Hoe voorkom je dat je hond door de hordeur rent?

Hond voor hordeur

Wat is er lekkerder dan bij het eerste voorjaarszonnetje de deuren naar je tuin open te gooien en te genieten van de eerste zonnestralen. Je huis stroomt vol met frisse lucht, en vliegen houd je tegen met een praktische hordeur. Helaas zit er één nadeel aan een hordeur: jouw trouwe viervoeter krabt er met zijn poten gaten in. Of nog erger, hij rent er dwars doorheen!

De eerste keer dat jouw maatje in zijn enthousiasme door de hordeur rent kun je er misschien om lachen. Hoe onhandig kun je als hond zijn? Waarschijnlijk stond hij er zelf beduusd bij te kijken alsof hij wilde zeggen: ‘Wat gebeurt me nu?’.

Maar wanneer er voor de tweede of zelfs derde keer in korte tijd een gapend gat in je deur zit valt er nier veel meer te lachen. Weer moet je een rit naar de bouwmarkt maken voor een nieuw stuk gaas. En weer moet je je kostbare tijd en geld steken in een reparatieklus die je eigenlijk liever had voorkomen.

Komen dit soort situaties jou bekend voor? Dan ben je vast en zeker benieuwd naar handige tips om te voorkomen dat jouw maatje voor de zoveelste keer de hordeur vernielt. We hebben alle manieren om te voorkomen dat jouw hond voor de zoveelste keer door de hordeur rent op een rij gezet. Kies de tips waarvan je denkt dat ze voor jouw situatie het best zullen werken. Dan geniet jij straks zorgeloos van de buitenlucht en je tuin en hoef je je geen zorgen te maken over de onhandigheid van jouw hond.

 

Hoe kan het dat een hordeur zo snel kapotgaat?

De belangrijkste reden dat een hordeur snel beschadigd raakt is doordat de deur moeilijk te zien is. Zodra jij de buitendeur opent en de hordeur sluit raakt jouw hond enthousiast. Hij wordt net als jij blij van het mooie weer en de frisse buitenlucht. Hij wil ook naar buiten. Zodra hij ziet dat de deur openstaat zet hij het op een rennen. Door het snelle tempo ziet hij niet dat de hordeur gesloten is. En voor je het weet zit er een gat in. Het dier is er dwars doorheen gegaan.

Is jouw dier niet zo’n snelle rakker? Maar heeft hij al wel meerdere keren de hordeur vernield? Dan is de kans groot dat hij door het gaas aan de andere kant iets zag wat duidelijk zijn aandacht trok. Nieuwsgierig als honden zijn, wilde hij van dichtbij kennismaken met de activiteiten aan de andere kant van de hordeur. Door met zijn poten enige druk op het gaas uit te oefenen zit er voor je het weet een scheur of een gat in.

Maar nu is het genoeg geweest. Het is tijd om te voorkomen dat jouw huisdier deze zomer weer meerdere keren je hordeur kapotmaakt, en waardoor jij weer tijd en geld kwijt bent aan reparatie. Het is tijd voor actie!

 

Tips om schade door je hond aan de hordeur te voorkomen

Hieronder geven we je verschillende manieren om ervoor te zorgen dat jouw maatje geen schade meer maakt aan de hordeur. Lees de tips door en bekijk welke oplossing voor jullie situatie de beste is.

 

Maak de hordeur beter zichtbaar

Honden maken meestal niet met opzet een hordeur kapot. Waarschijnlijk heeft hij de deur niet eens gezien en rent hij er per ongeluk door heen. Zorg er dus voor dat het goed zichtbaar is dat er een hordeur voor de uitgang naar buiten zit. Dit kun je doen door voorwerpen aan de deur vast te maken. Denk aan stickers die je op de deur plakt. Of magneten die speciaal voor dit doel gemaakt zijn.

Hond hordeur

Bevestig een heavy duty scherm op je deur

Installeer een scherm dat speciaal gemaakt is voor dit soort ongelukjes veroorzaakt door honden. Deze schermen zijn voorzien van een extra zware mesh-stof en kunnen hierdoor extra druk verdragen. Hierdoor is de kans een stuk kleiner dat huisdieren de hordeur vernielen. Helaas krijg je bij aankoop van dit product geen 100% garantie dat jouw huisdier de hordeur nooit meer kan beschadigen, maar het is het proberen zeker waard.

 

Plaats een obstakel voor het scherm

De meest eenvoudige en goedkope oplossing is om een barrière te maken. Zorg ervoor dat je hond niet met een vaart door de deur kan rennen door er een obstakel voor te plaatsen. Dit kan heel eenvoudig. Denk bijvoorbeeld aan een stoel of een klein tafeltje. Wil je zelf door de deur lopen of je hond erdoor laten? Dan zet je eenvoudig het obstakel aan de kant.

 

Maak gebruik van een rooster

Deze optie werkt zeer effectief in het beschermen van jouw hordeur. Met het gebruik van een speciaal rooster plaats je een extra barricade. Het rooster is eenvoudig te bevestigen en beschermt effectief tegen enthousiaste honden en andere huisdieren die naar buiten willen rennen. Handig is dat dit rooster ook weer eenvoudig te verwijderen is. Vind je het even niet nodig om extra bescherming te plaatsen? Dan haal je met een klik het rooster er weer af.

 

Zorg voor afleiding

Zitten jullie in de tuin te genieten van het mooie weer terwijl je hond binnen moet blijven? Geef je hond een speeltje voor tijdverdrijf, of een lekker bot om op te kauwen. Hiermee is hij minder op jou gericht en is de kans kleiner dat hij ook naar buiten wil en door de hordeur rent. Natuurlijk is het nog fijner wanneer je maatje gewoon mee naar buiten kan en lekker in de tuin of op het terras kan ravotten of een dutje doen.

 

Plaats een magnetische hordeur

Wist je dat er voor jouw probleem speciale magnetische hordeuren op de markt zijn gebracht? Misschien is dit de juiste optie voor jullie situatie. Deze hordeur heeft in het midden een opening die is voorzien van magneten. Wil je hond door de deur lopen? Dan gaat de opening automatisch open.

Als je dier erdoorheen is sluit de opening ook weer automatisch. Overweeg je een magnetische hordeur aan te schaffen? Kijk dan ook eens naar exemplaren die worden geleverd met extra zwaar gaas. Hiermee is je deur ook nog eens beschermd tegen krassen.

Hond bij hordeur

Knip de nagels van je dier

Zit jouw hond regelmatig met zijn poten vast in het gaas van de hordeur? Misschien is het dan tijd om eens naar zijn nagels te kijken. Zijn ze misschien iets te lang en te scherp? Knip de nagels dan bij of laat het door een deskundige doen. De kans dat je dier op deze manier de hordeur beschadigd wordt daarmee een stuk kleiner.

 

Maak je keuze en ga vandaag nog tot actie over

Je weet nu verschillende manieren om te voorkomen dat je maatje de hordeur vernielt. Welke tip ga jij uitproberen om je probleem op te lossen? Ga nu aan de slag om straks te kunnen genieten van een zorgeloze zomer.

We zijn benieuwd naar jouw mening en ervaringen en lezen graag je reactie hieronder in de comments. Laat je een berichtje achter?

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Totaal: 14 Gemiddeld: 4.6]
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.

Volg ons

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *