Top 6 beste koelmatten voor honden

Koelmat hond

Met hoge temperaturen is het voor een hond niet altijd even prettig. Een hond koelt niet gemakkelijk af en het is fijn als het dier daarbij geholpen kan worden met een hondenzwembad, een koelvest of een koelmat. Een hond koelt op een aantal manieren af. Via de buik kan een hond veel warmte kwijt, en dus goed afkoelen. Daarom is een koelmat een effectieve koelmethode voor honden.

Anders dan een koelvest, kan een hond bij een koelmat zelf kiezen wanneer hij op de mat gaat liggen.

 

De beste hondenkoelmatten

Iedere hond is weer anders van formaat, en daarom zijn er koelmatten voor honden in verschillende formaten en kleuren verkrijgbaar. De materialen die gebruikt zijn voor de koelmatten zijn stevig en kunnen wel een stootje verdragen. De meeste koelmatten werken door middel van druk, doordat de hond op de mat drukt met zijn gewicht, koelt de mat af.

Je hoeft de meeste matten dan ook niet in een vriezer af te koelen. Wel staat in de gebruiksaanwijzingen dat deze matten wel regelmatig in de schaduw moeten rusten om de werking te behouden. Vaak is deze na 5 a 10 minuten in de schaduw alweer klaar voor gebruik. Er is een ruim assortiment koelmatten voor verschillende honden beschikbaar.

Liggende hond op koelmat

Hieronder lees je meer over de verschillen tussen 6 koelmatten. Let wel op! Bij veel koelmatten staan foto’s waarbij een grote hond op de koelmat ligt, vaak is dit echter een foto van de grootste variant van die koelmat. Let dus goed op de maten die bij de koelmat staan, zeker als je een grote hond hebt.

Hieronder hebben we een overzicht van verschillende koelmatten voor uiteenlopende prijzen.

 

1. Duvo koelmat hond (in veel maten verkrijgbaar)

Deze DUVO koelmat is een betaalbare koelmat met op sommige modellen honderden recensies. De mat is gevuld met een gel die wordt geactiveerd zodra er druk op wordt uitgeoefend. Het is niet nodig om de mat eerst in de vriezer te moeten hebben liggen of ergens op aan te sluiten.

De mat is uit de verpakking klaar voor gebruik. Als de mat opwarmt hoef je deze alleen maar kort in de schaduw te leggen om de verkoelende werking opnieuw te activeren. Dankzij het materiaal is de mat makkelijk om te reinigen. Let zoals bij alle hondenmatten goed op de maten! De plaatjes geven een vertekend beeld doordat er op de foto een grote hond op ligt. Vaak is dit dezelfde foto voor alle maten hondenmatten.

 

2. Koelmat hond 60 x 80 “(simpel en goedkoop)

Deze koelmat voor honden is een perfecte oplossing voor die warme zomerdagen waarop onze harige vrienden de hitte voelen. Met zijn combinatie van schuim en “Cooling-Gel” biedt hij superieur koelcomfort om hem de hele dag koel en comfortabel te houden. Hij is ook waterdicht en vlekbestendig, waardoor hij zowel binnen als buiten kan worden gebruikt en bovendien veel ruimte bespaart!

Wat goed is aan deze koelmat:

  • Zelfkoelende technologie
  • Waterdicht en vuilafstotend
  • Geschikt voor zowel binnen als buiten
  • Ruimtebesparend ontwerp

 

3. Brekz hondenkoelmat (heel goedkoop)

De Brekz hondenkoelmat is een geweldig product om uw hond koel te houden op warme dagen. Het is gemakkelijk te gebruiken, duurzaam en biedt verkoeling tot 7-12 graden onder de omgevingstemperatuur. Bovendien herstelt hij snel, zodat u hem gemakkelijk opnieuw kunt gebruiken. Het materiaal is ook gemakkelijk schoon te maken, waardoor het onderhoud moeiteloos verloopt.

Nuttige informatie:

  • Wordt geactiveerd door druk op de mat
  • Koelt 7 tot 12 graden onder de omgevingstemperatuur
  • Helpt tot 3 uur lang te koelen bij constant gebruik
  • Erg goedkoop vergeleken met andere koelmatten

Let wel op het volgende:

  • Honden mogen niet op de mat kauwen of bijten

4. Quick cooler izi koelmat

Deze Quick cooler izi koelmat is geschikt voor zowel de kleine als grotere hondenrassen. Doordat de hond op de mat gaat liggen wordt de verkoelende gel geactiveerd. Na een paar uur hoeft de hond maar eventjes van de mat af te komen zodat deze zich weer kan herstellen om vervolgens weer voor uren zijn werk te kunnen doen. Robuust en gemakkelijk om te reinigen is dit een goede investering voor iedere hondenliefhebber.

 

5. Aqua coolkeeper koelmat Pacific Blue en Rose

De fraaie koelmat voor honden is in verschillende maten verkrijgbaar en is heel handig in gebruik. Opgerold of gevouwen is de mat praktisch om te vervoeren, zodat een hond overal verkoeling kan krijgen. De mat hoeft maar even in koud water te worden gedompeld om vervolgens voor een paar uur goed zijn werk te doen. Het reinigen van deze mat is geen probleem en de hond zal er dankbaar gebruik van maken. Kortom een aanwinst voor zowel de hond als het baasje.

 

6. Trixie koelmat (maat XXS t/m XXL)

De Trixie koelmat werkt zonder extra koeling, water of stroom en koelt meerdere uren zodat jou hond lekker koel kan blijven tijdens de warme dagen. Deze mat kan ook gebruikt worden in de auto, hondenhok of zelfs op bed. Hij is gemakkelijk schoon te maken met een doekje en is water afstotend. Door de grote beschikbaarheid in maten is deze mat geschikt voor grote en kleine honden. 

 

Overige vormen van verkoeling voor honden

Naast koelmatten, kun je er ook voor kiezen om een hondenzwembad te kopen. Als alternatief kun je naar een plek gaan waar honden mogen zwemmen. Lees hier tips hoe je je hond leert zwemmen. Niet alle hondenrassen kunnen even goed zwemmen, daarom hebben sommige rassen een hondenzwemvest nodig om ze te helpen.

Hond afkoeling koelmat

Wat is jouw ervaring met koelmatten?

Heeft jouw hond al een koelmat gebruikt, dan horen we graag wat jouw ervaring met de koelmat is! Welk model koelmat heb je, en is de hond er blij mee?

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Totaal: 90 Gemiddeld: 4.5]
Picture of Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.
Picture of Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.

Volg ons

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *