De top 10 gemakkelijkste hondenrassen om te trainen

Hondentraining

Er is geen twijfel over nodig om te weten dat honden schattige, leuke en geweldige dieren zijn. Wandelen, spelen, fijne dagen in de natuur doorbrengen of gewoon lekker uitgerust op de bank zitten zijn voorbeelden van de mooiste alledaagse momenten die je kunt delen met je harige vriend. Je bent het er waarschijnlijk mee eens dat er niets gaat boven het hebben van een hond in het gezin. Desalniettemin moeten sommige honden zich soms aanpassen aan bepaalde aspecten en een paar gewoonten en gedragingen veranderen voor hun eigen welzijn.

Afgezien van hun eigen welzijn, heeft een goed opgevoede en getrainde hond ook voordelen voor het gezin en de mensen om hen heen. Het is dus belangrijk om te weten dat het niet altijd gemakkelijk is om je hond te trainen en nieuwe dingen en gewoonten aan te leren. De ervaring van de training kan gemakkelijk of moeilijker zijn wat afhankelijk is van de persoonlijkheid, de geschiedenis, de leeftijd en het ras van de hond. Daarom is het erg handig om te weten welke hondenrassen makkelijker te trainen zijn. Wil jij graag weten welke hondenrassen makkelijk te trainen zijn? Lees dan vooral verder om daarachter te komen.

 

Er is altijd ruimte en tijd om nieuwe dingen te leren

Een interessant feitje over honden is dat het nooit te laat is om ze te trainen. Sommige mensen geloven dat honden alleen getraind kunnen worden als ze puppy’s zijn. De waarheid is echter dat ongeacht de leeftijd van de hond, er altijd nog ruimte is om ze te trainen. Dit komt met name omdat honden het vermogen en de capaciteiten hebben om hun hele leven lang nieuwe dingen te leren.

Het is misschien wat moeilijker voor volwassen honden om nieuwe gewoonten aan te nemen of gedrag te veranderen, maar dit betekent helemaal niet dat het onmogelijk is. Er is niets dat niet met liefde, toewijding en geduld kan worden gedaan, en dit geldt natuurlijk ook voor hondentraining.

Wat maakt het dat een bepaald ras gemakkelijk te trainen is?

Het is erg belangrijk om je ervan bewust te zijn dat sommige hondenrassen sneller nieuwe dingen leren en gewoontes en gedrag veranderen dan andere hondenrassen. Voor sommige rassen is het gemakkelijker om nieuwe dingen aan te leren. Er zijn verschillende factoren die van invloed kunnen zijn op de mate waarin een hondenras gemakkelijk te trainen is. Intelligentie, genetica, persoonlijkheid, afleidbaarheid zijn enkele voorbeelden van factoren die hierop van invloed zijn. Daarom zullen we alle details, over 10 van de gemakkelijkste hondenrassen die je kunt trainen, met je delen.

 

Border Collie

Border Collies zijn zeker één van de slimste hondenrassen die je kunt vinden. Ze zijn namelijk erg gemakkelijk te trainen, als ze nog een puppy zijn of als ze volwassen zijn. Elke Border Collie zal efficiënt en intelligent reageren op wat je hem ook wilt leren. Ze kunnen het erg snel verwerken als er een aanpassing in gedrag of gewoonten nodig is. Deze honden zijn zeer actief, atletisch en energiek en genieten van spelen en om buiten te zijn. Elk type training dat intens is en energie en beweging vereist, is dan ook zeker zeer geschikt voor elke Border Collie.

Border Collie training

 

Dwergschnauzer

Deze schattige kleine honden zijn een geweldige keuze als je op zoek bent naar een hond die klein is en ook heel gemakkelijk te trainen. Voor elke Dwergschnauzer zal het leren van een nieuw commando of een nieuwe vaardigheid heel gemakkelijk zijn en ze zullen elk nieuw leerproces heel snel opnemen.

Elke vorm van training die energie vereist en actief is, is een uitstekende keuze voor deze kleine maar zeer energieke hond. Eén van de houdingen die gewoonlijk bij Dwergschnauzers moet worden aangepast, is het overmatige blaffen. Het is dus goed om te weten dat Dwergschnauzers met de juiste training al snel en efficiënt zullen leren om het blaffen aan te passen.

Dwergschnauzer

 

Boxer

Het is zeer waarschijnlijk dat je wel eens van Boxers hebt gehoord, omdat het een zeer populair en bekend hondenras is. Behalve dat ze schattig, vriendelijk en populair zijn, zijn Boxers ook erg slim en leren ze heel snel. Hierdoor is het voor hun dan ook zeer gemakkelijk om nieuwe commando’s en nieuwe vaardigheden aan te leren.

Dit hondenras is uitstekend geschikt voor kinderen, als je een gezin met kinderen hebt, kan dit hondenras dus een zeer goede optie zijn. Ze zijn speels, actief en energiek. Elke training die dan ook maar enkele spelletjes en speelmomenten bevat, zullen Boxers dan ook geweldig vinden om nieuwe dingen te leren of om bepaald gedrag aan te passen.

Boxer

 

Border Terriër

Border Terriërs zijn schattige honden die ook heel gemakkelijk te trainen zijn. Hoewel ze als vrij kalm en ontspannen kunnen worden beschouwd, hebben ze ook behoorlijk wat activiteit en energie nodig. Border Terriërs zijn honden die hun familie graag plezieren, het is voor deze honden erg belangrijk om iedereen gelukkig te maken.

Daarom zullen ze efficiënt en met een goede instelling reageren op alles wat hun wordt geleerd. Het aanpassen van gedrag, zoals overmatig blaffen of problemen met lopen aan de lijn, en het aanleren van nieuwe vaardigheden, zoals zitten onder commando, zijn voorbeelden van wat ze makkelijk kunnen aanleren.

Border Terrier

 

Havanezer

Havanezer honden zijn kleine, schattige honden die erg gemakkelijk te trainen zijn, omdat het voor hen erg belangrijk is om hun baasjes een plezier te doen. Ze vinden het erg leuk om nieuwe vaardigheden en trucjes te leren en ze zullen heel snel reageren op alles wat hen wordt geleerd. Een goede en terugkerende socialisatie is erg belangrijk voor Havanezer honden om zich te ontwikkelen en een gezond leven te leiden.

Elke training die te maken heeft met socialiseren en tijd doorbrengen met mensen of andere honden zal dan ook zeker zeer goede resultaten opleveren voor deze prachtige dieren. Vanwege alle redenen die we hier hebben genoemd, zijn deze honden een uitstekende keuze voor nieuwe hondenbezitters.

Havanezer honden

 

Dobermann Pinscher

Dobermann Pinscher is een geweldige keuze voor mensen die een bepaalde ervaring hebben met honden of die gewend zijn aan deze dieren. Deze honden kunnen namelijk agressief worden als ze erg eenzaam zijn, zich vervelen of niet goed worden verzorgd. Met de juiste zorg en tijd zijn dit geweldige, schattige en loyale honden. Ze zijn ook erg slim en kunnen gemakkelijk nieuwe dingen aanleren. Om hun welzijn te bevorderen en hun gezondheid te verzekeren, is het belangrijk om ze momenten van socialisatie en activiteit te geven.

Dobermann Pinscher

 

Duitse herder

Duitse herdershonden zijn erg enthousiast om hun baasjes te plezieren en zijn klaar om elke nieuwe vaardigheid of truc te leren. Deze geweldige honden zijn ook erg actief en energiek, waardoor ze beweging en speeltijd nodig hebben om gezond te zijn en hun algehele welzijn te waarborgen. Om deze reden kan elk type training dat activiteit mogelijk maakt geweldig zijn voor de Duitse herdershonden.

Als je jouw Duitse herdershond als puppy traint, zul je verbaasd zijn om te zien hoe snel hij elke nieuwe vaardigheid aanleert en deze vaardigheden efficiënt en snel verwerkt. Desalniettemin is het belangrijk om te weten dat zelfs volwassenen Duitse herdershonden heel gemakkelijk te trainen zijn.

Duitse herder

 

Golden Retriever

Golden Retrievers zijn mooie en schattige honden die enorm populair zijn. Ze zijn favoriet bij veel gezinnen, zijn geweldig met kinderen en zijn uitstekende metgezellen voor nieuwe hondenbezitters. Bovendien zijn Golden Retrievers erg gemakkelijk te trainen, als puppy, maar ook als volwassene. Ze zullen dan ook elke nieuwe vaardigheid of houding opnemen die je ze efficiënt en snel wilt aanleren. De beste manier om een ​​Golden Retriever te trainen is door vallen en opstaan, dus tijdens het trainen leer je ook welke oefeningen het beste voor ze zijn.

Golden Retriever

Welsh corgi Pembroke

Welsh corgi Pembroke honden zijn erg actief, energiek en houden ervan nieuwe vaardigheden te leren en bezig te zijn. Het is hiermee dan ook een hondenras dat getraind kan worden en snel leert en efficiënt reageert op nieuwe commando’s. Deze honden zijn uitstekend met kinderen, vriendelijk en loyaal, als je een gezin hebt is dit ras dan ook zeker een goede keuze.

Welsh corgi pembroke

 

Berner Sennenhond

De mooie, schattige en vriendelijke Berner Sennenhonden zijn grote en robuuste dieren die graag buiten zijn. Elke soort training dat energiek is en waarbij er buiten in de natuur tijd wordt doorgebracht, zullen dan ook geweldig voor ze zijn. Ze zullen elke nieuwe vaardigheid snel en efficiënt leren. Voor Berner Sennenhonden is het erg belangrijk om tijd en ruimte te hebben om een sociale band op te bouwen met andere mensen en met andere honden. Zorg ervoor dat je alle trainingsoefeningen altijd doet volgens positieve technieken, om zo een ​​geweldige leerervaring te garanderen voor deze loyale, schattige en slimme dieren.

Berner Sennenhond

 

Een samenvatting van de gemakkelijkst te trainen honden

Al met al zijn er, zoals je al hebt kunnen zien, veel verschillende hondenrassen die als zeer gemakkelijk te trainen kunnen worden beschouwd. Vanwege bepaalde aspecten van de persoonlijkheden, houdingen, kwaliteiten, genetica, intelligentie en bijzonderheden van deze honden, kunnen ze heel gemakkelijk worden getraind met uitstekende resultaten. Voor de duidelijkheid hebben we deze gemakkelijk te trainen honden hieronder voor je samengevat:

 • Bordercollie
 • Dwergschnauzer
 • Boxer
 • Border Terriër
 • Havanezer
 • Dobermann Pinscher
 • Duitse herder
 • Golden Retriever
 • Welsh corgi Pembroke
 • Berner Sennenhond

Of je meer van kleinere honden of grotere honden houdt, van honden met actieve persoonlijkheden of juist met vrij rustige persoonlijkheden, alle rassen die we hier hebben voorgesteld, zijn uitstekende keuzes als je op zoek bent naar een hond die gemakkelijk kan worden getraind. Welke van alle hondenrassen hier vind jij het leukst? Vertel het ons in de reacties hieronder!

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Totaal: 16 Gemiddeld: 4.8]
Picture of Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.
Picture of Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.

Volg ons

4 reacties

  1. De Vizsla is een hond met een sterk instinctief gedrag. Een hond denkt voor 60% met de signalen van de neus, en daar is de Vizsla dan ook heel erg goed in. Hij staat vooraan als er wild gevonden en/of gevangen moet worden tijdens de jacht. Ze zijn ontzettend goed te trainen en willen graag voor je werken, mits hier iets lekkers tegenover staat. Ze hebben veel beweging en training nodig anders gaan ze zich vervelen.
   Lang verhaal kort : Ze zijn goed te trainen, dit vergt discipline en consequentheid. Maar zijn dan heel lief en sociaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *