De 5 beste waterblazers voor honden vergeleken

Hond waterblazer

Bijna alle trimsalons maken gebruik van een waterblazer om honden te drogen, maar wist je dat er ook genoeg betaalbare modellen zijn om thuis te gebruiken? Bij wie komt het niet voor dat de hond nat thuiskomt? Of het nu komt door een regenbui, door het wassen of door het zwemmen, het droogmaken van een hond is een hele klus.

Zeker wanneer je een hond hebt met een dikke vacht, is dit een hele klus. Een waterblazer is eigenlijk een fohn voor honden, waarmee je de hond makkelijk droog kunt blazen. Wel moet de hond in het begin wennen aan het geluid van de hondenfohn, lees daarom hieronder welke waterblazer het beste is, en hoe je je hond leert wennen aan het geluid van de blazer. In dit artikel leer je precies hoe je een waterblazer moet gebruiken, en welke verschillende modellen er zijn.

 

Hoe werkt het?

Een waterblazer (doodle blaster) is een apparaat dat een beetje wegheeft van een bladblazer. Een waterblazer blaast geen  water, zoals de naam zou kunnen doen vermoeden maar het blaast juist het water uit het haar van je hond. Het apparaat dient om viezigheid en water uit het haar van je hond weg te krijgen.

Het is belangrijk om tijdig de viezigheid en het water uit het haar van je hond te verwijderen, want anders zullen er al gauw klitten ontstaan en wanneer er klitten ontstaan zijn deze erg moeilijk uit het haar van je hond te verwijderen. Een waterblazer wordt voornamelijk gebruikt bij honden met een dikke vacht of lange haren. Denk hierbij aan hondenrassen zoals:

Maar het is natuurlijk ook handig om kortharige honden droog te maken. Omdat ze zo handig en effectief zijn worden ze ook vaak gebruikt in professionele hondentrimsalons.

Waterblazer

Hoe gebruik je een waterblazer?

Het gebruiken van een waterblazer is niet moeilijk en duurt ook niet lang. Je moet er enkel op letten dat je de waterblazer zal gebruiken op een plek die nat en vuil mag worden, want het water en vuil die uit het haar van je hond worden geblazen moet ergens naartoe kunnen. Daarna kan je het meeste water met een handdoek deppen (dat is geen noodzaak).

Vervolgens zet je de waterblazer op de koudste stand (wanneer je hond het meer gewend wordt kan je de warmtestand hoger zetten) en begin je bij de poten en ga je zo steeds verder omhoog. Blaas tegen de haarwortels in en zorg dat je niet te lang op dezelfde plaats blijft blazen(wat pijnlijk kan zijn voor je hond indien de warmtestand aanstaat).

Het blazen van de oren en rond de ogen van de hond vraagt extra aandacht: blaas niet in de ogen van je hond en dek de gehoorgang van je hond toe wanneer je zijn oren uitblaast. Let wel op: in het begin zal je hond misschien niet zo gewend zijn aan de föhn, dit is stap voor stap aan te leren:

 • Laat de hond eerst aan het apparaat wennen zonder dat deze aan staat, en maak bewegingen die je normaal ook met de waterblazer zou maken.
 • Zet je waterblazer eens aan en kijk hoe je hond reageert, komt hij er direct op af beloon hem dan met een snoepje.
 • Stel je hond gerust.
 • Gebruik de waterblazer in het begin eerst voor korte periodes, dit werkt vaak beter en daarna kan je hem belonen met zijn favoriete snoepje!
 • Zet de waterblazer in het begin liever op de laagste stand en laat de waterkant eerst zachtjes aan de achterkant van de hond blazen, daarna zet je hem uit en beloon je hem weer.

Hier een video van iemand die de hond aan de waterblazer leert wennen:

Wanneer is het nodig om een waterblazer te gebruiken?

De waterblazer gebruik je voornamelijk wanneer de vacht van je hond nat is, om hem droog te maken. Daarnaast wordt het nog gebruikt om zand en stof uit het haar van je hond te blazen. Bovendien kan je de waterblazer gebruiken om goed te kunnen zien waar er klitten zitten in het haar van je hond, dit kan je doen voor je hond zijn borstelbeurt. Zo weet je waar je nadien nog eens goed moet borstelen.

 

Waar moet je op letten bij de aanschaf?

Een goede waterblazer is daarom niet altijd de duurste. Wel moet je erop letten dat deze sterk genoeg is om snel de vacht van jouw hond te kunnen drogen. Het beste kies je ook voor een blazer waarbij je gemakkelijk zelf de blaaskracht en de warmte kan instellen. Voornamelijk omdat je hond in het begin aan de temperatuurverschillen en blaaskracht moet wennen.

Waterblazers zijn er ook in verschillende soorten wattages, je waterblazer zal meer energie verbruiken als het een hoe hoger motorvermogen heeft.  Het is niet altijd nodig om een waterblazer te kiezen met een hoger wattage. Waterblazers met lagere wattages kunnen ook de klus klaren.

Waar je ook best op kan letten is op het geluid dat een waterblazer maakt. Een waterblazer maakt sowieso geluid, maar er zijn er die luidruchtiger zijn dan andere. Gelukkig kun je de meeste van de onderstaande modellen op verschillende standen zetten. Zo kan jouw hond eerst wennen op de laagste stand, welke minder lawaai maakt, dan een harde stand.

Waterblazer

Welke blazer kan je het beste aanschaffen?

Er zijn veel verschillende soorten waterblazers beschikbaar, het is dus niet altijd gemakkelijk om daaruit een keuze te gaan maken. We nemen er op deze site 4 onder de loep, die volgens ons een kijkje waard zijn.

 

De professionele hondenföhn: Comfywise

Voordelen:
Met deze professionele hondenföhn is jouw hond binnen no time droog. Met 4 verschillende opzetstukken is er keus zat en is hij ook geschikt voor grote en kleine honden. Met de draaiknoppen kan je gemakkelijk de temperatuur en blaaskracht aanpassen. Ook kan je de temperatuur zelf instellen tussen de 30 en 70 graden, en met de flexibele buis van 2,7 meter is deze blazer gemakkelijk te gebruiken.

Nadelen:
Heeft niet de krachtigste blaassnelheid in vergelijking met andere apparaten.

Gewicht:4 kg
Blaaskracht:Zelf te regelen met draaiknop
Wattage:500 tot 2400 watt
Luchtsnelheid:25m/s – 50m/s
Temperatuur:30ºC – 70ºC
Afmeting :17 x 35 cm

Gridbyt hondenföhn: Goedkoop en makkelijk

Deze Gridbyt waterblazer weegt 4 kg, heeft een slang van 3 meter en kan temperaturen tussen de 30 en de 70 graden blazen.

Deze Gridbyt hondenföhn heeft veel verschillende warmtestanden, dat maakt het voor jouw hond nog gemakkelijker om zich aan te passen aan de warmte. De hondenföhn heeft een licht gewicht, wat hem gemakkelijk maakt om mee te nemen, bovendien heeft ook een bovenaan een handvat wat hem nog gemakkelijker maakt om overal mee naar toe te nemen. Zijn lange netsnoer maakt hem superhandig in gebruik. Het apparaat is sterk en heeft een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Kortom, een prima apparaat om je hond mee droog te blazen.

Gewicht:4 kg
Blaaskracht:Zelf te regelen met draaiknop
Wattage:500 tot 2400 watt
Luchtsnelheid:25-50 m/s
Temperatuur:30°C koudste stand

70°C warmste stand

Afmeting:26 x 26 x 40 cm (verpakking)

 

Topmast waterblazer: de goedkoopste keuze

De Topmast waterblazer is stevig gebouwd, hij heeft een degelijke metalen kast daardoor is hij ook duurzaam. Het apparaat bevat een 2 meter lange flexibele slang met extra hulpstukken, zo worden sommige plaatsen gemakkelijker bereikbaar. De blaassterkte is traploos instelbaar en bij dit apparaat kan je ook de temperatuur instellen. Hij heeft een krachtige motor wat zorgt voor een snelle droogtijd en bovendien kan je hem aanschaffen voor een voordelige prijs!

Gewicht:5 kg
Blaaskracht:Zelf te regelen met draaiknop
Wattage:2800 watt.
Luchtsnelheid:25 – 65 l/s
Temperatuur:Koude stand is afhankelijk van de omgeving. Warme stand is te regelen met aan/uit knop
Afmeting:30 x 20 cm

 

IMPAQT hondenfohn: goede prijs-kwaliteit verhouding

De IMPAQT waterblazer is gemakkelijk in gebruik maar toch krachtig, deze waterblazer komt met drie verschillende blaasmonden. Ook bij dit apparaat kun je de blaaskracht zelf instellen, zo kan deze waterblazer gebruikt worden voor grote en kleine honden. De IMPAQT waterblazer heeft bovendien een mooi en kleurrijk design. Als je op zoek bent naar een waterblazer die niet al te veel herrie maakt, dan is deze waterblazer misschien wel iets voor jouw hond!

Nadelen:
Deze waterblazer heeft een lager wattpercentage wat wel goed is voor je energieverbruik, maar daardoor iets minder kracht biedt.

Gewicht:4,98 kg
Blaaskracht:Zelf te regelen
Wattage:2200 watt
Luchtsnelheid:Tot 58 m/s
Temperatuur:Heeft een koude en warme stand
Afmeting verpakking:30 x 28,4 x 39,7 cm

 

Digi Paw-R waterblazer: de beste, maar niet de goedkoopste!

De Digi Paw-R waterblazer is een hypermoderne waterblazer. Hij is volledig regelbaar met een LCD scherm. Je kan de temperatuur ook in 3 standen zetten en hij wordt geleverd met twee extra blaasmondjes én een filter. Deze blazer is een krachtige blazer met een grote blaaskracht. De Digi Paw-R is van goede kwaliteit en handig en handig om mee te nemen dankzij zijn handvat bovenaan.

Nadelen:
Dit apparaat is aan de duurdere kant, omdat hij modern is. De slang waarover dit apparaat beschikt is aan de korte kant.

Blaaskracht:Grote blaaskracht
Wattage:2200 watt
Luchtsnelheid:Tot 60 m/s
Temperatuur:Heeft een koude stand en een warme stand tot 52°C. Warme stand apart aan te zetten
Afmeting:44 x 31 x 24 cm

 

 

Welke waterblazer je het beste kan kiezen ligt er dus aan wat je zelf nodig hebt, wat goed is voor je hond en natuurlijk hoeveel budget je hebt. Heb je al een waterblazer? Laat hieronder weten wat jouw ervaring met dit apparaat is.

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?
[Totaal: 102 Gemiddeld: 4]
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.
Hond.nl Redactie

Hond.nl Redactie

Lezers en schrijvers op Hond.nl hebben één ding gemeen: een passie voor honden. Wij proberen hondeneigenaren te helpen, op het gebied van hondentraining, productvergelijkingen en rasinformatie. Wij zetten ons elke dag weer in om de website nog beter te maken, en meer hondeneigenaren te helpen.

Volg ons

17 reacties

 1. In de trimsalon waar ik mijn hond regelmatig heen breng gebruiken ze de paw r blazer en die doet het prima. Ik bestel hem nu ook voor thuis omdat ik elke week de vacht wel een keer moet wassen om deze schoon te houden.

 2. Ik gebruik mijn waterblazer vooral in de natte seizoenen om mijn hond te drogen na lange wandelingen. In de zomer is het ook handig na het zwemmen. Ik heb er een gekocht omdat ik bij de trimsalon de opmerking maakte dat het een handig apparaat is, en toen zei ze dat ze helemaal niet zo duur zijn en er goedkopere modellen voor thuis zijn.

 3. In de winter is een waterblazer ideaal als je de hond wilt wassen. Wij hebben onze hond al van kleins af aan leren wennen aan de blazer, waardoor hij er niet bang voor is.

 4. Ik heb eind november 2018 een TRITRA AS Waterblazer gekocht, de 1306.660.
  Ondanks dat ik deze niet vaak (gem 2x per maand) gebruikte voor mijn grote poedel is deze reeds defect en doet de aan/uit knop van de display het niet meer.
  Het was een fijn apparaat, echter de display functies zijn gevoelig…

  1. Dat is balen! Ik heb even opgezocht of je nog garantie hebt, maar op dat model zit helaas maar 1 jaar garantie. Je kunt alsnog proberen om contact op te nemen met de producent (via de winkel waar je hem hebt gekocht) en aangeven dat je hem niet intensief hebt gebruikt. Je weet nooit of er iets mogelijk is. In ieder geval bedankt voor het delen van je ervaring, hier hebben andere lezers zeker wat aan.

  2. Ik heb dezelfde waterblazer (Tritra AS), deze werd 3 keer gerepareerd binnen de garantieperiode van 1 jaar. Nu zijn we twee jaar verder en is hij weer stuk. Een fijn toestel maar niet de beste kwaliteit. Ik waag me nu aan de Paw r

  3. Op consumenten elektronica heb je 2 jaar garantie, dat is wettelijk bepaald en moeten alle verkopers/fabrikanten zich aan houden. Electronica gekocht via de zaak, hebben wettelijk maar 1 jaar garantie.

 5. Zie reactie Hondnl tbv Elly Schotman:
  Het gaat hier niet om een zakelijk produkt maar om een consumentenproduct. EG regel is dat er 2 jaar garantie verplicht gegeven moet worden, derhalve m.i. gewoon tot november 2020 garantie!

  1. Dat zou goed nieuws zijn. Ik heb het even opgezocht op rijksoverheid.nl, en kwam de volgende informatie tegen:
   “Veel consumenten denken dat zij standaard recht hebben op 2 jaar ‘wettelijke garantie’. In de Europese regels staat inderdaad een wettelijke termijn van 2 jaar. Maar in Nederland hebben we geen wettelijke garantietermijn. In plaats daarvan staat in de wet dat een product zo lang moet meegaan als u ervan mag verwachten. Van veel producten mag u verwachten dat ze langer meegaan dan 2 jaar. Daarom hebt u bij deze producten ook na 2 jaar nog recht op een gratis reparatie of een nieuw product.”
   Zie: https://www.consuwijzer.nl/garantie-reparatie-geld-terug/gekocht-maar-kapot/garantie
   Het is dus zeker de moeite waard om bij een kapot product met de verkopende partij een oplossing te zoeken.

 6. Ik zie als nadeel staan bij de Digi Paw- R waterblazer dat de slang aan de korte kant is. Dat klopt wel maar als je de waterblazer gebruikt dan wordt de slang een heel stuk langer. Zelf gebruik ik de Combidroger Super Paw- R in mijn hondensalon. Deze is voor professioneel gebruik maar voor thuis gebruik is een goedkopere versie ook prima om mee te werken. Het is wel handig om de blaaskracht traploos te kunnen regelen. Vooral als je hond het niet gewend is. Je kunt ook een hoodie van badstof gebruiken om de oren van je hond af te dekken. Dat scheelt veel lawaai voor de hond én het neemt veel water op terwijl je het lichaam droog blaast….. T

  1. Vraagje, dus ook bij de goedkopere thuis versie wordt de slang ook langer tijdens het gebruik?
   Als dat zo is lukt het mij de beste keus. Wij hebben een Golden Retriever van 6 maanden

 7. Hoe zit het met de filters van de waterglazen? Moet je ook de filter van de GridBYt waterblazer vervangen? En waar kan je dit aanschaffen? Leuk artikel!

 8. Ik heb de goedkoopste van dit artikel en die bevalt prima

  Echter sinds kort komt er en hele irritante fluittoon uit de slang. Herkent iemand dit?

  Die fluittoon verdwijnt soms ook weer maar doet zeer aan de oren

  Waardoor wordt dit veroorzaakt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *