Keddoc Hondenbuggy Diesel (Uitgebreide test)

Oude hond in hondenbuggy keddoc diesel

De Keddoc Dog Buggy Diesel is een ideale manier om met je huisdier in stijl en comfort te reizen. Met zijn stevige constructie, zonnedak, anti-lek schuimwielen, sociaal scherm en lichtgewicht ontwerp heeft deze hondenbuggy alle eigenschappen die nodig zijn voor een veilige en plezierige reis. De stuurhoogte vanaf de grond is 105cm, terwijl de totale afmetingen ingeklapt 104x49x30cm zijn. Zijn totale gewicht is 6,5kg en kan tot 15kg dragen. Het gebruikte type wielen zijn antilek schuimwielen die zorgen voor een soepele rit en voorkomen dat banden lek raken.

Waarvoor hebben we de Keddoc Hondenbuggy Diesel gebruikt?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen hondenbuggy’s hebben. Het kan gaan om een pup die je mee wilt nemen op lange wandelingen, of om een oude hond die de afstand niet meer af kan leggen. Of je wilt ver lopen, maar je hebt een hondenras welke niet geschikt is voor erg lange wandelingen. In ons geval is onze Snuffie, een Jack Russel x Border Collie van 14 jaar oud, slecht ter been. Hij kan niet meer dan een paar honderd meter lopen, terwijl hij vroeger wandelingen van 15 kilometer maakte. Dankzij de hondenbuggy, kan de hond eindelijk weer mee op de lange afstanden. Hij geniet er volop van, en staat al te blaffen als we de buggy uit de schuur pakken.

Hoe ging de kennismaking met de buggy?

2 honden in hondenbuggy

De introductie met de buggy ging beter dan verwacht. Vooraf dachten we dat de hond moest wennen, maar in de praktijk vond hij het gelijk geweldig om in de buggy te zitten. Natuurlijk is iedere hond anders, en dat merkten we ook toen we de hond van de buren de buggy lieten zien. Deze moest er niets van hebben en vond het de eerste keer maar eng. Sommige honden moet je dus de tijd gunnen om stap voor stap aan de buggy te wennen.

Enkele maanden verder

Nu enkele maanden (en honderden kilometers) verder, bevalt de buggy nog goed. De buggy is nog in prima staat en heeft geen defecten, zelfs niet na het tientallen keren opvouwen en uitklappen van de buggy. We hebben hem zelfs meerdere keren mee naar spanje genomen, om daar door de bergen te lopen.

Hondenbuggy op terras

Wat zijn de nadelen aan de Keddoc Diesel Hondenbuggy?

Wat wij het enige nadeel vinden, is dat hij niet geschikt is voor onverharde wegen. De banden kunnen niet lek, dus die kunnen het prima aan, maar het loopt gewoon niet lekker met een hond in de buggy op een onverhard pad. Nu is het natuurlijk de vraag welke buggy wel lekker loopt op een onverhard pad met kuilen. Af en toe moet je er toch over en dan is dat voor een kort stuk wel te doen, maar dus niet ideaal.

Hond in buggy in spanje

Verschil met andere hondenbuggy’s

De Keddoc Dog Buggy Diesel heeft ook verschillende kenmerken die hem onderscheiden van andere hondenbuggy’s op de markt. Hij past gemakkelijk in de kofferbak van je auto, heeft een bekerhouder en opbergruimte voor snacks of speelgoed, en wordt geleverd met een geïntegreerde riem zodat je je hond veilig kunt uitlaten als dat nodig is. De kap kan bij mooi weer worden ingeklapt en onthult verschillende doorzichtige gaasramen, zodat je huisdier oogcontact kan houden met zijn omgeving. Ook zijn de kleuren zorgvuldig gekozen om aan te sluiten bij de huidige trends, waardoor het een stijlvolle en aantrekkelijke rit is voor je huisdier.

In vergelijking met andere populaire merken zoals Innopet, Trixie of Doggyride, biedt de Keddoc Dog Buggy Diesel een meer concurrerende prijs/kwaliteitsverhouding en verschillende voordelen waardoor hij zich onderscheidt op het gebied van comfort en veiligheid. Dit is een uitstekende keuze voor wie er met zijn hond op uit wil zonder in te leveren op comfort of veiligheid. Al met al is de Keddoc Dog Buggy Diesel perfect voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en comfortabele manier om met zijn huisdier te reizen.

Conclusie: zeker de moeite waard

De Keddoc Dog Buggy Diesel is een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een comfortabele en veilige manier om met zijn huisdier te reizen. Met zijn stevige constructie, zonnedak, anti-lek schuimwielen, sociaal scherm en lichtgewicht ontwerp heeft deze wandelwagen alle eigenschappen die nodig zijn voor een veilige en plezierige reis. Hij past gemakkelijk in de kofferbak van je auto, heeft een bekerhouder en opbergruimte voor snacks of speelgoed, en wordt geleverd met een geïntegreerde riem zodat je je hond veilig kunt uitlaten als dat nodig is. Ook de kleuren zijn zorgvuldig gekozen om bij de huidige trends aan te sluiten. In vergelijking met andere populaire merken zoals Innopet, Trixie of Doggyride biedt de Keddoc Dog Buggy Diesel meer concurrerende prijs-kwaliteitverhouding en verschillende voordelen waardoor hij uitblinkt in comfort en veiligheid. Dit is een uitstekende keuze voor wie er met zijn hond op uit wil zonder comfort of veiligheid op te offeren.

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Totaal: 19 Gemiddeld: 4.6]
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.

Volg ons

Eén reactie

  1. Zoals reeds vermeld zijn de schuimwielen wat lastig op onverharde paden en schudden de hondjes een beetje.
    Verder zijn onze hondjes (2 dwergteckels) zeer enthousiast als we de buggy pakken om te gaan wandelen of naar een hondenshow gaan.
    Tijdens een show blijft de niet-show-teckel lekker rustig slapen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *