Zo organiseer je een puppy shower

Puppyshower

Mag jij binnenkort een puppy in huis verwelkomen? Dat is fantastisch nieuws en natuurlijk wil je al je familieleden en vrienden kennis laten maken met je nieuwe huisgenoot. Alle reden dus voor het organiseren van een puppy shower. Maar hoe pak je de organisatie van zo’n kennismakingsfeest nu aan?

Waar moet je allemaal op letten en welke activiteiten kun je organiseren? Vind je het lastig om een feestje voor je nieuwe lieveling te regelen? Geen nood, wij gaan je helpen. Lees snel verder, in dit artikel geven wij je alle tips en tricks om een onvergetelijk welkomstfeest voor je nieuwe huisgenoot te organiseren.

 

Wanneer geef je een puppy shower?

Een puppy shower organiseer je om te vieren dat er een nieuw gezinslid bij jou of jullie gezin komt wonen. De naam van dit feest mag dan wel puppy shower zijn, de leeftijd van je hond doet er vanzelfsprekend helemaal niet toe. Dit feest organiseer je ook wanneer jouw nieuwe viervoeter al wat ouder is wanneer hij bij je komt wonen. Voor je gevoel blijft je maatje altijd een beetje een puppy en dan maakt zijn of haar leeftijd geen verschil. Met het geven van een welkomstfeest voor jouw hond geef je aan dat je blij bent met het nieuwe gezinslid en dat wil je aan alle gasten laten weten.

 

Welke regels gelden er voor een puppy shower?

Over de regels bij een puppy shower kunnen we kort en duidelijk zijn: Er zijn geen vaste regels die gelden voor dit feest. Jij organiseert het feest en bepaalt daarmee ook de regels en activiteiten die op het feest gaan plaatsvinden. Het belangrijkste is dat jij, je gezin, de gasten en vooral je nieuwe maatje zich vermaken en een mooie dag hebben. Dat is de belangrijkste voorwaarde voor een geslaagd feest.

Laat je inspireren door de tips die wij je hieronder geven of door leuke activiteiten die je gedaan hebt tijdens een babyshower of een ander feest. Met enige aanpassingen is iedere feestactiviteit geschikt voor een puppyshower. Denk na over zaken die jij belangrijk vindt om rekening mee te houden. Met een beetje creativiteit wordt een feest om nog lang van na te genieten.

Hond zwanger echo

Moet de nieuwe huisgenoot voortdurend aanwezig zijn op de puppy shower

Nee, het is zeker niet noodzakelijk om je maatje gedurende het hele feest bij alle activiteiten aanwezig te laten zijn. Integendeel zelfs, de aanwezigheid van een groep mensen kan veel indruk maken op een jonge pup. Zeker wanneer er ook kinderen op het feest aanwezig zijn is het belangrijk om je pup de nodige rust te gunnen. Je nieuwe viervoeter geniet misschien enorm van al die aandacht die hij krijgt, maar het kost hem ook veel energie om alle nieuwe ervaringen en contacten te verwerken.

Houd je pup tijdens het feest goed in de gaten. Is hij vrolijk levendig en blij? Dan vermaakt hij zich prima. Maar gun hem ook de nodige rust om even bij te komen. Dit doe je bijvoorbeeld door hem een plek te geven waar hij veilig even alleen kan zijn en een dutje kan doen. Doe dit bij voorkeur in een afgesloten bench. Even weg van alle feestgedruis. Hiermee kun je voorkomen dat je viervoeter angstig of zelfs agressief wordt. Natuurlijk kun je het feest ook geven enige tijd voordat je puppy werkelijk bij je komt wonen. Op die manier vier jij een welkomstfeestje zonder zorgen over de drukte voor je pup.

 

Zijn andere honden welkom op het feest?

Zoals gezegd bepaal jij de regels van het feest. Het antwoord op bovengenoemde vraag is dus helemaal afhankelijk van jouw mening. Je kunt als hondenliefhebber denken hoe meer viervoeters op het feest hoe gezelliger. Maar houd er rekening mee dat er ook enkele nadelen kleven aan al die honden bij elkaar. Jouw jong pup is zoveel drukte ineens nog niet gewend. Dit kan veel stress opleveren en daarmee een negatieve invloed hebben op zijn gemoedstoestand.

Daarnaast is een pup vaak nog niet ziektes volledig ingeënt tegen allerlei ziektes. Wanneer je andere honden in huis haalt is de kans dat jouw dier ziek wordt groter. Wil je toch graag dat jouw viervoeter kennismaakt en speelt met andere honden? Maakt dan een honden speelafspraak op een ander moment. Zo kunnen de dieren rustig aan elkaar wennen.

 

Hoe zit het met het meenemen van cadeaus?

Ook hier kun je kiezen voor verschillende opties. Kijk naar wat past bij jullie situatie. Woont je nieuwe huisgenoot nog niet bij jullie, maar is hij nog aan het opgroeien bij de fokker? Dan is de kans groot dat je nog weinig hondenspullen in huis hebt. Maak een wensenlijst met spullen die je goed kan gebruiken voor je dier. Denk aan een hondenriem, speelgoed, voer en traktaties. Een ander idee voor je wensenlijst is bijvoorbeeld een tegoedbon bij de plaatselijke dierenwinkel.

Heb je alle benodigde spullen al in huis? Of wil je geen spullen voor je eigen gebruik vragen? Geef dit bij je uitnodiging dan duidelijk door aan je gasten. Willen zij wel graag iets geven, dan kun je vragen om een donatie voor een dierenasiel of een ander goed doel.

 

De uitnodigingen en de aankleding van het feest

Hoe leuk is het om ‘all the way’ te gaan en de uitnodigingen en aankleding in een bepaalde stijl te houden. Heb je creatieve talenten? Dan ontwerp je eenvoudig zelf een mooie uitnodiging voor het puppy feest. Hang een mooie banner of uitnodigingsbord in je voortuin en de gasten zien in een oogopslag waar de festiviteiten plaatsvinden. Ook is het leuk om de bekers en bordjes voor de hapjes en drankjes in dezelfde stijl te houden.

Hond zwanger

Inspiratie voor activiteiten en spelletjes tijdens een puppy shower

Verwelkom je gasten met een drankje en een lekker hapje. Ondertussen kunnen alle genodigden met elkaar kennismaken en gezellig kletsen over hun grote hobby: honden.

Daarna is het tijd om in actie te komen, tijd voor spelletjes. Het leukst is om korte en eenvoudige spelletjes en opdrachten te spelen. Op deze manier blijft het voor iedereen leuk om mee te spelen. Gezamenlijke activiteiten zorgen voor nog meer plezier op het puppy feest. Kies jouw favoriete spelletjes uit onderstaande lijst.

 

  • Raad het baasje, wie hoort bij wie

Vraag de uitgenodigde gasten ruim van tevoren om een foto van hun dier mee te nemen toen het nog een puppy was. Hang de foto’s her en der op de feestlocatie en geef alle foto’s een nummer. Nu mogen alle gasten bij alle foto’s gaan raden welke pup bij welk baasje hoort. Wie heeft de meeste goede antwoorden?

 

  • Hoeveel hondensnoepjes zitten er in de pot?

Vul een grote glazen pot met kleine hondensnoepjes. Zorg dat je van tevoren telt hoeveel lekkere hapjes er in doet. Iedere gast mag een keer raden naar het aantal snoepjes in de pot. Wie zit er het dichtste bij?

 

  • Raad het gewicht, hoe zwaar is de pup?

Laat alle gasten raden naar het gewicht van je nieuwe pup. Er mag niet overlegd worden. De antwoorden worden per deelnemer op een briefje geschreven. Zijn alle briefjes ingeleverd, dan kun je een voor een de antwoorden voorlezen en kijken wie het juiste gewicht van de pup heeft geraden. Eventueel kun je je maatje ter controle op de weegschaal zetten.

 

  • Wie bedenkt de mooiste naam voor de pup?

Heb je nog geen naam voor je nieuwe huisgenoot? Misschien hebben je gasten goede ideeën over een passende naam. Laat iedereen een of meerdere namen bedenken en schrijf deze op een (krijt)bord welke je aan de muur hangt. Heb je voldoende namen op het bord staan? Dan ga je verder met een stemronde. Iedere aanwezige mag een eerste en tweede keus aangeven. De naam met de meeste stemmen heeft gewonnen. Ben jij het niet helemaal eens met de keus van jouw gasten? Geen probleem, je mag natuurlijk jouw eigen keuze maken.

 

  • Zoek de traktatie, een spel voor de dierlijke gasten

Zijn de viervoeters van jouw gasten ook welkom op het feest? Dan kun je het spel ‘Zoek de traktatie’ spelen. Verstop een hondensnoepje op de feestlocatie. Laat dan alle honden tegelijk zoeken naar de lekkernij. Welke dier heeft de traktatie als eerste gevonden? Je kunt dit spel in verschillende rondes spelen. Zorg er wel voor dat na afloop alle honden iets lekkers hebben gehad.

 

  • Prik de hondenneus

Maak voorafgaand aan het puppyfeest een foto van je dier. Vergroot de foto zo vaak dat je een hele grote hondenneus hebt. Print de foto uit en hang hem aan de muur. Alle gasten krijgen nu om beurten een blinddoek voor. Dan mogen ze geblinddoekt een speld in de neus van de hond prikken. Wie zit het dichtst bij het puntje van de neus?

 

  • Doe een fotoshoot met alle baasjes

Sluit de spellenronde af met een mini fotoshoot. Alle gasten mogen op de foto met de nieuwe pup of met hun eigen dier. Maak je polaroidfoto’s, dan kunnen de gasten meteen een afdruk mee naar huis nemen. Ook leuk is het om na afloop van het feest een collage van alle foto’s te maken en een afdruk hiervan als bedankje te sturen.

 

Genoeg inspiratie om je eigen puppy shower te organiseren?

Zie je het al helemaal zitten om met deze tips binnenkort je eigen puppy shower te organiseren? Super, het wordt vast een fantastische dag. Maak het feest helemaal naar jouw wens, maar houd een ding vooral in de gaten: Plezier is het belangrijkste element van de feestelijkheden.

Heb je nog meer tips die aan deze lijst toegevoegd kunnen worden? Laat het dan vooral in de reacties weten. Zo kan iedereen meedelen in de feestvreugde.

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Totaal: 7 Gemiddeld: 4.7]
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.

Volg ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *