Top 20 exotische hondenrassen

Exotische hondenrassen

Alle honden zijn geweldig en mooi, maar sommige van hen hebben bepaalde kenmerken die hen heel uniek maken. Er zijn heel veel verschillende hondenrassen. In verschillende landen, culturen, steden en plaatsen in de wereld, zijn er geweldige honden van alle kleuren, maten en persoonlijkheden. Dit is de reden waarom, zelfs als je hondenkennis hebt, het zeer waarschijnlijk is dat er veel hondenrassen zijn waarvan je niet weet dat ze bestaan!

Er zijn honden die zo exotisch zijn, dat jij je zulke honden waarschijnlijk nooit hebt voorgesteld. Met speciale kleuren, bijzondere afmetingen, en specifieke lichaamskenmerken, betoveren exotische hondenrassen de harten van hondenfans overal ter wereld. Wil je meer weten over een aantal van de meest exotische hondenrassen die er zijn? Lees dan verder om alles te ontdekken over de top 20 meest exotische hondenrassen!

 

Wat maakt een hondenras exotisch?

Om te beginnen is het belangrijk te begrijpen wat een hondenras exotisch maakt. Er zijn vele kenmerken en bijzonderheden van de verschillende hondenrassen die hen in de categorie “exotisch” kunnen doen passen. Afhankelijk van wie er kijkt, kan één kenmerk of één hondenras meer of minder exotisch lijken. Dit betekent dat er mensen zijn die een enorme hond exotischer vinden, maar dat anderen kleine hondjes exotischer vinden.

Niettemin zijn de hondenrassen die we hier zullen noemen, enkele van de rassen die het meest als exotisch worden beschouwd. Er zijn dus veel mensen in verschillende delen van de wereld die deze harige viervoeters interessant en anders vinden. Alle genoemde hondenrassen in deze tekst hebben gemeen dat ze een of meer specifieke aspecten hebben die hen exotisch maken.

De grootte, de vacht, de lengte van de vacht, de poten, de ogen, de vorm van het hoofd, de kleur en de combinatie van kleuren, de manier waarop het haar wordt verzorgd, de gezichtsuitdrukking en de algemene verschijning zijn enkele van de belangrijkste kenmerken die we kunnen noemen wanneer we nadenken over wat een hondenras exotisch maakt. Hierna zullen we jou alle details geven die je moet weten over de 20 meest exotische hondenrassen.

 

20 van de meest exotische hondenrassen die je zult vinden

Alle hondenrassen die we hier zullen beschrijven kunnen worden beschouwd als een exotisch hondenras. En het is ook zeer waarschijnlijk dat je sommige of de meeste van hen nog nooit hebt gezien. Misschien heb je zelfs nog nooit van ze gehoord! Dat is heel normaal, want deze hondenrassen zijn heel uniek en zijn niet de typische honden die je op zaterdagmiddag op straat tegenkomt.

Hier bespreken we alle soorten honden, in alle maten, kleuren en persoonlijkheden. Elk van hen zal zeker jouw aandacht trekken door enkele speciale kenmerken die hen exotisch en uniek maken. Maak je klaar om alles te weten te komen over de top 20 exotische hondenrassen!

 

Chinese Naakthond

De bijzonderheid van dit exotische en zeer bijzondere hondenras komt door zijn haar. Of, beter gezegd, door de afwezigheid van zijn haar! De Chinese Naakthond is een bijna haarloos ras. Ze hebben alleen kleine delen vacht op specifieke plaatsen van hun lichaam. Dat kunnen het hoofd, de staart of de voeten zijn. Maar de rest van hun lichaam is bijna volledig haarloos! Hun huid is meestal tussen bruinachtig en roze.

Hoewel deze exotische honden niet veel verzorging nodig hebben vanwege hun gebrek aan haar, betekent dit niet dat de Chinese Naakthonden onderhoudsarme honden zijn. Ze hebben wel degelijk een behoorlijke hoeveelheid zorg en aandacht nodig, vooral bij koud weer. Door hun gebrek aan haar hebben ze veel meer last van de kou dan veel andere gewone hondenrassen.

Chinese naakthond

 

Azawakh

Van dit raadselachtige en majestueuze exotische hondenras wordt gezegd dat het een van de oudste hondenrassen is. De Azawakhond is een oude jachthond die oorspronkelijk uit West-Afrika komt. Ze hebben liefde voor de jacht, voor lichaamsbeweging en voor tijd doorbrengen met hun gezin.

Azawakh

 

Catahoula Leopard Dog

Oorspronkelijk uit het gebied van Louisiana, in de Verenigde Staten, kan de Catahoula Leopard Dog een beetje op een Dalmatiër lijken, maar de Catahoula Leopard is zeker veel meer exotisch dan een Dalmatiër! Ze hebben een witte vacht met donkere stippen, maar wat hen onderscheidt van andere honden is de manier waarop deze stippen verdeeld zijn over hun vacht. De stippen zijn onregelmatiger en minder scherp dan die van Dalmatiërs in het algemeen. Bovendien is hun lichaam groter en breder.

Catahoula Leopard Dog

 

Leeuwhondje

De Leeuwhonden zijn exotisch door de combinatie van hun grootte en hun vachttype. Het zijn kleine hondjes die een opvallende en borstelige vacht hebben. Deze kenmerken gecombineerd maken dat Leeuwhonden eruit zien als kleine leeuwen. Deze honden zijn zeer geschikt als familiehonden.

Leeuwhondje

 

Tibetaanse Mastiff

Hoewel dit hondenras zeer exotisch is, is het een feit dat er wordt gezegd dat het een van de oudste hondenrassen is. Tibetan Mastiff honden zijn waakhonden en hebben door de geschiedenis heen vele gebieden en plaatsen beschermd, zoals kloosters, koningshuizen en dorpen. Niemand weet echt hoe oud dit hondenras is, maar het is zeker dat ze zeer exotische zijn!

Tibetaanse Mastiff

 

Xoloitzcuintli

We durven te wedden dat de naam van dit hondenras moeilijk uit te spreken is voor de meeste mensen. Zoals je misschien al geraden hebt, is dit een Mexicaanse naam! Zo exotisch als de naam van het hondenras is, zo exotisch is ook het hondenras zelf. De Xoloitzcuintli honden zouden door een Azteekse god zijn geschapen als beschermers en als gidsen van de mensen wanneer zij rond de wereld reisden. Hun uiterlijk is net zo exotisch als hun naam. Het zijn haarloze honden met een donkere, zijdeachtige huid en puntige oren.

Xoloitzcuintli

 

Bergamasco

Er bestaat geen twijfel over dat het meest exotische kenmerk van de Bergamasco Herdershonden hun haar is. Bekijk er eens een en vertel ons: doet het je ergens aan denken? Wij geloven dat het antwoord ja is! Het haar van deze schattige honden lijkt op een dweil! Ze zijn ook wel bekend als rasta honden. Als je van deze schattige harige maatjes houdt, maar je zorgen maakt over de verzorging, hoef je dat niet te doen! Ze vereisen niet zo veel verzorging als het lijkt.

Bergamasco

 

Napolitaanse Mastiff

Deze bijzondere hond is een groot en zwaar dier, maar zit ook vol liefde en genegenheid. Hoewel ze werden gebruikt door strijdkrachten voor bescherming en bewaking, is hun aard precies het tegenovergestelde: ze zijn zo teder en zacht als hun rimpelige vachten!

Napolitaanse Mastiff

 

Portugese Waterhond

Waarschijnlijk denk je bij een krulhaar aan een poedel of een Cocker Spaniël. Toch zijn er veel meer krulharige hondenrassen. Eén van de meest exotische honden van dit type is de Portugese Waterhond. Zoals hun naam al aangeeft, komen ze oorspronkelijk uit Portugal en werden ze oorspronkelijk gefokt als vissershonden!

Portugese Waterhond

 

Brusselse Griffon

Deze schattige hond ziet er op het eerste gezicht misschien nors, vreemd of een beetje eng uit. Dat komt omdat hun gezichtsuitdrukkingen nogal exotisch zijn! Hun gezichten lijken op die van mensen, en hun gezichtsuitdrukkingen ook. Het zijn zachtaardige, energieke, trouwe dieren en ze worden aanbeden door velen die van kleine hondenrassen houden.

Brusselse Griffon

 

New Guinea Singing Dog

Dit is misschien wel een van de meest exotische hondenrassen van de lijst. Dit komt omdat dit ras voor velen vrij onbekend is, vanwege het feit dat dit ras meer dan 30.000 jaar geïsoleerd heeft geleefd! Zelfs vandaag de dag leven er nog maar enkele van deze honden buiten hun natuurlijke habitat. Het zien van een New Guinea Singing Dog of weten van hun bestaan is een mijlpaal die slechts enkele hondenliefhebbers bereikt hebben!

New Guinea Singing Dog

 

Dandie Dinmont-Terriër

Deze schattige terriërs komen oorspronkelijk uit Schotland en staan op de lijst van de kleinste honden ter wereld. De vorm van hun lichaam is wat hen exotisch maakt. Ze hebben kokervormige lichamen die vroeger werden geëxploiteerd voor de jacht, omdat ze in kleine tunnels of gaten konden komen.

Dandie Dinmont-Terriër puppy

 

Grand Basset Griffon Vendéen

Deze exotische honden lijken op een grappige en unieke mix tussen een Basset en een Teckel. Ze hebben zeker het beste van twee werelden: een schattig uiterlijk, een klein en kort formaat, lange oren en een zachte, zijdeachtige vacht.

Grand Basset Griffon Vendéen

 

Leonberger

Deze grote, imposante en elegante honden lijken misschien veel op andere populaire rassen, maar ze zijn zeer exotisch en uniek. Ze kunnen worden beschouwd als een mix tussen een Newfoundlander en een St. Bernard. Ze zijn net zo groot en zachtaardig als deze twee rassen! Ze zijn ook aanhankelijk en houden van knuffelen.

Leonberger

 

Mudi

De Mudi honden zijn speciaal en exotisch vanwege hun vacht. Hun vacht is uniek zijdeachtig, glanzend en vol. Ze hebben meestal stippen en hun kleuren zijn vaak een mix tussen grijs, zwart en wit. Hun helderblauwe ogen maken de combinatie van een mooi en geweldig hondenras compleet.

Mudi puppy

 

Catalburun

Als je een snelle blik werpt op deze hond, lijkt hij misschien op elke andere Pointer hond. Maar als je beter kijkt, zie je wat hem exotisch maakt. En dat is zijn gespleten neus! Waarschijnlijk heb je er nog nooit een gezien, want ze worden zelden buiten hun thuisland Turkije gezien, en zelfs daar zijn ze behoorlijk exotisch.

 

Zweedse Lappenhond

Deze exotische en prachtige honden zijn zeer moeilijk te vinden. Er wordt gezegd dat er momenteel nog maar minder dan tien van deze honden in de Verenigde Staten zijn. Ze komen oorspronkelijk uit Noord-Finland en bestaan al duizenden jaren.

Zweedse Lappenhond

 

Kaukasische Owcharka

De grootte, kleur en vacht van deze prachtige honden is wat hen exotisch maakt. Ze hebben een witte, glanzende en lange vacht, kleine schattige ogen en ze zijn erg groot. Ze werden oorspronkelijk gefokt als waakhonden, maar zijn eigenlijk zeer aanhankelijk en liefdevol.

Kaukasische Owcharka

 

Otterhound

Ook al lijken deze honden op veel populaire hondenrassen, wat ze exotisch maakt is het trieste feit dat er nog maar zo’n 1000 exemplaren in de wereld zijn. Ze werden oorspronkelijk gefokt om op otters te jagen. Het aantal van deze honden nam af toen er een wet kwam om otters te beschermen.

Otterhound

 

Zweedse Vallhund

Deze schattige, exotische en kleine honden hebben een grappig lichaam met lange torso’s en korte, kleine poten. Ze zijn er al vele jaren en het waren oorspronkelijk Viking honden. Ze zijn eigenlijk een van de afstammelingen van het momenteel populaire hondenras Corgi.

Zweedse Vallhund

 

Bijzondere, exotische en verbazingwekkende wezens

Zoals we in deze tekst hebben beschreven, zijn er vele exotische hondenrassen. Dit zijn allemaal geweldige en bijzondere honden die niet erg bekend zijn. Er zijn reusachtige honden, piepkleine honden, honden met veel vacht, honden met grappige gelaatsuitdrukkingen, haarloze honden, en honden met interessante vachtstijlen.

Allemaal bijzondere en exotische honden! Zijn er exotische hondenrassen die jij al kende? En welke van hen vind jij het mooist? Wij willen het graag weten! Wij nodigen je uit om jouw gedachten met ons te delen in de reacties hieronder.

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Totaal: 12 Gemiddeld: 4.9]
Picture of Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.
Picture of Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.

Volg ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *