is waarschijnlijk het hondenras dat de meeste overeenkomsten heeft met een Labrador Retriever. Ze zijn zeer vergelijkbaar in de manier waarop ze eruitzien en zich gedragen. Het belangrijkste verschil is hun vacht. Een Golden Retriever heeft de neiging een langere en pluiziger vacht te hebben.

Daarom heeft een Golden baat bij regelmatig borstelen om knopen en klitten te voorkomen. Het helpt ook met verharen, wat vaak voorkomt bij het Golden Retriever hondenras. Toch staan deze honden bekend als superslim, altijd blij, vriendelijk en intelligent. Dankzij deze eigenschappen past een Golden Retriever perfect in een gezin met kinderen.

Golden Retriever

 

Hybride ras: Labrador en Basset Hound hond, ook wel Bassador genoemd

Dit hybride ras dat een mix is tussen een Labrador Retriever en een Basset Hound hond heet ook wel een Bassador. Zijn karakter lijkt veel op dat van een lab, omdat deze hond vaak zeer loyaal is en van aandacht houdt. Een Bassador houdt er ook van om met en rond mensen te zijn, dus als je veel weg bent, is dit hondenras misschien niet geschikt voor jou.

Dit hybride hondenras staat ook bekend om zijn liefde voor voedsel. Dit maakt het Bassador hondenras vrij gemakkelijk te trainen met wat lekkers bij de hand. En, omdat een Bassador kleiner van formaat is, is deze hond een geweldige optie als je een kleinere hond wilt.

 

Hybride ras: Labrador en Corgi hond, ook wel Corgidor genoemd

Een Corgidor lijkt op een Labrador Retriever, maar met korte pootjes, zoals de Corgi. Als je een trouwe hond wilt, maar wel een met veel energie, dan is dit hybride ras de perfecte keuze. Als gevolg van de mix met een Corgi hond, kan de Corgidor aftekeningen in zijn vacht hebben.

Hoewel deze hond kleiner is, heeft hij toch veel beweging nodig en gedraagt hij zich het beste als hij de ruimte heeft om rond te rennen. Dat wil niet zeggen dat een Corgidor niet in een kleiner huis of appartement kan leven, maar dan moet je hem wel veel tijd buiten geven.

 

Hybride ras: Labrador en Duitse Herdershond, ook wel Sheprador genoemd

De Sheprador is een hybride ras, wat betekent dat het een kruising is tussen een Labrador en een Duitse Herder. Door de grotere afmetingen van zowel het Duitse herdershondenras als het Labrador Retriever hondenras, zal deze hond vrij groot van formaat zijn. De meest overheersende kenmerken van een Sheprador zijn dat het trouwe honden zijn, dol op aandacht en hoog in energie zitten.

Aangezien de Duitse Herdershond beschermend kan zijn, is de kans groot dat jouw Sheprador dat ook zal zijn. Deze hond zal ervoor zorgen dat je gezin en huis beschermd zijn. Let wel op waar je een Sheprador koopt, want deze hond kan medische of gezondheidsproblemen hebben als hij van een slechte fokker komt.

Hybride ras: Labrador en Husky hond, ook wel Huskador genoemd

Een mix tussen de Labrador Retriever en een Husky wordt een Huskador genoemd. Deze honden zijn uiterst intelligent en houden van beweging. Daarom kun je ze vrij gemakkelijk trainen. Behendigheidstraining is ook iets wat een Huskador waarschijnlijk leuk zal vinden vanwege de uitdaging. Dit hondenras is niet gemakkelijk te vinden en tamelijk uniek, waardoor ze ook wat duurder zijn dan de meeste honden op deze lijst. Ze zullen echter veel energie, liefde en vriendelijkheid in je leven brengen.

 

Labradoodle hondenras

Een ander hybride hondenras, een mix van het Poedel hondenras en een Labrador Retriever, is het Labradoodle hondenras. Deze honden zijn over het algemeen iets kleiner dan een Labrador, maar hebben nog steeds hetzelfde energieniveau. Ze hebben echter de neiging om wat gemakkelijker in de omgang te zijn dan een Labrador en genieten zelfs van wat vrije tijd. Een Labradoodle houdt ook van aandacht en zal gegarandeerd in zijn voor wat knuffels. Je kunt Labradoodles ook heel goed trainen, want ze zijn heel slim.

Labradoodle

 

Poedel hondenras

Hoewel het poedel hondenras misschien niet erg lijkt op een Labrador Retriever, zijn ze eigenlijk zeer vergelijkbaar in hun energie en hoe slim ze zijn. Poedels houden eigenlijk ook van spelen in het water en zwemmen, iets waar een lab ook van geniet. Het Poedel hondenras is ook vrij gemakkelijk te trainen vanwege hun intelligentie.

Ze vinden het ook leuk om met jou en/of uw gezin te gaan wandelen, hardlopen of een andere activiteit te ondernemen. Het is goed om te weten dat een Poedel niet zo knuffeling en vriendelijk is als een Labrador, maar wanneer ze goed gesocialiseerd worden, zullen ze daar wel in groeien.

Poedel

 

Springer Spaniël hondenras

Een mix tussen het Springer Spaniel hondenras en het Labrador Retriever hondenras maakt een Springador. Het Springador hondenras lijkt misschien niet zo veel op een labrador als de andere honden, maar hun persoonlijkheden zijn zeer vergelijkbaar.

Deze honden houden van jagen en achtervolgen, maar zijn toch zeer vriendelijk en uiterst loyaal aan hun eigenaren. Een Springador is ook kleiner in omvang vergeleken met een Labrador, wat ze toegankelijker maakt voor kleinere kinderen in een gezin. Net als bij een Labrador krijg je met deze hond voldoende beweging gedurende de dag.

Springer Spaniël

 

Waarom het Labrador hondenras misschien niet de beste keuze is voor jou (en je gezin)

Hoewel de Labrador een zeer liefdevolle en geliefde familiehond is, kunnen er een paar redenen zijn waarom dit hondenras niet de perfecte keuze is voor jou. Een daarvan kan de grootte van een Labrador Retriever zijn. Vooral als je jonge kinderen hebt, kan een middelgrote hond een beetje overweldigend zijn. Daarom is het misschien beter om te gaan voor een hybride mix die je een kleinere hond geeft.

Ten tweede, en het belangrijkste, is de hoge energie van een lab. Deze honden houden ervan om activiteiten te ondernemen en naar buiten te gaan. Dus, als je fulltime werkt en veel weg bent, is een Labrador misschien niet het hondenras waar je voor wilt gaan. Vooral als een Labrador uitdaging en activiteit mist, kan hun gedrag omslaan.

Hierdoor kunnen ze verlatingsangst krijgen, gaan kauwen op uw meubels of misschien zelfs agressief worden. Als je dus veel weg bent en een lab niet de activiteit kunt geven die ze nodig hebben, is het verstandig om naar andere hondenrassen te kijken.

 

Samengevat: hondenrassen die lijken op Labradors

In dit artikel hebben we elf verschillende hondenrassen besproken die lijken op Labrador Retrievers. Zij het in hun uiterlijk, in hun karakter of misschien wel in beide! Om het nog even kort te herhalen, de hondenrassen waar we het hier over hebben gehad zijn:

– Chesapeake Bay Retriever hondenras

– De Curly Coated Retriever hondenras

– Flat Coated Retriever hondenras

– Golden Retriever hondenras

– Hybride ras: Labrador en Basset Hound hond, ook wel Bassador genoemd

– Hybride ras: Labrador en Corgi hond, ook wel Corgidor genoemd

– Hybride ras: Labrador en Duitse Herdershond, ook wel Sheprador genoemd

– Hybride ras: Labrador en Husky hond, ook wel Huskador genoemd

– Labradoodle hondenras

– Poedel hondenras

– Springador hondenras

Deze hondenrassen zijn het overwegen waard als een labrador niet het perfecte hondenras is voor jou. Dit kan het geval zijn door hun grootte of behoefte aan activiteit en uitdaging. Al deze honden hebben in zekere zin dezelfde kenmerken als een Labrador, waardoor ze de perfecte honden zijn om te overwegen als je op zoek bent naar een Labrador Retriever die op een Labrador lijkt.

Nu je weet welke hondenrassen lijken op het Labrador Retriever hondenras, zijn we erg benieuwd wat jouw ervaringen zijn met dit hondenras. Of kun je andere hondenrassen noemen die volgens jou lijken op de labrador? Laat het ons weten in de comments. Wij horen graag jouw ervaring en mening!

Labrador vergelijkbaar

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Totaal: 12 Gemiddeld: 4.7]
Picture of Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.
Picture of Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.

Volg ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *