Top 20 witte hondenrassen

Witte honden

Honden zijn dieren die erg verschillend kunnen zijn. Zoals je waarschijnlijk wel weet zijn er veel verschillende rassen, elk met zijn eigen specifieke en unieke eigenschappen. Zoals veel mensen zeggen, bestaat er een hond voor ieder persoon. Wat de vachtkleur van honden betreft, kan men honden in vele verschillende kleuren vinden. En je kunt ook veel verschillende variëteiten van honden van eenzelfde kleur vinden!

In dit artikel gaan we een aantal van de top witte hondenrassen beschrijven. Of het nu gaat om kleine honden, middelgrote honden, of grote honden; en of hun vacht nu kort of lang, dik of zacht is, al deze prachtige witte honden die we aan je zullen voorstellen hebben speciale kenmerken die hen uniek maken. Lees verder om meer te weten te komen over de meest prachtige witte hondenrassen!

 

Bichon Frisé

Deze schattige, kleine witte hondjes zijn een van de meest populaire witte hondenrassen die er zijn. Misschien heb je al wel eens iets gehoord over de prachtige Bichon Frisé. Met zijn kleine, puntige neus, zijn harige en zachte oren en zijn gekrulde vacht, zijn deze honden zeker een van de favorieten als het gaat om witte honden.

Hun oorsprong ligt in Frankrijk, en er wordt gezegd dat ze een van de favoriete rassen van de Franse adel waren. Als we kijken naar hun persoonlijkheid, zijn deze honden zachtaardig, nieuwsgierig en leuk.

Bichon Frise

 

Samojeed

De prachtige en majestueuze Samojeed is een zeer bekend wit hondenras. Hij behoort tot de groep van grote witte honden en werd oorspronkelijk gefokt in de Siberische landen, met het doel om sleden te trekken en te jagen. Ze zijn zeer atletisch, energiek en moeten een zekere hoeveelheid lichaamsbeweging krijgen om gezond en sterk te blijven.

Samojeed honden kunnen soms een beetje koppig zijn en hebben misschien wat training nodig, maar ze zijn ook erg slim. Het is dus niet moeilijk voor ze om te leren hoe ze bepaalde gewoonten moeten aanpassen.

Samojeed

 

Pyreneese Berghond

Deze prachtige, majestueuze en krachtige honden zijn een van de grootste witte honden die je kunt vinden. Met rustige en diepe ogen, een zijdeachtige vacht, een harige staart en harige oren, kan een Pyreneese Berghond een hoogte bereiken van meer dan 76 centimeter en meer dan 45 kilo wegen. Als we kijken naar de persoonlijkheid zijn ze vrij kalm en ontspannen, maar hebben ze ook een grote hoeveelheid energie en kunnen soms behoorlijk actief zijn.

Pyreneese berghond

 

Chihuahua

Een van de kleinste witte hondenrassen die er bestaat is de Chihuahua. Deze honden staan bekend om hun kleine formaat. Chihuahua’s kunnen er in verschillende kleuren zijn en, hoewel witte Chihuahua’s vrij zeldzaam zijn, zijn er toch een paar en zijn ze ontzettend schattig. Er past een enorme hoeveelheid energie in de kleine lichamen van deze honden. Ze hebben daarom veel aandacht, tijd en ruimte nodig om te kunnen bewegen.

Chihuahua

 

Coton de Tuléar

De Coton de Tuléar honden zijn bekend om hun zachte, katoenachtige vachten. Ze zien er zeker uit als schattige pluisbolletjes, wit katoen! Hun oorsprong ligt in Madagaskar, in de stad Tuléar, waaraan ze hun naam te danken hebben. Deze honden zijn erg slim en speels, en ze vinden het erg leuk om tijd met hun gezin door te brengen. Ze zijn onderhoudsarm en zeer gemakkelijk te trainen, waardoor ze ook zeker geschikt zijn voor mensen die voor het eerst een hond nemen.

Coton de Tuléar

 

Maltezer

De Maltezer honden zijn zonder twijfel een van de schattigste witte hondenrassen die er zijn. Ze zijn klein en schattig, en hebben een zachte, witte, weinig verharende vacht die hun intense, donkere ogen benadrukt. Wat betreft hun persoonlijkheid zijn Maltezer honden meestal erg vriendelijk en aanhankelijk. Ook houden ze ervan om door hun eigenaar geaaid te worden. Ze kunnen daarnaast heel goed opschieten met andere honden en andere dieren.

Maltezer

 

Pomeriaan

Pomeriaan honden zijn kleine tot middelgrote witte honden die afstammen van grote sledehonden uit Duitsland. Deze dieren zijn zeer onafhankelijk en moedig, en ze houden van wandelen en fysieke activiteiten. Deze honden zijn ook erg vriendelijk en ze kunnen goed opschieten met andere huisdieren. Voor hun gezondheid en welzijn is het heel belangrijk dat ze de ruimte en de tijd krijgen om te socialiseren met andere viervoeters.

Pomeriaan

 

Argentijnse Dog

Deze grote en sterke hond is een oorspronkelijk ras uit Argentinië. Zijn belangrijkste functie was oorspronkelijk om te jagen. Daarom kunnen ze een beetje intimiderend zijn en hebben ze de reputatie agressief te zijn. Toch zijn deze honden liefdevol, aanhankelijk en erg zachtaardig. Ze kunnen enige training nodig hebben, dus ze worden meestal aanbevolen voor mensen die al enige ervaring met honden hebben.

Argentijnse dog

 

Zwitserse Herder

Deze schattige honden werden oorspronkelijk gefokt in Zwitserland, zoals al uit de naam blijkt. Ze hebben een heldere, zijdeachtige witte vacht en vriendelijke donkere ogen. Zwitserse herdershonden zijn zeer aanhankelijke en liefdevolle dieren die graag tijd doorbrengen met hun gezin. Ze hebben de neiging vrij kalm, verlegen en ontspannen te zijn, waardoor ze perfect passen bij mensen die een rustige levensstijl hebben.

Zwitserse Herder

 

Bull Terriër

Bull Terriërs zijn ook een van de meest populaire witte honden die er zijn. Omdat ze oorspronkelijk werden gefokt als vechthonden, hebben ze een gevreesde reputatie. Desondanks zijn Bull Terriërs schattige, liefdevolle honden zijn die zeer loyaal zijn aan hun familie. Ze zijn ook erg sociaal en brengen graag tijd door met mensen en andere honden.

Bull Terriër

 

Husky

Deze prachtige wezens zijn een van de mooiste witte honden die je kunt vinden. Husky’s hebben een wolfachtig uiterlijk en heldere, blauwe ogen die hen prachtig maken. Ook al is dit ras zelden zuiver wit, deze kleur is meestal de hoofdkleur. Ze zijn behendig, atletisch en zeer slim.

Husky

 

Akbash

Deze schattige honden, die oorspronkelijk in Turkije werden gefokt, hadden als aanvankelijk doel om schapen te beschermen. Ze worden meestal nog steeds gevonden in Turkije, dus het is vrij zeldzaam om ze ergens buiten dit land te zien. Als we kijken naar hun persoonlijkheid zijn het loyale, alerte en kalme dieren die geweldige waakhonden kunnen zijn. Hun witte, glanzende vacht is zacht en zijdeachtig.

Akbash

 

Japanse Spitz (keeshond)

Deze kleine, schattige, pluizige wezentjes zien er schattig uit, maar kunnen in werkelijkheid behoorlijk fel en intens zijn. Japanse keeshonden zijn zeer energieke dieren die regelmatig beweging nodig hebben om hun intensiteit onder controle te houden. Ze zijn ook loyaal en aanhankelijk met hun gezin, en kunnen uitstekend opschieten met andere dieren, evenals met kinderen.

 

Witte standaard Poedel

Zeker een van de meest populaire witte hondenrassen die er zijn, is de beroemde Poedel. Deze honden zijn bekend vanwege hun witte, glanzende, krullende haar dat een vooraanstaand kenmerk is van dit ras. Bovendien zijn ze zeer intelligent en kunnen gemakkelijk worden opgeleid, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor degenen die voor het eerst een hond bezitten.

Witte standaard Poedel

 

West Highland White Terrier

De zogenaamde ‘Westie’ komt oorspronkelijk uit Schotland en werd gefokt met het doel om te jagen. Gezien hun persoonlijkheid kunnen ze een beetje koppig zijn. Ook kan het trainen van deze hond een uitdaging zijn. Desondanks blijken ze, mits goed opgeleid, vriendelijke, loyale en zeer aanhankelijke dieren te zijn.

West Highland White Terriër

 

Hokkaido Hond

Deze pluizige, schattige, witte en glanzende hond komt oorspronkelijk uit Japan en was aanvankelijk bedoeld voor de jacht. Ze zijn moedig en energiek, maar ook liefdevol en aanhankelijk. Het is vrij zeldzaam om ze buiten Japan te vinden.

Hokkaido hond

 

Havanezer

De Havanezer honden zijn de officiële nationale honden van Cuba, zoals kan worden geraden door de naam, die betrekking heeft op de hoofdstad van dit land, La Habana. Deze pluizige, witte, zachte wezens hebben de grappige bijnaam “klittenband honden” gekregen, omdat ze een zeer hechte band met hun mensen creëren en graag dicht bij hun families zijn. Havanezers zijn ook erg slim, waardoor ze gemakkelijk te trainen zijn. Ze zijn heel snel in het aanleren van trucjes en het veranderen van gedrag en gewoonten.

Havanezer

 

Amerikaanse Eskimo

De Amerikaanse Eskimo honden stammen af van Spitz-type honden. Het zijn zeer intelligente honden en vrij gemakkelijk te trainen. Amerikaanse Eskimo honden kunnen een zeer goede keuze zijn voor degenen die op zoek zijn naar een eerste ervaring met honden. Wat hun persoonlijkheid betreft, zijn ze vriendelijk, liefdevol en aanhankelijk.

Amerikaanse Eskimo

 

Afghaanse Windhond

De Afghaanse Windhond is majestueus, gedistingeerd en elegant. Met hun zijdeachtige, rechte en zachte vacht zijn Afghaanse windhonden geliefd om hun intelligentie en kracht. Ze zijn zeer loyaal en vriendelijk, en brengen graag tijd door met hun gezin. Afghaanse windhonden kunnen in veel verschillende kleuren voorkomen, maar de witte zijn zeker de meest mooie.

Afghaanse Windhond

 

Kuvasz

Kuvasz honden behoren ook tot de groep van grote, witte honden. Ze zijn schattig en zeer energiek. Als we kijken naar de relatie met hun familie en andere mensen, zijn Kuvasz honden geliefd om hun loyaliteit en beschermende karakter. Ze zijn ook erg slim en dus gemakkelijk te trainen, omdat ze snel nieuwe trucjes en gewoonten aanleren.

Kuvasz

 

Een witte hond voor elke persoon

Zoals je hebt kunnen lezen is er een grote verscheidenheid aan witte hondenrassen. Afhankelijk van de hond die je verkiest, voelt jij je misschien meer aangetrokken tot het ene ras dan tot het andere. Maar zoals we hier hebben uitgelegd, is er zeker veel om uit te kiezen.

We zijn er zeker van dat je er een (of meer dan een!) kunt vinden die perfect bij je past. Kleiner of groter, actiever of rustiger, met een dikkere of zachtere vacht, al deze geweldige honden hebben iets te bieden. Welke van al deze witte hondenrassen vond jij het mooist? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Totaal: 3 Gemiddeld: 2.7]
Picture of Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.
Picture of Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.

Volg ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *