Hoe klap ik een opvouwbare hondenbench in? Tips en trics!

Puppy slaapt in honden bench

Ga jij regelmatig met je hond op reis? En is het nodig dat je hond tijdens jullie uitstapjes rustig een dutje kan doen? Dan is het belangrijk dat hij zich op een veilige en vertrouwde plek kan terugtrekken. Een opvouwbare hondenbench is de ideale plek voor je maatje om een dutje te doen, of rustig te wachten tot jullie samen weer verder reizen. Maar ook thuis kan het gebruik van een opvouwbare hondenbench een goede keuze zijn als veilige en comfortabele verblijfplaats voor jouw dier.

Maar weet je eigenlijk wel hoe zo’n opvouwbaar huisje voor dieren werkt? Hoe handig een opvouwbare bench ook is, het inklappen vereist wel enige oefening. Ga je voor het eerst een bench opvouwen? Neem hier dan rustig de tijd voor en begin voorzichtig. De kans is groot dat je te snel wilt, en je vingers tussen de spijlen knijpt. En dat kan zeer gevoelig zijn. Wil je problemen voorkomen? Lees dan eerst dit artikel waarin we je handige tips en trics geven. Volg het stappenplan; voor je het weet heb jij de hondenbench na een aantal keren oefenen binnen een paar seconden ingeklapt. Met wat geduld en aandacht heb je het zo voor elkaar, en blijkt het een koud kunstje te zijn.

 

Lees de gebruiksaanwijzing van je opvouwbare hondenbench

Het klinkt misschien simpel, maar begin altijd eerst met het doorlezen van de gebruiksaanwijzing. In de meeste gevallen wordt een gebruiksaanwijzing van je nieuwe aankoop standaard bijgeleverd bij het product, dus ook bij opvouwbare hondenbenches. Neem de tijd om de aanwijzingen rustig en aandachtig door te lezen. Meestal staan de verschillende onderdelen van de bench benoemd. Zo kun je gelijk controleren of je aankoop met alle benodigde onderdelen is geleverd.

Heb je alle tips en tricks gelezen? Probeer de bench dan stap voor stap in elkaar te zetten. Het zal je de eerste keer misschien wat tijd en moeite kosten. Maar na een paar keer oefenen klap jij de hondenbench eenvoudig in elkaar.

 

Geen gebruiksaanwijzing meegeleverd? Probeer het dan op deze manier.

Heeft de leverancier van de bench geen uitleg bijgeleverd? Geen nood, met onderstaande aanwijzingen heb jij het inklappen van de bench snel onder de knie.

Bekijk en controleer de kooi goed voordat je er mee aan de slag gaat. Bekijk de bovenkant van de bench en ontdek de verschillen in de zijkanten. In de meeste gevallen is een zijkant voorzien van een deur. In enkele gevallen heeft een bench aan twee kanten een deur. De twee andere zijkanten, die tegenover elkaar liggen, zijn voorzien van een vouw mechanisme. Bij een rechthoekige bench zijn dit in de meeste gevallen de korte zijden.

Kijk of je op de verschillende zijkanten of de bovenkant de grendels kunt vinden. Dit zijn de onderdelen die nodig zijn om de bench in elkaar te kunnen klappen. De grendels zorgen ervoor dat de verschillende onderdelen niet los van elkaar komen. Ze houden bij het inklappen de bench bij elkaar.

Heb je de bench goed geïnspecteerd en de verschillende onderdelen ontdekt? Dan kun je nu beginnen met het inklappen. Sluit de deur(en) van de bench. Zorg ervoor dat dat de deur op de juiste manier in het slot valt en niet spontaan open kan gaan. Wanneer de deur niet goed gesloten is, lukt het namelijk niet om de bench in elkaar te klappen.

Hond liggend in honden bench

Observeer de vergrendel plaatsen

De volgende stap zet je door naar de bovenkant van de bench te kijken. Stel vast waar de twee inklapbare zijkanten de bovenkant raken. Dit zijn de twee zijden die een vergrendeling hebben met de bovenkant. Deze vergrendelingen zorgen ervoor dat de kooi intact blijft.

 

Maak de vergrendeling los

Til voorzichtig de bovenkant van de bench op om de vergrendelingen los te maken, of Druk voorzichtig op de bovenkant van de bench, maak de vergrendelingen los en til de bovenkant dan weer een stukje op.

 

Klap de twee zijkanten zonder deur naar binnen

Nu is het tijd om de twee zijkanten naar binnen te klappen. Duw een zijde van de bench naar binnen. Deze zal hierdoor op de bodem van de bench vallen. Herhaal dit aan de tegenoverliggende zijkant.

 

Duw de zijkant met deur samen met de bovenkant naar binnen

Wat je nu nog over hebt is een bench met twee wiebelige zijkanten met daartussenin de bovenkant. Het inklappen is bijna klaar; duw de zijkant met de deur erin naar binnen. Deze kant ligt nu bovenop de twee zijkanten die op de bodem van de bench liggen. Beweeg de vierde zijde samen met de bovenkant van links naar rechts. Hierdoor vallen automatisch de laatste delen van de bench in elkaar.

 

Vergrendel de boven- en zijkant met elkaar

De bench in nu opgevouwen tot een nette stapel. Maar let op, er volgt nog een belangrijke laatste stap; om te voorkomen dat de bench uit elkaar valt tijdens het oppakken en vervoeren moet hij nog worden vergrendeld. Zoek de haak of sluiting waarmee je de zijkanten en de bovenkant van de bench aan elkaar kunt vergrendelen en maak deze vast. Deze laatste stap maakt het mogelijk om de opgevouwen bench op een eenvoudige en veilige manier te verplaatsen en op te bergen.

Opvouwbare honden bench

Bekijk video’s voor extra hulp bij het inklappen

Lukt het nog niet direct om de bench op de juiste manier in te klappen? Op internet zijn diverse video’s te vinden waarin het inklappen van een bench wordt voorgedaan. Probeer ook eens te zoeken naar het merk en type bench welke jij in huis hebt. Dan is de kans nog groter dat je een video vindt die het inklappen voor jou duidelijk maakt.

 

Het vervoeren en opbergen van de opvouwbare bench

Wil je de bench tijdens het vervoeren en opbergen beschermen tegen beschadigingen? Verpak de bench dan in een deken of een doos. Op deze manier heb je lang plezier van dit handige product.

 

Klaar om aan de slag te gaan met inklappen?

Wij hopen dat, doormiddel van het stappenplan en met behulp van bovenstaande tips, je het inklappen van de opvouwbare bench snel onder de knie krijgt. Wij horen graag van je of het gelukt is. Heb je nog aanvullende tips bij dit artikel? Laat het ons en andere hondenbezitters dan vooral weten in de reacties!

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Totaal: 8 Gemiddeld: 4.8]
Picture of Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.
Picture of Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.

Volg ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *