11 Hondenschoenen voor de winter (alle maten)

Hond met schoenen

Hondenschoenen, ze komen in vele maten, kleuren en natuurlijk is er ook verschil in prijs. Als je op zoek bent naar een hondenschoen is het voornaamste dat deze passend is voor je hond, de maat dus. Naast de maat is ook het materiaal iets om goed op te letten..

Sommige hondenschoenen zijn gemaakt om vaker te gebruiken terwijl andere zogenaamde ‘wegwerp’ schoenen zijn. Smaak is ook belangrijk, je wil natuurlijk dat je hond er goed uit ziet en als laatste maar niet volledig onbelangrijk telt natuurlijk ook de prijs mee in de keus. In dit artikel lees je alles over hondenschoenen, hoe je aan de schoenen leert wennen en welke schoenen er verkrijgbaar zijn.

 

Waarom hondenschoenen?

De reden om hondenschoenen aan te schaffen verschilt per hond. Een van de voornaamste redenen is de bescherming van de poot van de hond tegen: scherpe objecten (glas), kou (sneeuw en ijs) en warmte (heet asfalt). Ook voor medische redenen (schoonhouden van wonden) kan een schoen ideaal zijn.

Wat de reden ook mag zijn wij hebben enkele hondenschoenen op rij gezet om jou te helpen met het vinden van de perfect schoen voor jouw hond. De schoenen zijn zo gemaakt dat deze voor de hond comfortabel aanvoelen. Sommige modellen hebben ook reflectoren aan de buitenkant, zodat de hond beter zichtbaar is tijdens de donkere winterdagen.

Onderin dit artikel staat uitleg hoe je je hond aan hondenschoenen kunt laten wennen, maar we bekijken nu eerste de volgende modellen.

 

Trixie Walker Active (voor medische gevallen)

De Walker Active van het merk Trixie in de maat L/XL (passend voor onder andere de Labrador) is een hondenschoen voornamelijk bedoeld voor honden met een medische probleem aan hun poot. De schoen is bedoeld om het verband schoon te houden wat aan de poot van de hond zit. Omdat de schoen het verband schoonhoud verkleint deze de kans op een infectie aanzienlijk. De Walker Active hondenschoenen komen in een set van twee schoenen en kosten rond de 24 euro.

 

Hondenschoenen met gripzolen, elastische sluiting en waterbestendig (in 3 kleuren)

Deze hondenschoenen zonder merk zijn opvallend rood gekleurd. De schoenen zijn waterbestendig en door middel van een koord vast te binden aan de poot van de hond. De zolen hebben een griplaag voor extra grip tijdens het lopen/rennen van de hond. De schoenen hebben tevens een reflecterende strip waardoor je hond extra opvalt in het donker, wat de verkeersveiligheid ten goeden komt. De schoenen (vier stuks) kosten rond de 18 euro en komen in maat M voor middelgrote honden.

 

Alcott Explorer – XS

De hondenschoenen van het merk Alcott zijn bedoeld voor de wat kleinere hondjes (maat XS). Deze schoenen zijn voorzien van een stevige zool om de poot van de hond te beschermen tegen: hitte, kou en natuurlijk ook scherpe objecten. De schoenen hebben reflecterende delen zodat ook in de schemer en duisternis je hond extra opvalt. De schoenen in grijs/zwart kosten rond de 30/40 euro voor een set van vier schoenen.

 

Eyzo 4 stuks – Blauw (small)

De hondenschoenen van het merk Alcott zijn bedoeld voor honden klein tot middelgroot met een schoenmaat S of M. Deze comfortabele stevige schoenen bieden optimale bescherming tegen: kou, hitte en scherpe objecten. De schoenen zijn zwart met lichtblauw en hebben reflecterende delen zodat de hond extra opvalt in de schemer en duisternis. Ter bevordering van een strakke pasvorm zijn er bevestigingsriemen zodat de hond de schoenen niet snel zal verliezen ook niet als deze fanatiek beweegt. De schoenen komen in sets van vier stuks en kosten rond de 25 euro.

 

Flamingo pootbeschermer (per stuk)

De hondenschoenen en tevens pootbeschermer van het merk Flamingo is bedoeld voor honden met een wond aan de poot. De hondenschoen beschermt de poot tegen vuil wat hierdoor niet in de snedes, kloven en andere wonden van de hond kan komen. De schoen in maat M is bedoeld voor honden ter grote van een Jack Russel, Whippet of Westie. De schoen is zwart van kleur en door middel van klittenband kan deze aangepast worden aan de poot van de hond. De hondenschoen kost rond de 12 euro (per stuk).

 

Pawz – Large Zwart

De hondenschoenen van het merk Pawz zijn gemaakt van 100% biologisch afbreekbaar rubber. De hondenschoenen vallen doordat ze van rubber zijn niet gemakkelijk van de poot van de hond, de schoenen beschermen de poot van de hond zijn duurzaam en ook vrij modieus. De schoenen in maat L komen in een set en kosten rond de 30 euro.

 

Pawz – Small Rood

De hondenschoenen van het merk Paws zijn gemaakt van 100% biologisch afbreekbaar rubber. De hondenschoenen vallen doordat ze van rubber zijn niet gemakkelijk van de poot van de hond, de schoenen beschermen de poot van de hond zijn duurzaam. De hondenschoenen komen in een set van 12 stuks maar kunnen hergebruikt worden. Op deze manier hoef je niet te vrezen dat je gelijk nieuwe schoenen moet kopen als jouw hond een schoen verliest. De schoenen in maat S kosten rond de 26 euro per set van 12.

 

Eyzo 4 stuks (maat XL)

De hondenschoenen van het merk Eyzo in de maat XL zijn bedoeld voor grote honden. Deze schoenen zijn extra stevig en hebben als doel het beschermen van de poot van de hond tegen: scherpe objecten, hitte, kou en zout (in verband met strooien tijdens de winter). Deze hondenschoenen hebben een reflecterende strip waardoor je hond extra opvalt in het donker, wat de verkeersveiligheid ten goeden komt. De schoenen kosten per set van vier schoenen rond de 25 euro.

 

4Seasons, grijs

De hondenschoenen van het merk 4Seasons in de kleur: grijs, beschermen de poot van de hond tegen: kou, hitte, scherpe objecten, rotsachtige ondergronden en zijn waterafstotend. Een brede sluiting van klittenband maken de schoen gemakkelijk in gebruik bij het aan- en uittrekken. De schoenen komen in de maten: XXS, XS, S, M, L en XL. Hierdoor is er voor elke hond een geschikte maat te vinden. De schoenen kosten rond de 39 euro per set (twee stuks).

 

4Seasons, geel

De hondenschoenen van het merk 4Seasons in de kleur: geel, beschermen de poot van de hond tegen: kou, hitte, scherpe objecten, rotsachtige ondergronden en zijn waterafstotend. De zool van de schoen loopt door ter bescherming van de tenen van de hond en komen in sets van twee stuks in de maten: XXS, XS, S, M, L en XL. Hierdoor is er voor elke hond een geschikte maat te vinden. De schoenen kosten rond de 39 euro per set (twee stuks). Let bij de aanschaf op het feit dat de maat van de voor en achterpoten van de hond kunnen afwijken.

 

Pootbescherming easy fit 22x10cm xxl

Helaas is dit model niet langer op voorraad.

De pootbescherming hondenschoenen easy fit (merkloos) is geschikt voor grote honden zoals onder andere de: Rottweiler en de Sint Bernhard. De schoen is bedoeld ter bescherming van de poot van een hond welke een wond heeft, snede of kloof. De schoen is zwart en vast te maken met een klittenband band. De schoen is ook geschikt ter bescherming tegen: ijzel, sneeuw en grind. Deze schoen kost rond de 15 euro (per stuk)

Corgi met schoenen op gras

Zo leer je een hond aan hondenschoenen wennen

De beste methode om je hond aan hondenschoenen te laten wennen, is door middel van beloning. Je begint met de hond aan de schoenen te laten snuffelen, zodat deze leert dat ze niet eng zijn. Als de hond gewend is, is het tijd om 1 schoen aan te doen. Het is belangrijk om de hond meteen te belonen met een lekker snoepje, zodat deze de schoen aan heeft Vervolgens trek je de schoen weer uit, waarna je de hond meteen weer beloond.

Blijf dit een aantal keer oefenen, tot de hond het helemaal niet eng meer vindt. Vervolgens kun je dezelfde oefening doen voor de andere poten. Als je hond bang is voor de schoenen, is het belangrijk alle stappen rustig aan te doen, en de hond zelfs meerdere dagen de tijd te geven, zodat deze rustig kan wennen. Wanneer de bovenstaande stappen wel goed gaan, kun je eens proberen aan 2 poten schoentjes aan te doen. Ook hierbij blijf je de hond belonen met snoepjes.

Heb je al eerder gebruik gemaakt van een clicker, dan kun je clickertraining gebruiken om het de hond nog sneller aan te leren. Je blijft dit steeds verder opbouwen tot de hond alle schoentjes aan heeft.

Hond rust met schoenen

Wij horen graag over jouw ervaring!

Laat ons, en alle lezers, weten wat jouw ervaring met hondenschoenen is door een reactie achter te laten. Zo leren we van elkaar, en help je andere mensen bij het kiezen van de juiste hondenschoenen.

 

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Total: 50 Average: 4.5]
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hondnl.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hondnl.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.

Volg ons

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.