Beste Hondenbuggy’s in 2022 (in 3 prijsklassen)

Hondenbuggy

Als je een hond hebt welke niet in staat is lange wandelingen te maken, dan is een hondenbuggy ideaal om je hond toch mee te kunnen nemen. Daarom zie je vaak kleine rassen in de buggy’s, zoals Chihuahua’s. Het betekent ook niet dat je de hond alleen maar in de buggy hoeft te laten, sommige honden kunnen prima soms een stuk lopen, maar houden lange afstanden niet vol.

Dit zie je vaak bij kleine hondenrassen. Het kan ook zijn dat de hond een puppy is, welke niet meteen uren mag wandelen. De buggy is dan een goede manier om de pup toch veel van de wereld te laten zien. Getraumatiseerde honden kunnen de hondenbuggy gebruiken als veilige plek, vaak helpt dit honden welke buitenshuis veel angst hebben om minder bang te zijn buiten.

Ten slotte heb je nog de oudere honden, welke geen lange afstanden meer kunnen afleggen. Het kan natuurlijk ook zijn dat de hond een verwonding heeft, zoals een gebroken pootje. In al deze situaties is een hondenbuggy een uitkomst. Hou je meer van fietsen, dan is het misschien slimmer een hondenfietskar of een hondenfietsmand te kopen. In dit artikel lees je tips waar je op moet letten en alles wat je moet weten voor de aanschaf van een hondenbuggy.

 

Let op! Soms krijg je geen hoes meegeleverd

Tijdens het zoeken van een buggy zul je al snel zien dat sommige hondenbuggy’s dicht kunnen tegen de regen, en je bij andere hier weer een los stuk bij moet kopen. Vergelijk je de buggy’s op prijs, dan wil je dit natuurlijk wel meenemen in de prijs. Sommige modellen zijn ook juist geschikt om mee hard te lopen.

Franse bulldogs buggy

Hoe weet ik of mijn hond er in past?

Bij elke buggy staat aangegeven hoe zwaar de hond maximaal mag wegen. Daarnaast staat vaak de maximale afmeting van de hond aangegeven. In de onderstaande lijsten zijn de beste hondenbuggy’s, gekozen uit 5 verschillende webshops. De buggy’s staan gesorteerd op per prijscategorie, zo kun je dus makkelijk een goedkope buggy, een buggy me de beste prijs-kwaliteit verhouding, of een luxe buggy vinden.

 

De modellen met een goede prijs-kwaliteit verhouding

Heb je niet een heel hoog budget, maar wel voldoende om voor een beter model dan de goedkoopste modellen te gaan,  dan zijn deze buggy’s met een goede prijs-kwaliteit verhouding een goede keuze. Je zoekt dan buggy’s in het segment van 150 tot 250 euro.

 

De goedkoopste hondenbuggy’s

Hieronder zie je de goedkope buggy’s, met een maximale prijs van 150 euro.

 

Luxe buggy’s (topsegment)

Wil jij alleen de meeste luxe hondenbuggy? Dan staan hieronder voor jou de buggy’s van meer dan 300 euro.

Beste hondenbuggy

Waarop moet je letten bij de aanschaf van een hondenbuggy?

Zoals je hebt gelezen heb je hondenbuggy’s in allerlei soorten en maten en van rond de 50 euro tot wel 425 euro. Bedenk voordat je een buggy aanschaft waarvoor je deze (vooral) wilt gaan gebruiken. Maak je bijvoorbeeld veel lange wandelingen door het bos? Of wil je je hond graag meenemen naar de markt? Misschien wil je wel gaan hardlopen met je hond in de buggy? Afhankelijk van waar je de buggy het meest voor gaat gebruiken let je op verschillende punten bij de aanschaf.

 

De juiste maat voor jouw hond

De grootte van de hondenbuggy is altijd belangrijk, waar je de buggy ook voor wilt gaan gebruiken. Kies een buggy die ruim genoeg is voor je hond om comfortabel te kunnen liggen. Je hond zal zich niet prettig voelen als hij zich opgesloten voelt. Als je de buggy vooral in de stad wilt gebruiken of in drukke gebieden, dan doe je er wel verstandig aan om niet voor het allergrootste model te kiezen. Ga dan voor een wat kleiner en wendbaarder model.

 

Comfort voor je hond

Je wilt natuurlijk dat je hond zich fijn voelt in de buggy. Kijk daarom wat voor mat er in de buggy ligt. Is deze lekker dik en zacht of juist dun en hard? Is er voldoende ventilatie in de buggy? En kan je hond lekker naar buiten kijken?

Of in het geval van een angstige hond: kun je de buggy voldoende afschermen zodat je hond minder prikkels krijgt? Let er ook op of de hoes die je hond afschermt bij bijvoorbeeld regen erbij zit of dat je deze los moet kopen.

 

Comfort voor jou

Je wilt zelf ook prettig met de hondenbuggy kunnen lopen. Dit begint met de wielen. Je kunt kiezen voor een hondenbuggy met drie wielen (vooral geschikt om in de natuur te wandelen want deze is wendbaarder) of vier tot zelfs acht wielen (vooral geschikt voor in de stad of drukke gebieden want deze buggy’s zijn stabieler).

Verder is het van belang of de wielen met lucht gevuld of massief zijn. Met lucht gevulde banden bieden meer comfort, omdat hobbels beter opgevangen worden. Dit is wel zo prettig voor zowel jou als je hond. Massieve banden gaan echter langer mee, maar dan moet er wel goede vering/schokdemping in je buggy zitten.

Tenslotte let je op de grootte van de wielen. Grote wielen zijn goed voor ‘ruiger’ terrein zoals het bos, kleine wielen doen het prima in de stad. Let verder op het gewicht van de hondenbuggy. Als je vooral lange wandelingen gaat maken of wilt hardlopen met de buggy is een lichter exemplaar geschikter. Kijk ook of er voldoende vakjes/zakjes aanwezig zijn om jouw spullen en de spulletjes voor je hond in op te bergen.

 

Multifunctioneel?

Sommige buggy’s hebben meerdere functies en kun je ook gebruiken als rugzak, fietskar of autozitje. Hier hangt wel een prijskaartje aan, dus bedenk of je van deze functionaliteiten gebruik gaat maken.

 

Gebruikte materialen

Het ene materiaal is het andere niet. Sommige materialen gaan langer mee dan anderen. Zo is aluminium een duurzamere keus dan pvc en weerstaat nylon de regen beter dan polyester. In de meeste gevallen geldt: hoe duurzamer de materialen, hoe duurder de buggy.

 

Combinatie van bovenstaande punten

Alle bovenstaande punten komen samen in de prijs-kwaliteitverhouding. Als je van plan bent om de hondenbuggy heel intensief te gaan gebruiken, dan kun je misschien beter kiezen voor een duurder exemplaar dat langer meegaat. Voor niet zo intensief gebruik kun je waarschijnlijk ook prima uit de voeten met een buggy uit het goedkopere segment. En wil je extra’s, zoals een buggy die je bijvoorbeeld ook als fietskar of rugzak kunt gebruiken, dan kom je uit bij de hogere prijsklassen.

 

Zo leer je jouw hond wennen aan de buggy

Sommige honden vinden het meteen heerlijk in de buggy, maar andere honden moeten eerst even wennen. Vooral het rijden kan in het begin wat onwennig zijn. Je kunt je hond laten wennen door de buggy eerst een tijdje in de woonkamer te zetten en je hond er af en toe eventjes in te doen. Blijft je hond rustig of gaat hij zelf lekker liggen?

Beloon hem dan met wat lekkers. Als deze stap goed gaat kun je rustig een beetje rondrijden met de buggy door de kamer, om dit vervolgens uit te breiden naar de tuin of voor het huis. Is je hond echt niet op zijn gemak in de buggy? Probeer dan eens om de buggy mee te nemen tijdens een lange wandeling en je hond er pas in te plaatsen als hij zichtbaar moe is.

Het belangrijkste is dat je hond positieve associaties krijgt met de buggy, dus wat lekkers of een uitgebreide knuffelsessie. Heb vooral geduld als je hond in het begin niet op z’n gemak is in de buggy.

Chihuahua in hondenbuggy

De voor- en nadelen van een buggy

Een groot voordeel van een buggy is dat je je hond toch mee kunt nemen om te wandelen, ook al is hij bijvoorbeeld slecht ter been, net geopereerd of nog te jong om grote afstanden af te leggen. Daarnaast mag je hond veel winkels wel in als hij in een buggy zit. Voor angstige honden kan het de hoeveelheid prikkels beperken en heb je altijd een veilige plek bij je. Een nadeel is dat hondenbuggy’s best aan de prijs kunnen zijn.

Soms komt het ook voor dat je vervelende opmerkingen van andere mensen krijgt die niet begrijpen waarom je je hond in een buggy vervoert. Ze denken dat je dit voor de lol doet en je hond als een kind behandelt. Bedenk dan maar dat ze niet beter weten en dat jij doet wat het beste voor jouw hond is.

 

Tot slot nog een aantal tips

Zorg ervoor dat je hond altijd vastzit in de buggy en niet ineens de benen kan nemen. In de meeste buggy’s zit een oog waaraan je de riem vast kunt maken of zelf een complete lijn. Mocht er eens een onderdeel van je buggy stukgaan, kijk dan eerst of je het kunt vervangen of repareren. Een kapot wiel is bijvoorbeeld makkelijk te vervangen.

Zet je buggy altijd op de rem als je stilstaat en de buggy loslaat. Je wilt niet dat je je hond ineens met buggy en al richting een drukke weg ziet rollen.

 

Vragen?

Heb je nog vragen over de verschillende hondenbuggy’s, laat het ons dan gerust weten. Heb jij al ervaring met één van de bovenstaande buggy’s, of mis je een model in de lijst waar je een goede ervaring mee hebt, laat dan hieronder een bericht achter. Heel veel wandelplezier!

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Total: 65 Average: 4.7]

Volg Hond.nl

Over Ons

Met ons team van hondenliefhebbers proberen wij jou zo goed mogelijk te informeren over alles wat met honden te maken heeft. Lees alles over jouw favoriete hondenras, of leer nieuwe oefeningen om samen met je hond te trainen.

Nieuwste artikelen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, om op de hoogte te blijven van nieuwe berichten op Hond.nl. Wij sturen maximaal 4 keer per maand een nieuwsbrief, maar meestal is dit niet vaker dan 1 keer per maand.

Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hondnl.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hondnl.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.

Eén reactie

  1. Onze bejaarde jackrussel kan al 2 jaar de lange wandelen niet meer volhouden, terwijl hij de jaren ervoor gerust 20 kilometer op een dag met ons liep. In het begin lieten we hem meer thuis maar dat vonden we heel erg, want hij wilde toch graag mee. We gaan nu onze tweede buggy bestellen, de eerste was een goedkoop model en was prima, maar is inmiddels versleten. Het is ideaal dat hij dan weer mee kan, en hij is o zo blij als we de buggy alleen al uit de schuur pakken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.