Hondenslaapzakken voor ieder formaat hond

Hond in slaapzak

Als hondenliefhebber ben je overtuigd van het feit dat je hond hetzelfde comfort verdient als jezelf of ben je op zoek naar een manier om je viervoeter extra te verwennen. Bijvoorbeeld tijdens de nacht lig je lekker knus onder een donsdeken. Waarom zou je hond deze knusheid niet mogen ervaren? Die kun je hem of haar geven door middel van hondenslaapzakken! Maar waarom zou je hondenslaapzakken kopen en als je besluit om er eentje aan te schaffen; waar moet je dan op letten? In ons artikel geven wij meer informatie over hondenslaapzakken!

 

Waarom een hondenslaapzak?

Het woord slaapzak laat vermoeden dat je deze alleen maar gebruikt tijdens het kamperen of op trektochten. Niets is minder waar. Ondanks dat deze producten inderdaad ontworpen zijn om buitenhuis te gebruiken, kun je deze ook perfect binnen in huis gebruiken.

Een heerlijk zachte slaapzak voor honden kun je het best vergelijken met een zelfde product voor mensen. Deze wordt gebruikt om de lichaamstemperatuur te regelen tijdens je slaap. Sommige mensen hebben het graag heel warm, anderen verkiezen om het wat koeler te houden. Zo is dit ook bij je hond.

Een tip is om je hond tijdens het slapen in het oog te houden. Kruipt je hond onder elk dekentje of kussen in huis, dan is warmte belangrijk tijdens hun slaap. Ligt je hond liever op een koelere ondergrond, zoals bijvoorbeeld de vloertegels, dan is warmte niet zo belangrijk. Welke slaapzak voor jouw hond geschikt is, hangt ook af van het formaat.

Geen zorgen. Honden slaapzakken zijn er in alle maten verkrijgbaar. Of je nu een teckel of chihuahua hebt, of een labrador je zult een goede maat vinden.Daarbij hoef je niet veel geld kwijt te zijn, want er zijn genoeg goedkope hondenslaapzakken te vinden. Als je een duurder model koopt, zul je vooral zien dat er extra zachte stof in verwerkt zit en er meer details op het product zitten.

Hond slaapt buiten

De beste hondenslaapzakken

Een slaapzak voor de hond heb je in uiteenlopende vormen, maten en kleuren terwijl je ook moet letten op de materialen waarvan de slaapzak is gemaakt. Ga je voor een slaapzak voor kleine honden die ook nog eens heerlijk zacht is of heb je een slaapzak nodig die je hond lekker warm houdt, omdat hij het snel koud heeft. Een slaapzak moet er wel voor zorgen dat een hond lekker kan liggen. Hieronder zie je eerst een aantal soorten slaapzakken en daarna vertel ik je waar je op moet letten als je een honden slaapzak koopt.

Waar moet je op letten als je een honden slaapzak koopt?

Zoals bij zoveel producten op de markt zijn er ook voor- en nadelen aan een hondenslaapzak. Om je te helpen bij de beslissing welke het beste is voor je trouwe viervoeter, raden we je aan om een lijstje op te stellen met de belangrijkste voor- en nadelen van een slaapzak. Gebruik hiervoor de volgende criteria:

  • warmte
  • veelzijdigheid
  • onderhoud
  • duurzaamheid
  • waterbestendigheid
  • gebruiksgemak.

 

Warmte

Zoals reeds eerder vermeld is het belangrijk om te weten of je hond het graag warm heeft of liever wat koeler tijdens de slaapuren. Algemeen wordt aangenomen dat kortharige rassen gevoeliger zijn voor kou dan hun langharige soortgenoten. Dus kies je in dat geval beter voor een goed geïsoleerde slaapzak.

 

Veelzijdigheid

Stel je de vraag waar en wanneer je de slaapzak wil gebruiken. Is het alleen maar voor het slapen of wil je het product ook gebruiken als een mat om op te liggen? Probeer op deze manier een slaapzak te kiezen waarmee je comfort combineert met gebruiksgemak.

 

Onderhoud

Maak het jezelf gemakkelijk en kies voor een slaapzak met een hoog onderhoudsgemak. Je wil absoluut geen slaapzak die bij de minste vochtigheid in een waterzak veranderd maar liever snel opdroogt. Kies absoluut voor een product dat vuil en haar afstoot. Dit is ideaal voor de rustmomenten doorheen de dag.

Hond in slaapzak

Duurzaamheid

Je hebt het zeker al gemerkt. Honden vinden het leuk om eerst een soort van nest te maken voor het rusten of slapen. Dit is een belangrijk aspect wanneer je de slaapzak voornamelijk gaat gebruiken op kampeer- en trektochten. Je zult in dat geval de slaapzak veel moeten oprollen en dat heeft een invloed op het materiaal.

Kies dus zeker voor een slaapzak die gemaakt is van duurzame materialen en vulling in afzonderlijke gebieden. Op die manier hoef je niet op geregelde tijdstippen het product te vervangen.

 

Waterbestendigheid

Wanneer je de slaapzak voornamelijk buiten wilt gebruiken en daardoor op een vuile ondergrond zult leggen, is het belangrijk om te controleren of deze bestand is tegen regen, wind en ochtenddauw. Dit punt is niet zo belangrijk wanneer je het product het vaakst binnen in huis gebruikt. Bedenk dus zeker waarvoor je de slaapzak wilt aanschaffen.

 

Gebruiksgemak

Als het niet de bedoeling is om de slaapzak vaak te verhuizen of wanneer je deze vaak meeneemt in de wagen, kun je kiezen voor een product met beperkte opbergmogelijkheden. Indien je de slaapzak vaak wilt meenemen op bijvoorbeeld wandeltochten, op het vliegtuig, enz. kies je beter voor een product dat licht is en heel gemakkelijk op te bergen in de meegeleverde draagtas.

Denk in de eerste plaats aan je hond. Waarom zou je hond geen eigen comfortabele slaapzak mogen hebben in plaats van een simpele deken of handdoek op de grond? Dit is het grootste vooroordeel dat mensen hebben die geen hond bezitten.

Kamperen met hond

Voor de hond zijn de volgende punten belangrijk

Hier kun je nog enkele redenen lezen om je te overtuigen waarom je het comfort van je hond hoog in het vaandel moet dragen.

Hygiëne

Een schone hond is met zekerheid een gezellige huisgenoot. Tot het moment wanneer je hond vuil en ongedierte, bijvoorbeeld teken, met zich meebrengt tijdens de wandelingen of het spelen in de tuin. Dan wordt het knuffelen minder leuk. Een hondenslaapzak kan dit ongemak een groot deel oplossen door het gebruik van de juiste materialen.

 

Weerbestendigheid

Een normale deken of handdoek mag dan wel knus zijn in droge omstandigheden en bij gebruik binnen in huis. Het zal bij gebruik in de open lucht snel water of dauw absorberen, waardoor je hond een oncomfortabel en koud gevoel zal overhouden en daardoor de deken totaal niet zal gebruiken op vervuilde en vochtige ondergronden. Een hondenslaapzak is zo ontworpen om de verschillende weersomstandigheden te trotseren.

 

Comfort

Een hondenslaapzak bezorgt je hond een comfortabel thuisgevoel tijdens bijvoorbeeld lange verplaatsingen, weg van alle vertrouwde zaken die ze in het dagelijkse leven ervaren. Dit in tegenstelling van een gewoon deken of handdoek.

Hond kamperen

Gebruiksgemak

Wanneer je vaak gaat kamperen of staptochten onderneemt met je trouwe viervoeter, is een hondenslaapzak veel gemakkelijker in gebruik dan een deken of handdoek. Het is compact op te bergen in de daarvoor bedoelde draagtas en bespaart je veel gewicht en plaats zonder daarvoor in te boeten op het comfort van je hond.

Neem dus zeker de nodige tijd en verricht vooral een grondig onderzoek naar de verschillende slaapzakken voor honden, voor je overgaat naar de aankoop. Neem alle punten hierboven in overweging en geef je hond het comfort dat het verdient.

 

Andere slaapplekken voor honden

Tot slot zijn er nog andere plekken waar de hond kan slapen, zoals:

Heeft jouw hond last van slaapproblemen, lees dan ook zeker dit artikel.

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Totaal: 48 Gemiddeld: 4.7]
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.

Volg ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *