De 15 mooiste roodharige hondenrassen

Rode honden

Roodharige honden, die zie je niet elke dag. Het is een unieke kleur die maar bij een paar honden voorkomt. Bovendien heeft elk roodharig hondenras bepaalde persoonlijkheidskenmerken. Sommige zijn actiever, andere zijn rustiger, weer andere zijn speels en weer andere zijn zeer aanhankelijk. In die zin is er een roodharige hond voor iedereen! In dit artikel stellen we je voor aan enkele van de meest geweldige roodharige hondenrassen die er zijn. Lees mee om alles over ze te weten te komen!

 

Een verscheidenheid aan kleuren

Het is zeer waarschijnlijk dat je in het dagelijks leven honden van alle maten, kleuren en persoonlijkheden tegenkomt. Of het nu jouw eigen harige vriend is, of de hond van jouw buurman, of een hond die met zijn baasje een wandeling in het park maakt, honden zijn overal om ons heen! Zoals je misschien hebt gemerkt, hebben de meeste honden een vachtkleur die varieert tussen bruin, zwart of wit.

Toch is er een andere vachtkleur die de mooiste en meest glanzende van allemaal is: de roodharige hondenrassen! Er is een grote diversiteit van roodharige honden die er zijn. De rode kleur in elk van hen kan verschillen: vachten kunnen helder rood, licht rood of oranje zijn. Sommige vachten bevatten ook andere kleuren, zoals wit of bruin. Deze geweldige hondenrassen kunnen ook in verschillende groottes voorkomen.

 

Wat geeft roodharige honden hun kleur?

De grote vraag is: waarom zijn deze prachtige honden rood? Het feit is dat de vachtkleur van een hond bepaald wordt door hun genetica. Honden produceren twee soorten pigmenten, die verantwoordelijk zijn voor het geven van hun kleur: rode pheomelanine en zwarte eumelanine. De vachtkleur wordt dus bepaald door de mate waarin elk pigment aanwezig is in de genetica van de hond.

De genetische code van de hond bepaalt de hoeveelheid van elk pigment dat in zijn vacht aanwezig is. In het geval van roodharige honden is er een veel hogere aanwezigheid van rood pheomelanine pigment. Niet alle roodharige honden hebben dezelfde hoeveelheid rood pheomaline in hun genen. Dit is de reden waarom we zo veel verschillende tinten en tonen van de rode vacht in alle roodharige rassen kunnen vinden.

 

15 verbazingwekkende roodharige honden die je wilt leren kennen

Nu dat je een beetje meer weet over roodharige hondenrassen en de redenen achter hun heldere en glanzende vachtkleur, zullen we je voorstellen aan 15 van de meest fantastische roodharige honden die er zijn. Zoals je zult zien, zijn er veel verschillende soorten rassen die passen bij de voorkeuren van ieder persoon die een felle, roodharige hond in zijn leven wil hebben. De selectie die we hebben gemaakt is divers, dus we zijn er zeker van dat je verliefd zult worden op meer dan één van deze prachtige hondenrassen!

 

Ierse Setter

Ierse Setter honden hebben heldere, zijdeachtige vachten die vaak volledig rood zijn, maar komen ook voor in combinatie met een witte vachtkleur. Het zijn vriendelijke, zorgzame en lieve honden, en ze hebben intense honingkleurige ogen. Zoals hun naam al zegt, komen ze oorspronkelijk uit Ierland. Wat hun grootte betreft, zijn Ierse setterhonden tussen middelgroot en groot. Oorspronkelijk werden ze gefokt om te jagen. Ze kunnen goed opschieten met andere honden en kinderen, dus ze zijn een goede keuze om te overwegen als je een gezin hebt.

Ierse Setter

 

Bordeaux Mastiff

De Bordeaux Mastiff komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Hun vacht is donkerrood, maar de vacht kan ook witte of lichtrode tinten bevatten. Zoals alle Mastiff honden meestal zijn, is de Bordeaux Mastiff ook een zeer vriendelijke en zachtaardige hond. Ze kwijlen wel veel, dus het is handig om hier rekening mee te houden als je overweegt deze schattige hond in jouw leven te nemen.

Bordeaux Mastiff

 

Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever honden hebben zijdeachtige, glanzende en felrode vachten die de aandacht zullen trekken van iedereen die ze ontmoet. Ze hebben veel energie en ze zijn zeer atletisch. Daarom is het belangrijk dat ze de tijd en de ruimte krijgen om te bewegen en wandelingen te maken, zodat ze gezond blijven. Als je dus een zeer actief persoon bent die graag tijd buiten doorbrengt en op avontuur gaat, kan de Nova Scotia Duck Tolling Retriever de perfecte viervoetige vriend zijn voor al jouw activiteiten.

Nova Scotia Duck Tolling Retriever

 

Pomeriaan

Als je van kleine hondjes houdt, dan kan de Pomeriaan zeker het perfecte rode hondenras voor jou zijn. Deze kleine, schattige en lieve hond heeft een heldere, glanzende rode vacht en zal zijn hele leven klein blijven. Als we kijken naar hun persoonlijkheid, kan een Pomeriaan een beetje bezitterig zijn ten opzichte van hun baasje, dus ze zijn niet altijd vriendelijk tegen iedereen die ze ontmoeten. Niettemin zijn ze zeer trouw aan hun eigen baasjes. Ze kunnen geweldig gezelschap zijn om mee op avontuur te gaan of om lange wandelingen mee te maken.

Pomeriaan

 

Redbone Coonhound

Zoals zijn naam al doet vermoeden, zijn de Redbone Coonhound honden die oorspronkelijk werden gefokt om te jagen. Hun vacht is kort en glanzend, en heeft een intense, donkerrode kleur. Wat hun persoonlijkheid betreft, zijn deze honden zeer vriendelijk en actief.

Ze kunnen goed opschieten met andere honden en kinderen, dus ze zijn een geweldige aanwinst voor elk gezin. Houd er rekening mee dat de Redbone Coonhound, zoals alle jachthonden, nogal veel en hard kunnen blaffen. Voor veel hondenliefhebbers is dit geen enkel probleem, maar voor sommige buren kan het een beetje storend zijn. Niettemin zijn deze honden ontzettend schattig en vrolijk.

Redbone Coonhound

 

Poedel

Ook al zijn de meest populaire poedels wit of grijs, feit is dat er ook roodharige poedels zijn! Ze hebben hetzelfde krullende haar dat dit ras kenmerkt, en de rode kleur is meestal licht en glanzend. Wat hun grootte betreft, bestaan er standaard poedels, miniatuur poedels of toy poedels. Ongeacht aan welke maat je de voorkeur geeft, als je naar hun persoonlijkheid kijkt, zijn ze allemaal vrij hetzelfde: slim, energiek en atletisch.

Poedel

 

Basenji

Basenji honden zijn elegante, exotische en majestueuze wezens met een vacht die helder, glanzend rood met een beetje wit is. Ze zijn zeer actief en energiek en, hoewel ze zachtaardig en vriendelijk zijn, kunnen ze een beetje een uitdaging zijn voor mensen die niet gewend zijn honden in hun leven te hebben.

De beste manier om een Basenji hond gelukkig en gezond te houden, is om ervoor te zorgen dat ze altijd tijd en ruimte hebben om te bewegen en actief te blijven. Deze honden zijn dol op lichamelijke activiteit, dus is het heel belangrijk ervoor te zorgen dat ze daar regelmatig mee gestimuleerd kunnen worden.

Basenji

 

Papillon

Papillon honden zijn ook een klein en roodharig hondenras. Deze schattige, zeer kleine en geweldige honden hebben vaak een witte met rode vacht. Hun meest opvallende lichamelijke eigenschap is hun oren, welke groot en harig zijn. Wat betreft hun persoonlijkheid, zijn deze honden energiek en speels. Er is niets dat ze liever doen dan spelen met hun baasjes. Ze zijn ook erg aanhankelijk en houden ervan om in de belangstelling te staan.

Papillon rood

 

Shiba Inu

Deze prachtige roodharige honden zijn erg slim, actief en vrolijk. Het Shiba Inu ras is ook zeer onafhankelijk. Sommige mensen zeggen dat ze meer op katten lijken als het gaat om hun persoonlijkheden en gewoonten. Hun vacht is helderrood met een beetje wit en enkele sporen van zwart of grijs.

Wat hun grootte betreft, zijn ze meestal middelgroot. Hun spitse oren zijn ook een van hun meest opvallende kenmerken. Zorg ervoor dat jouw Shiba Inu genoeg tijd krijgt om te socialiseren en te bewegen, om ervoor te zorgen dat ze gezond en gelukkig blijven.

Shiba Inu

 

Siberische Husky

Ja, Siberische Husky honden kunnen ook roodharig zijn! Hoewel dit niet de meest voorkomende kleur is, kan de vacht deze geweldige honden ook rood- of oranjetinten hebben, en is altijd gecombineerd met een beetje wit of grijs. Wat hun persoonlijkheid betreft, zijn deze honden zeer energiek en actief.

Ze kunnen soms ook koppig zijn, wat betekent dat ze heel wat geduld en vaardigheid vereisen om hen goed te trainen. Daarom wordt dit ras aanbevolen voor mensen die al (enige) ervaring hebben met honden.

Rode Siberische Husky

 

Pembroke Welsh Corgi

Pembroke Welsh Corgi honden zijn een geweldige keuze als je van kleine hondjes houdt. Met hun korte poten, kleine lichamen en puntige oren, is dit een van de meest schattige roodharige en kleine hondenrassen die er zijn. De persoonlijkheid van deze geweldige honden is zeer actief en energiek.

Ze werden oorspronkelijk gefokt om vee, schapen en paarden te hoeden. Ze zijn dus een uitstekende keuze voor mensen met een actieve levensstijl. Een Pembroke Welsh Corgi zal je met plezier volgen in al jouw avonturen.

Rode Pembroke Welsh Corgi

 

Border Collie

De Border Collie is een van de slimste hondenrassen die er zijn. Border Collies komen voor in een grote verscheidenheid van kleuren. Ze hebben meestal niet één kleur, maar een combinatie van verschillende tinten. En een van die combinaties is rood! Border Collie honden zijn zeer actief en ze brengen graag veel tijd door met hun gezin. Ook al hebben ze enige training nodig, ze leren heel snel omdat ze slim en intelligent zijn.

Rode Border Collie

 

Australische herder

Net als bij Border Collies komen ook de Australian Shepherd honden voor in een grote verscheidenheid en combinatie van kleuren, meestal bestaande uit drie verschillende tinten. De rode Australian Shepherd is zeker een van de mooiste honden!

Als je overweegt een Australian Shepherd in je leven te nemen, zorg er dan voor dat je hem of haar voldoende tijd en ruimte geeft om te bewegen. En dit betekent niet alleen wandelen: deze honden zijn zeer actief en moeten kunnen rennen en spelen.

Rode Australische herder

 

Akita

Met hun felrode vacht, die ook voorkomt met witte tinten, zijn Akita honden middelgrote honden met een zeer actieve en intense persoonlijkheid. Daarom is het erg belangrijk om ze voldoende tijd en ruimte te geven om aan lichaamsbeweging te doen.

Deze geweldige honden kunnen een hele uitdaging zijn om te trainen. Daarom worden ze niet aanbevolen voor mensen die geen ervaring hebben met honden. Soms kunnen ze agressief gedrag vertonen. Met de juiste training worden deze honden echter geweldige metgezellen.

Rode Akita

 

Vizsla

De Vizsla honden hebben helder, kort rood haar dat meestal zacht en zijdeachtig is. Deze majestueuze en elegante wezens zijn uitstekende metgezellen. Ze zijn zeer trouw, zorgzaam en aanhankelijk, en brengen graag tijd door met hun gezin. Het is wel belangrijk om te weten dat Vizsla honden er niet van houden alleen gelaten te worden. Dus als je ervoor kiest om er een in jouw leven te nemen, zorg er dan voor dat er altijd iemand in huis is om hem of haar gezelschap te houden.

Rode Vizsla

 

Een mooie toekomst met een harig maatje

Zoals je hebt kunnen lezen, zijn er genoeg hondenrassen die rood haar hebben. Ook al zijn ze misschien niet zo populair als bruinharige honden, witharige honden of zwartharige honden, toch hebben rode honden een belangrijke plek in de hondenwereld. Bovendien geeft hun speciale kleur hen een uitstraling die zeer uniek is.

Of je nu de voorkeur geeft aan grotere honden, kleinere honden, actieve honden of rustigere honden, er is beslist een roodharig hondenras dat bij je past. Met een van deze vrolijke maatjes ga je op weg naar een mooie toekomst, gevuld met de vreugde van het delen van jouw leven met een hond. Met welke van alle roodharige hondenrassen die we hebben genoemd zou jij je dagelijks leven doorbrengen? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

 

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Totaal: 29 Gemiddeld: 4.7]
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.

Volg ons

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *