Lijst van 25 mooiste hondenrassen

Mooie honden

Honden zijn geweldige, vriendelijke en trouwe vrienden. Het hebben van een hond in je gezin zorgt voor dagen gevuld met liefde, plezier en ontspanning. Lange wandelingen maken, genieten van de zomer op het strand, knuffelen op de bank onder de openhaard of spelen in het park zijn enkele momenten van de dag waarvan jij en jouw gezin kunnen genieten met een hond aan je zij. Er zijn een heleboel verschillende hondenrassen, met een enorme verscheidenheid aan kleuren, maten, persoonlijkheden en kenmerken die elk van hen uniek en geweldig maken.

Toch zijn er specifieke hondenrassen die vooral bekend staan om hun prachtige uiterlijk. Een aantal van deze prachtige hondenrassen zullen wij voor jou in detail gaan bespreken. Wil je meer over ze weten? Lees dan snel verder om alles te weten te komen over een aantal van de mooiste hondenrassen die rondlopen op deze aardbol!

 

Wat maakt een hondenras mooi?

Ieder mens heeft een andere smaak en houdt van verschillende dingen. Het kan dus zo zijn dat een hondenras mooi kan lijken voor de ene persoon maar niet zozeer voor iemand anders. Toch zijn er een aantal specifieke kenmerken die de meeste prachtige hondenrassen delen. Deze kenmerken hebben te maken met hun fysieke verschijning en hun persoonlijkheid.

De vacht, de verzorgingstechnieken voor hun haar, hun ogen, hun kleur, hun algemene houding en hun grootte zijn enkele van de belangrijkste kenmerken die hondenrassen bijzonder mooi maken. We gaan je nu kennis laten maken met de mooiste hondenrassen die jij zomaar op de hoek van de straat zou kunnen tegenkomen.

 

Lhasa Apso

Deze kleine, schattige en mooie hond werd oorspronkelijk gefokt in het gebied van Tibet, en had als voornaamste doel om als waakhond te werken voor de kloosters. Wat hen zo mooi maakt is hun meest bijzondere kenmerk: hun lange, dikke vacht die vaak wild en glanzend wordt. Ook zijn de Lhasa Apso honden prachtig wanneer hun vacht kort wordt gehouden. Kijk vooral eens naar de geweldige kop van dit dier. Niet te misschien zijn hun grote, heldere ogen. Hierdoor is dit zeker een prachtige verschijning waar jij van zult houden.

Lhasa Apso

 

IJslandse Herdershond

De IJslandse herdershond is een ander ras dat prachtig is. Oorspronkelijk werden ze gefokt als herdershonden voor het Viking volk. Hoewel ze niet direct verwant zijn, zijn de IJslandse herdershonden fysiek vrij vergelijkbaar met veel andere hondenrassen die ook prachtig zijn, zoals de Alaska Malamute en de Shiba Inu. Ze hebben dikke, glanzende, zijdeachtige vachten, verbazingwekkend grote ogen en scherpe oren.

IJslandse Herdershond

 

Affenpinscher

Affenpinscher honden zijn prachtige zwarte honden die vooral bekend staan om hun donkere vacht, hoewel ze ook voorbijkomen is verschillende andere kleuren zoals bruin, grijs of zilver. Hun gezicht lijkt op die van apen, daarom worden Affenpinscher honden vaak aangeduid als “apen terriërs”. Wat hun persoonlijkheid betreft, zijn ze leuk, vriendelijk en schattig. Wanneer je dus op zoek bent naar een kleine, vriendelijke en mooie hond, dan is het mogelijk dat de Affenpinscher precies het hondenras is waar jij naar op zoek bent!

Affenpinscher

 

Teckel

Teckelhonden komen uit de familie van de zogenaamde “worstenhonden” en ze worden vaak beschouwd als de mooiste van deze familie. Ze hebben een lang lichaam en zeer korte poten, wat ze schattig en overdreven maakt. Hun oren, die ook lang en zijdeachtig zijn, dragen bij aan hun bijzondere charme, waardoor ze zo populair zijn onder hondenliefhebbers.

Als we kijken naar hun persoonlijkheid zijn Teckelhonden erg slim, intelligent en gemakkelijk te trainen. Ze kunnen ook een beetje koppig zijn, dus er is veel geduld vereist als je ze wilt trainen of ze nieuwe dingen wilt aanleren. Toch zijn ze trouw en vriendelijk, dus het leven delen met een teckelhond is zeker een geweldige ervaring.

Teckel

 

West Highland White Terriër

Deze schattige, aanbiddelijke kleine hondjes zijn zeker een van de mooiste rassen die je kunt vinden. Hun zachte witte vacht en hun kleine schattige gezichtjes maken ze charmant en absoluut prachtig. Ze hebben ook grote ronde donkere ogen vol uitdrukking en een zeer vrolijke en blije persoonlijkheid, waardoor ze eruitzien als mooie knuffeldieren. Wat hun persoonlijkheid betreft, zijn ze kalm, gemoedelijk en rustig.

West Highland White Terriër

 

Border Collie

De populaire Border Collie is zeer bekend om zijn intelligentie, want het is een van de slimste hondenrassen die er bestaan. Naast hun intelligentie zijn Border Collies ook prachtig en charmant. Hun zachte vachten, die in zeer uiteenlopende kleurencombinaties kunnen voorkomen, maken hen mooi en schattig.

Ze zijn ook erg vriendelijk, vrolijk, brengen graag tijd door met mensen en ook met andere honden. Deze verbazingwekkende persoonlijkheid draagt er ook aan bij dat Border Collies een van de mooiste hondenrassen zijn die er bestaan. Door de combinatie van hun prachtige uiterlijk en zachte innerlijk is het zeker een geliefd hondenras onder velen.

Border Collie
Border Collie

 

Sheltie

De Sheltie honden, die in de volksmond ook wel Shetland Shepherds worden genoemd, hebben een zeer bijzondere en unieke vacht, met heldere kleuren en aftekeningen die hen charmant maken. Het is gebruikelijk dat Sheltie honden enkele, dubbele of zelfs driekleurige patronen op hun vacht hebben. Behalve mooi, zijn Sheltie honden ook bijzonder slim, en worden ze beschouwd als een van de meest intelligente hondenrassen die er zijn.

Dit is ook de reden waarom ze heel gemakkelijk te trainen zijn. Ook kun je dit hondenras relatief eenvoudig enkele commando’s aanleren, want ze leren snel. Dus, als je op zoek bent naar een mooie hond die ook slim en trainbaar is, dan moet je zeker Sheltie honden overwegen! Een Sheltie hond in huis nemen is een goede beslissing waar je niet snel spijt van zult krijgen.

Sheltie

 

Duitse kortharige Pointer

Deze kleine, schattige en charmante honden hebben een speciale aantrekkelijkheid die ze mooi maakt. Hun donkere en grote ogen zijn betoverend en hun prachtige vacht is een combinatie van witte en bruine tinten. Naast de mooie uiterlijke kenmerken hebben ze ook een zacht innerlijk. Duitse kortharige Pointerhonden zijn vriendelijk en vrolijk, en spelen graag met mensen en andere honden. Ze vinden het heerlijk om dicht bij hun baasje te zijn en geaaid te worden. Daarom is het hebben van een Duitse kortharige Pointer een geweldige toevoeging aan jouw gezin!

Duitse kortharige Pointer

 

Shih Tzu

Deze witte, kleine, en pluizige honden hebben een zachte witte vacht en een grappige, maar schattige gezichtsuitdrukking die ze mooi en charmant maken. Shih Tzu honden worden ook meestal getrimd tot teddybeer snit, en dit laat ze er nog schattiger uitzien dan ze al zijn. De persoonlijkheid van dit ras is precies zoals je zou verwachten. Shih Tzu honden vriendelijk, vrolijk, en brengen graag tijd door met de mensen om hun heen.

Ze zijn energiek en actief, dus het is belangrijk om ze de ruimte én de tijd te geven om te bewegen en plezier te hebben. Toch zal je schoot ook een geliefde plek zijn voor dit dier om een groot gedeelte van de dag door te brengen. Eerlijk is eerlijk, in de winter is dit zeker niet verkeerd.

Shih Tzu

 

Saluki

Saluki honden hebben zeer bijzondere slanke, lange en elegante lichamen die hen uniek, schattig en mooi maken. Hun vacht is zijdeachtig en lang en ze kunnen op veel verschillende manieren worden verzorgd, waardoor ze er nog mooier uitzien dan ze al zijn. Ze hebben lange gezichten en zachte diepe ogen. Saluki-honden zijn zeer energiek, atletisch en brengen graag tijd door met spelen en bewegen. Het is dan ook zeer belangrijk om ervoor te zorgen dat de Saluki’s de tijd en de ruimte hebben om lekker te bewegen om zo gezond en gelukkig te blijven.

Saluki

 

Berner Sennenhond

De Berner Sennenhond is een van de oudste zuivere hondenrassen die er bestaat. Hun wortels gaan terug tot 2000 jaar geleden, in de tijd van de Romeinse samenleving. Ze hebben pluizige, zachte en zijdeachtige vachten die de aandacht van de mensen trekken als ze door de straten lopen. Wat hun persoonlijkheid betreft zijn Berner Sennenhonden zeer kalm, ontspannen en meegaand, en is het een waar genoegen om ze als deel van het gezin te hebben. Ze schieten goed op met mensen, met andere dieren, en brengen graag tijd door met hun baasjes.

Berner Sennenhond

 

Cairn Terriër

Deze schattige, pluizige en vrolijke wezens worden zeker beschouwd als een van de mooiste hondenrassen die er zijn. Hun kleine lichamen, schattige gezichtsuitdrukkingen en zachte, zijdeachtige vachten maken ze prachtig en charmant. In het verleden, werden Cairn Terriër honden gefokt om te worden gebruikt voor het jagen op wild in Schotland. Tegenwoordig zijn Cairn Terriër honden populair omdat ze kalm, makkelijk in de omgang, en rustig zijn.

Dit maakt de Cairn Terriër een geweldige familie hond. Als jij een gezin met kinderen hebt en op zoek bent naar een ontspannen en mooie hond, dan is de Cairn Terriër zeker een ras dat je zou moeten overwegen. Het leven met deze honden zorgt voor vreugde, geluk en enorm veel plezier.

Cairn Terriër

 

Doberman Pinscher

Doberman Pinscher honden zijn elegante, slanke en sterke honden. Ze hebben gespierde en stevige lichamen die hen mooi maken. Hun glanzende en heldere zwarte en bruine vacht is een zeer onderscheidend kenmerk van dit populaire ras. Meestal worden Doberman Pinscher honden aanbevolen voor mensen die ervaring hebben met honden, omdat ze enigszins agressief kunnen zijn als er niet goed mee wordt omgegaan. Niettemin, als je goed voor ze zorgt en ervoor zorgt dat ze tijd en ruimte hebben om te bewegen en voldoende lichaamsbeweging te krijgen, zijn het geweldige maatjes en zeer trouwe vrienden.

Doberman Pinscher

 

Chihuahua

Een van de meest populaire en bekende hondenrassen die er zijn: de Chihuahua’s. Dit zijn schattige, kleine en harige honden die zeker worden beschouwd als een van de meest prachtige rassen die je kunt vinden. Hun belangrijkste onderscheidende kenmerk is hun grootte, wat ze absoluut charmant en schattig maakt. Ze hebben grote, heldere ogen vol leven en expressie. Sommige Chihuahua’s hebben kort haar en sommige hebben langer haar.

Hoe dan ook, het zijn stuk voor stuk prachtige wezens. Wat hun persoonlijkheid betreft, kunnen ze wat opvliegend zijn. Het is dus belangrijk om daar rekening mee te houden, want je zult moeten weten hoe je met ze om moet gaan. Desondanks zijn ze lief en hebben ze een prima formaat om zo nu en dan bij je op schoot te kruipen.

Chihuahua

 

Rottweiler

Hoewel Rottweilers de reputatie hebben agressief en gevaarlijk te zijn, zijn ze eigenlijk enorm schattig, lief, vriendelijk en zeer trouw. Het is belangrijk om te weten hoe je met ze om moet gaan en hoe je ze moet behandelen om hun welzijn en gezondheid te waarborgen.

Daarom wordt dit ras aanbevolen voor mensen die al enige ervaring met honden hebben, dus als dit de eerste keer is dat jij kennismaakt met dit ras, houd er dan zeker rekening mee dat deze hond beetje ingewikkeld kan zijn voor nieuwelingen. Rottweilers hebben prachtige, heldere vachten en grote, glanzende ogen die er ook toe bijdragen dat ze prachtig en aantrekkelijk zijn.

Rottweiler

 

Golden Retriever

Zeker een van de meest populaire en beroemde hondenrassen die er zijn, Golden Retrievers passen in het stereotype van mooie honden. Hun glanzende, lange, zijdeachtige en gouden vacht maakt ze verbazingwekkend mooi. Bovendien zijn ze een van de meest vrolijke en vriendelijke honden die er zijn, wat bijdraagt aan hun charme en schoonheid.

Golden Retrievers zijn perfecte honden voor gezinnen en kinderen, omdat ze goed kunnen opschieten met alle mensen en met alle dieren. Kinderen zijn dol op ze en zij houden ook van kinderen, dus als jij een gezin met kinderen hebt, kun je er zeker van zijn dat het hebben van een Golden Retriever een goede keuze zal zijn.

golden Retriever

 

Beagle

Beagles worden ook beschouwd als een van de meest bekende en populaire hondenrassen die er zijn. Hun glanzende, driekleurige korte vacht maakt ze mooi en schattig. Ook al worden deze honden door veel mensen van alle leeftijden gekozen, ze staan er echter wel om bekend een beetje obsessief en angstig te zijn. Beagles hebben daarom training nodig om bepaalde gedragingen en houdingen te corrigeren. Desondanks zijn ze vriendelijk, liefdevol en loyaal.

Beagle

 

Dalmatiërs

Het is zeer waarschijnlijk dat je al eerder over Dalmatische Honden hebt gehoord. Deze honden zijn een van de populairste die er zijn, en wat ze mooi maakt is hun kenmerkende en karakteristieke witte vacht met zwarte stippen er overheen. Dalmatiërs zijn ook erg slim, levendig en sociaal, en brengen graag tijd door met mensen en andere dieren.

Toch zijn ze niet zo goed met kinderen, dus het is belangrijk om hier rekening mee te houden als je kleine kinderen in je gezin hebt. Bovendien kunnen ze soms een beetje agressief zijn. Maar als je weet hoe je ze moet behandelen en ze de ruimte geeft om zichzelf te zijn en zich op een gezonde manier te ontwikkelen, kunnen ze een leven lang geweldige maatjes zijn.

Dalmatiërs

 

Mopshond

Mopshondjes zijn beslist een van de schattigste hondjes die er zijn en veroveren de harten van iedereen die ze in hun gezin heeft en ook van iedereen die ze op straat ziet. Het is zeer waarschijnlijk dat, als je een Mopshond ziet rondlopen, je zult stoppen om hem te bekijken en te aaien, want ze hebben nou eenmaal een magnetische aantrekkingskracht.

Hun kleine en grappige, bijzondere gezichtsuitdrukking is wat ze zo mooi en schattig maakt. Helaas hebben mopshonden de neiging te lijden aan gezondheidsproblemen als gevolg van hun korte snuit, dat vooral betrekking heeft tot aandoeningen aan de luchtwegen en verwondingen aan hun ogen. Toch worden ze steeds populairder en zijn het geweldige, trouwe en vriendelijke maatjes.

Mopshond

 

Alaska Malamute

Het is zeker heel moeilijk om de diepe, vriendelijke, schattige blik van Alaska Malamute honden te weerstaan. Hun heldere, intense en donkere ogen, samen met hun zachte, zijdeachtige en glanzende vachten maken ze tot prachtige honden die de aandacht trekken van iedereen die ze tegenkomt. Alaska Malamute honden zijn zeer vergelijkbaar met Siberische husky’s, maar er zijn een paar specifieke verschillen tussen hen. Wat hun persoonlijkheid betreft, worden ze beschouwd als zeer zachtaardig en vriendelijk, en brengen ze graag tijd door met mensen en andere dieren.

Alaska Malamute

 

Maltezer

Maltezerhonden hebben witte glanzende vachten die hen mooi maken en die de aandacht trekken van iedereen die hen ziet. Bovendien dragen hun lieve, schattige en overdreven uitdrukkingen en hun heldere, intense donkere ogen ook bij aan hun unieke en bijzondere charme. Ze zijn heel klein en compact, ideaal voor iedereen die van kleine honden houdt.

Bovendien verhaart dit ras nauwelijks, zodat het ook een uitzonderlijke keuze is voor iedereen die allergisch is voor honden. Er is een minimaal risico op allergieën wanneer je tijd doorbrengt in de buurt van deze charmante kleine wezentjes. Wat hun persoonlijkheid betreft, zijn Maltezerhonden vriendelijk, vrolijk en loyaal. Wanneer je een Maltezer in huis haalt ben je verzekerd van een leven lang vol liefde en aandacht.

Maltezer

 

Ierse Setter

Deze imposante, elegante en mooie honden hebben bruin-gouden vachten die hen uniek en mooi maken. Hun zachte, behaarde oren zijn ook een speciaal en onderscheidend kenmerk waarvoor ze zeker bij de lijst van de mooiste hondenrassen die er zijn horen. Ierse Setters zijn vriendelijke, meegaande en vrolijke honden.

Ook kunnen ze goed opschieten met iedereen die ze tegenkomen, of het nu kinderen, volwassenen, andere honden of andere dieren zijn. Niettemin hebben Ierse Setters de neiging zeer onderhoudsvriendelijk en veeleisend te zijn, met name wat betreft lichaamsbeweging, activiteit en verzorging. Houd hier dus zeker rekening mee.

Ierse Setter

 

Chow Chow

Deze grappige, schattige harige honden zijn een van de meest unieke en bijzondere rassen die er bestaan. Ze zijn heel gemakkelijk te herkennen aan hun bijzondere uiterlijke kenmerken, zoals hun roodgouden vacht, hun schattige oogjes, spitse oren en opvallende neus. Het is heel gebruikelijk dat mensen stoppen en de Chow Chow honden aaien wanneer ze hen op straat tegenkomen. Om al deze redenen maken ze deel uit van de deze lijst.

Als we kijken naar hun persoonlijkheid, hebben Chow Chow honden een beschermende en territoriale houding tegenover hun huis en hun gezin. Ze zijn daarnaast zeer loyaal en kunnen een beetje afstandelijk zijn. Daarom is het heel belangrijk om met de socialisatie van deze honden te beginnen als ze jong zijn, om hun welzijn en gezondheid te waarborgen. Wist je dat deze soort ook behoort tot de lijst van meest sterke honden? Een prachtige hond waar jij je zeker nog wel eens op zult verkijken.

Chow Chow

 

Australische Herder

Australische herdershonden zijn prachtige honden die in veel verschillende kleuren en patronen kunnen voorkomen. Zo kunnen hun vachten voorkomen in een tweekleurig of driekleurig gevlekt patroon. Hun ogen zijn helder en glanzend, zeer levendig en vol uitdrukking. Het is heel belangrijk om er rekening mee te houden dat het houden en verzorgen van de Australische herdershonden beslist veel energie en ook veel inspanning vergt.

Dit komt omdat deze schattige honden zeer energiek zijn en aandacht van hun mensen vragen. Australische herdershonden brengen ook graag tijd buiten door. Wanneer je in een appartement woont of geen buitenruimte hebt, moet je regelmatig met ze gaan wandelen. Dit is om ervoor te zorgen dat ze gezond kunnen leven en geen vervelend gedrag gaan vertonen. Wist je dat de Australische herder over het algemeen blauwe ogen heeft? Deze hond behoort zeker thuis in deze lijst.

Australische Herder

 

Cavalier King Charles Spaniël

Deze schattige, lieve honden hebben varkensstaartoren en glanzende, zijdeachtige vachten die hen mooi en geweldig maken. Cavalier King Charles Spaniëls honden staan vooral bekend om hun bijzondere oren die, zoals we al zeiden, lijken op de staart van een varken. Ze zijn lang, hangend en harig, en maken dat deze hond er charmant uit ziet.

Als we kijken naar hun persoonlijkheid, Cavalier King Charles Spaniëls honden zijn erg sociaal en hun innerlijk is net zo mooi als je zou verwachten, lief zacht en vriendelijk. Ze kunnen met iedereen goed opschieten, en proberen het ieder baasje naar de zin te maken. Cavalier King Charles Spaniëls zijn door al deze eigenschappen heel gemakkelijk op te voeden.

Cavalier King Charles Spaniel

 

Prachtige soorten

Kortom, er zijn veel verschillende hondenrassen die zeker een plekje verdienen in deze lijst. Of je nu meer houdt van kleinere honden of grotere honden, of van honden met een actievere persoonlijkheid of een meer ontspannen houding, er is altijd een hond te vinden voor jou! Zoals we aan het begin van dit artikel al zeiden, is schoonheid subjectief.

Wat jij mooi vindt hoeft een ander niet mooi te vinden, het is lastig te zeggen welke van al deze mooie hondenrassen nou op nummer één staat. Laat ons weten wat jij denkt! Dus, vertel ons, welke van al deze hondenrassen zet jij met stipt op nummer één? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Totaal: 34 Gemiddeld: 4.1]
Picture of Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.
Picture of Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.

Volg ons

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *