De 15 meest vreemde en unieke hondenrassen ter wereld

Aparte hondenrassen

Over het algemeen zie je op straat meestal dezelfde variëteit van hondenrassen lopen. Vind je het leuk om een unieke hond te hebben, een hond die een wat ander uiterlijk heeft? Er zijn een aantal honden die er niet alleen vreemd uitzien, maar ook niet zo vaak voorkomen. Je ziet ze niet zo snel in films of series en op de straat ook niet zo vaak. Wanneer je op zoekt bent naar een speciale hond, ben je hier aan het juiste adres. Kom erachter wat de meest vreemde en unieke hondenrassen ter wereld zijn.

 

Komondor

Misschien heb je deze hond wel eens in je leven gezien, het is een opvallende verschijning die je zeker weten nooit meer vergeet. De Komondor is een schapenherder met lang haar. Zijn vacht kan wel tot 27 centimeter lang zijn. Wat nog specialer is, is dat zijn vacht lijkt op schapenwol.

Je kent deze hond misschien daarom ook wel onder de naam ‘Mop hond’. Hij lijkt een beetje op een dweil. Zijn vacht beschermt de Komondor tegen het weer en tegen roofdieren. De Komondor kan volgroeid wel 30 centimeter groot zijn.

Komondor

 

Catahoula Luipaard hond

Deze hond is vaak gevlekt of meerkleurig. Dat maakt zijn uiterlijk zo uniek. Men zegt dat het de eerste hond is die in de Verenigde Staten werd gefokt. Vroeger hielp de Catahoula Luipaard hond tijdens de jacht op wilde zwijnen. Ze zijn dus echte jagers. Het was dan ook de favoriete jachthond van Teddy Roosevelt. Catahoula Luipaard hond is een goede werkhond, in huis zijn ze super speels. Ze moeten dus goed hun energie kwijt kunnen.

Catahoula luipaard hond

 

Peruaanse Inca Orchid

De Peruaanse Inca Orchid (ook wel de Peruaanse naakthond genoemd) is een hondenras dat al sinds 750 na Christus bestaat. Hij stamt uit Peru en is een klein hondje. Hij valt op, omdat hij voornamelijk haarloos is, afgezonderd van een soort hanenkam, of dotje haar op zijn hoofd. Of je valt er voor, of je vindt zijn verschijning iets te vreemd. De Peruaanse Inca Orchid zijn slimme honden, ze zijn ook nog eens super snel en hebben een goed uithoudingsvermogen. Daarom zijn ze uitstekend geschikt om mee te gaan hardlopen.

Peruaanse Inca Orchid

 

Borzoi

De Borzoi is een bijzondere hond met een groot lichaam en klein hoofd. Hij lijkt op een Greyhound, maar zijn vacht is wat pluiziger. Ze kunnen waanzinnig hard rennen, vroeger waren het namelijk wolvenjagers en ze jaagden in grote roedels op ze. Tegenwoordig zijn het ook goede jagers op kleiner prooi, zoals knaagdieren.

De Borzoi heeft een koppig karakter, daarom moet je een goede trainer zijn en veel geduld hebben. Als je hem goed getraind hebt, is het een maatje voor het leven. Ze leggen graag hun hoofd op je schoot en zijn aanhankelijk.

Borzoi

 

Bedlington Terriër

Vanwege zijn krullende, gebleekte vacht lijkt dit ras wel een beetje op een schaap, of een lammetje. Maar hij heeft ook wel wat weg van een poedel. De Bedlington Terriër is afkomstig uit Engeland. Men gebruikte toen deze honden om ongedierte te vangen.

Deze honden zijn namelijk atletisch, snel en hebben een goed uithoudingsvermogen. Door de lamachtige, pluizige vacht is dit de perfecte hond voor als je allergisch bent voor dierenharen. Bedlington Terriërs zijn speelse honden die ook graag tegen je aan komen liggen.

Bedlington Terrier

 

Puli

De Puli is een bijzonder hondenras, vanwege zijn speciale vacht. De Puli heeft namelijk dreadlocks als vacht. Deze vacht ontstaat wanneer de Puli ongeveer negen maanden oud is. Deze dreadlocks moet je goed verzorgen. Zo moet je de dreads scheiden om ervoor te zorgen dat deze niet in de knoop gaan zitten.

Zijn vacht is waterbestendig. De Puli is afkomstig uit Hongarije. Daar was zijn taak het hoeden van het vee. Nog steeds zijn het honden die graag voor je werken. Deze middelgrote hond is acrobatisch en is graag bij mensen. Je moet ze wel een uitlaatklep geven, zodat ze hun energie kwijt kunnen.

Puli

 

Chinese naakthond

Je raadt het al, de Chinese naakthond is naakt. Behalve op zijn hoofd, poten en staart, want daar heeft hij wel haar. Er zijn zelfs enkele Chinese naakthonden die overal zacht haar hebben. Hoewel de naam doet vermoeden dat deze honden uit China komen, is dit niet zo. Ze komen oorspronkelijk namelijk uit Afrika of zijn misschien zelfs wel familie van de Mexicaanse naakthond. Doordat de Chinese naakthond haast geen haar heeft, zijn ze gevoeliger voor de zon.

Je moet ze daarom op een zonnige dag insmeren met zonnebrandcrème. Ook moet je hun huid goed behandelen, door ze in te smeren met vochtinbrengende crème. Zo voorkom je infecties en huidaandoeningen. Dit hondenras is speels en aanhankelijk. Het is misschien even wennen om met een naakte hond te knuffelen, maar wanneer je er eentje eenmaal hebt, raak je er zo aan gewend.

Chinese naakthond

 

Brusselse Griffon

Een hond met een vreemd uiterlijk is de Brusselse Griffon. Dit kleine hondje heeft grote ogen en een baard. Dit geeft het hondje een bijzonder uiterlijk, hij lijkt hierdoor wel een beetje van een andere planeet te komen. Doordat de hondjes zo klein zijn, zijn ze moeilijk te fokken. Ze hebben namelijk vaak een keizersnede nodig, om zo de pups uit het lichaam van hun moeder te halen. De Brusselse Griffon is ondanks zijn rare uiterlijk, een ware familiehond. Ze zijn namelijk super trouw, maar houden niet zo van stoeien.

Brusselse Griffon

 

Neapolitan Mastiff

De Neapolitan Mastiff ziet er anders uit, vanwege zijn losse huid die over zijn gezicht gevouwen zit. Zijn hele hoofd zit hierdoor vol rimpels, maar ook de rest van zijn lichaam is gerimpeld. Zijn lichaam is enorm groot en ziet er daarom voor sommige mensen een beetje eng uit.

Maar de Neapolitan Mastiff is een lieve reus, die graag met je speelt. Omdat deze honden veel rimpels hebben, moet je de tijd hebben om hem goed te verzorgen. Tussen de rimpels moet je zijn huid schoonhouden, anders krijgt hij problemen met zijn vacht.

Neapolitan Mastiff

 

Affenpinscher

De Affenpinscher is een klein hondje met een bijzonder uiterlijk. Zijn lichaam lijkt op het lichaam van een terriër, zijn vacht is ruwharig en hij heeft een schattig hoofdje dat lijkt alsof het ingedrukt is. De een noemt hem een aap, omdat ze op aapjes lijken met hun uiterlijk en brutale karakter.

Anderen vinden hem meer lijken op een kleine leeuw, vanwege de vollere vacht rondom de borst. Dit zelfverzekerde hondje denkt in ieder geval zelf wel dat hij net zo stoer en groot is als een leeuw. Affenpinschers zijn trouwe hondjes en komen voor in verschillende kleuren.

Affenpinscher

 

Bergamasco herder

De Bergamesco herder is een vreemde hond vanwege zijn eigenaardige vacht. Wanneer ze pup zijn, hebben ze nog een korte en gladde vacht. Dit groeit uit naar lange en geknoopte lokken. Hij heeft geen twee vachten, zoals gewoonlijk, maar wel drie.

Zijn natuurlijke dreadlocks houden hem warm, beschermen hem tegen de zon en voorkomt dat roofdieren hem graag willen eten. Hoewel het eruit ziet dat deze vacht ontzettend veel verzorging nodig heeft, valt dat gelukkig hartstikke mee. Dit hondenras is een goede waakhond en zeer intelligent. De Bergamasco komt oorspronkelijk uit de Italiaanse Alpen.

Bergamasco herder

 

Bull Terriër

Qua lichaam heeft de Bull Terriër misschien niet het mooiste lichaam van alle hondenrassen, maar hun uiterlijk is wel heel kenmerkend. Het hoofd van een Bull Terriër is eivormig. Het lijkt erg groot, vergeleken met hun lichaam. Terwijl de ogen van dit hondenras juist weer heel klein en driehoekig zijn. Het karakter van de Bull Terriër is speels, maar ook ontzettend koppig. Weet dus waar je aan begint, als je kiest voor dit hondenras als huisdier.

Bull Terriër

 

Lowchen

De Lowchen heeft als bijnaam ‘ kleine leeuwenhondje’. Ze zien er namelijk uit als mini-leeuwtjes, met een bijna kale achterlichaam, lange haren aan de voeten, staart en het bovenlichaam. Ze kunnen tot 13 centimeter hoog zijn en hebben geen ondervacht.

De Lowchen is een intelligente hond, die makkelijk in een appartement kunnen wonen. Ze hebben een vriendelijk karakter en zijn daarom goede gezinsleden. Dit hondenras is een van de meest zeldzame honden op de aarde. Hierdoor is het de duurste hond om te kopen.

Lowchen

 

Xoloitzcuintle

De naam is al vreemd en moeilijk uit te spreken. Wil je de naam goed uitspreken? Dan zeg je Sho-lo-eets-quin-lee. Dit hondenras noemt men soms ook Xoloitzcuintli of Xolo. Maar een andere naam voor deze hond is ook wel de Mexicaanse haarloze. Dat maakt gelijk duidelijk hoe deze hond eruit ziet: naakt.

Naast dat dit hondenras geen of weinig haar heeft, hebben ze een lange nek, amandelvormig ogen en zijn ze slank. Doordat de hond weinig tot geen haar heeft, is hij goed geschikt voor mensen met allergieën. De huid van deze hond is taai en je ziet zijn rimpels. Hij heeft ook een denkrimpel in zijn voorhoofd, als hij ergens geconcentreerd mee bezig is. Het is dan ook een intelligente hond, die erg waakzaam is.

Xoloitzcuintle

 

Noorse Lundehund

Op het eerste oogopslag zie je niet dat dit een uniek of bijzonder hondenras is. Totdat je naar zijn poten kijkt. Deze hond heeft namelijk zes tenen aan elke voet. Daarnaast hebben ze een nek waarmee ze hun hoofd 180 graden mee kunnen draaien, oren die ze kunnen dichtklappen en flexibele schouders. Dankzij deze speciale bouw zijn het van oorsprong Noorse jagers, die men gebruikte voor de jacht op papegaaiduikers. Tegenwoordig is het een fijn huisdier die een makkelijk en gezellig gezelschap is.

Noorse Lundehund

Wat een bijzondere en vreemd uitziende honden bestaan er op onze planeet. Ondanks hun gekke uiterlijk, of bijzondere lichaamseigenschappen, zijn het allemaal leuke honden. De een is meer een gezinshond, de ander is graag actief. Als je met een van deze honden over straat loopt, dan weet je in ieder geval dat je bekijks trekt.

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Totaal: 13 Gemiddeld: 4.5]
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.

Volg ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *