14 Trucs die je pup NU kan leren (inclusief Filmpjes)

Zien hoe je hond reageert op het leren van verschillende soorten trucs kan gelukkige ervaring zijn van het bezitten van een hond. Niet alle honden leren echter in hetzelfde tempo, geduld en volhardende houding zijn nodig om elke hond trucjes te leren.

Voordat je begint met het leren van trucjes aan je pup, zorg dat je hond ze eigen naam kent en daarop kan reageren.

Om je pup trucjes te leren heb je veel geduld nodig, je pup zal het trucje niet gelijk goed doen. Een nieuw kunstje leren kost ook veel denkwerk voor een hond.

Ongeacht het type hond dat je hebt, hier zijn enkele van onze favoriete trucs die je ze kunt leren. We raden je aan je per keer op één truc te concentreren totdat je hond die truc onder de knie heeft voordat hij doorgaat naar de volgende.

1. Hand schudden (Poot)

Begin door je hond te laten zitten. Zeg: “Hand schudden” of “Geef poot” en pak zijn poot met je hand. Houd zijn poot vast en geef hem een compliment zoals: “Goedzo!” of “Braaf”. Laat zijn poot los en oefen dit trucje een paar keer per dag!

Na een paar dagen dit te hebben gedaan, noem je 1 van de gegeven commando’s zonder zijn poot te pakken. Kijk of je pup zelf zijn poot opheft, zo niet? Dan begin je weer bij het begin.

Je hoeft het niet erg te vinden dat het niet gelijk de eerste keer lukt, herinner dat je hond aan het leren is. Hand schudden, of poot geven is een van de makkelijkste trucs om mee te beginnen. Wat je goed kan combineren tijdens het trainen van je hond.

 

2. Poot kruisen

Trucjes leren werkt stimulerend voor honden en jonge pups, het is voor hun erg amuserend om mentaal bezig te zijn. Ook voor baasjes kan het in het voordeel werken.

Is het niet veel leuker als je iemand op bezoekt krijgt, om je hond zijn hand te laten schudden dan dat je gast wordt besprongen?

In het flimpje is te zien hoe je stap voor je stap je hond zijn poot leert kruisen, voor sommige honden kan dit een uitdaging zijn. Maar het is een goede stap om je pup daarna nog meer trucs te leren,

 

3. Dubbele kruising

Dit is eigenlijk het vervolg op de vorige truc. Wanneer je hond iets leert kan je het altijd uitbreiden. Sommige kunstjes die je leert zijn praktisch en sommige zijn leuk om aan visite te laten zien.

Voor de ene hond is het makkelijker om verschillende trucjes aan elkaar te koppelen, maar de grootste uitdaging ligt bij het geduld van het baasje.

 

4. Ophalen en Brengen.

Sommige honden brengen van nature al spullen naar hun baasje, maar als jou pup dat niet doet. Hebben wij een paar trucs om dit te leren.

Maak een gleuf in bijvoorbeeld een tennisbal, en verstop er een brokje of snack in. Gooi de tennisbal ver weg en loop mee met je hond. Ren met je pup mee en pak de bal, geef haar dan de snack die erin zit.

Bouw dit langzaam op, zodat je pup dit leert dat als hij de bal brengt een traktatie krijgt. Op een gegeven moment gaat dit vanzelf en wordt dit trucje een gewoonte voor je hond.

 

5. Gapen

Elke keer als pup gaapt, zeg je het commando gaap. Of vraag je: ‘Ben je moe?’. Als je hond genoeg gaapt en het maar vaak genoeg hoort. Is dit trucje zo geleerd.

 

6. Welke hand

Leg een brokje of snoepje in één hand, laat je hond zien en doe beide handen dicht. Maak twee vuisten en strek je armen. Vraag je hond “Welke?” of “Waar is het snoepje”.

Waarschijnlijk zal je pup proberen met zijn mond het snoepje uit je vuist te halen. Daarom is het handig als hij eerst trucje ‘Geef poot’ leert. Laat hem de juiste hand aanraken en geef hem de traktatie.

 

7. Kom

Laat je hond voor je zitten. Gebruik een hondenfluit van uw plaatselijke dierenwinkel, blaas er één keer op en geef je hond wat lekkers. Doe dit meerdere keren en herhaal meerdere keren gedurende de dag.

Probeer de afstand elke keer een stukje te vergroten, nadat je hond vanuit verschillende delen van het huis naar je toe komt. Probeer dit daarna buiten.

 

8. Schat zoeken

‘Vind de schat’ betekent dat je pup een of twee voorpoten gebruikt om op de grond te graven. Hier is een manier om het trucje te leren. Verzamel wat lekkers en leg ze onder een handdoek terwijl je hond goed kijkt.

Laat je hond niet zijn neus gebruiken om onder de handdoek te komen.

Blijf hem verbaal aanmoedigen en hem laten inzien dat er lekkers onder de handdoek ligt, en uiteindelijk begint hij aan de handdoek te krabben. Zodra hij zijn poot een beetje beweegt, zeg je: “Vind de schat!”

OPGELET! Als je een hond hebt die in de tuin graaft en daarmee problemen veroorzaakt, wil je dit gedrag misschien niet aanmoedigen.

 

9. Belletje rinkelen (Om naar buiten te gaan)

Dit trucje kan je veel zorgen wegnemen, vaak blaffen honden wel als ze naar buiten willen. Maar als je vanaf jongs af aan leert om netjes het belletje te rinkelen om naar buiten te gaan, maakt het iets leuker!

Begin met je pup te leren dat het belletje rinkelen iets goed is, door hem te belonen als je hond de bel rinkelt. Oefen dit een paar keer, zorg dat je trouwe viervoeter het echt snapt!

Hang daarna de bel op aan de deur, als hij rinkelt doe je de deur open in plaats van je pup te belonen. In de video staat een hele duidelijke uitleg!

 

10. Pak de stok

Dit trucje is vooral handig als je zelf bijvoorbeeld loopt met een stok. Het concept werkt een beetje hetzelfde als het commando “Breng”.

Alleen leer dat deze stok echt geen speelgoed is, het mooiste is dat je hond automatisch de stok weer naar je toe brengt. Zonder wat te zeggen.

 

11. Rondje draaien

Laat je hond een snack of snoepje zien, voordat je hem wilt geven laat je hem een rondje draaien. Leid de neus van de hond naar links (met de klok mee) met het lekkers, zodat hij in een cirkel loopt. Als hij terugkomt naar waar hij weer naar je kijkt, zeg dan: “Goedzo!” en geef hem de traktatie.

Na enige oefening houd jij de traktatie voor je zodat jouw hond het kan zien en zegt: “Rondje draaien”, maar leid zijn neus niet. Kijk of je pup klaar is om zelf om te draaien en de traktatie te halen.

Op een gegeven moment zal je hond dit trucje doorhebben en heel snel gaan draaien! Als je een slimme hond hebt, kan je altijd nog links om en rechts om leren draaien.

 

12. Speel de Piano

Dit trucje is leuk om aan vrienden te laten zien, je hond die piano speelt! Sommige honden houden ervan om van nature geluid te maken, maar je kan het ze ook zeker aanleren.

Het handigste is als je al een kleine speelgoed piano voor je kind hebt, in plaats van dat je een piano speciaal voor je pup aanschaft.

djeco elektronische piano animambo DJ06006 | ilovespeelgoed.nl

Begin met een brokje op de piano te leggen, leer dat hij het niet met zijn hand mag pakken. Maar als hij de pooit op de toetsen legt dan pas het snoepje krijgt. Bouw het stap voor stap op tot hij uit zichzelf de piano gaat bespelen!

 

13. Zwaaien

Dit is het vervolg op het commando “poot”. Steek je hand uit, je hond wilt dan automatisch zijn poot erop leggen. Maar laat dit niet gebeuren en oefen puur dat hij zijn pootje opsteekt. Trek je hand terug en zeg “Zwaai” voordat je hem een brokje geeft.

 

14. Spreek en Zwijg

Kies een spel dat je hond graag speelt zoals het vangen met een bal of een speeltje verstoppen. Het is de bedoeling dat jij je pup enthousiast maakt, door het speeltje te laten zien.

Honden hebben van nature te blaffen als ze enthousiast worden, als het blaft zeg je het commando “Spreek. Als je een hond hebt die al problemen veroorzaakt door zijn geblaf, wil je dit gedrag misschien niet aanmoedigen. 

Het trucje ‘Stil’ leren: dit is het gemakkelijkst als je hond al weet hoe hij moet blaffen. Het is waarschijnlijk beter voor oudere honden en minder voor jongere puppy’s.

Zeg tegen je hond dat hij moet spreken of blaffen. Ga recht voor hem staan ​​en zeg “Stil”. De tweede keer dat hij stopt, ook al is het om adem te halen, geef hem een ​​traktatie. Misschien wil je je hand of handpalm voor zijn gezicht houden om een ​​visueel signaal toe te voegen. Oefen vaak met ‘rustig’ spelen en je hond zal dol zijn op het woord ‘stil’.

Terwijl jij je hond Stil leert, verhoog je geleidelijk de stiltetijd van 2 seconden tot 5 seconden of meer. Als hij dan de truc begrijpt, maak er dan een spelletje van. Zeg hem dat hij moet “Spreken”, “Spreken”, “Spreken” en vervolgens “Stil”. “Spreek” dan opnieuw. Het is een geweldige truc die je vrienden zal vermaken en je pup zal er zo slim uitzien!

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Totaal: 12 Gemiddeld: 3.9]
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.

Volg ons

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *