Het leukste piepspeelgoed voor honden

Hond met piep speeltje

Voor dit artikel zijn we op zoek gegaan naar het leukste piepspeelgoed voor je hond. We hebben 15 piepspeeltjes met elkaar vergeleken. Van welk materiaal is het gemaakt? Hoe groot is het speelgoed, en wat zijn de kosten? Van ieder product lees je een korte beschrijving aangevuld met productspecificaties.

Maar eerst vertellen we je wat meer over honden en spelen in het algemeen. Spelen honden alleen omdat ze dat leuk vinden? Of heeft spel ook nog andere functies? Lees snel verder, dan leer je er alles over. En zoek daarna een leuk speeltje voor je hond uit de lijst met onze tips. Want er is niets leuker dan samen met je hond plezier maken.

 

Waarom spelen honden?

  • Ontdekken van de wereld
  • Socialiseren
  • Trainen van lichaam
  • Tegen verveling
  • Versterken onderlinge band

Puppy’s leren al spelend de wereld te ontdekken. Ze zijn nieuwsgierig en hebben veel energie. Heb je een pup in huis? Dan merk je al snel dat je kleintje op onderzoek uitgaat. Rondrennen, snuffelen en overal in bijten. Dit is voor een hond de manier om zijn omgeving te leren kennen.

Spelen is ook de manier waarop een hond sociale omgang leert met andere honden en mensen. Pups vinden het heerlijk om met andere honden te rollebollen. En tijdens het spelen leert hij veel. Is hij te wild of te druk? Dan laat het speelmaatje dit vaak weten door letterlijk van zich af te bijten. Zo leert je pup grenzen kennen.

Door te spelen en te rennen wordt het hondenlichaam getraind. De spieren en botten worden sterker. Ook het uithoudingsvermogen en de conditie van je maatje zullen steeds beter worden. Voor volwassen honden is spelen een manier om actief en gezond te blijven.

Verveelt je hond zich? Ook dan kan hij op zijn manier gaan spelen. Alleen ben jij met dit ‘spel’ vast en zeker minder blij. Bij verveling gaat een hond vaak ergens in bijten of op kauwen. De kans is groot dat hij je nieuwe bank gaat uitproberen. Zorg dat je hond speelgoed tot zijn beschikking heeft. Hiermee voorkom je deze ongewenste vorm van spelen.

Het is leuk om naar het spel van je hond te kijken, maar nog leuker is het om samen te spelen. De interactie die het samenspel oplevert versterkt jullie onderlinge band. Gebruik hierbij uitdagend speelgoed om het spel nog aantrekkelijker te maken.

 

Waar moet je op letten tijdens het spelen van je hond?

Zorg in ieder geval dat het spelen op een veilige manier plaats vindt. De speelomgeving moet vrij zijn van spullen waaraan je viervoeter zich kan verwonden. Vanzelfsprekend moet ook het speelgoed veilig zijn. Zorg ervoor dat het speelgoed geen kleine deeltjes bevat die hij in kan slikken.

Pas ook op met scherpe voorwerpen. Heeft het speelgoed zijn beste tijd gehad? Dan is het verstandig om het speeltje weg te gooien. Koop een nieuw speeltje voor je dier. Dit zorgt voor een nieuwe uitdaging en nieuw speelplezier.

Labrador met piep speelgoed in mond

Brekz Rubberbal met piep

Een bal is vaak het eerste speelgoed dat voor een hond wordt aangeschaft. Dat komt omdat een bal eenvoudig maar ook veelzijdig speelgoed is. De Rubberbal met piep van Brekz is fijn om mee te apporteren. Maar ook wanneer jij even niet meespeelt zal je maatje zich met deze bal prima vermaken.

De bal is verkrijgbaar in 3 verschillende maten, in verschillende vrolijke kleurtjes. Ook leuk: neem een bal mee wanneer jullie naar het strand gaan voor een wandeling. De bal blijft drijven. Een prima stuk speelgoed als je hond graag in het water speelt.

Productspecificaties
MateriaalRubber
AfmetingS, M, L
Prijs€ 6,75 – € 9,95 – € 12,75

 

Cestgood Rubberen Kip

Veel honden houden ervan om achter kippen aan te rennen. Met de rubberen kip van Cestgood hoef je je geen zorgen te maken en kun je hem vrolijk zijn gang laten gaan. Met deze kip vermaakt hij zich prima. Verkrijgbaar in de kleur geel. Minder geschikt voor honden die snel spullen kapot maken.

Productspecificaties
MateriaalRubber
AfmetingM (31 cm)
Prijs€ 6,95 / € 7,49

 

Dutchwide Dog Toy Pluche Hondenknuffel

De Dutchwide Dog Toy is heerlijk zacht pluche speelgoed voor zowel pups als volwassen honden. Dit speeltje heeft het grappige uiterlijk van een vogel. Wanneer je hond in het hoofd van de vogel bijt hoor je een piepend geluid. Het lichaam van dit speeltje maakt krakende geluiden tijdens het spelen. Verkrijgbaar in de kleuren groen, oranje en roze.

Productspecificaties
MateriaalPluche
Afmeting31 x 18 cm
Prijs€ 13,97

 

Kentucky Hondenspeelgoed Bone

Houd je hond van zachte speeltjes? Met de Bone van Kentucky doe je hem dan vast en zeker een plezier. Dit speeltje is gemaakt van zacht polyester in de vorm van een bot. Ook in dit bot zit een piepgeluid verstopt voor extra speelplezier.

Productspecificaties
MateriaalPolyester
Afmeting20 x 30 cm
Prijs€ 19,99

 

Noblenza Pluche honden bot

Het hondenbot van Nobleza is samengesteld uit diverse materialen. Hiermee ontdekt je hond verschillende ervaringen tijdens het bijten. Met dit stevige piepspeelgoed vermaakt je viervoeter zich lange tijd. Verkrijgbaar in de vrolijke kleuren groen, blauw en roze.

Productspecificaties
MateriaalPolyester Katoen
Afmeting15 x 23 cm
Prijs€ 11,99

 

Wondersathome Hamburger Piepspeelgoed

In deze lekkere hamburger van Wondersathome zal jouw hond gelijk zijn tanden zetten. Deze Big Mac is heerlijk zacht knuffelspeelgoed. Het piepgeluid dat dit speeltje produceert is afhankelijk van de kracht waarmee je hond erin bijt. Hoe harder hij bijt, hoe meer piepgeluid.

Productspecificaties
MateriaalPluche
Afmeting10 x 11 cm
Prijs€ 12,95

 

Vadigran Pluche wasbeer

De pluche wasbeer van Vadigran is een leuk speeltje dat 2 geluiden maakt. In het hoofd van de wasbeer zit een piepje verstopt. De staart maakt knisperende geluiden wanneer er mee wordt gespeeld. Het lichaam van de wasbeer is niet gevuld. Hierdoor is het speeltje zeer geschikt voor puppy’s om mee te spelen.

Productspecificaties
MateriaalStof Pluche
Afmeting35 x 20 cm
Prijs€ 15,95

 

Kong Squiggles Speelgoed Assorti

De langwerpig gevormde speeltjes van Kong zijn in de lengte rekbaar. In dit speeltje zitten 2 piepgeluiden verstopt. Een aan de onderzijde en een aan de bovenzijde. Dit vrolijk gekleurde speelgoed is verkrijgbaar in 4 verschillende dierenkoppen. Het is een verrassing welke je krijgt thuisgestuurd.

Productspecificaties
MateriaalPluche
AfmetingM (9,5 x 30,5 cm )
Prijs€ 12,61

 

Zippy Paws ZP938 Sportballz Soccer

Welke hond speelt er nu niet graag met een bal? Met deze heerlijk zachte bal van Zippy Paws in de kleuren zwart en wit doe je iedere hond een plezier. Vanzelfsprekend is voor extra speelplezier ook in deze bal een piepgeluid verstopt.

Productspecificaties
MateriaalPluche
Afmeting16 cm
Prijs€ 25,95

 

Vadigran Latex Wortel

Dit grappige piepspeelgoed van Vadigran in de vorm van een wortel is geschikt voor volwassen honden. De wortel is gemaakt van natuurlijk latex. Wanneer jouw maatje in de wortel bijt hoor je een knor geluid.

Productspecificaties
MateriaalNatuurlijk rubber
Afmeting19 x 8,3 cm
Prijs€ 21,30

Hondenspeelgoed

Fringe Set Tropical Drinks

Met de Fringe Set Tropical Drinks verwen je jouw hond met 3 pluche piepspeeltjes. Wanneer hij op een van de speeltjes bijt hoor je een luid piepgeluid. Met deze vrolijk gekleurde attributen vermaakt je hond zich lange tijd.

Productspecificaties
MateriaalPluche
Afmeting13 x 10 cm
Prijs€ 26,95

 

Petit Wobler Balu

De Wobler Balu van het merk Petit is een grappig wiebelspeeltje in de vorm van een beer. Dit kauwspeeltje blijft de aandacht van je hond vragen. De beer is rond aan de onderzijde. Door een gewichtje en een rammelaar binnenin blijft dit speelgoed bewegen en geluid maken. Verkrijgbaar in mooie pastelkleuren roze en blauw.

Productspecificaties
MateriaalRubber
Afmeting8 x 6 x 6 cm
Prijs€8,75

 

Brekz Latex Wilde Eend

Heeft jouw hond een duidelijk jachtinstinct? Dan mag de Latex Wilde Eend van Brekz niet aan zijn speelgoedcollectie ontbreken. Zowel puppy’s als volwassen honden zullen zich prima vermaken met deze piep eend. Ook geschikt om mee te apporteren.

Productspecificaties
MateriaalLatex
Afmeting21 cm
Prijs€ 4,99

 

Brekz Pluchen Stinkdier met piep

Voor honden die van zowel spelen als knuffelen houden is het Pluchen Stinkdier van Brekz een leuk speeltje. Lekker zacht om tegen aan te kruipen en uitdagend door het piepgeluid.

Productspecificaties
MateriaalPluche
Afmeting45 cm
Prijs€ 4,59

 

Dogs Collection Hondenspeelgoed met Fluit

Heb je een hond met veel energie? Dit werpspeelgoed van Dogs Collection is een geweldig product om mee te apporteren. In het speeltje zit een fluitje verstopt. Hier zal je volwassen hond met veel plezier achteraanrennen. Mooie vormgeving met legerprint.

Productspecificaties
MateriaalPolyester
Afmeting17 cm
Prijs€ 7,49

 

Welk piepspeeltje koop jij voor je maatje?

Weet je al welk speelgoed jij gaat kopen voor jouw hond? Kies iets leuks uit bovenstaande lijst en ga er lekker op uit met je dier. Want zoals we al eerder schreven: Er is niets leuker dan plezier maken met je hond. Wil je ons laten meegenieten van jullie belevenissen? Laat dan een berichtje achter in de reacties.

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Totaal: 13 Gemiddeld: 4.8]
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.

Volg ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *