De top 12 meest populaire zwarte hondenrassen

Black dog

Zwarte honden lijken best mysterieus. Het is niet verrassend dat zwarte honden op het eerste gezicht veel verschillende gevoelens kunnen oproepen. Sommigen zien zwarte honden op dezelfde manier als alle andere honden, anderen kunnen bang worden van zwarte honden. Uit een studie van een kennel is gebleken dat zwarte honden het minst worden uitgekozen en altijd het als laatste overblijven.

Dit is een bekende situatie, wat het ‘zwarte hond syndroom’ wordt genoemd. Volgens oude Britse verhalen worden zwarte honden beschreven als helhonden en zijn het duivelse wezens. Dit is natuurlijk niet waar. Zwarte honden zijn net zo liefdevol als elke andere kleur hond. Zwart is een dominantere kleur en er zijn eigenlijk meer zwarte honden in de wereld dan iedere andere kleur hond. Hieronder vind je onze top 12 van meest populaire zwarte hondenrassen.

 

Belgische Herder

Deze zwarte schoonheden vallen zeker op met hun prachtige glanzende zwarte vacht. Zoals de naam al verraadt, is de Belgische Herder een herdershond die bekend staat om zijn sterke werkethiek. Hun lichaam stelt de Belgische Herder in staat om moeiteloos te lopen en te rennen. De honden hebben een evenwichtige lichaamsstructuur en hebben lange schouders en evenwijdige poten.

De Belgische Herder heeft een hoog energieniveau en houdt ervan om actief te zijn en te spelen met zijn eigenaar. Deze hond is ook zeer intelligent en wil zijn eigenaar graag plezieren, wat het gemakkelijker maakt om deze honden te trainen. Ze hebben een voortdurend verlangen om nieuwe dingen te leren en nieuwe activiteiten te ondernemen. Ze blinken uit wanneer ze in een omgeving zijn die hun geest en lichaam bezig houdt. Met de Belgische Herder heb je een trouwe viervoeter die graag bij zijn gezin is.

Belgische Herder

 

Zwarte Labrador Retriever

Dit hondenras behoort tot de meest populaire hondenrassen in Nederland. Labradors zijn middelgrote honden met een dikke staart die geleidelijk dunner wordt naar de punt van de staart toe. Hun lichaam heeft een sterke, stevige bouw, waardoor de Labrador urenlang met je kan spelen. Deze vriendelijke honden hebben niet alleen een mooie zwarte vacht, maar kunnen ook een blonde of bruine vacht hebben.

De populariteit van deze hond is niet alleen te danken aan zijn knappe uiterlijk, maar ook aan zijn aanhankelijke en speelse gedrag. De Labrador heeft veel energie en is het gelukkigst als hij dagelijks voldoende beweging krijgt, wat belangrijk is voor zijn algehele gezondheid. Wanneer jouw Labrador zich begint te vervelen, zal hij ongewenst gedrag gaan vertonen. Jouw hond zal dan steeds lichtjes in iets gaan bijten. Om dit te voorkomen moet je ervoor zorgen dat je genoeg speelgoed in huis hebt liggen, zodat jouw Labrador zichzelf kan vermaken wanneer dat nodig is.

Zwarte Labrador Retriever

 

Gordon Setters

Gordon Setters hebben een prachtige golvende en glanzende zwarte vacht, vaak met bruine vlekken. De glanzende vacht is een van de meest opvallende kenmerken en hoewel de vacht vaak golvend is, kan deze soms ook recht zijn. De glanzende vacht heeft bruine vlekken op de borst, keel, poten, dijen en twee wenkbrauwachtige stippen op hun gezicht. Gordon Setters hebben helderbruine vriendelijke ogen, die perfect passen bij de persoonlijkheid van deze hond.

Deze hond is een geweldige en trouwe metgezel, die zich op zijn best zal voelen als hij veel dagelijkse beweging krijgt. De Gordon Setter is een zeer intelligent ras en staat bekend om zijn jachtvaardigheden. Ze hebben een hoog energieniveau en hebben veel ruimte nodig om te rennen en rond te lopen. Deze honden kunnen het beste leven in kleinere dorpen met veel velden om te rennen, dus zijn helaas niet aan te raden voor gezinnen die in de stad wonen.

Hoewel de Gordon Setter vriendelijk is voor zijn mensen, duurt het enige tijd voordat hij gewend is aan andere honden en kan hij zelfs agressief zijn tegen andere honden. Gordon Setters kunnen een beetje bezitterig zijn over hun mensen en speelgoed. Vaak helpt het om jouw Gorden Setter extra aandacht te geven bij ontmoetingen met andere honden, zodat hij zich nog steeds de enige echte voelt.

Gordon Setters

 

Cane Corso

Deze zwarte honden behoren tot de meest trouwe honden ter wereld. De Cane Corso is een echte familiehond en vindt het heerlijk om aandacht te krijgen van zijn mensen. Velen denken misschien dat deze honden agressief zijn vanwege hun uiterlijk en hun geschiedenis, maar dat kan niet verder van de waarheid liggen. In de Romeinse tijd werd deze hond gebruikt voor verschillende doeleinden.

Meestal werd de Cane Corso gebruikt om eigendommen te beschermen, maar ook voor oorlogsinspanningen en bloedsporten. Gelukkig kijkt men tegenwoordig verder dan alleen het uiterlijk van de hond en komt men tot de ontdekking dat ze een groot hart hebben. Daarnaast zijn ze zeer vriendelijk en aanhankelijk. De Cane Corso zal er alles aan doen om het zijn mensen naar de zin te maken.

Naast hun geweldige gedrag met kinderen, zijn ze ook erg sociaal naar andere honden en vinden ze het leuk om bij andere huisdieren in de buurt te zijn. Deze honden hebben een brede kop met flaporen en staan bekend om hun meest herkenbare eigenschap, namelijk hun kwijlende lippen. Met de Cane Corso heb je een zeer loyale en liefdevolle vriend die altijd aan jouw zijde zal blijven.

Zwarte Cane Corso

 

Dobermann

De Dobermann is misschien wel één van de meest bekende zwarte honden. De meeste mensen zien deze honden als agressief en slecht, maar dit is een verkeerde aanname. Ja, deze honden kunnen misschien wat agressiever tegenover andere honden en dieren zijn. Als de Dobermann echter van jongs af aan met andere honden socialiseert, zal hij prima met andere honden overweg kunnen.

Ondanks hun stoere, coole uiterlijk, zijn deze honden zeer gevoelig en erg emotioneel intelligent. De Dobermann kan stemmingen snel oppikken, wat zijn geestelijke en lichamelijke gezondheid kan beïnvloeden. Ze zullen altijd loyaal en beschermend zijn naar hun gezin en hebben een omgeving nodig waarin ze veel kunnen spelen en rondrennen. De Dobermann is ook zeer goed te trainen, maar als eigenaar moet je zelfverzekerd zijn en moet je tijd besteden aan de training van deze hond.

Dobermann

 

Poedel

Vaak wordt gedacht dat de poedel een Frans ras is, maar het is een zwarte Duitse hond die bekend staat om zijn prachtige gekrulde vacht. Poedels stelen niet alleen de show met hun mooie vacht, maar ook met hun persoonlijkheid. Poedels staan erom bekend hun baasjes te laten glimlachen vanwege hun fantastische gevoel voor humor.

Hoewel ze ervan houden om te spelen en vermaakt te worden, vinden ze het nog leuker om hun mensen te vermaken. Deze natuurlijke entertainer is een geweldige familiehond en zal trouw blijven aan zijn gezin.

Zwarte Poedel

 

Schipperke

Het Schipperke is een klein Belgisch hondenras en staat bekend om hun vosachtige uiterlijk. Hun prachtige pluizige, dikke zwarte vacht is een van de mooiste hondenvachten. De vacht rond hun nek is nog dikker, waardoor de Shippy een soort manen rond zijn nek heeft. De Shippy mag dan klein zijn, maar hij is zeer moedig en is een echte gezinsbeschermer.

Schipperke puppy

 

Zwarte Russische Terriër

Deze honden hebben een prachtige zwarte en golvende vacht, waardoor ze er absoluut prachtig uitzien. De Zwarte Russische Terriër staat bekend om zijn beschermende, aanhankelijke en speelse karakter. Ze houden ervan om bij mensen in de buurt te zijn en zijn een geweldige familiehond. Ze zijn goed opgevoed in de buurt van kinderen en vinden het leuk om geaaid te worden. Dit is natuurlijk een pluspunt, want het is moeilijk om zo’n prachtige vacht niet te aaien!

Zwarte Russische Terriër

 

Newfoundlander

Deze grote zwarte teddybeer zal jouw hart absoluut stelen. Newfoundlanders zijn er in vele kleuren, maar zwart is toch een van de mooiste vachten als je het ons vraagt. Hun zachte, lange en dichte vacht zorgt ervoor dat je de hele nacht met deze viervoeter zou willen knuffelen.

Gelukkig vinden deze honden dat helemaal geen probleem! Maar alleen na urenlange beweging, want deze hond heeft veel energie. De Newfoundlander vindt het heerlijk om te spelen en nieuwe dingen te leren. Ze zijn vrij gemakkelijk te trainen, want ze zijn extravert en willen zich graag bezighouden. Houd er wel rekening mee dat deze honden niet gemakkelijk te plezieren zijn en al jouw aandacht nodig hebben bij de training.

Newfoundlander

 

Mastino Napoletano

Deze hond behoort tot de grootste hondenrassen ter wereld! Ze staan bekend om hun rimpelige, zwarte glanzende vacht. Hoewel de vachten van deze honden in vele kleuren en patronen voorkomen, zijn zwarte vachten een van de meest populaire vachtkleuren en worden ze zeer gewaardeerd.

Deze grote honden hebben een eigenaar nodig die zijn mannetje kan staan, want deze reuzen kunnen behoorlijk dominant zijn. De Mastino Napoletano is gefokt om te waken, vandaar dat ze dominantie kunnen uitstralen naar hun eigenaren en agressief gedrag vertonen naar andere honden. Wanneer ze echter van jongs af aan worden getraind en gewend raken om met andere honden te socialiseren, wordt dit gedrag zelden of nooit vertoond.

Als ze goed getraind zijn, zullen ze veel liefde en affectie tonen aan hun eigenaar en familie en kalm en ontspannen gedrag vertonen. Als je op zoek bent naar een hond met een rustige persoonlijkheid die er de voorkeur aan geeft om met jou op de bank te chillen, dan is deze hond de perfecte vriend voor jou.

Mastino Napoletano

 

Riesenschnauzer

De Riesenschnauzer is een bekende zwarte hond die bij velen geliefd is. Deze hond is een middelgrote tot grote hond en staat bekend om zijn intelligentie en zijn affectie voor mensen. Ze leren graag nieuwe dingen en zijn snelle leerlingen. Als het op hun training aankomt, houden ze van consequentheid en vastberadenheid. Het is belangrijk om deze hond van jongs af aan te socialiseren, zodat hij geen agressie vertoont tegen onbekende honden of mensen.

Riesenschnauzer

 

Schotse Terriër

Deze felle, kleine, zwarte hond staat bekend om zijn moedige en dappere persoonlijkheid. Ze hebben een zeer uitgesproken, lange gezichtsvorm met een vlak profiel en dragen hun kleine lichaam op dikke, compacte, ronde poten. Hoewel zijn vacht er erg pluizig uitziet, is deze niet zacht.

Dit komt omdat Schotse Terriërs een gebroken vacht hebben, wat betekent dat ze een harde vacht hebben met een zachte ondervacht. Het zijn onafhankelijke honden, die zich dominant kunnen gedragen. Daarom zullen ze consequent getraind moeten worden, zodat ze weten wie de baas is.

Schotse Terriër

 

Vind meer gerelateerde artikelen hier

Zoals je hebt kunnen lezen hoef je niet bang te zijn voor zwarte hondenrassen. Ze verdienen net zo veel liefde als elke andere hond. Als je dit artikel over onze top 12 meest populaire zwarte honden leuk vond, bekijk dan zeker ook onze andere artikelen op onze website www.hond.nl.

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Totaal: 13 Gemiddeld: 4.8]
Picture of Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.
Picture of Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.

Volg ons

2 reacties

 1. Geachte lezer, wij hebben 2 duitse staanders gehad, een korthaar en een draadhaar, we zijn in de zestig en willen nog een keer een hond opvoeden en hebben.
  Er werd een kruising aangeboden van Een duitse staande zwartschimmel (moeder) en een bruine labrador retriever (vader), om wat minder jachtinstinkt te hebben we hiervoor gekozen.
  Wij herkennen bijde rassen en volgens de fokker en dierenarts wordt onze reu 60 cm schofthoogte en gaat hij een gewicht van 35 kg bereiken, hij is heel speels en ondernemend en heeft met 3,5 maanden een gewicht van 17 kg en hoogte van 52 cm. De verhoudingen zijn heel goed en hij bulkt van de energie maar kan ook regelmatig slapen.
  Kun U wat meer informatie geven over deze hondenkruising?

  Met vriendelijke groet,
  Charles van Uum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *