3 Beste soorten Hondenbuggy’s in 2023

Hondenbuggy

Als je een hond hebt welke niet in staat is lange wandelingen te maken, dan is een hondenbuggy ideaal om je hond toch mee te kunnen nemen. Daarom zie je vaak kleine honden in de buggy’s, zoals Chihuahua’s. Het betekent ook niet dat je de hond alleen maar in de buggy hoeft te laten. Sommige honden kunnen prima soms een stuk lopen, maar houden lange afstanden niet vol.

Dit zie je vaak bij kleine honden. Het kan ook zijn dat de hond een puppy is die niet meteen uren mag wandelen. De hondenbuggy is dan een goede manier om de pup toch veel van de wereld te laten zien. Getraumatiseerde honden kunnen de hondenbuggy gebruiken als veilige plek. Vaak helpt dit honden welke buitenshuis veel angst hebben om minder bang te zijn buiten.

Ten slotte heb je nog de oudere honden die geen lange afstanden meer kunnen afleggen. Het kan natuurlijk ook zijn dat de hond een verwonding heeft, zoals een gebroken pootje. In al deze situaties is een hondenbuggy een uitkomst. Hou je meer van fietsen, dan is het misschien slimmer een hondenfietskar of een hondenfietsmand te kopen. In dit artikel lees je tips waar je op moet letten en alles wat je moet weten voor de aanschaf van een honden buggy.

 

Let op! Soms krijg je geen hoes meegeleverd

Wanneer je op zoek gaat naar een geschikte hondenbuggy voor jouw trouwe viervoeter kom je tot de ontdekking dat veel buggy’s dicht kunnen. Dat is wel zo prettig, want dan kan de hond droog zitten wanneer het regent. Let er wel op dat bij een aantal buggy’s een los deel moet aanschaffen. Dit kan namelijk ook de prijs van een hondenbuggy beïnvloeden. Daarnaast zijn er ook specifieke buggy’s die geschikt zijn om ermee hard te lopen.

Franse bulldogs buggy

Hoe weet ik of mijn hond in de hondenbuggy past?

Bij elke buggy staat aangegeven hoe zwaar de hond maximaal mag wegen. Daarnaast staat vaak de maximale afmeting van de hond aangegeven. Er zijn hondenbuggy’s voor zowel kleine honden als middelgrote honden en grote honden. In de onderstaande lijsten zijn de beste hondenbuggy’s, gekozen uit 5 verschillende webshops. De buggy’s staan gesorteerd op per prijscategorie, zo kun je dus makkelijk een goedkope buggy, een buggy me de beste prijs-kwaliteit verhouding, of een luxe buggy vinden.

 

De modellen met een goede prijs-kwaliteit verhouding

Heb je niet een heel hoog budget, maar wel voldoende om voor een beter model dan de goedkoopste modellen te gaan,  dan zijn deze buggy’s met een goede prijs-kwaliteit verhouding een goede keuze. Je zoekt dan buggy’s in het segment van 150 tot 250 euro.

 

De goedkoopste hondenbuggy’s

Hieronder zie je de goedkope buggy’s, met een maximale prijs van 150 euro.

 

Luxe hondenbuggy kopen? Laten we eens kijke naar luxueuze buggy’s uit het topsegment.

Wil jij alleen de meest luxueuze hondenbuggy? Waar een hond goed in kan zitten en liggen en het ook comfortabel heeft? Dat is natuurlijk wel belangrijk als je de hond overal mee naartoe wilt nemen. Zekere grotere honden hebben wel behoefte aan iets meer comfort dan een kleine hond. Dan staan hieronder voor jou de buggy’s van meer dan 300 euro.

Hondenbuggy

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een hondenbuggy?

Zoals je hebt gelezen heb je hondenbuggy’s in allerlei soorten en maten en van rond de 50 euro tot wel 425 euro. Bedenk voordat je een hondenbuggy aanschaft waarvoor je deze (vooral) wilt gaan gebruiken. Maak je bijvoorbeeld veel lange wandelingen door het bos? Of wil je de hond graag meenemen naar de markt? Misschien wil je wel gaan hardlopen met je hond in de hondenbuggy? Afhankelijk van waar je de buggy het meest voor gaat gebruiken let je op verschillende punten bij de aanschaf.

 

De juiste maat voor jouw hond

De grootte van de honden buggy is altijd belangrijk, waar je de buggy ook voor wilt gaan gebruiken. Kies een hondenbuggy die ruim genoeg is voor je hond om comfortabel te kunnen liggen. Je hond zal zich niet prettig voelen als hij zich opgesloten voelt. Een grote hond heeft al snel dat gevoel als de hondenbuggy te klein is. Een kleine hond heeft juist weer het gevoel dat ze minder veilig zijn als ze in een te grote hondenbuggy worden vervoerd. Als je de buggy vooral in de stad wilt gebruiken of in drukke gebieden, dan doe je er wel verstandig aan om niet voor het allergrootste model te kiezen. Ga dan voor een wat kleiner en wendbaarder model.

 

Comfort voor je hond

Je wilt natuurlijk dat je hond zich fijn voelt in de hondenbuggy. Kijk daarom wat voor mat er in de hondenbuggy ligt. Is deze lekker dik en zacht of juist dun en hard? Is er voldoende ventilatie in de buggy? En kan je hond lekker naar buiten kijken?

Of in het geval van een angstige hond: kun je de buggy voldoende afschermen zodat je hond minder prikkels krijgt? Let er ook op of de hoes die je hond afschermt bij bijvoorbeeld regen erbij zit of dat je deze los moet kopen.

Let er ook goed op dat de hond makkelijk in de buggy springt. Vooral de oudere hond heeft wel iets meer moeite met springen en dan is het verstandig om een hondenbuggy te kopen waar je hond eenvoudig in- en uit kan springen.

 

Comfort voor jou

Je wilt zelf ook prettig met de hondenbuggy kunnen lopen. Dit begint met de wielen. Je kunt kiezen voor een hondenbuggy met drie wielen (vooral geschikt om in de natuur te wandelen want deze is wendbaarder) of vier tot zelfs acht wielen (vooral geschikt voor in de stad of drukke gebieden met verharde paden, want deze buggy’s zijn stabieler).

Verder is het van belang of de wielen met lucht gevuld of massief zijn. Met lucht gevulde banden bieden meer comfort, omdat hobbels beter opgevangen worden. Dit is wel zo prettig voor zowel jou als je hond. Massieve banden gaan echter langer mee, maar dan moet er wel goede vering/schokdemping in je buggy zitten.

Tenslotte let je op de grootte van de wielen. Grote wielen zijn goed voor ‘ruiger’ terrein zoals het bos, kleine wielen doen het prima in de stad. Let verder op het gewicht van de hondenbuggy. Als je vooral lange wandelingen gaat maken of wilt hardlopen met de buggy is een lichter exemplaar geschikter. Kijk ook of er voldoende vakjes/zakjes aanwezig zijn om jouw spullen en de spulletjes voor je hond in op te bergen.

 

Multifunctioneel?

Sommige buggy’s hebben meerdere functies en kun je ook gebruiken als rugzak, fietskar of autozitje. Of dat een hondenbuggy een afneembaar mandje heeft. Hier hangt wel een prijskaartje aan dus bedenk goed of je van deze functionaliteiten gebruik gaat maken.

 

Gebruikte materialen

Het ene materiaal is het andere niet. Sommige materialen gaan langer mee dan anderen. Zo is aluminium een duurzamere keus dan pvc en weerstaat nylon de regen beter dan polyester. Ook het frame kan van verschillende materialen zijn gemaakt. Een lichtgewicht frame is in de regel gemaakt van aluminium, maar er zijn ook metalen frames verkrijgbaar. Met als nadeel dat deze sneller gaan roesten. In de meeste gevallen geldt: hoe duurzamer de materialen des te duurder de honden buggy.

 

Combinatie van bovenstaande punten

Alle bovenstaande punten komen samen in de prijs-kwaliteitverhouding. Als je van plan bent om de hondenbuggy heel intensief te gaan gebruiken, dan kun je misschien beter kiezen voor een duurder exemplaar dat langer meegaat. Voor niet zo intensief gebruik kun je waarschijnlijk ook prima uit de voeten met een buggy uit het goedkopere segment. En wil je extra’s, zoals een buggy die je bijvoorbeeld ook als fietskar of rugzak kunt gebruiken, dan kom je uit bij de hogere prijsklassen.

 

Zo leer je jouw hond wennen aan de buggy

Sommige honden vinden het meteen heerlijk in de buggy, maar andere honden moeten eerst even wennen. Vooral het rijden kan in het begin wat onwennig zijn. Je kunt je hond laten wennen door de hondenbuggy eerst een tijdje in de woonkamer te zetten en je hond er af en toe eventjes in te doen. Blijft je hond rustig of gaat hij zelf lekker liggen?

Beloon hem dan met wat lekkers. Als deze stap goed gaat kun je rustig een beetje rondrijden met de hondenbuggy door de kamer, om dit vervolgens uit te breiden naar de tuin of voor het huis. Is je hond echt niet op zijn gemak in de buggy? Probeer dan eens om de hondenbuggy mee te nemen tijdens een lange wandeling en je hond er pas in te plaatsen als hij zichtbaar moe is.

Het belangrijkste is dat je hond positieve associaties krijgt met de hondenbuggy, dus wat lekkers of een uitgebreide knuffelsessie. Heb vooral geduld als je hond in het begin niet op z’n gemak is in de buggy.

Chihuahua in hondenbuggy

De voor- en nadelen van een hondenbuggy

Een groot voordeel van een hondenbuggy is dat je je hond toch mee kunt nemen om te wandelen, ook al is hij bijvoorbeeld slecht ter been, net geopereerd of nog te jong om grote afstanden af te leggen. Daarnaast mag je hond veel winkels wel in als hij in een hondenbuggy zit. Voor angstige honden kan het de hoeveelheid prikkels beperken en heb je altijd een veilige plek bij je. Een nadeel is dat hondenbuggy’s best aan de prijs kunnen zijn.

Soms komt het ook voor dat je vervelende opmerkingen van andere mensen krijgt die niet begrijpen waarom je je hond in een buggy vervoert. Ze denken dat je dit voor de lol doet en je hond als een kind behandelt. Bedenk dan maar dat ze niet beter weten en dat jij doet wat het beste voor jouw hond is.

Tot slot nog een aantal tips

Zorg ervoor dat je hond altijd vastzit in de hondenbuggy en niet ineens de benen kan nemen. In de meeste buggy’s zit een oog waaraan je de riem vast kunt maken of zelf een complete lijn. Mocht er eens een onderdeel van je buggy stukgaan, kijk dan eerst of je het kunt vervangen of repareren. Een kapot wiel is bijvoorbeeld makkelijk te vervangen.

Aan andere tip is om altijd water mee te nemen. Als je met de hond onderweg bent kan jouw vriend het warm krijgen en dan heeft die wel wat behoefte aan verfrissing. Een hondenbuggy met extra vakjes is dan ideaal, want hier je een flesje water en eventueel een drinkbak in kwijt.

Zet je buggy altijd op de rem als je stilstaat en de buggy loslaat. Je wilt niet dat je je hond ineens met buggy en al richting een drukke weg ziet rollen.

 

Vragen?

Heb je nog vragen over de verschillende hondenbuggy’s, laat het ons dan gerust weten. Heb jij al ervaring met één van de bovenstaande buggy’s, of mis je een model in de lijst waar je een goede ervaring mee hebt, laat dan hieronder een bericht achter. Heel veel wandelplezier!

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Totaal: 71 Gemiddeld: 4.7]
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.

Volg ons

Eén reactie

  1. Onze bejaarde jackrussel kan al 2 jaar de lange wandelen niet meer volhouden, terwijl hij de jaren ervoor gerust 20 kilometer op een dag met ons liep. In het begin lieten we hem meer thuis maar dat vonden we heel erg, want hij wilde toch graag mee. We gaan nu onze tweede buggy bestellen, de eerste was een goedkoop model en was prima, maar is inmiddels versleten. Het is ideaal dat hij dan weer mee kan, en hij is o zo blij als we de buggy alleen al uit de schuur pakken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *