6 beste hondenzwembaden in 2024

Hond in hondenzwembad

Een hondenzwembad is een ideale manier om je hond verkoeling te geven op een warme zomerdag. Voor honden is het namelijk lastig om hun hitte kwijt te raken, want ze kunnen niet zweten. Naast dat het een goede manier is om af te koelen, is het ook nog eens heel leuk voor de hond.

Toen we zelf ons eerste hondenzwembad uitzochten, vonden we het vergelijken van de modellen erg lastig. Want welke maten zijn er nu precies? Heb je een afdekzeil echt nodig? En maakt die antislip laag nog verschil? Daarom hebben we een vergelijking van zwembaden gemaakt en geven we daaronder uitleg waar je op moet letten.

Lees dus snel verder om te zien of er een hondenzwembad tussen zit die bij jouw hond past.

 

Beschikbaar in de maten:

Maat M 80 x 30 cm

Maat L 120 x 30 cm

Maat XL 160 x 30 cm

Materiaal: PVC

Formaat hond: middel tot groot

Type zwembad: opvouwbaar

Wat we leuk vinden

 • Inclusief bijbehorende hoes
 • Klittenbandsluiting van de hoes
 • 3 verschillende maten

Wat we niet leuk vinden

 • De hoge rand is voor kleine honden een nadeel

Dit hondenzwembad van Brekz is verkrijgbaar inclusief afdekhoes. De hoes is belangrijk omdat er anders vuil in het zwembad komt op de dagen dat je deze niet gebruikt. Het zwembad is makkelijk leeg te laten lopen, en het materiaal op de bodem kan goed tegen hondennagels. Aan de zijkant zit een knop om het bad leeg te laten lopen.

Beschikbaar in de maten:

S 80 x 20 cm

M 120 x 30 cm

Materiaal: PVC (MDF in de wand)

Formaat hond: klein tot middel

Type zwembad: opvouwbaar

Wat we leuk vinden

 • Extra stevige wand
 • Ook verkrijgbaar in maat S
 • Slipvaste bodem
 • Kan tegen vriezen en UV licht

Wat we niet leuk vinden

 • Er is geen afdekzeil inbegrepen

Het Trixie hondenzwembad valt meteen op doordat de buitenwand MDF bevat, waardoor deze steviger zijn dan die van andere modellen. Hierdoor heb je verder niets nodig om het bad op te zetten: je vouwt hem open en vult hem met water. Net zoals de meeste hondenzwembaden is deze gemaakt van PVC, wat bij normaal gebruikt niet zomaar scheurt. De bodem heeft een antislip laag, wat ervoor zorgt dat een hond zichzelf niet zo snel verwond als hij energiek het zwembad in springt.

Beschikbaar in de maten:

S – 80 x 20 cm

M – 120 x 30 cm

L – 160 x 30 cm

Materiaal: Kunststof

Formaat hond: klein tot groot

Type zwembad: opvouwbaar

Wat we leuk vinden

 • Slipvaste bodem
 • Verkrijgbaar in 3 maten
 • Inclusief een kleine maat met lage wand
 • Inclusief afdekzeil

Wat we niet leuk vinden

 • Prijzig vergeleken met de andere zwembaden

Het Adori hondenzwembad is verkrijgbaar in verschillende maten. Je zet het zwembad op zonder deze op te hoeven pompen of te hoeven blazen, heel makkelijk dus! Bij de aankoop van dit zwembad krijg je ook een gratis afdekzeil. In het adori hondenzwembad zit een ventiel om het water uit het bad te laten lopen. Bij de klantrecensies heeft iemand een bericht geplaatst dat ze heel blij is met dit zwembad, en dat de medium maat groot genoeg was voor haar labrador. De kleine maat is door de lage wand beter geschikt voor kleine honden.

Beschikbaar in de maten:

S 80 x 20 cm

M 120 x 30 cm

L 160 x 30 cm

Materiaal: kunststof

Formaat hond: klein tot groot

Type zwembad: opvouwbaar

Wat we leuk vinden

 • Leuk patroon op de buitenkant
 • 3 verschillende maten

Wat we niet leuk vinden

 • Er is geen afdekzeil inbegrepen

De Beeztees doggy dip is verkrijgbaar in verschillende maten. Net zoals de bovenstaande hondenzwembaden laat je het hondenbad makkelijk leeglopen en is het op te bergen door het bad op te vouwen. Het leuke aan dit zwembad is dat er een patroon op de buitenkant staat. Het zou logisch zijn dat veel zwembaden dit hebben, maar ze zijn vaak juist blauw of rood zonder een bedrukking.

Beschikbaar in de maten:

S 80 x 20 cm

M 120 x 30 cm

L 160 x 30 cm

Materiaal: kunststof

Formaat hond: klein tot groot

Type zwembad: opvouwbaar

Wat we leuk vinden

 • Rode buitenkant
 • 3 verschillende maten
 • Antislip bodem

Wat we niet leuk vinden

 • Er is geen afdekzeil inbegrepen

Wat meteen opvalt bij het Flamingo hondenzwembad is de rode buitenwand. Het zwembad is in 3 maten verkrijgbaar: small, medium en large. De reviews bij dit product zijn zeer positief en geven als positieve punten dat het hondenbad van sterk materiaal is gemaakt en dat er een goede antislip laag in zit. Net zoals bij de andere baden is het kunststof materiaal makkelijk schoon te maken. De kleinste maat heeft een lagere instap, zodat ook de kleine hondenrassen zelf in het bad kunnen komen.

Meerdere honden in zwembad

Let hierop bij het plaatsen van het zwembad

Voor de gezondheid van je hond is het belangrijk om het zwembad niet met hoge temperaturen in de volle zon te zetten. Let daarnaast op dat je het zwembad op een vlakke ondergrond zet. Let goed op dat er geen (scherpe) steentjes onder het zwembad liggen, want dit kan de onderkant beschadigen. Ons eigen hondenzwembad is al eerder beschadigd door steentjes aan de onderkant. Als we het bad nu opzetten leggen we er altijd een schuimen mat onder, dit verlengt de levensduur aanzienlijk.

Veilig gebruik

Een hondenzwembad zonder antislip bodem kan gevaarlijk zijn, en dan vooral voor honden die wat drukker zijn. Als een hond het zwembad in springt kan deze uitglijden en zich verwonden. Daarom is het belangrijk altijd een zwembad te nemen met een antislip bodem.

Ververs ook regelmatig het water om te voorkomen dat er alg in groeit. Voel altijd even met je handen of de bodem niet glad is geworden door alg groei, want nog voor je de algen ziet zitten kan de bodem al glad zijn. Dit is natuurlijk heel gevaarlijk voor honden. De algen poets je er makkelijk af met een doekje. Vergeet niet om daarna alsnog het water te verversen, want anders heb je kans dat je hond de losgemaakte algen binnen krijgt.

Wij dekken het hondenzwembad ook altijd af met een afdekzeil, om te voorkomen dat er allemaal viezigheid en beestjes in het water terecht komt. Het scheelt ook meteen algengroei, want deze groeien snel in de volle zon.

Zo leer je een hond wennen aan het hondenzwembad

Niet iedere hond is van nature gek op water. Sommige honden zijn er zelfs bang voor. Leer je hond daarom in kleine stappen aan het hondenzwembad en het water wennen. Afhankelijk van hoe bang je hond is, kun je zelfs beginnen met een leeg zwembad. Is je hond wel gek op water dan kun je het zwembad vullen met een klein laagje water. 

Laat de hond het bad in gaan en beloon deze met de lekkerste snoepjes die je in huis hebt. Als je je hond al met een clicker hebt getraind kun je deze natuurlijk ook gebruiken om het zwemmen sneller aan te leren. Geef je hond wel de tijd om eraan te wennen, niet alle honden vinden een zwembad meteen fantastisch. Lukt het even niet om vooruitgang te maken, train dan op een ander moment weer verder.

Voor je het zwembad opbergt

Maak het zwembad altijd goed schoon voor je deze opbergt. Vouw het zwembad niet meteen op na het schoonmaken, maar laat deze goed drogen. Dit voorkomt dat vocht in het zwembad blijft zitten welke bij de juiste omstandigheden schimmel kunnen veroorzaken. Zelf bergen we het zwembad altijd op in een plastic bak in de schuur, zodat er ook geen kans is dat er ongedierte bij komt.

Andere koelmethoden

Naast hondenzwembaden zijn er nog andere manier om je hond in de zomer af te koelen, zoals een koelmat of een koelvest. Deze zijn erg handig als je hond bang is voor water, of als je iets nodig hebt wat makkelijker mee te nemen is.

Hondenkoelmat

Een koelmat voor honden is een makkelijke manier om je hond te koelen. Fijn hieraan is dat de hond zelf kan kiezen wanneer hij op de mat wilt liggen. Wanneer de hond weer opstaat, koelt de mat weer af, zolang deze maar niet in de volle zon ligt.

Hondenkoelvest

Koelvesten zijn juist weer handig als je op pad bent met je hond. Of je nu op een warme dag een boswandeling maakt, of de hond mee neemt op de boot, een koelvest maakt het een stuk comfortabeler voor de hond op warme dagen.

Hondenbadje met speeltjes

FAQ

Hoe plak je een lek hondenzwembad?

De eerste stap om een lek zwembad te plakken is om de juiste materialen in huis te hebben om het zwembad te repareren. De volgende stap is om het lek op te sporen en ten slotte plak je het lek dicht.

Er zijn verschillende reparatiesets voor zwembaden verkrijgbaar, en deze kun je ook prima voor een hondenzwembad gebruiken. Sommige soorten tape zijn ook sterk genoeg om een zwembad dicht te plakken.

Spoor eerst het lek op door te zien waar water uit het hondenzwembad loopt. Vervolgens laat je eerst het zwembad leeglopen. Voor je de lekkage dichtplakt, is het belangrijk om het gebied rond het lek eerst droog en vetvrij te maken, want anders blijft de tape niet plakken.

Welke soort hondenzwembad is het beste?

Het beste hondenzwembad is gemaakt van makkelijk schoon te maken kunststof, en heeft een antislip bodem zodat de hond niet uit kan glijden. De instap van een goed zwembad is niet te hoog, heb je dus een kleine hond neem dan een kleiner zwembad met een lage instap.

Hoeveel kost een hondenzwembad?

Een hondenzwembad kost tussen de 30 en de 80 euro. De prijs is vooral afhankelijk van het formaat, een klein hondenzwembad kost minder dan een grote.

Is een opblaasbad geschikt voor honden?

Nee, een opblaasbad is niet geschikt voor honden omdat deze snel kapot gaan door de nagels van de hond. Het is beter om een uitvouwbaar hondenzwembad te nemen, deze gaan minder snel lek en zijn speciaal voor honden gemaakt.

Hondenzwembad Pinterest
Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Totaal: 41 Gemiddeld: 4.6]
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.

Volg ons

Eén reactie

 1. Voor onze jack russels hebben we het flamingo zwembad. Ze vinden het geweldig en we moeten ze er echt uithalen om te zorgen dat ze rusten, anders blijven ze maar in het water.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *