De 5 leukste voerballen voor honden

Speelgoed hond

Honden houden van spelen. Al spelend leren ze van elkaar en ontdekken ze de wereld om zich heen. Spelen is daarom een belangrijke vorm van socialisatie. Daarnaast is spelen een manier om een band opbouwen met hun baasje en met andere dieren. Maar honden vinden het ook heerlijk om in hun eentje te spelen.

Voorwerpen in de directe omgeving worden dan vaak als speelgoed gezien. Honden zijn dol op bijvoorbeeld ren krant, een sok of een schoen. Ze spelen overal mee. Alles wat binnen het bereik van je hond ligt kan worden gezien als speelgoed. De tanden worden er ingezet en je hond kan zichzelf een poos prima vermaken.

Wil je je spullen beschermen tegen de speeldrang van je hond? Koop dan eens een voerbal. Dit is een prachtig stuk speelgoed voor je dier. Een voerbal wordt ook wel een snackbal genoemd. Zoals de naam al doet vermoeden is een voerbal een bal met iets lekkers er in. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over een voerbal of snackbal voor je hond. Ook krijg je informatie over diverse voerballen die je kunt kopen. Benieuwd naar de leukste voerballen voor jouw hond? Lees dan snel verder!

 

Wat is een voerbal voor honden?

Zoals gezegd is een voerbal of snackbal een bal met iets lekkers erin. Niet alleen is een voerbal leuk speelgoed voor je hond, het biedt ook mentale uitdaging. Al spelend moet je hond proberen om de snoepjes of brokjes uit de bal te halen. Dit is bij de meeste voerballen nog niet zo simpel als het lijkt. Lukt het je hond om de snack uit de bal te krijgen dan is het lekkere hapje echt een beloning voor je dier.

Tijdens het spelen met de voerbal blijft je hond lekker in beweging, terwijl hij tegelijkertijd zijn hersenen traint. Daarnaast is het kauwen op de voerbal stimulerend voor de mondhygiëne en helpt het om het tandvlees gezond te houden. Een voerbal is dus om verschillende redenen een verantwoord stuk speelgoed voor je hond.

 

De werking van een voerbal

Voerballen voor honden zijn verkrijgbaar in diverse soorten en maten. In de bal verstop je een beloning voor je hond. Je kunt er bijvoorbeeld een hondenkoekje in verstoppen, maar je kunt ook een paar gewone hondenbrokken gebruiken. Het is altijd een beloning voor je hond als hij deze brokjes spelenderwijs uit de bal weet te krijgen.

Er zijn ballen verkrijgbaar waarbij de beloning vrij komt als de bal heen en weer wordt gerold. Op andere ballen moest juist worden gekauwd om de beloning te verkrijgen. Als je een voerbal gaat kopen, dan is het dus belangrijk om te kijken welke manier van spelen het best bij jouw hond past.

Voerbal kopen

Waarom koop je een voerbal voor je hond?

Voerballen zijn uitdagend speelgoed voor je hond. Een hond beleeft er veel plezier aan om de in de bal verstopte brokjes te verwijderen. Je hond is er vrolijk mee in de weer. Hierdoor help je verveling bij je hond tegen te gaan. Ook kunnen voerballen een oplossing zijn voor honden die hun eten opschrokken. De voerballen werken als ‘slow feeder’ en helpen om op een langzamere manier het voedsel binnen te krijgen. Hieronder beschrijven we diverse voerballen, die elk op hun eigen manier werken.

 

1. G&MShop Hondenbal

Deze eivormige voerbal is een echte uitdaging voor je hond. De bal is geschikt voor droogvoer zoals brokjes of koekjes. Door de bovenkant van deze bal los te draaien kun je de beloning makkelijk in de bal stoppen. In deze bal is een speciale voedingsdispenser aangebracht.

Met deze dispenser kan jij zelf bepalen hoeveel brokjes of snoepjes je hond per keer uit de bal krijgt als hij het luikje open heeft gekregen. Heel handig wanneer je hond zijn brokken te snel naar binnen schrokt als hij uit een gewone voederbak eet. De pluspunten van deze voerbal zijn:

 • Langdurig speelplezier
 • Stevig materiaal
 • Voorkomt te snel eten
 • Draagt bij aan een goede gezondheid

 

2. Interactieve voerbal

Deze voerbal heeft een vrolijk design en is verkrijgbaar in vier kleuren. De bal is gemaakt van Polyester, maar voelt aan als zacht rubber. Tussen de ‘tandjes’ in de bal kun je snoepjes of stukjes vlees verstoppen. Zo kan je hond spelenderwijs proberen de lekkernijen uit de bal te krijgen. Door te kauwen op dit speeltje wordt het tandvlees van je hond flink gemasseerd, waardoor het de mondhygiëne bevordert. Deze bal is favoriet bij puppy’s die hun tanden wisselen. De pluspunten van deze voerbal zijn:

 • Bevordert mondhygiëne
 • Masseert het tandvlees
 • Gemaakt van zacht materiaal
 • Geschikt voor zowel puppy’s als volwassen honden

 

3. Kong bamboo feeder dumbell voerbal

De Kong bamboo feeder is een stevige voerbal die 20 cm lang is. Hij is geschikt voor meerdere doeleinden. Is je hond snel verveelt? Met dit speeltje zal hij zich lange tijd vermaken. De snoepjes die je in dit speelgoed verstopt, komen tijdens het spelen uit verschillende openingen rollen. Je hond zal actief bezig zijn tijdens het spelen met deze voerbal. Voor honden die hun voer te snel naar binnen schrokken, is dit ook een geschikte voerbal.

Omdat de brokjes langzaam tevoorschijn komen, eet de hond minder snel en minder grote hoeveelheden in een keer. Deze manier van eten is beter voor de spijsvertering en heeft een positieve invloed op het gewicht van je hond. Dit stevig stuk speelgoed is gemaakt van bamboe. Hierdoor maakt je spelende hond minder lawaai wanneer de voerbal rolt of valt. De pluspunten van deze voerbal zijn:

 • Gaat verveling tegen
 • Voorkomt snel eten
 • Gemaakt van stevig en geluidloos bamboe
 • Groot formaat voerbal

Voeding speelgoed hond

4. Starmark Everlasting Bento Voerbal

De Everlasting Bento voerbal is geschikt voor honden die graag kauwen. De bal is gemaakt van zeer stevig materiaal, waardoor hij bijna niet kapot is te krijgen. Dit speelgoed is voor stevige kauwers. Ze kunnen zich hier uren mee vermaken. De bal is verkrijgbaar in drie verschillende maten.

Het is verstandig om een bal te kiezen die niet veel kleiner is dan wat in de hond zijn mond past. Bij de aankoop van de bal krijg je Everlasting Treats in kip smaak cadeau. De bal is niet geschikt als slow feeder, hij is is zeer makkelijk te reinigen en  hij kan gewoon in de vaatwasser. De pluspunten van deze voerbal zijn:

 • Stevig materiaal
 • Geschikt voor stevige kauwers
 • In diverse maten verkrijgbaar
 • Reinigen in de vaatwasser

 

5. Fofos fruity-bites voerbal peer

De Fofos fruity-bites voerbal is een vrolijke voerbal met de vorm van een peer. Dit peervormige speelgoed heeft meerdere openingen van dezelfde grootte. Door te spelen en te kauwen kan de hond de snacks eruit halen. Ook is dit speeltje geschikt om te vullen met bijvoorbeeld pindakaas. De peer is van bewegelijk materiaal, waardoor de hond veilig op het speeltje kan kauwen. De pluspunten van deze voerbal zijn:

 • Eenvoudig te vullen
 • Flexibel materiaal
 • Vrolijke vormgeving
 • Geschikt voor grote en kleine honden
Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Totaal: 12 Gemiddeld: 4.6]
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.

Volg ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *